7tilføjet af

oprahus

Ja så skal vi høre det igen,tænk hr. Mærsk har
foræret Kbh. et opera hus.
Han har ikke foræret en skid, de penge stammer fra nordsø olien, som i bund og grund tilhøre den danske stat.Den mand har aldrig foræret noget væk, uden der
uden han har fået mere igen.
tilføjet af

H Ø R T

men sådan er det. magten for magtens skyld. Og så kan vi andre betale til kongehus og malplacerede operahuse osv. Man skulle tro vi ikke var kommet længere end Frankrig før den franske revolution når det gælder sådant.
Operahuset er i øvrigt et magtudtryk par coeur.
Samstemmende gik Akademirådet imod placeringen.
Huset er alt for voldsomt ifht. beliggenheden.
OG det er IKKE i overensstemmelse med den barokke byplan, det indgår i (Frederiksstaden).
Der skal sigtelinierne være fri, og pejle mod et monument/ statue, der leder hen til det egl. "tempel". Sigtelinierne skal ikke lande i monumentet selv.
Det er lige så misforstået et brud på den meget fine byplan, som Mousolinis åbning af Peters Pladsen i Rom! Intet mindre.
Det er skandaløst, faktisk.
Men magt. Tja, hvad stiller selv Akademiråd op mod det? (Akademirådet er Statens øverste kunstneriske vejleder i f.eks. arkitektoniske spørgsmål af national betydning - men det skider hr. Møller også på... Pengene har talt.)
tilføjet af

Cirkula hva ' ???

Nordsøolien er udvundet af Mearsk for egen risiko og midler, og skatten betalt som aftale med staten.
Så tilhører overskudet naturligvis også Mearsk.
Hvem har betalt din uddannelse❓(om nogen)
Tilhører alt dit arbejde så staten?
Hvis ja, så indbetal 100% af din løn fremover.
Jeg takker i hvert fald for operahuset !
Det er en flot gave.
Tak Hr. Møller.
mvh.
tilføjet af

Fjols-indlæg

Hvor stort et fjols er du egentlig. Maersk er tidernes dygtigste forretningsmand, og det han har gjort kunne ingen anden gøre efter. Uden ham skulle vi betale mindst 10 % mere i skat, og hvad med de tusindevis af arbejdspladser han har skabt.Jeg tror dit indlæg kun handler om at komme igennem, og du har garanteret aldrig nogensinde haft arbejde, men er pisssesur på samfundet, og her får maersk altså skylden. Og til sidst min fine ven,misundelse er farligere end kræft. Kræft kan heldigvis nogen gange helbredes, det kan misundelse ikke. Respekt for HR.Møller og tusind tak
tilføjet af

ENIG!!!

Kan kun give dig ret!!
Et land som Danmark har ikke kunne undvære en mand som Mærsk!!
Så al respekt til ham og det nye operahus
tilføjet af

Tak til hr. Møller

Ja, jeg så også den tv-udsendelse, der ved hjælp af fikse klip og underlægningsmusik fik hr. Møller til at fremstå som dukkefører for de folkevalgte politikkere.
Det indtryk, der dog blev hængende længst på mit indre billedrør, var dog det totalt handlingslammede danske folkestyre. Et uskønt slagsmål, hvor flest muligt brugte mest mulig energi på at få personlige fingeraftryk afsat på noget som de ikke kunne blive enige om, hvad skulle være....
Beklager meget, men jeg kan ikke se problematikken. Hr. Møller giver Danmark et operahus. Forventer vi at alle skal være enige om beliggenhed, indretning og driftsmidler? Forventer vi at alt skal ud til offentlig debat? Jeg tror ærlig talt aldrig, at vi havde fået hverken operahus og/eller skuespilhus, hvis ikke der var én, der havde taget kontrol over situationen.
Hr. Møllers stærke sider er hans personlige engagement og grundige forberedelse. Noget ikke alene forretningsfolk, men sandelig også politikerne kunne lære noget af. Han er jo ikke en distance-blænder, men den virkelige vare - den håndgribelige succes. Han har bevist sine egne metoders værdi.
Tak hr. Møller; ikke kun for operahuset, men også for Amaliehaven og de andre gaver De har givet Danmark
tilføjet af

bemærker, at ingen i øvrigt herinde

hænger sig i at Akademirådet blev fuldstændig ignoreret.
Hvilke andre instanser som er øverste rådgivende myndighed for folkestyret er det næste gang der skal ignoreres så komplet?
Hvor går grænsen!
tilføjet af

Fint nok

At han giver denne "gave", er ikke en gave til folket, men for at blive hyldet og husket. Jeg hørte i nyhederne så sent som idag: At det koster kr. 30 mill. årligt, bare i skatter og opvarmning af operahuset!!!! Derudover kommer priser ved hver enkelt forestilling, udenlandske artister osv! Ja, mange tak, Hr. Nu er det os skatteborgere der kommer til at hænge på regningen!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.