9tilføjet af

"pædofil" lærerinde løsladt

Den meget omtalte kvindelige lærerinde, der for et par år siden havde et sexuelt forhold til en 12 årig er nu blevet løsladt. Hun er flyttet til et hjem et sted i USA hvor hun har beskyttet adresse etc, men mange har lavet oprør omkring dette. Personligt synes jeg det var helt forkert at sætte hende i fængsel, da man ikke som kvinde direkte kan "misbruge" en 12 årig, ud over at misbruge hans følelser.
Drengen, hendes tidligere elev, er nu 21 år gammel. De har tilsammen 2 børn, der begge bliver passet hos hans moder. Hun må aldrig opsøge ham igen, hvilket jeg også mener er forkert - han er trods alt myndig nu!
Hvad er din mening? Burde hun fortsat ha siddet i fængsel? Eller har det hele været en urimelig straf?
tilføjet af

nejj

der er lavet en film over det og de viste filmen i tv for et stykke tid siden, så nej hun skal ikke sidde i fængsel, og de ska ha lov til og være sammen nu
tilføjet af

Både og

Umiddelbart mener jeg at du har ret. Meget taler for at den pågældende dreng har indgået i forholdet ganske frivilligt. Men lad os være ærlige: Hvilken tolvårig ville ikke det? Jeg ved at jeg ville, da jeg var i den alder. At forhindre to mennesker, begge myndige, i at se hinanden, hvis de begge gerne vil det, kan heller ikke være andet end forkert. Især da når de også har fælles børn.
På den anden side er det amerikanske retssystem så puritansk, at denne holdning ikke kan komme bag på mig.
Den største overraskelse er for så vidt at hun er på fri fod. Umiddelbart havde det ikke undret mig om hun var blevet sat i fængsel mere eller mindre permanent.
Men jeg er uenig med dig i, at en kvinde ikke kan "misbruge" en tolvårig dreng. Det kan hun sagtens, hvis hun udnytter sin indflydelse til at påføre ham en seksualitet som han ikke har lyst til. Eksempelvis ved at introducere ham for seksuelle varianter han ingen interesse har i. Derudover kunne han jo teoretisk set være homoseksuel, i hvilket tilfælde der klart ville være tale om misbrug. Og misbrug af drenge/mænd er som bekendt absolut muligt. Der er vel næppe ret mange af os der vil hævde, især i den alder, at have kontrol over hvad vores "underbo" foretager sig.....
Men som sagt, i udgangspunktet mener jeg absolut du har ret.
/Sprocket
tilføjet af

Burde ku ses.

jeg vil ikke sige det var forkert at sætte hende i fængsel, hun misbrugte trods alt en dreng under den seksuelle lavalder hvilket jo er ulovligt. Men da de har 2 børn sammen, burde de sq ha lov til at ses. Det kan ikke være andet end det rigtige. Så den film der blev lavet ok det og syntes den er virkelig god! Vil også sige at han jo selv ville, så på den måde er ingen skade sket, hvilket også er en grund til at de burde kunne ses nu. Hun har måske fået en lærestreg nu og ved bedre. Ved ik.
tilføjet af

Jo det kan godt lade sig gøre

Nej det er helt forkert at en kvinde ikke kan misbruge en dreng. Tænk over alle de mænd, der ikke har fuld kontrol over deres nedre region. (Er det ikke næsten alle. *s*) Hvordan kan man så forvente at en dreng har det. Nej det kan man ikke. Og han har heller ikke styrken til at sige nej.
Det kan godt være at mange unge mænd har haft en seksuel drøm om en lærer, men det er ikke alle. Derfor må og skal vi beskytte børn og unge mod disse overgreb, også drenge. Denne ”store kærlighed” måtte vente, og der er også eksempler fra DK, hvor gymnasium-lærere har flyttet skole, for at de kan være sammen med deres nye forelskelse. Dette kan accepteres. For det andet ”store” spørgsmål, som du ikke tager op, og som også hører de ældre klasser til, er at der skal ALTID være en professionel afstand mellem elev og lærer. Derfor er det dybt forkastelig at der et forhold mellem elev og lærer. I det bestemte eksempel kan jeg godt se problemet når der er børn involveret. Men problemet er kun opstået, fordi der ikke blev sat en grænse fra lærens side. Godt nok siger man at ”kærlighed gør blind”, men der er altså noget galt når en voksen falder for en 12-åriget, og har sex med ham. Det er i hver fald min overbevisning.
tilføjet af

Det er var dog mærkelig opfattelse,

Svar til Misanthropy`
Jeg fatter ikke hvordan du kan mene, at en kvinde, skulle have en laver straf for en sexual forbrudelse end en mand. hvordan kan du mene en ung dreng på 12 år er i stand til at overskude at have et sexuel forhold til en voksen kvinde. Du ved også at unge kvinder kan have forhold til voksene mænd, men det gør det ikke rigtigt. En 12 årige har ikke på nogen måde godt af at have et sexuel forhold til et andet voksen menneske, at have det til på sin egen alder er noget andet. Men jeg tror det gør med det billede i vokser op med at se jer selv som offer, og kvinder kan havde svært ved se sig selv i rollen, som den der udføre krænkelser.
Vi vil altid kunne diskutere, hvor lang en straf man bør have i den slags sager, angåenes hendes ret til at opsøge ham, finder jeg det ok idag, hvis han er indeforstået med det, da han må jo anses for værende voksen.
Mvh.
tilføjet af

Misforståelse

Jeg mener bestemt hun skulle have en "straf" for det hun har gjort, idet han kun er 12 år. MEN - ikke en alm fængelsdom.. hun burde ha kommet i behandling for at få "følelser" for en 12 årig, der kun er et barn.
Da jeg var 12 år havde de fleste drenge (og piger) en kørerne sexualitet, og kan jeg også se blandt min lillesøsters veninder, Jeg mener derfor at drengen selv var helt indforstået med hvad der foregik, som han også selv siger idag som 21 årig.
tilføjet af

Lærerinden

Hejsa Det var et godt indlæg du kom med :)
Personligt tror jeg ikke at det hjælper at sætte pædofile i fængsel, de vil stadig have lysten, når de kommer ud. Der skal gives en helt anden behandling til dem.
Så mit svar til dine spørgsmål er nej hun skal ikke forsat sidde i fængsel. Hvis det ikke har hjulpet hende, har det været en urimelig straf.
tilføjet af

Straf og behandling.

Jeg mener at hun skal have en fængselsstraf (uden at kende sagen i detaljer), men sideløbene også have behandling da pædofili efter hvad jeg har hørt kan "behandles" . Hun havde et forhold til en mindre årig og da det er ulovligt skal hun selfølglig have en straf, også selvom han idag som 21 årig siger at han vidste hvad han gjorde. Hun KAN have haft en stor indflydelse på hans tankegang idet at hun måske har haft en form for moder rolle hos ham. Det kan også være derfor at hun idag ikke må se ham.
Jeg synes dog det er svært at diskuterer da man ikke kender detaljerne om sagen.
tilføjet af

Jeg kan kun svagt huske sagen.

Hej Misanthropy`
Jeg kan godt forstå dit synspunkt, jeg er på ikke nogen måde afklaret omkring, hvordan man griber den slags sager an. Men børn ser på voksene som nogle der kan give dem alt i tilværelsen og kan forgude dem blindt. jeg mener bare ikke som rock stjerne eller en som der arbejder inde religøs gruppe må misbruge den position du står over for et meget ungt menneske, det samme gælder en lære i en skole. Der været mange sager inde for den katolske kirke, med munke der har haft sexuel forhold til unge der er kommet i kirken. Med store menneskelige og sociale følger for de misbrugte. Man ser også incest forhold hvor barnet som voksen forsætter forholdet til stedfaren eller faren/moren, fordi de er blevet bundet af bindninger. Jeg havde samme synspunkt som dig, om behandling til disse personer der forgriber sig på unge mennesker for 12 til 13 år siden. Jeg har i dag et andet forhold til terapi, da jeg har set de samme bindninger er meget udbredte hos mennesker i behandling. Da det at skulle leve rimlig frit som menneske, forudsætter er du lever i et rimligt ligværdigt forhold med dine nærmeste og dem der betyder noget for dig i livet.
Mange her inde går ind for en ret hård lovgivning på området, hvor nogle har været ret gale på mig, da jeg har den holdning at man må se på sagerne med nuancere.
Unskyld det blev så langt.
Mvh.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.