15tilføjet af

Overvægt er ofte lig magelighed

Jeg er ked af skulle sige det, men overvægt skyldes ofte magelighed.
lækker mad, fed mad og for lidt motion.
vidste I at fjernsynet menes at være den største risikofaktorer til overvægt og fedme??
sluk fjernsynet (og computeren) og gå en tur
Ifølge kostundersøgelserne spiser kvinder gennemsnitligt 23 g. chokolade HVER DAG. det kræver ca. 2 timers gåtur at forbrænde det antal kalorier!!!
Vidste i at et overforbrug på ½l. cola hver dag vil føre til en vægt stigning på 6 kg. om året??!!
Jeg tror hverken på tyndelår af te, atkinskuren eller citronkuren mm
det er hårdt arbejde at tabe sig. og at holde et vægttab er stort set umuligt uden motion og viden om sunde kostvaner!!
men hvis der er nogen der er med på at lave en internetclub så vil jeg gerne bidrage med viden om kosten. jeg trænger også til at tabe mig, det er også svært selvom man har viden....
mille
tilføjet af

Magelighed?

Jo, det handler vel om dårlige vaner tit og mangel på motivation. Jeg tror også at det hos nogle handler om noget dybere, det underbevidste, følelser, osv...måske stress?
Jeg er mand og vejer 25 kilo for meget, og vil gerne snart tabe mig....starter måske imorgen. :-)
eller den. 1.7.
eller?
tilføjet af

Fedme /overvægt = Magelighed ???

Jeg ved at overvægt fedme er et stort problem og jeg har , selv været hele møllen igennem , jeg vejede til sidst 168 kg inden jeg fik hjælp til at komme ud af min overvægt , og her skal det kraftigt understreges at det ikke kun var store indtagelser MAD AT DER VAR SKYLD I MIN OVERVÆGT , efter at have fået barn nummer tre , begyndte jeg pludselig at tage voldsomt på , og som læger jo er flest var min læge jo så mest , han mente jo at jeg var ved at æde mig ihjel , jeg kæmpede i 4 år og blev større og større og intet hjalp , ingen kunne finde ud af hvad der var galt , ikke før jeg en dag begyndte at bløde voldsomt vaginalt , og blev indlagt , her viste det sig at jeg indvendigt lignede et bombekrater ,mine æggeledere og min livmoder var ødelagt , dette havde ændret hele mit hormonsystem og det var dette der var grunden til at jeg tog så voldsomt på , da jeg startede , en ny hormonbehandling som nedbrød , den overproduktion som jeg gennem flere år havde lidt af , begyndte jeg igen at tabe min , i dag , har jeg det godt men glemmer ikke alle de , mennesker der pegede fingre af mig og grinede af mig i deres uvidenhed om grunden til min overvægt .At der er mange der er overvægtige er der jo ingen tvivl om , men jeg mener at man skal tænke sig om før man generalisere og kommer til at ramme nogle mennesker som , ikke falder ind under kategorien , overspisere , overspisere syntes jeg også er et grimt ord for man spiser vel kun det man kan rumme , jeg har tre børn der går i skole og det nemmeste ville da være at stikke dem en 20'er så de hver dag selv kunne bestemme hvad de ville putte i munden , men her er det at jeg mener at man som forældre er med til at starte en sund levevis for sine børn og derved undgå at give dem lysten til de bunkevis af usund mad som de dagligt bliver bombet med i form af fristelser .
Med venlig hilsen .
tilføjet af

det er overfladen

Hej Mille
Jeg syntes det er en spændende problematik, du tager fat i der, men jeg mener osse, at du kun har beskrevet de kliniske fakta. Nemlig princippet, at for mange kalorier giver fedtaflejring.
Der findes en mængde overvægtige i bare Danmark, og jeg tror at hovedparten af årsagen til overvægt, skyldes psykiske problemstillinger, nemlig manglene selvtillid, utryghed og lav selvværd. Det kan osse i ekstremer være angst mv.
Jeg syntes det er vigtigt at se på det hele menneske, fremfor bare fysisk at beskrive et overskud af kalorier.
Mange mennesker taber sig, ved at lægge deres kostvaner om, men tager det hele på igen.
Jeg tror personligt, at der skyldes, at hovedfaktoren ikke er bearbejdet, nemlig den grundlæggende problematik.
Trøstespisning, hedder det i folkemunde. Principielt,når en følelse ikke kan takles, så spiser man i stedet.
Jeg ønsker dig held og lykke med dit initiativ.
Hilsen
Mig
tilføjet af

Overvægt

Hej Mille
Jeg tror ikke man kan generalisere, når det drejer sig om overvægt. Der er mennesker der tager lettere på end andre. Og jeg tror det meget hårdt for mange at sige nej helde tiden til at spise noget der feder. Men jeg oplever også meget dobbelt moral omkring oplysning omkring feme. Da det jo er meget vigtigt at man får sig rørt. Det hjælper ikke meget man bare går en tur på en halv time om dagen, og så ellers sider ned resten af dagen.
Der er en del af dem jeg kender, der har det på den måde at de har brug for at have problemer i deres liv. Og så er det let at snakke om man er overvægtigt, frem for at snakke om noget dyber inde i sig selv. Men det har noget med vores kultur at gøre, der fremmer at man skal være afhængig af hjælp fra andre. Der er jo mange penge i at mennesker ikke er tilfreds med deres egen krop. Jeg har selv stillet mig spørgsmålet mange gange hvorfor de mennesker som vejer for meget ikke kan finde ud af at gøre noget sammen så de taber sig. Men jeg tror der har meget at gøre med psykologien i de grupper af venskaber man har, lidt det samme som hos folk der drikker for meget, eller afhængig af stoffer, man fastholder hinanden i en dårlig livsførelse. Venskáber må være noget hvor man hjælper hinanden i en udvirkling i livet.
Men jeg tror ikke på at man hjælp af spise rigtig kan tabe sig i længden, da de fleste vil falde i med spise forkert, og man af de mennesker som lever som fakir har jo aneroxi, nej det drejer sig om at komme til at leve sit liv, og finde ud af at gå op i noget andet end en selv. Du ser også mange veluddannet kvinder med spise forstyrelser, fordi de altid har skulle være så rigtige.
Der er vigtig vi som mennesker ikke glemmer at lege, i legen har lov til at lave fejl, og finde ud af du ikke behøver at være så perfekt altid i dit liv.
Men jeg vil ud stemme til valget nu, og bagefter cykler jeg lige 4o kilometer, jeg lige kommet hjem fra ferie og har mishandlet min krop med for meget mad og drikke, men har haft det godt med det. Bagefter vil måske tage ned og høre på nogle meget kloge mennesker? og høre hvad de har sige om fodbold EM. Men de snakker og snakker som verdens mennesker, men de bare selv glemt at leje her i livet. M.V.H. Claes Pedersen
tilføjet af

korrekt

Der er mange gode grunde til at menensker bliver overvægtige, og jeg ved godt at det hele ikke kun skyldes indtaget af mad. Vores krop reagere på vidt forskellige måder på kosten, men der er ingen tvivl om at vi ved hjælp af motion vil få en bedre fedtoxidation i kroppens celler og derved kan vi opnå et vægttab. alt for mange mennesker idag får ikke den nødvendig motion i forhold til deres kostindtag (mig selv incl) og det var ikke min mening på nogen måde at "træde nogen over tærene" for jeg af alle ved at hvor svært det er. Jeg læser for øjeblikket til professionbachlor i ernæring og sundhed, en uddannelse der går ud på at vejlede og undervise mennesker i en sund livsstil. Men jeg vejer også for meget, netop fordi jeg også har haft stofskifte problemer efter en fødsel, men det kan man jo ikke se på mig, man kan kun se overvægten, men tilgengæld forsøger jeg så at være aktiv, for at holde alle følgesygdommene fra døren.
MEN ligegyldigt hvordan vi vender og drejer problematikken mener jeg stadig at vi gør for lidt selv, tager for lidt ansvar for vores sundhed, er ligeglade med hvad vi spiser, er ikke nok opmærksomme på vores børn osv
Vi forsøger os med lette løsninger i stedet for at gøre noget ved problemet. hvorfor oveerspiser vi? hvorfor spiser vi det ekstra stk chokolade? hvorfor gør livet så ondt at vi er villige til at æde os ihjel? hvorfor flygter vi ind i en kunstig verden(tv) i stedet for at leve? hvorfor er vi stressede? hvad gør os stressede og kan vi selv gøre noget for at undgå det?
Det kan godt væe at jeg kun beskrev overfladen i mit første oplæg, men er den ikke nemmere at håndtere end det jeg nu at berørt?
Mille
tilføjet af

vil gerne høre mere

Hej
jeg har sev haft hormonændringer efter en fødsel, men min læge har afvist mig og siger at mit stofskifte nu er normaliseret og jeg "bare" skal tabe det jeg har tage på... det har jeg forsøgt på i 10 år uden de store resultater..... ikke nemt som du ved
hvilken form for behandling har du fået og hvordan?
mille
tilføjet af

Motion er vejen frem!

Jeg giver mille33 100% ret, når hun siger, at overvægt er et udtryk for magelighed.
Selv har jeg måtte slås med overvægt det meste af mit liv med tilhørende lav selvtillid og dårlig samvittighed. Det var ikke før for halvandet års tid siden, at jeg tog mig sammen og gjorde noget ved det. Regelmæssig motion er vejen frem!
Jeg har aldrig været den store tilhænger af fitnesscentre, så løbeture i skoven er mit våben mod overvægten. Samtidig har jeg lagt mine kostvaner radikalt om, så jeg nu er meget bevidst om, hvad jeg spiser og hvilken virkning det har på min krop.
Jeg følger tre enkelke men meget effektive trin:
- Inget fedt
- Færre kulhydrater
- Mere motion
Ved at følge disse trin, tvinger man kroppen til at tære på de overflødige fedtdepoter, og samtidig forbedrer man sit helbred, når man skærer ned på sit forbrug af slik, lyst brød, sodavand, chips, pasta, smør, fløde, kager osv. Det handler om at overveje, hvad der er godt for ens krop og hvilken kost, der er mest næring i.
Overgangen til nye kost- og motionsvaner er kun et problem, hvis man selv gør det til et problem. Men viljen til forandring skal være dér fra starten for ellers er projektet en fiasko fra starten.
Mine venner kommenterer ofte mit vægttab og roser mig for min selvdisciplin til at tabe mig og leve sundere. Og det er i virkeligheden det bedste incitament til at forsætte.
tilføjet af

Kommentar til "Claes"

Hej Claes
Jeg har klippet nedenstående ud af dit svar til Mille:
""Men jeg tror ikke på at man hjælp af spise rigtig kan tabe sig i længden, da de fleste vil falde i med spise forkert, .......""
Det er en modsigelse, der vil noget ;o) Du tror ikke på, at man ved at spise rigtigt, kan tabe sig, fordi man vil falde i og spise forkert?!?!?!?
JO, man VIL netop tabe sig i længden ved at spise rigtigt!! Og naturligvis vil man tage på, hvis man spiser forkert.
Jeg har gået hos en diætist i 7 måneder og tabte mig 8 kg, udelukkende ved at spise rigtigt ....for mig. En díætist regner nemlig ud, hvad der er godt for den enkelte, udfra vedkommendes som person, højde ctr. kropsbygning og hvordan vedkommende ellers lever.
Jeg bliver overvægtig, når jeg spiser for meget - naturligvis - MEN jeg kan fortælle, at jeg i de 7 måneder jeg gik hos diætisten, faktisk aldrig har spist så meget og følt mig så mæt SAMTIDIGT med, at jeg tabte mig støt og roligt og stabilt, så JO, det handler netop om at spise det rigtige!
Det allerværste for mig var at vænne mig til, at min mad smagte "anderledes", altså ikke dårligt, men alt det 'gode' (læs: fedende) var pillet ud af min mad. Den første måned røg der mange grydeskeer igennem køkkenet i frustration over, at jeg ikke bare kunne spise det, jeg ville og set i klogskabens bakspejl, kan jeg i dag se, at jeg faktisk var afhængig og at det nærmest lignede abstinenser, som dem andre misbrugere får. JEG ser det som et misbrug, at fylde sig med fedt og kalorier på den måde, som jeg gjorde det og der har du så ret i, at det bestemt også handler om, hvordan man har det mentalt.
Alle ved, at Jeppe drikker, men ingen ved, HVORFOR Jeppe drikker og for mit vedkommende hang det bestemt meget sammen med, og det gør det stadig, hvordan jeg havde/har det. Jeg trøstespiste, fordi jeg havde det dårligt.
For andre er det så, som vi kan læse her, hormonelt.
Kh
BS
tilføjet af

psykisk overvægt

Bliver man overvægtig pga. psykiske problemer, eller får man psykiske problemer pga. overvægt.
tilføjet af

Pas på

Kroppen skal have fedt. Ligemeget om vi bryder os om det eller ej.
Men tillykke med vægttabet.
Jeg gik selv fra den ene yderlighed til den anden, hvilket har gjort, at jeg i dag som 20-årig er stoppet på tre uddannelser, faktisk inden jeg fyldte 20 år.
Fordi jeg den dag i dag ikke kan finde ud af, at spise. Jeg har været syg i 10-11 år. Været i behandling tre gange uden held. Det er alt sammen om følelser, ikke om at ville være tynd. Om at have det godt med sig selv er det vigtigste, både fysisk og psykisk, ikke udseendet. Hellere lidt buttet/tyk og aktiv, end tynd og inaktiv.
Jeg vil stoppe her, det er jo egentligt ikke det debatten handler om.
/caraline
tilføjet af

Hvad kom først

Det er lige så let som at besvare spørgsmålet, hvad kom først? Hønen eller ægget
Jeg mener at man skal se sammenhængen, og ikke se konsekvensen af den negative udvikling
Venligst
Mig
tilføjet af

Flot klaret

Hej B.S.
Selvfølglig hænger ens vægt sammen med hvad man spiser, men som du selv skriver tog det dig syv måneder at tabe dig 7 kilo. Og at du havde det psykisk dårligt med dig selv, fik dig til trøste spise, og så er det jo jeg bare er af den opfattelse at problemet er et andet sted. Det er en blevet en tilvant livsførelse for dig, lige at skulle have en kage eller en pose chips og en sodavand.
Mange i dette land ville jo ikke have vægt problemer hvis de fra de var små have lært det kan være sjovt at røre sig. Og jeg tror bare ikke på det er særligt sundt at helde tiden at skulle tænke på hvad man spiser, det gør jo man bliver så selvoptaget af sig selv, frem for at opleve sig selv på en anden måde.
Selv spise jeg bare noget frugt, og det gør jeg ikke følger det store behov for at spise usunde sager. Da hvis man går og glemmer at spise, får man et voldsomt behov lige pluselig efter noget usundt.
Så dyrker jeg noget sport som gør at jeg holder vægten nede uden at tænke så meget over det.
M.V.H. Claes
tilføjet af

Den perfekte krop

Hej Caraline.
Jeg synes det var et godt indlæg du skrev, med få ord livet handler jo om at man har det godt med sig selv.
Jeg personligt tror ikke mange af disse perfekte mennesker altid har det lige godt med sig selv, selvom det måske ser sådan ud. Vi fleste mennesker prøver at skjule os bag en facade, men skal vi holde den helde tiden, bliver det svært for at leve et normal liv.
jeg tror mange med udnormale spise vaner ikke har fået lov til at være børn, men skulle være voksene før de var klar til det, Og det gør man vender sine følelser indad mod sig selv.
Nu har selv været inde for behandlings systemet, uden at det hjalp mig. Og som du skriver er det vigtigt vi har lov til at have det sjovt som mennesker bare det ikke går ud over andre. Derfor er det så vigtigt vi får lov at leje som mennesker, og finder ud af vi bliver dygtiger til noget uden at tænke over det. Det er som at sprige fra en 5 meter vippen, man er meget bange for at springe ud de første gange. Men for at komme op på denne vippe, skal du først lære at svømme og havde det sjovt ved det og finde det spændende, og så går man op 1 meter vippen og så vidre frem, og du er oppe på 5 metter vippen. Det er der jeg tror det gåt galt for mange mennesker, hvis man ikke får lov at udvirkle sig i det rigtige tempo her i livet, bliver man nervøs for om man kan magte de udfordringer man møder i livet. Jeg var på en skole hvor der var elever fra østeuropa, vi skulle ud at cykle og kom til bakke, og når du først har lært at cykle tænker du ikke på det som noget problem, at cykle ned af en bakke, men vedkommende kunne ikke finde ud af at bramse, og begyndte røste over helde kroppen, og gik i pernik. Vi fik så vedkommen stoppet, så der skerte ikke noget.
Det eneste jeg mener med dette, er at vi som mennesker har brug for at møde lives udfordringer i vores egen tempo. Da et liv uden udfordringer er der helder ikke meget ved. Men unskyld det blev så langt.
Jeg håber du finder ud af dit liv
M.V.H.
tilføjet af

Du har brug for fedt.

Jeg vil kun skrive til dig, at du har brug for fedt.
Men mellem det du skriver drejer, det sig om livet og det at have det godt med sig selv.
Hvis den eneste grund til at løber er at holde din vægt tror jeg du bør tænke lidt over hvad du vil med dit liv.
Jeg har selv løbet engang, men at løbe i sig selv er jo ikke det der får en til blive ved. Det er jo at mødes med nogle mennesker og have det hyggeligt sammen. og så er det jo kun godt at man får det bedre, og måske taber sig et par kilo.
M.V.H.
tilføjet af

jeg er fed

heej jeg er en tyk person som vejer 150 kilo men ved ikke hvad jeg ville gøre hehe
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.