15tilføjet af

religion - dumhed eller .....

   Kristendom og Islam – et af samme stykke

Jeg er nået dertil, hvor den hjemlige diskussion om den ene eller anden religion er den rigtige hænger mig langt ud af halsen. Hvorfor er der ingen der reelt siger hvad det drejer sig om – nemlig svage mennesker! Uanset om man støtter den ene eller den anden religion er det et tegn på, at man som menneske har brug for hjælp.
En tanke: Hvis man virkelig tror på at Gud skabte mennesket på seks dage og at der fandtes en Edens have, en Noahs ark og at Jesus kunne genopstå fra de døde – Ja så har man et problem. Og hvis man virkelig tror på, at Allah lod sig transportere gennem luften for at lande i Mekka – ja så er man ikke meget klogere.
Hvorfor sker det så i dagens Danmark? Jo de kristne præster og menighedsråd, der buldrer mod Islam udstiller blot deres egen fortvivlelse over, at egne menigheder er så små at de kan tælles på én hånd, samtidig med at ingen gider involvere sig i den danske folkekirke. De er oppe imod en involvering omkring Islam, der må få enhver Kristen præst til at overveje en konvertering, samtidig med at vi andre kan sidde og dybt rystede overveje hvordan det kan lade sig gøre at styre så mange personer udfra en tro, der stort set ikke lader Kristendommen noget efter i overtro og overleveringer.
Det kan ikke passe i det 21 århundrede at der findes så mange uoplyste mennesker i Danmark at de uden blussel kan mene, at en tro på et overnaturligt levn på niveau med Walt Disney og Peter Pan kan lade deres liv styre af en bog bygget på overleveringer. Der er stort set ingen forskel på Biblen og Koranen når det gælder overnaturlige overleveringer som INGEN kan bevise! Hvad skal vi så med den ene og den anden religion?? Svaret må stå hen i det uvisse, men hvis vi ønsker at leve fredeligt og roligt sammen så lad os dog for pokker leve i nuet og i en verden der bygges på fakta og ikke eventyr beskrevet i den ene eller anden eventyr bibel, hvis eneste formål er at bibeholde mennesker i uoplysningens vælde!!
tilføjet af

GODT NOK

Det var et godt og fornuftigt indlag her - det maa give
stof til eftertanke - haaber jeg..
Jeg er ikke selv Gud-loes - men tager det jeg kan bruge
og sir det andet fra jeg ikke kan bruge til noget..
Religion eller i Politik - tag det du kan bruge og som
lyder rimeligt - og smid reste bort..bliv ikke fanatiker.
tilføjet af

.... Eller psykologi

Du stiller det naturvidenskabelige over for religiøst fundamentalistiske. Men der er en tredje måde, at se religion på.
En anerkendt dansk teolog har en gang beskrevet det så’n: ”Al teologi handler om psykologi.”
En dansk præst har beskrevet det på denne måde: ”Historierne om Jesus’ mirakler er ikke beretninger men prædikerne – Og IKKE andet” (En prædiken er en belæring.)
Du bruger udtrykket ”overnaturligt levn” - Altså, myter. Og det mener jeg er centralt. Hvis man vil forstå religions betydning, så skal man forstå myteteologi. Altså, hvorfor vi har myter, og hvad vi bruger dem til.
Vi bruger bl.a. jo myter, at forklare vores ”lidt besværlige” følelser og universelle ting, som vi ikke helt har forstået endnu.
Jeg synes heller ikke, at det er svært se, at jo hårdere vores livsbetingelse bliver, jo mere tilbøjelige er vi til at tage vores myter bogstaveligt (fundamentale). Det er bare simpel psykologi. - Og ikke et spørgsmål om svaghed.
Derfor mener jeg ikke, at man bare kan se religiøsitet som uoplysthed. Vi bliver nød til at se religiøs fundamentalisme som et spørgsmål hårde og ulige livsbetingelser.
tilføjet af

Jeg tænkte lige på,

Hej Respons,
Jeg tænkte lige at skulle skrive et indlæg om islam forbi en ny dianose til de psykiatriske lærebøger.
Det er ufattelig hvor meget det optager nogle dansker med diverse konspirationsteorier om islam fra højre religiøse krese i dette land. De bruger bevidst Islam for fremme deres egen sag, som du også skriver indeholder de samme vrangforestillinger og fantastiske forstillinger om verdens skabelse.
Lad børn i skolerne lære lidt mere naturvidenskab, og så ellers få lov til lege og dyrke lidt mere idræt, da det god måde til at fremme en støre forståelse af hinanden.
Og det har vi mere brug for i denne verden end religionen.
Mvh.
tilføjet af

islam forbi = islamfobi

hedder nu xenofobi.
tilføjet af

Hvad snakker du om?

Hvis du tror på naturvidenskaben, så tror du også på Gud.
Hvem siger at Kristendommen, Islam eller en anden religion
fortæller sandheden?
Sandheden er den at Kristendommen og Islam og andre
religioner fastholder mennesket i fortiden. For præsterne
fortæller de samme retoriske ligegyldige historier. Men set
i et historisk perspektiv og nogle beskrevet leveregler, så
kan oplysningerne godt bruges i mindre omfang. Desuden
skal du huske på, at Kristendommen og Islam magt har været
misbrugt i gennem årtusinder.
Kristendommens præster har jo også prøvet at forhindre at
mennesket fik viden, fordi de ønskede at mennesket skulle
leve i trældom til kirken. Hvor mange uskyldige mennesker er
ikke blevet brændt på bålet, og dermed uvurderlig viden gået
tabet i troens navn. Plus alle dem der er døde i massevis i
diverse krige, hvor troen spillede en rolle.
Et eksempel:
Hvorfor skal jeg læse om at profeten Muhammed dyrkede sex med
en lille pige på 9 år. Så kan jeg lære at Islam er en religion der
dyrker pædofili, hvilket det tages stærkt afstand fra i vores del af verden.
Forskere har lige opfundet en strikkemaskine, der kan strikke
organer til i første omgang mennesker. Desuden mener de
at Edens have har ligget i Irak, hvor troen på Guds skabelsen
startede i ariels tid.
Hvis Gud er en højere skabelse, der har konstrueret alt
levende via et avanceret 3D program. Så giver det pludselig
mening for videnskaben. Hvis han har skabt os i hans billede,
så er det ikke usandsynligt at vi er udstyret med hans evner.
Oplysning skaber åbenhed og klarhed, så folk kan tage beslutningerne
på et fornuftigt grundlag. Hvorimod lukkethed giver grobund for fanatisme, hvor nazisme, ekstremisme og trossamfundene magt lever i bedste velgående.
tilføjet af

Jeg giver dig ret,

Hej Henrik,
Jeg giver dig ret religionen, har begrænset den menneskelige udvirkling, og jeg finder det utroligt, når kristen frem kommer med deres synspunkt om at Islam undertrykker deres kvinder, som om den frigørelse kvinder har i den vestlige samfund, har de haft altid.
Men jeg ser ikke Islam som fare i det danske samfund, og det er ikke religion, der det største problem, men er de socialle forhold invandre vokser op under, og den mistro som mange bliver mødt med. Men jeg ser da Islam som værende lige så undertrykkende, som kristendommen har været i deres egne lande. Men Islam bliver bevidst brugt af de kristene på højre fløjen til skabe en angst hos befolkningen, med formål at fremme deres egen idologi.
Men på den anden side er det også farligt at lukke øjne, for de problemer der er i vise boligkvatere, da det med til at give grobund for funtamalisme. Men problemerne er heller større end de kan løses.
Mvh
tilføjet af

hvad sker der for jer muslim-elskere

^^^^

"Men jeg ser islam som ligeså undertrykkende som kristendommen" WTF???

har du fået en hjerneblødning

det er rigtigt at muslimer refererer til korstogene i 1100-tallet, som varede ca. 100 år og så døde ud, men muslimer har terroriseret alle omkringliggende folkeslag og anderledes tænkende de sidste 1400 år

islam er den mest sataniske, undertykkende pest der nogensinde er set

se bare på lande som pakistan, afghanistan og saudi arabien hvor den "sande islam" praktiseres

som Jesus sagde skal man bedømme et træ på dets frugter, og islam frembringer had, terror, forfølgelse, tyrranni ovceralt hvor muslimerne bosætter sig
tilføjet af

Hvor findes den sande kristendom,

Svar til den sande Kristen,
Hvor findes den sande kristendom, jeg gider komme lang historie skrivning om, hvad der er blever retfærdigjort i kristendommens navn. Hvem har begået folkedrab på hele det amerikanske kontinent, hvem var det udsatte de samiske kvinder for tortur, for til sidst at brænde dem på bålet? et meget fredlig folk, har selv nogle af mine rødder der fra. Jeg kan også finde steder i verden hvor de kristen undertrykker, og sige at de kristene de 1600 hundred år har undertrykt folk rundt omkring i verden.
Lige som du kan finde steder i verden hvor muslimer har udøvet vold og drab mod folk. Var det ikke de kristnelande der stod for slave handlen med mennesker.
Andså og andser Klu Klux Klan sig i for sande kristne mennesker, andså Rudolf Stiener ikke den hvide race for at stå over den sorte og holdte en lang række af fordrag i skandinavien om det.
Jeg har aldrig omtalt Saudia Arabien som godt land, men er udlukkende blevet behandlet positiv på grund af Olien af vesten, jeg heller aldrig omtalt Afganistan, som et land der på nogen måde førte en positiv politik.
Men prøver dog på at se det i historisk sammenhæng, og du vil vel ikke påstå at konflikten i Afganistan ikke har sit årsag i den ameriknske kristne højre fløjs støtte til mujadinerne i deres kamp mod den store satan Kommunismen, det er jo den historieske sammenhæng til vidre forløb i Afganistan. Nu er den nye front for de kristene fundamentalisme blevet islam, sammen med andre på højre fløjen.
Mvh
tilføjet af

koranen contra bibelen

Jo men hvorfor tror du de fleste muslimske lande er 150 år bagefter hvis du læser bøger fra den gang så vardet det samme her danskere gik også og truede hinnanden med at komme i helvede for 150 år siden og var meget troende
Men en anden sjov ting med kroranen er også at muhammed sagde at jorden var flad det var en besked fra gud og det beviser jo at den bare er skrevet af en mand der på en eller anden måde havde ordet i sin magt og forførte folket!!For mon ikke Allah Gud ville have check på sådan noget!! Men du ser det jo stadig væk i ek.s i usa hvordan guruer kan forføre mennesker ud i jungel få allesammen til at begå selvmord og bilde dem ind at de bliver hentet af en Ufo :)Nogen mennesker er frygteligt uselvstændige de skal ha noget at hage sig fast i og tro på.
tilføjet af

Mennesker

er onde så det ligegyldigt om de er kristne ell. muslimer der fines jo også suna muslimer der slås mod andre muslimer !!
Jeg tror ikke der er nogen der nogensinde har snakket med gud eller allah så Quranen ell.Bibelen blev skrevet, jeg tror simpelthen muhammed jesus bare var nogle kloge mænd der indså at folk skulle have noget at frygte for at opføre sig ordentligt derfor ord som helvede og paradis MEN DET VIRKEDE BARE OMVENDT DE HAR SLOGES LIGE SIDEN.....SÅDAN
tilføjet af

Vi er ikke bare onde,

Hej Anne,
Mennesker foretager da mange onde handlinger, men vi er jo ikke bare onde som mennesker. Men det er netop det indre billede vi får om os selv og andre igennem de religiøse skrifter. Gud og Djævlen det onde vi skal holdes borte fra, og går du ud af flokken, er du jo ikke rigtig længer. Det selvstændig tænkene menneske vil jo altid have problemer inde i disse religiøse bevægelser.
Derfor er det vigtigt man undervisser skole børn i Ateisme, så man fremmer en personlighed, der lære at se sin personlighed som en der har gennem gået en udvirkling.
Samt skal børne have mere idræt i skolerne, da det ikke bare sundt men det fremmer også en masse socialekompetancer.
Mvh.
tilføjet af

Gud

Kære menneske. Du er et vældigt godt exempel på, hvordan et overfladisk, ikke-troende, materialistisk samfund kan hjernevaske mennesker til kun at se det sidste led af en i princippet uendelig lang proces. Dit skrift besidder ikke visdom. Bibelen er et særdeles velkvalificeret forsøg på at beskrive baggrunden for den verden vi alle befinder os i idag. Baggrunden. Hvad du udtaler, bærer præg af at du aldrig er blevet udfordret til at søge bagom det umiddelbare, bag overfladen. Uden at gå dybere ind i en fortolkning af Bibelen, da det er en reelt uoverkommelig opgave i dette forum, vil jeg bare sige dig, at der virkelig ér stor, stor livsvisdom at hente i Bibelen. Du går glip af meget ved bare at forholde dig til overfladen, faktisk al mening i livet. Venligst.
tilføjet af

SÅDAN!!

Det kunne jeg sku ikke have sagt bedre!!!!
tilføjet af

Jeg vil have beviser!!!!

Ingen steder i Koranen står der, at Profeten Mohammed har sagt, at jorden var flad!!!!! Jeg ved ikke hvor I har de latterlige ting fra, men det er i hvert fald ikke fra de islamiske grundbøger.
Når du siger noget så skal du også bevise det. Kan du bevise mig, at Mohammed han sagde, at jorden var flad?
tilføjet af

hov hov hov kammerat!!!

1. Hekseprocesserne?
2. Korstogene?
3. Pavemord og lign. (der var jo engang hvor der var 2-3 forskellige paver hist og her) ?
4. Hvad med de dersens oprør på Luthers tid?
5. Hvad med Kætterafbrændningerne?
og til det litterære:
index librorum prohibitorum !!! som stadigvæk eksisterer!!

så du skal ikke komme her og bilde os ind at kristendommens historie er en solstrålehistorie 🙁
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.