11tilføjet af

risalamande i september?

Min kæreste og vores datter (5 år) kommer hjem fra Føtex og påstår at de har set at man nu kan købe risalamande! Her begynder cirkuset så...
Må vi ikke nok få risalamande? laver du ikke risalamande? Har du ikke også lyst til risalamande? Skal vi ikke lave risalamande?
Nå, ja det er jo hvad man kan forvente af en 5 årig pige, men også en 32 årig mand???
Jeg troede først at han bare havde sat griller i hovedet på hende for at drille mig, men nu kan jeg godt mærke at det er HAM der længes helt ustyrligt efter risalamande.
Jeg kunne jo godt bare overgive mig og lave en portion. Jeg er da ret god til det og jeg elsker det jo også selv, men det jeg kan ikke rigtig få mig selv til det!
I min familie (og noget lignende i min kærestes) har vi KUN spist risalamande juleaften og eventuelle rester 1. og 2. juledag.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Holde fast ved at tradition skal forblive tradition eller skal give pokker i det og lave en portion?
tilføjet af

Sikke dog et kæmpe problem!

Jeg kan altså godt se du står i noget af et mega problem her! Det ville da være dybt forfærdeligt, hvis du skulle lave det - og hold nu fast - i SEPTEMBER! Nej jeg kan da umuligt tro det også smager godt i september! Hvis du ikke har andre problemer end det, så tror jeg slet ikke du har nogen! Men så kan din mand jo selv lave det, hvis han gerne vil have det. Det kan han vel finde ud af (selvom det nu som regel ikke er meget der roterer oppe i ægget på de fleste mænd!)
tilføjet af

Uuuhm :)

Jeg har allerede lavet det to gange her i september, nok så der var rester til dagen efter🙂
Men ok julen for mig er ikke maden - men familien der er/har den største betydning.
Jeg siger; Lav det uuUhm🙂Krampen
tilføjet af

Hvad forhindrer...

dig dog i at tilberede det?
Hvorfor skriver du dette indlæg?
Hvad har du forestillet dig af svar?
tilføjet af

Bare gå til den !!

Min familie - søster og svoger - har nu i 4 år fulgt traditionen med at grille 2. juledag - med ALT hvad det indebærer !!
Dette foregår naturligvis udendørs - svoger og jeg i korte bukser og hawaii-skjorter...
Vi har det utroligt sjovt, ungerne hygger sig og vi er SAMMEN... - det er jo det, det handler om.... ikke?
Sååe - velbekomme med ris a´la (manden)😃
tilføjet af

Nix!

Se bort fra de andre svar her i tråden ... de er vist kort for hovedet 😉
Der er et eneste spørgsmål, du skal svare på; hvis du begynder at servere risalamande året rundt, vil det så have den samme betydning for dig, når du spiser det til jul?
Lidt mere uddybende;
Vil det fortsat være med til, at give dig et flashback i form a nostalgi fra barnsben da mor lavede den, hvis du spiser det året rundt? Vil det stadig minde dig om JUL? Vil noget af det magiske ved julen for dig forsvinde?
I min familie spiser vi and, brunede kartofler, den bedste sovs og alt det pjat. Det smager sgu af jul! Men det er jo kun pga traditioner, at det smager af jul. You see my point?
Save christmas 😉
tilføjet af

Ja det var jo netop

det jeg mente.
Tror ikke rigtig de andre har forstået mig (eller måsker er det bare fordi vi er enige, 😉)
Sådan har jeg det nemlig også og det er det der er grunden til at jeg tøver med at lave risalamanden. Det smager jo vidunderligt. ligesom anden, de brune kartofler og sovsen - alt sammen noget som jeg KUN spiser til jul.
Måske kan jeg lokke dem med noget is eller noget lignende, når nu det er slik-dag i morgen🙂
tilføjet af

ÅH NEJ............

nu det jul snart igen,måske skulle lukke Sol ned en 4-5 måneders tid,for i vil sikkert ævle jul til langt ind i Februar også.🙁
tilføjet af

eller

... du kunne bare holde dig væk indtil februar.
Ses.
tilføjet af

Julens beskytter

normalt bruger jeg aldrig at være personlig grov overfor andre, men på mig virker du direkte hysterisk, dit hysteri med at værne om julen er sq da et symptom på at der er noget galt i kysen på dig.
Ris A'la mande og alt andet mad hører til når folk har lyst til det, selv bruger jeg gerne ris a' la mande som dessert når jeg har gæster, det gør altid lykke.
Smid dit julehysteri væk og lav det til dine kære, ellers kan det jo være de går til en anden.
Kan så fortælle dig, at det langt fra er alle der spiser and juleaften, men flæskesteg, skal de så ikke spise flæskesteg resten af året ?? jeg vil da have andesteg på min fø'sda' i februar, med hele svineriet OG ris-a'a mande.
Ved du forøvrigt, at ris a'la mande er en dansk spise?? den dessert kendes ikke i andre lande, så det er med at spise det så tit som muligt, inden der kommer en indvandrer og forbyder det 😉
tilføjet af

Og julens beskytter

Hvad med risengrød, i gamle dage, da jeg var barn blev der kun serveret risengrød juleaftensdag, da ris var så dyre at folk ikke havde råd til at købe det året rundt.
Tror nok risengrød er på mange middagsborde i dag, uanset om det er jul eller ej.
Iøvrigt bryder jeg mig ikke om julen, det er falskhed og gaveræs, det er åhh så dejligt at komme hinanden ved den korte tid, hvad med at være noget for sine kære resten af året og så droppe det julefis
tilføjet af

risalamande

Jeg synes selvfølgelig da du skulle lave den gang risalamande, det smager jo himmelsk, bare det var mig...knus fra laurbjerg
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.