5tilføjet af

På ferie i busser?

Tør du køre med bus på ferie efter de seneste ulykker er sket?
Jeg har selv lige været på ferie i Spanien, (enda samme sted), fra som den forulykkede bus kom fra.
Da jeg kørte med bussen virkede det ellers til at der blev gjort meget ud af sikkerheden ombord på bussen, men er det mon rigtigt?
Da vi skiftede chaufør sidste gang på vej til vores hotel, så viste det sig at han ikke engang kunne finde ud af at skifte gear.
Vi Kørte nok med ca. 30 km/t ud på motorvejen, og bilerne dyttede (naturligvis) af os, og det endte med at han holdte ind i nødsporet. Han fik dig efter noget tid bussen op i fart, og vi nåede frem i god behold.
Jeg ved ikke hvor mange er jer der har prøvet at ligge i en sovebus, men det er bestemt ikke meget plads... Jeg ville meget nødig køre galt når jeg lå sådan da man alså ikke har mulighed for at holde fast i noget.
Har du haft nogle dårlige oplevelser når du har været på ferie med bus, eller tør du slet ikke tage med en bus på ferie?
tilføjet af

Link

tilføjet af

ingen problemer for mig

Hej..
ville bare lige sige at jeg ingen problemer har med at tage med en bus eller en sovebus til udlandet.
Hvis man ser på hvor mange der er afsted i disse tider er det utroligt at der ikke er sket flere ulykker.
Problemet er at når der sker en ulykke er det en sjældenthed og derfor bliver det blæst sådan op i medierne.
Skal vi også til at være bange for at sejle...to er lige druknet da Martha sank..
Prøv at tænke på hvor mange der bliver dræbt bare når de køre i alm. personbil herhjemme.
Det sker tit og derfor ikke noget der har mediernes interesse.
5 bil-ulykker i lørdags på de danske veje, en på 21 år døde.
Bare sidste år blev 432 dræbt i trafikken på de danske veje....og ifølge en foreløbig opgørelse er der i gennemsnit dræbt syv om ugen i år...
Det er jo dagligdag i danmark..
Men det har vi vendet os til efterhånden.
Jeg er ikke utryg med at tage med en sovebus. Har været på sådan en tur og jeg har ingen problemer med at gøre det igen..
Det er en god måde at rejse på..bortset fra at man ligger af h... til :-)
/Hygge
tilføjet af

Har prøvet at køre ....

... på ferie i bus til/fra London. Umiddelbart var der ingen problemer på turen, men du har absolut ret - der er ikke meget plads.
Måske var fremtiden at man ikke "putter" så mange mennesker ind i en (sove)bus ..... til udlandet, uanset hvor langt eller kort den skal køre. det gør selvfølgelig at rejsen bli´r´ dyrere.
Men - mon ikke vi alle er interesseret i at betale lidt mere,- og dermed øge chancen for overlevelse, hvis bussen skulle forulykke ?
tilføjet af

Næsten hver gang bus

Jeg har næsten hver gang jeg har været på ferie rejst med bus, faktisk så ofte at jeg ikke har prøvet at flyve. At rejse med bus har været en billig måde at rejse på, før der kom billig flyrejse selskaber.
Jeg var i 1994 i England på sprogskole, det var føste gang jeg skulle rejse alene, uden forældre. Turen gik vældig fint derover, men da vi skulle hjem til Danmark kørte vi galt. Vi havde lige vinket farvel til vores værtsfamilier og kørt væk fra parkeringspladsen da det skete. Vi kørte ind i siden på en anden dansk bus, der lige havde sat passagere af. Vi var heldige, der skete kun skader på busserne, for vi sad alle på vores pladser og den anden bus var tom, bortset fra chaufføren. Vi skulle kun have skifte forrude mens den anden bus fik trykket to ruder ind, heldigvis var der som sagt ingen om bord, for ellers havde det nok fået fatale konsekvenser. Hvad der skete ved jeg faktisk ikke men alle var da heldigvis i god behold, vores guide blev "støvsuget" for glasskår af ambulancefolk. Det gav os så bare en forsnkelse på 10-11 timer, da det var en søndag og mekanikerne skulle arbejde overtid.
Men trods det har jeg aldrig været bange for at rejse med bus, ja der sker mange ulykker med feriebusser, men det gør der også med almindelige biler, motorcykler og cyklister, så det har ikke skæmt mig. Der imod har jeg været på skiferie i 1999 hvor vi havde udgangforbud om natten pga lavinefare. Hele nordsiden af vores hotel/lejligshedskompleks blev evakueret, og militæret holdt vagt så ingen forlod hotellerne, det var faktisk mere skræmmende.
tilføjet af

busser

Jeg rejser to gange om året i bus til udlandet, men overnatter altid på hotel.
Jeg har været blan. Sankt Petersburg, 2x Østrig og Polen og vi har bare haft det så hyggeligt og sjov med de andre passerer, for man bliver rystet rigtig godt sammen.
Jeg kan varmt anbefale Zakopane i Polen det var en rigtig god tue, som jeg gjorde i bus i juni med Østeuropæiske rejser, den tur glemmer jeg aldrig, det var også dem jeg rejste til Sankt Petersburg kan også varmt anbefales. jaha
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.