17tilføjet af

Shih Tzu

Hejsa alle...
Kæresten og mig har lige fået en dejlig sød og rar lille shih Tzu. Hun elsker at lege, Men i den forstand så elsker hun også at bide. I starten var det utrolig sødt, men hun er begyndt at bide hårdere og hårdere. Kan det evt. være fordi hun er ved at få tænder? Hun er kun lidt over 7 uger, da moren ikke ville have noget med den at gøre så valgte ejeren at sælge sine hvalpe.
Tak på forhånd.
Hilsen
Kvaaen
tilføjet af

giv hende et rap !

hvis det ikke hjælper at tale i "hård" tone . et par gange hvor hun får et rap og bliver sendt ned af sofaen, eller hvor hun nu er, det skulle nok få hende på andre tanker.
Men vær konsekvent, lad jer ikke lokke af store mørke hundeøjne, hun skal vide hvad hun må og hvem der bestemmer, ellers bliver det en pestilens også hvis i eksempelvis får gæster, det er bla. derfor at mange gamle koner ikke kan styre deres små hidsige krabater, de er ikke konsekvente.
tilføjet af

Tak for ordenligt svar :-)

Hejsa.
Tak for svaret...
Skal prøve, Men det er som om at hun ikke rigtig fatter det. Har læst andre steder at man ikke må råbe eller noget i den stil. At det værste den ved er at blive ignoreret. Er det rigtigt?
tilføjet af

Er du rigtig klog?

Et NEJ er nok, og det må man blive ved med, indtil den har lært det. Her gælder det om at have tålmodighed. Hvalpen skal hele tiden vide at den er højt elsket. Iøvrigt er hvalpen kun 7 uger gammel. Den er ikke andet end et spædbarn, og det er al for tidligt for den at komme fra dens moder.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Ødelæg ikke din hund.

Venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Hvad mener du?

Hvad mener du med "ødelæg ikke din hund"?
Ved godt det er for tidligt for hvalpen at blive taget fra moren, men moren som sagt ikke have noget med den af gøre.
tilføjet af

Du skal da have en tryg hund.

Prøv at lægge mærke til hvordan en moder behandler sine børn. Hun elsker sine børn og giver dem ømhed. Hvalpen savner sin mor. Den mangler den omsorg og ømhed som moderen har givet den. Den omsorg må du erstatte. Den vil bide når den begynder at få tænder, og den vil bide i alt muligt. Derfor bør du fjerne farlige ting, elektriske ledninger og sådan, og ting som den ikke må bide i. Det nytter ikke at skælde hunden ud hvis den har gjort noget der er forkert, for det kan hunden ikke forstå, og det vil give dig en nervøs hund. Du må være opmærksom på den, tale til den, fortælle den at den er sød, rose den når den gør det rette, og hvis den gør noget der er forkert, så siger du nej til den mens den gør det. Den vil forstå dig på dit tonefald.
Det er sådan hvad jeg synes, men ellers vil jeg anbefale dig at læse nogle hundebøger.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Uha

Det var godt nok tidligt at "miste" sin mor [:*(]
Nå, men hvis du ikke lærer den dt nu - Såkommer det til at gøre nas 😉
Jeg nappede vores i øret hvis han ikke forstod et hårdt "NEJ", sådan gør hunde indbyrdes.
tilføjet af

du må

aldrig slå din hund, det eneste du får ud af det er at hunden blier bange for hånden 🙁
prøv istedet at knurre af hende som hendes mor ville ha gjort når hun gør nået forkert, ved godt man føler sig dydt åndsvag at stå og knurre af sin hund men det virker faktisk rigtig godt.
fik i maj md en lille tæve på 2 år hjem fra grækenland, hun var blevet smidt af i bjergene og efterladt til sultedøden, heldigvis blev hun fundet og aflevetet på et internat hvor hun gik i en stor gård med mange andre hunde i 2 mdr før hun kom herop.
hun gik totalt amok hvis jeg tog ting fra hende hun havde stjålet, og havde iøvrigt sin egen mening om mange ting, jeg ku si nej og fy osv li meget hjalp det, men så snart jeg knurrede dybt af hende satte hun sig ned og gloede på mig som om hun tænkte ups der blev hun sgi sur og så daffede hun ellers af.
idag efter 2 mdr er der ingenting overhovedet 😉
tilføjet af

Det er flot, må jeg sige,

og meget interessant.
Venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Tak

Tak for det rigtig gode svar... skal gøre mit bedste :-)
tilføjet af

Forresten

Hun bider som regel kun i mine sutsko, Og for det meste kun når jeg har dem på... hehe. hun plejer at hænge med når jeg går :-)
tilføjet af

Du er ikke helt med !

EN moder (hund) straffer og irettesætter også sin hvalp ! det samme gælder alle andre dyrehunner. De får faktisk et ordentligt "FUR", det forstår hvalpen/killingen osv.
-
Nu er det jo sådan indrettet at vi er mennesker, vi er altid "OVER" hunden, hunden skal kende sin plads i forhold til mennesket, der laver rigtig mange mennesker fejl.
Et eksempel er, vi fodrer ALDRIG hunden før vi selv har fået mad, heller ikke (ret meget) ved bordet. Hunden skal vide at den er nederst i hierariet, det er ikke noget problem, det affinder den sig med.
-
Men du har ret i at hvalpen selvfølgelig skal have omsorg og tryghed, det får den også ved konsekvens.
tilføjet af

Nu må jeg

tage bladet fra munden ! En hun bliver IKKE håndsky af at få et lille rap ! desuden kan man bruge en avis eller en lille kæp, man kan også sprøjte med en vandpistol da man jo ikke må købe de ellers smarte halsbånd der giver et lille stød i Danmark.
-
En sidebemærkning er ! jeg kan personligt ikke fatte at nogen gider at slæbe skabede gadekøtere hjem fra Grækenland, der er rigeligt med hunde i Danmark som mangler kærlige og gode familier. I mine øjne er det en SYG tanke, undskyld, det mener jeg ! Jeg synes det er en helt forfejlet holdning til dyrevelfærd iøvrigt er det ikke nogen nydelse for en hund at blive transporteret så langt.
Det her handler om en persons følelser da hun har set de stakkels hunde i Grækenland, så har hun valgt at gøre noget, jeg mener hun i stedet skulle have skredet til aflivninger og kastrationer, samt dyrlægetilsyn ! Det andet er efter min mening en syg tanke, for hvor skal vi så stoppe? hvad med Spanien, Portugal, Tyrkiet, hele det fjerne østen osv. Nej ! undskyld atter en gang, sådan et projekt ville jeg aldrig støtte !
-
Held og lykke med hunden ! 🙂
tilføjet af

Hvad ?

mener du ?😃
tilføjet af

nu har jeg ikke været i grækenland

og set de stakkels hunde.
men tværtimod sat mig grundigt ind i hvad og hvorfor der blier sendt græskehunde til Danmark inden jeg valgte at adoptere.
har selv arbejdet som frivillig på et Dansk internat. der får hundene mad hver dag, står i hver sin boks med adgang til både udendørs og indendørs rum. langt de fleste hunde på et dansk internat får et nyt hjem inden for max 2 mdr efter de er kommet på et internat.
desuden er min anden hund adopteret fra en DANSK familie der havde stemplet ham som problem hund.
i grækenland er det FORBUDT at aflive hunde der har den mindste chance for at overleve.
den Danske dyrlæge der tager derned frivilligt og uden at blive betalt for det var nødt til at amputere benet på en lille hund der blev fundet med lårbenet brækket, knoglen stak 3 cm ud af benet. man mente den havde ligget sådan 3 dage i en grøft.
herhjemme havde man aflivet den, men pga myndighederne i Græøkenland vidste at hunden befandt sig på internatet var de tvunget til at forsøge alt det de kunne for havde de aflivet den var der fare for at internatet blev lukket og over 100 hunde sat på gaden.
i grækenland har de langt fra det samme forhold til dyr som vi har. når de blier træt af deres hund blier den ganske enkelt smidt på gaden, som regel sejlet ud på en af øerene så den ikke lige kan komme hjem, eller lænket oppe i bjergene ( som hende jeg har blev) og overladt til sulte døden og de vilde dyr hvis de ikke blier fundet inden de går til.
jagt hunde blier som regel hængt, klynget op i en gren så de lige kan nå jorden med bagpoterne. har bla været flere eksempler på jagthunde der er blevet bragt ind med det ene eller begge øjne stukket ud pga de ikke har været goe nok.
når det blier turistsæson vil de græskemyndigheder ikke have at turisterne skal opleve det massive antal herreløse hunde og katte så de ligger mad ud med rottegift eller glasskår i så dyrene der æder det lider en pinefuld og langsom død.
jeg mener helt sikkert at man skal hjælpe hvor problemet er men det er en langvarig process. og både græske hunde og dfas gør en MEGA indsats. dyrlæger tager frivilligt og på egen regning ned og neutralisere vaccinere og behandler hunde på internaterne.
problemet er bare at der er så mange og forholdene så dårlige. på internatet i skiathos er der pt langt over 100 hunde de går i store gårde sammen. der er 3 til at passe dem. hellen der er skotte har oprettet internatet. der er ikke rindene vand og de er helt og aldeles afhængige af donationer for at kunne fodre hundene. de får ingen støtte fra stat osv. grunden til at der blier adopteret egnede hunde. dvs hunde der er testet i hoved og bagdel for temperament, sygdomme dna osv. til norden er ene og alene at jo flere hunde der kommer væk fra internatet jo flere nye blier der plads til, og der mangler desperat pladser til nye hunde. DESVÆRRE
tilføjet af

Tak for din

beretning ! Jeg forstår ikke at du siger at en hund ikke må aflives for den Græske stat, det har jeg ligegodt aldrig hørt, desuden afliver de dem jo selv, (rottegift og glasskår).
-
Det ændrer intet i min holdning, jeg kan ikke se at der er grund til at bruge ressourcer på disse hunde i Grækenland, lad grækerne selv om det, så kan man i stedet øve politisk pres og underskrift indsamlinger, avisartikler osv. for på den måde at få grækenland (og mange andre lande) til at vågne op. Det er efter min mening en useriøs fremgangsmåde at sende gadekøtere til Danamrk, der er nok af hunde der mangler hjem her.
-
Jeg kan selvfølgelig ikke gå ind for den måde de behandler dyr på i Grækenland, men så må man øve politisk pres. Og du skal tænke på, der er masser af lande i verden, ja faktisk de fleste hvor disse ting foregår, det er selvfølgelig hjerteskærende, men der skal gøres noget seriøst , ikke dette nonsens.
tilføjet af

pt er det

ikke kun grækenland, men internater i serbien og portugal dfas går ind og hjælper.
på internatet i portugal er der pt 450 dyr og desperat mangel på pladser.på internatet i skiathos er der mere end 100 hunde lige nu. og kommer flere til hver dag.
underskrifter og pres på regeringen blier udøvet men det tager mere end end en måned eller et år at ændre forholdene, desværre
til sammenligningen er der under 100 hunde på samtlige Danske internater TILSAMMEN der mgl nyt hjem pt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.