3tilføjet af

Realityshows noget L...! ???

Siden BIG BROTHER og ROBINSON rullede frem på skærmen, er dansk tv (og resten af verden) blevet overvældet med realityshows.
Det findes indenfor snart alle genrer; om man har lyst at udfordre naturen eller det landlige islæt og ens evner til at overleve i den, eller det bare er ens egne hjemlige indretnings- og gør-det-selv-evner, der sættes på en prøve, alt kan lade sig gøre.
Har man brug for hjælp til at rette lidt op på "naturens" fejltagelser, så kan man også finde mindst 5 (!) fantastiske hjælpere, der er så skrigende stereotype, at selv de homosexuelle protesterer mod serien?
Kærligheden har fået en pris på sig (hvad den for nogle vel altid har haft?) og den luksus, deltagerne omgives af, bliver mere og mere ekstrem, lige som overraskelserne, der sættes ind, bliver flere og flere, for at serien ikke skal blive alt for kedeligt forudsigelig.
Der er ingen tvivl om, at der er nok seere til disse shows; gaderne lå næsten øde, da Robinson var på sit højeste, og ve den, der på arbejdspladsen næste dag var så ufornuftig at lufte en evt. opposition mod "trenden", for han/hun blev nærmest halshugget af de trofaste seere og fans. *G*
Der er hørt mange udsagn om sådanne shows, både for og imod, senest på denne site, hvor "Randipigen" har skrevet 3 indlæg om de sidste nye skrig på reality-himlen. Nogle synes, det er det fedeste og mest spændende, der længe er sket på tv, mens andre kalder det "lorteserier"!
Men hvad synes i andre? Hvorfor er i for eller imod, og hvad er jeres begrundelser herfor? Hvorfor er det så tiltrækkende at se andre så tæt på, at selv toiletbesøget ikke er overladt til fantasien mere? Hvad får i ud af at se andres intriger og skubben med albuen for at vinde? Kan man lære noget af disse shows og i så fald, hvad?
Dette skal på ingen måde opfattes som kritik af dem, der elsker serierne og den nye trend; jeg har selv fra tid til anden med større eller mindre morskab fulgt nogle af serierne. Jeg er bare blevet fascineret af den store interesse, publikum ligger for døren, og kunne godt tænke mig at få nogle bud på, hvorfor interessen er så stor?
Mvh. D.
tilføjet af

En rose

Jeg ser dem ikke, dog så jeg noget af et program, hvor flere single piger konkurerede om at få en rig fyr.
Efter at have bollet nogle af dem stribe måtte han jo så til sidst afvise nogen af dem, og hvad fik de så? Jo, en rose.
Nu hvor de ikke længere havde gavn af ham, havde det så ikke været mere logisk, om de havde fået et massageapparat?
Jeg forstår ikke disse serier.
tilføjet af

Hej..

Hej,
Jeg synes også selv at de her Reality shows er noget opreklameret Trend..
Men jeg har da selv været ivrig seer af Robinson, og har sågar været med i en klub hvor vi mødtes hver mandag, der var så nogle væddemål igang, og det hele sluttede med en stor fest...
Men hvorfor startede vi det her.. fordi vi syntes serien var dybt latterlig, men alligevel brugte vi de her 12-15 mandage klistret til skærmen.. nu var der så "heldigvis" også det i det, at vi havde et sammen hold.. en herre klub... og jo vi nø det skam...
Men må erkende, at der nu efterhånden er kommet så mange serier, at jeg har opgivet at overskue det..
Men Robinson, er er og bliver aldrig det samme uden Mr. Robinson ham selv.. for kan Jakob sige "Sæt igang" på helt samme og fantastiske måde.. Nej næppe.. så vores robinson eventyr er slut...
tilføjet af

Realityshows er vampet afstumpethed for de der ikke har et liv selv

og derfor nyder, at se andre udleve det for dem.
Jeg får røde knopper, alene ved ordet reality-shows. Jeg har svært ved overhovedet, at slæbe mig igennem blot en enkelt udsendelse, det er ikke lykkedes for mig, at kigge med mere end 3 minutter. Så indfinder kvalmen sig, serierne er uden substans, og initierer alene grænseoverskridende nedbrydende tv.
Her sker der en tilvænning af manglende kvalitet, hvor der ikke er nogen nedre grænser for hvor tumpet, flabet, psykopatisk adfærden kan være. Jo værre jo bedre synes mottoet her at være.
Det er ikke normale mennesker, men afvigere der befolker showene, fremgår det i pressen gang på gang. Det er bl.a. narkoforbrydere og andet kriminelle skidtfisk der er aktører. I Finland var der en kvindelig stjerneaktør der havde skåret hovedet af sin forlovede, og havde hovedet med i sin rygsæk under seancerne. Da kvinden og hendes nye samlever også fra tumpeshowet Gladiator kom for retten, udtalte begge psykopater, at det er befolkningen der ikke er trendy, når de kan forarges over et afskåret hoved...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.