7tilføjet af

Parforhold og utroskab -

Mange (kan jeg se) har meninger om utroskab, men jeg har bemærket, at en del overser, at utroskab har flere "lag".
Utroskab i forhold til parforholdet (1. lag):
Når et parforhold ikke fungerer optimalt p.g.a stres, lukket personlighed, sygdom, børn etc. så sker det ofte at parret begynder at søge adspredelser uden for forholdet. Adspredelse kan fx. handle om sport, politik, fiskeri, kortklubber osv osv....
Man fjerner tid og engagement fra parforholdet i et forsøg på at komme væk fra noget, der ikke er helt så rart som det var engang - Man begår faktisk en form for utroskab imod sit parforhold.
I stedet for at pleje sit parforhold plejer man noget andet. Dermed ikke være sagt, at aktiviteter, der ikke handler om at passe sit parforhold nødvendigvis er utroskab imod parforholdet. En vurdering af dette må afhænge af, hvordan et par opfatter, at deres parforhold har det.
Jeg vil derfor henlede Jeres opmærksomhed på det, jeg kalder 1. lag af utroskab: Utroskab i forhold til parforholdet.
Hvis 1.lag forekommer er vejen banet til 2. lag af utroskab.
Utroskab imod sin partner (2. lag):
Den ene part (eller begge) har nu inderst inde deres sind åbnet for at indlade sig med en 3. person uden for parforholdet fordi, betingelserne i 1. lag er tilstede – Opstår muligheden vil mange i et fast parforhold ”hoppe på vognen”. Man føler et behov for ”at leve” – Bemærk, at behovet for ”at leve” er meget individuelt. Et parallelt forhold etableres (det som de fleste forstår ved utroskab)
Der kan så enten ske det, at det primære parforhold består eller går til grunde. Derved er vi ovre i det jeg vil kalde det 3. lag, hvor den ene part (nogle gange begge i forening) træffer et valg, som inderst inde afslører om vedkommende er tro (eller utro) over for sine egne inderste følelser – Skal man vælge at arbejde med det ene eller den andet forhold ?!.
Utroskab imod sig selv (3. lag):
Følger man ikke sit hjerte (er utro imod sig selv)vil man altid skulle konfronteres med lag 1 og måske lag 2 igen og igen….

Jeg håber at i forstår min mening med at opdele utroskab i lag. Utroskaben er allrede i fuld gang i lag 1 !!!! Husk det og brug den viden!!!!! Jeg tror at skilsmisseprocenten ville dale betydeligt hvis folk passede bedre på deres parforhold. Jeg vil understrege at det absolut ikke er alle parforhold der har en eksistensberettigelse!
Dette indlæg er også bragt under emnet utroskab, men jeg synes også mit indlæg passer her.
Kærlig hilsen
Flemming
(I er velkomne til også at komme med kommentarer til mit syn på utroskab på Flemmingo@ofir.dk )
tilføjet af

om Utroskab

Det er selvfølgelig kloge ord..men jeg syntes nu ikke helt at din ellers så meget deskriptive indslag havde noget som helst at sige til hvordan man så kan undgå at sætte sig selv i den besværlige situation hvor man bliver tvunget til at være utro mod sigselv, sin partner eller sit forhold! Det er jo lige der stinkdyret ligger begravet!
tilføjet af

Hej Flemming

Du skriver godt - det er der ingen tvivl om. Men må også tilslutte mig til det andet svar du har fået.
Min første opfattelse af dit indlæg var, at du forsøger at forklare utroskab. Hvordan opstår det? Og hvorfor opstår det?
For mig er det lige så slemt at forklare utroskab, som at være utro.
Undskyld hvis jeg har misforstået noget, men sådan opfattede jeg det.
tilføjet af

Svar til MissBeHaveYour

Min formål med mit indlæg var ikke at give en opskrift på hvordan man undgår utroskab.
Min pointe er at mange sidspring ikke ville forekomme hvis man var tro mod sit parforhold (1. lag). Glemmer et par at pleje deres forhold så dør det måske en langsom død.

Man kan ikke give en entydig opskrift, men jeg tror det er vigtigt at man laver en slags løbende evaluering af sit parforhold og ikke bare lade sig glide med i hverdagen og dermed slipper roret og lader tilfældigheder styre parforholdet.
Hvis alt går op i børnepasning til dagligt er det fx. vigtigt at forældrene tager sig nogle fridage uden børn og får talt sammen og fundet hinanden.
Jeg kunne fortsætte med mange eksempler endnu - Læserne kan selv tænke videre og reflektere over, hvordan deres parforhold fungerer og hvad der evt. skal rettes op på.
Vh
Flemming
tilføjet af

Adspredelse

Kære Flemming,
Fint indlæg med også gode elementer, men, jeg er meget uenig i dine betragtninger om 'lag 1' utroskab.
Det er netop forskelligheden samt muligheden for at lade op hver for sig - via forskellige interesser & hobbies - som dynamisk og fremadrettet gør, at vi mennesker kan bevare interessen for hinanden i et parforhold, især over længere perioder.
Tilsvarende bygger alle nutidige og seriøse ledelsesstrategier på, at man ikke i længden kan få succes i jobbet, hvis man ikke samtidig sikrer at vedligeholde sine øvrige interesser.
Netop ved adspredelse udvikles mennesket og finder ny energi og lyst til partneren eller jobbet.
Bare mine iagtagelser og erfaringer,
Hilsen By nature
tilføjet af

Til By nature

Jeg skrev under 1.lag:
"Dermed ikke være sagt, at aktiviteter, der ikke handler om at passe sit parforhold nødvendigvis er utroskab imod parforholdet. En vurdering af dette må afhænge af, hvordan et par opfatter, at deres parforhold har det"!
Med det antyder jeg at man ikke skal gøre alt sammen. Du har ret i at man sagtens kan hente inspiration udefra.
Men hvis parforholdet ikke plejes ved nærvær, respekt, tillid osv.... så er det en form for utroskab imod parforholdet man er igang med. Hvis den ene part hænger i tennisklubben hver dag og parret ikke får talt nok sammen så vil jeg kalde det en form for utroskab -

Mvh
Flemming
tilføjet af

Bravo !!! - endelig en (mand) der har fanget "pointen"...;o)

Hejsa Flemming !
Jeg må lige uddele "roser" for dit super indlæg, jeg ved nøjaktig hvad du mener...
Et parforhold skal plejes hver dag, med opmærksomhed, intensitet og kærlighed...og hvis den ene el. begge parter, ikke vudere dette højt nok, så er det også min påstand at forholdet er dømt til at dø ud....
Kort sagt: man skal både vælge og ville kærligheden til sin partner 120% - og ikke bare den første md. i forholdet, men hver eneste dag man er så heldig at have et menneske der også elsker en tilbage på samme vidunderlige vilkår...
Se det er opskriften på lykken... ;o)
Jeg ser frem til flere indlæg fra dig Flemming...!!!
Mvh. D.H.
tilføjet af

Til D.H.

Tak !
Mit forsøg på at sætte lidt overordnet struktur på utroskab er i virkeligheden ret let.
Det er derimod langt vanskeligere at definere opskriften på, hvordan man får et lykkeligt parforhold. Men parametre som respekt, selvværd, tillid må på en eller anden måde indgå! "Opskriften" kan varriere fra par til par!
Vh
Flemming
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.