13tilføjet af

Røget fisk - hvordan?

Hvordan ryger man selv en - eller flere - fisk? Hvad skal man gøre? Hvad er din opskrift?
MVH
GL
tilføjet af

Forvokset ABU-Röken?

Jeg skal altså have spist nogle af de ørreder og hornfisk, jeg har fanget de sidste dage. Jeg har købt to røgeovne. Den ene er en forvokset udgave af ABU-röken (Cigarkassen), med to brændere. Men selv med en brænder, bliver den for varm. Hvordan tackler jeg det?
MVH
GL
tilføjet af

Har du fanget fisken?

Eller fiskene?
tilføjet af

Du gør følgende

Har man en grill tager man en gammel gryde på grillen, lægger krydderurter i bunden af gryden og lægger sine fisk ovenpå f. eks hummerhaler. Så skal de have middelvarme og du har nu en lille rygeovn. På med låget. Husk at fjerne tarmen fra skaldyr.
*FB*
tilføjet af

Min gamle ven Jan Glæsel

har forresten et website, det er jo det med hukommelsen:
http://www.bruglaaget.dk/
*FB*
tilføjet af

Tak for alle de gode svar

Jeg takker på Løjserens vegne nu han ikke selv gider. Han er meget seriøs og kan derfor tillade sig denne form for slendrian og ophøjethed
tilføjet af

Måske

Måske har jeg først set dem nu.... Havde du tænkt over, at vi ikke alle lever og ånder herinde.
MVH
GL
tilføjet af

Jada

Du kan se min forrige fangst på min profil. Tog 5 havørreder (og havde flere på krogen) en eftermiddag i påsken. Selv om de alle var noget over målet, smed jeg den mindste ud, for jeg har ikke brug for dem alle.
Tog en håndfuld hornfisk i går.
Så der er nok at vælge imellem.
MVH
GL
tilføjet af

Det vil jeg prøve

Hvor lang tid skal f.eks. en etkilos fisk have?
Og skal den ikke saltes først?
MVH
GL
tilføjet af

Røgning af fisk

vi har tidligere haft en god gammel El-ovn (de små hvide, som nogen af os kender fra vores skolekøkkentid.)den brugte vi til at røge fisk i.
Vi lagde røgesmuldet i bunden af ovnen tændte den på undervarme. Da den var varm, satte vi bageristen ind i den med de godt saltede fisk. De fik ca 45 min. Smagte SKØNT.
Det var både ørreder, sild og fladfisk, vi røgede i den.
Vores ovn er desværre gået til ned...suuk.
Så god fornøjelse med røgeriet.

Mvh Nete :-)
tilføjet af

Kommer jo helt an på

hvilket slags fisk det er.
Jeg bruger gerne nogle gamle opslagsværker eller hvad jeg har fået skrabet til mig gennem årene.
*FB*
tilføjet af

Sådan

Røget makrel

Ingredienser

Hel Frisk Makrel
Salt
Røgsmuld
Husholdningssprit

Tilberedning

Nærværende opskrift er baseret på røgning af makrellerne i "lystfisker" røgeovne (se forneden på siden), og er derfor ikke en røgning som den der foregår på røgerier.

Makrellerne renses og indgnides i salt.

Placer et jævnt lag røgsmuld af ca. 1 cm tykkelse i smuldbakken. Placer fedtopsamler og rist over smuldet og læg makrellerne på risten. Fyld spritbrænderen, typisk et alu-bæger el. lign., og placer denne i bunden af ovnen, hvorefter spritten antændes.

Låget på røgeovnen lukkes i på nær en sprække på ca. 1 cm, efter ca. 3 minutter lukkes ovnen helt.

Efter 15-20 minutter er spritten færdigbrændt og makrellerne færdige.

Server makrellerne varme med tilbehør efter eget valg.
tilføjet af

hej

hej hvad foregår der på et røerig det err meget vigtig at i gider at svaer
hilsen Louise og Signe
tilføjet af

rygning

hej gl
jeg kan fortælle dig at hvis du går ind på www.havfiskeren.dk finder du svar under røgeovnen der er det vist trin for trin, eller til meld dig forum og spørg der så får du helt sikkert svar
mvh
kusk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.