7tilføjet af

P-piller (Diane Mite)og uren hud

Jeg har haft problemer med uren hud siden jeg var 13 år. Jeg tog gennem ca. 10 år p-piller af mærket Diane Mite og det hjalp rigtig meget og jeg var glad for min hud i den periode - dvs. den var acceptabel, få urenheder.
For nu 1 år siden lagde jeg p-pillerne på hylden og min akne blomstrede op igen og var meget slem en periode :o( jeg går nu til hudpleje x 1 månedligt. Jeg bruger mange penge på dette samt allergivenlige og gode renseprodukter.
Er i det hele taget en sund og frisk, slank pige med en sund livsstil, men min hud hæmmer mig rigtig meget.
På en måde vil jeg så nødig på p-piller igen, da det jo ikke er naturligt for kroppen og jeg ved det kun er en "stakket frist" mht. at holde aknen væk og da jeg gerne vil være gravid. - og p-piller forstyrrer jo også den normale cyklus og det sidste år uden p-piller har min cyklus slet ikke kunnet finde sig selv.
Men hvis jeg starter på p-piller igen vil det forbedre min hud og give mig en stabil, omend kunstig cyklus... af den grund overvejer jeg det...
Råd???
tilføjet af

Uren hud og cyklus....

...p-piller forstyrrer/ødelæggger ikke din naturlige cyklus. P-pillernes kraft er faktik ude af kroppen efter nogle døgn (også defor at man kan blive gravid bare af at glemme en pille i over 12 timer). Det er nærmere et spørgsmål om at du havde uren hud pga. hormonforstyrrelser og dem holdt p-pillerne i skak. Nu da du så er stoppet, får du den urene hud og mensforstyrrelserne tilbage.
...mee:-)
Har du forsøgt at blive gravid længe? Det kunne evt. også være et tegn på at dine hormoner roder og måske har du kun sjældent ægløsning?
Du kan få taget nogle blodprøver hos lægen, der kan give et prej om hvordan dine hormoner opfører sig og evt. få en henvisning til nærmere udredning.
tilføjet af

skinoren

du kan hos din læge få recept på midlet Skinoren. Det hjælper virkelig. Min datter bruger det. Lægen sagde at hun skulle regne med at blusse op inden det hjalp, men det skete slet ikke. Skinoren 20%. Prøv det.
tilføjet af

Jeg har prøvet Skinoren....

gennem 4 mdr. men synes ikke det gjorde nogen forskel... føler faktisk jeg har prøvet nærmest alt... dog ikke Roacutan-kur endnu, som dog har været overvejet også. Og lige p.t. drikker jeg Aloe Vera i et forsøg...
Kosmetolog hjælper.. min akne er slet ikke så "dyb" mere som tidligere.
Og i bund og grund ved jeg jo at det "kommer indefra", så alt det med at smøre udenpå har jeg erfaret ikke hjælper i længden, andet end lige at tage "toppen".
jeg sys det er håbløst og frustrerende...
Er blevet anbefalet en pille, som egentlig skulle være en pille mod ældning af huden... husker ikke lige navnet, men købes hos kosmetologer... men det er også dyrt jo...
tilføjet af

Jeg kender det.....men fandt en kur.

Jeg brugte også rigtig mangee penge på uren hud, og havde prøvet alverdens ting.......men intet hjalp. Indtil jeg prøvede BASIRON 5% som kan købes i håndkøb på apoteket. På en uge vil du allerede se et stort fremskridt. Jeg bruger det stadigvæk for at holde bumserne væk. PRØV DET!! Gå også i solarium indimmellem det giver et godt resultat og hold ting med parfume væk fra dit ansigt.
tilføjet af

laserbehandling

jeg har selv problemer med min hud har været igennem mange forskellige forsøg på at gøre den normal.´Intet har virket indtil nu og har som dig brugt mange penge på det. lige nu tager jeg a-vitamin (ordineret af lægen) det skal du dog ikke vis du vil være gravid. men jeg snakkede med en kosmetolog som fortalte om laserbehandling til lige nettop dette problem. det er dyrt (2000 og 2 behandlinger) men tilgengæld skal man ikke have så mange.
se du lidt nærmere på det. det er mint næste træk vis det her ikke virker
held og lykke.
si.f
tilføjet af

jeg har samme problem

Jeg har samme problem og er netop holdt med diane mite også og ligner en der er blevet beskudt. Jeg overvejer også at starte med dem igen fordi det næsten ikke er til at holde ud. Jeg har hørt man helst ikke skal tage dem mere end et år, og jeg har også fået pigment forandringer af dem, så det er svært at vurderer hvad der er værst efterhånden, med alle de risisi ved p-piller oveni. Lige nu bruger jeg en serum der hedder prevage fra elisabeth arden (1200 kroner) men den har hjulpet rigtigt godt på arrene. Den hælper dog ikke rigtigt på bumserne. Jeg har en gang haft glæde af zoneterapi, og det vil jeg prøve igen. der skulle være en klinik i århus atika eller noget i den stil, som bruger alternativ behandling. det vil jeg også prøve. Lige nu er jeg i gang med en kur med frisk persille i kogt vand fordi det skulle tage betændelsen. Jeg har ikke prøvet roacutan, og tør faktisk ikke. Har hørt meget blandet om den, selvom min hudlæge siger den er fantastisk! er der nogen af jer der ved hvor man kan få det laser henne?
tilføjet af

lidt fra nettet

fandt lige lidt her, jeg tænkte måske vra brugbart::.....Det kan være en meget god idé at spise efter sin blodtype, for på den måde kan man ofte undgå ting i kosten, som man ikke kan tåler. (Dr. Peter D.'Adamo: Spis efter din blodtype).
A-vitamin er er vigtigt for huden, og lette tilfælde af akne kan ofte klares med et tilskud af A-vitamin, fx 10.000 enheder dagligt, gerne som forstadiet betakaroten. Man skal ikke tage mere end højst 25.000 enheder A-vitamin dagligt, da der så kan komme bivirkninger, og ikke i lang tid (mere end få uger). Gravide må ikke få A-vitamin. E-vitamin bedrer virkningen af A-vitamin, så det er en god idé at tage ekstra E-vitamin sammen med A-vitaminet, fx 335 mg (500 enheder) dagligt som hvedekimolie.
Ved svær akne har man fundet, at de fleste har zinkmangel, og flere ernæringsstudier har vist, at tilskud af zink har fået tendensen til akne til at forsvinde. En svensk læge, der har lavet flere undersøgelser af virkningen af zink på akne, har fundet ud af, at et zinktilskud i 12 uger var lige så effektivt til at få akne væk som antibiotika eller det meget kraftige (giftige) A-vitaminafledte præparat Roaccutan. Zink skal tages på et andet tidspunkt end vitamin-mineraltabletten, da zink kan give problemer med at optage kobber og jern.
Mennesker med svær akne mangler også ofte mineralet selen, og et tilskud af selen har hjulpet med at få akne væk. Også vitamin B6 har betydning, især for kvinder, der får opblussen af akne før og under menstruationen. Samtidig skal man sikre sig, at man får de andre B-vitaminer, fx gennem en vitamin-mineral tablet. En ordentlig nattesøvn, hvor huden kan nå at komme sig, og sindet kan falde til ro, er også en vigtig del af behandling af akne. Virkningen af en kost med lavt fedtindhold og stor fiberindhold samt tilskud af vitaminer og mineraler vil normalt vise sig inden for tre måneder.
Naturproduktet InDerma, som fås både som tabletter, vaskemaske og roll-on, er sammensat på en måde, så det både virker betændelseshæmmende, sårhelende og ophelende på ødelagt hud, sammentrækkende og desinficerende, både indefra og udefra.
Acno creme, der kan købes hos Matas og i helsekostforretninger, har en meget fin virkning på acne. Den er baseret på ekstrakt af australsk rajgræs og kan evt. kombineres med brug af Oralmat dråber, der dryppes i munden dagligt og har en meget fin virkning på immunsystemet, fx ved allergi og astma.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.