7tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

Hej
Vi er i den uheldige situation at have købt "katten i sækken", det halve af et ellers lækkert hus som er komplet ny renoveret. Huset er delt op i i 1 etage og stue, hver på 85 kvadratmeter. Vi bor et par i den ene del, i den anden del bor de 2 voksne og 2 teenager + 5 hunde...
Hver lejlighed har således kun køkken/alrum, bad og en stue/spisestue + et soveværelse - hvilket jo ikke levner plads til at have to børneværelser - SÅ vores kære naboer har inddraget to kælderrum til deres børn hvori det bor. De har dog en seng stående oppe i huset til den ene af dem.
Vi har ikke været med på råd omkring dette og vi kender intet til at rummene eller blot det ene af dem skulle være godkendt til beboelse. Slår man huset op, står det heller ikke listet som godkendt.
Udover dette bruger deres børn og alle deres venner kælderindgangen til egen indgang. Det resultere i at døren åben står ulåst når vi kommer hjem - dog de ikke selv er hjemme.
Børnenes venner sover og opholder sig her også når børnene ikke selv er hjemme...
Nu er spørgsmålet - kan man udenom os blot få godkendt værelserne til beboelse når dette er en følles ejet ejendom? Og må de bruge kælderindgangen som egen indgang?
Jeg vil mene at det er komplet uhørt.
Det skal også siges at på trods af at dette er en flot ejendom så har de ødelagt døre og slider alting i bund. De sviner, roder, breder sig ud over det hele, deres hunde gøer, de smækker med dørene så hele huset ryster når de går ud og ind, deres hunde luftes i vores have osv. osv. - kort sat de har ingen dannelse.
Hvad kan man gøre?
Når vi forsøger at tale med dem, bliver de nærmest truende og råber os op i ansigtet. Det er yderst ubehageligt at bo og være her - sammen med sådan nogle mennesker.
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

- og hvor skal man henvende sig? Teknisk forvaltning? Politiet?
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

1. instans må være Teknisk Forvirring.
Det ses mange gange at kælder bliver godkendt til beboelse ved salg hvis sælgeren har sat det i stand så det kan beboes, og at der selvfølgelig er vindue i en vis størrelse og hurtig udgang i tilfælde af brand.
På den anden side er der jo mange der gør det uden tilladelse, børnene flytter senere hjemmefra, og så bliver kælderen brugt til andet formål så længe forældrene bor der, og så er der aldrig en kæft der opdager det, medmindre at en ny ejer af boligen søger om tilladelse.
Fremmede sover der når børnene ikke er hjemme..........hvem tager ansvaret hvis der udbryder brand i den ulovlige kælder ❓
Huset er sikkert så "dumt" at der ikke er plads eller kan gives tilladelse til at inddrage noget af stue/alrum, sætte vægge op og derved lave et værelse, så der kommer familien i vanskeligheder hvis kælderen heller ikke må bruges.
Almindelige husspetakler herunder hundenes opførsel og larm gider politiet ikke røre ved medmindre der sker personskader, og vedrørende aflåsning kan I kun sikre døre hos Jer selv med godkendte låse, ejendommen har jo ikke en fælles indbosforsikring.
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

Jeg har selv boet i et lign hus. Men det er mange år siden da jeg selv var teenager ;)
Og ja der blev da "festet igennem" og også nogle gange af venner som var der uden jeg selv var til stede.
Og naturligvis er det da en ubehagelig oplevelse når du også bor der, og måske bare gerne vil have fred og ro, og ikke et uendeligt rend af hunde og unge mennesker.
Men jeg kan kun anbefale dig at flytte hurtigst muligt.
For hvis du "stiller dig på bagben" og ringer teknisk forvaltning/politiet eller lign... uha.
Jeg har faktisk selv været udsat for da jeg for nogle år siden desperat søgte bolig... Fandt noget i lokalavisen som jeg ville se nærmere på. Jeg blev noget overrasket over at udlejer viste sig at være den lærer jeg havde haft i "salg og service" 1 år tidligere i handelsskolen - og han ville udleje 2 kælderlokaler, som så absolut ikke var godkendt til beboelse... Jeg behøvede ikke engang at "tjekke det" for han sagde selv, du kan ikke få boligsikring her, og du kan ikke have din post-adresse her"... Og du må heller ikke sove her, der er ikke brandsikret til beboelse... Kunne da lige være jeg kom væk i en fart...
Skræmmende at man er blevet undervist i mange timer af en "bolig-krejler...!"
Men flyt.
Hvis først politi og sådan noget bliver indblandet, så ser de sig bare for alvor sure på dig, og så er det kun et spørgsmål om tid før der kommer en sten en af vinduet, grafitti på døren og lign... Det burde ikke være sådan nej... men man blir klog af skade...!
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

Hej, det ser ud til at retten er på vores side (det offentlige bbr-register). Så nu går vi videre med det.
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

Fuck for en situation I er kommet i. Nogle gange kan man invitere de voksne på en kop kaffe og få en nærmere aftale om hvilke kælderrum der hører til de enkelte boliger. Fortæl dem at I er meget kede af situationen og at I håber at I kan blive gode naboer og måske endda venner. Men med lidt "lommepsykologi" og venlige ord kommer man ofte længere end ved at skændes. De mennesker råber ad jer fordi de godt ved at de er på gale veje. Men kan de få jer til at acceptere deres livsmåde med trusler, ja så er der ikke noget at gøre. Der findes desværre mennesker der er udenfor pædagogisk rækkevidde. Men prøv med en kop kaffe..
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

Hej, det ser ud til at retten er på vores side (det offentlige bbr-register). Så nu går vi videre med det.

Blot synd at Jeres penge er med i spillet hvis det ender med en flytning, er det en lejebolig i en blok kan man jo bare ski`e på hvad naboen har ødelagt i opgangen, bortset fra vedligeholdelsesudgifter man alligevel har betalt over huslejen.
tilføjet af

Problemer i fælles ejet hus - lov og ret?

Endnu en god grund til at leje frem for at eje😉Man kan "smutte" uden at have alt for mange penge "i klemme".
Til TS: Ja helt som forventet siger BBR er at kælderen IKKE er beboelsesrum.
Og du "går videre med det" siger du😉Vil du have et vagtværn til at stå ved døren til kælderen 24 timer i døgnet for at sikre at alle som vil derned, kun gør det for at stille ting til opbevaring, eller afhente noget som før er blevet sat til opbevaring?
I så fald er du nok lynhurtigt uvenner med disse "uden-for-pædagoisk-rækkevidde-unge" at du værste fald kan risikere sten, grafitti, molotovcocktail.
Jeg ville i alt fald ikke parkere min bil eller cykel i nærheden hvis du har sådan en.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.