4tilføjet af

overvågning fortsat

lidt mere fra samme skuffe.
Et holdningsskifte totalt uden debat
Vi har travlt med at holde øje med hinanden i en grad, der ville være ganske uhørt for få år siden," fortsatte Jørgen Hoppe.
"Når jeg tænker tilbage på, hvordan vi alle sammen opfattede Orson Wells roman "1984" som en uvirkelig skrækvision med fed streg under skræk, må man undres over, hvad der ligger til grund for det totale holdningsskifte, der er sket på relativt få år.
Jeg undres over den tavshed og manglende debat, der knytter sig til den omsiggribende anvendelse af webkameraer på offentlig gade og vej. At der i lande, hvor man ikke på samme måde som i Danmark værner om privatlivets fred, kan opsættes kameraer hvor som helst, er én ting.
Men at konstatere, at der f.eks. på Politikens Hus på Rådhuspladsen i København sidder et webkamera, der skifter billede hvert minut, må føre til undren, da bevægelsesfrihed og ytringsfrihed efter min opfattelse er to sider af sammen sag.
Et tilsvarende indgreb i ytringsfriheden, som det indgreb i bevægelsesfriheden, opsætningen af webkameraet indebærer for den intetanende borger, havde næppe undgået demokrativogternes skarpe penne og utvetydige meningstilkendegivelser.
Vi må," understregede Jørgen Hoppe, "væk fra denne ligegyldighed og tavshed.
Der er brug for, at vi taler højt om problemerne. De kan ikke ties ihjel. Og der er brug for, at vi drøfter, hvor langt vi vil gå med overvågningssamfundet.
Hvilke værdier vil vi basere vort samspil på? God gammeldags tillid eller den omsiggribende mistillid, som overvågning er et udtryk for," sluttede HK/HANDELs formand.
og så det hele i sin helhed:
http://www.hk.dk/hkwww/blade/hkblade.nsf/a993b81d4815959bc12568260046029b/bcec86405500eb92c12569fa003f29c4?OpenDocument
tilføjet af

ja vi havde

det godt i lille danmark engang - før perkernes invadering
tilføjet af

intet med perkerne

det her har egentligt intet med muslimer mv. at gøre, jeg husker stadig det ramaskrig der lød dengang Lady Diana blev fulgt i døden af en flok fotografer, der ikke havde en skid til overs for privatlivets fred, på samme måde som læserne svælger i Joakims gøren og laden. Men at det nu også gælder dig og mig, er fandme uhyggeligt.
En enkelt pilsner for meget på pubben og en enlig finke ryger ud, bingo, optaget på mobilen og udsendt på forsiden af BT næste dag.
tilføjet af

Mobiler

Du skriver selv at optrin bliver optaget på mobilen. Det synes jeg er et større problem end webkameraerne. Hvordan vil du komme det til livs?
For øvrigt synes jeg det er en dårlig ide at oprette to tråde om det samme indlæg, du kan nøjes med at skrivet et svar til dit første indlæg for at føje mere information til. Når der er to tråde skal man kigge to steder for at se hvordan debatten går :-(
tilføjet af

sorry

øvelse gør mester, beklager, jeg skal nok forsøge at samle trådene en anden gang inden jeg farer til tastaturet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.