7tilføjet af

Nu vil de gerne hjem

Mere end 200 amerikanske soldater, benytter sig af deres rettigheder til at ytre sig om deres egen situation. De appelerer til deres politikkere om at trække alle amerikanske soldater hjem fra Irak.
Tjah... de er vel næmest til at se det forrykte og nytteløse i deres situation?
” As a patriotic American proud to serve the nation in uniform, I respectfully urge my political leaders in Congress to support the prompt withdrawal of all American military forces and bases from Iraq . Staying in Iraq will not work and is not worth the price. It is time for U.S. troops to come home.”
http://www.appealforredress.org/
Jeg erklærer mig enig med dem. Må alle lære noget af denne vanvittige epoke i historien.
V.H. Modild
tilføjet af

En Vietnamkrig part II

...*FB*
tilføjet af

Rolig nu

Iflg. Bush er krigen vundet om kort tid.
tilføjet af

haha

LOL.. Ja den er vundet, sikkert!
tilføjet af

Fuldkommen enig................

........for en gangs skyld. Om jeg fatter hvad den vestlige verden gang på gang risikerer sine soldaters liv for.
tilføjet af

Læringen er lidt træg

Ig når de ikke har lært det nu, så er der da vist ikke meget at have sin optimisme i.
Jeg talte med en dansk soldat i går, som er kommet hjem for kort tid siden. Hans vurdering er at det er fuldstændig halsløs gerning de har gang i dernede. Hans kommentar var at intet af det de har gang i er ét liv værd.
Det kan man vel kalde en bitter erkendelse.
tilføjet af

konsekvensen heraf..

Hvad vil der ske i Irak hvis de trækker sig ud, vil al terroren ophøre, næppe. Vil de interne stridigheder mellem muslimske grupper forsætte, sandsynligvis. Vil der dø flere irakere hvis man trak de internationale styrker du, sandsynligvis..
Den humanitære løsning er denne her gang, at lade soldaterne blive i Irak og, om muligt, sende endnu flere soldater derned, sådan vi ikke få disse halve løsninger som vi ser nu. Dette kræver et internationalt mandat, som ville være det korrekte at give, for Iraks befolknings skyld.
Har man sagt A, må man også sige B og fuldføre arbejdet, derfor er man nødt til at blive.
tilføjet af

Det er ikke nemt

Jeg kan sagtens se den vinkel, at en tilbagetrækning kan medføre, endnu mere uro og ulykker. Men ret beset er det jo allerede en realitet, eller hur? Man kan jo ikke sige, at den "humanitære" og "demokratiske" indsats har bidraget med andet end død og ødelæggelse.
Den vil da sikkert fortsætte, men ved en tilbagetrækning vil det være uden aggressorens tilstedeværelse, hvilket jeg tror, alt andet lige vil gøre en ende på uroen, når den er raset ud, og en eller anden konstellation har "vundet".
Vi skal jo ikke glemme, at vi selv egenhændigt har startet dette makværk, hvor vi i en enfoldig rus har vi ødelagt tusindvis af menneskeliv.
Jeg er helt uenig i din betragtning om, at denne form for overgreb/indsats er at betragte som et "arbejde" der skal gøres færdig.... det er da menneskeliv vi snakker om.
Selv hvis vi fordoblede antallet af militær tilstedeværelse, kan vi ikke gøre noget som helst færdigt, og resultatet vil blive, at styrkerne forlader Irak til fanfaren af at vi gjorde en forskel. Problemet som jeg ser det er, at den forskel kunne Irakkerne godt have undværet.... ikke mindst de mange døde.
V.H. Modild
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.