17tilføjet af

Nogen forslag til morgenmad uden mælk?

Hej
Jeg har konstateret at jeg skal holde mig fra mælk, hvilket gør morgenmaden til lidt af et problem, jeg er nemlig ved at være godt træt af at spise havregrød og brød.
Er der ikke en der har et forslag til noget andet?
tilføjet af

Nytænkning

Hej TKK
At du ikke kan tåle mælkeprodukter kan godt virke overvældende i første omgang, og derfor er viktigt at du kontakter allergiforeningen og får støtte og ideer til mad uden mælk.
Det du selv kan gøre er, at købe de mælke-erstatninger der findes i butikkerne. Tag et kig på hylderne for allergiker og se, at der findes flere erstatningsprodukter for mælk. Der findes også mælkefri tofu-is - og det smager faktisk godt!
Hvis du specielt har problemer med morgenmaden så vil jeg foreslå dig at prøve med en gang æg og bacon til morgenmad - det er bare guf.
Det var et par ideer og tips - håber at du lærer at leve med din mælkeallergi
Mvh
Madvraget
tilføjet af

Hva' med råkost ?

Hej TKK
Jeg synes også jeg er ved at køre træt i papbrød med smør og ost, det er så kedeligt. Nogen gange når jeg har rigtig god tid, laver jeg råkost med det hele: fintsnittet hvidkål, revne gulerødder, appelsinsaft, rosiner og lidt brændte mandler. Jeg troede aldrig jeg ville kunne spise råkost om morgenen, men det smager faktisk himmelsk, min mave elsker mig for det hver gang, og det er ret sundt. venligst Lone
tilføjet af

frugt om morgenen

jeg spiser kun frugt indtil klokken tolv, det virker godt for mig,måske var det en ide
tilføjet af

forening

hejsa du kan heller ikke tåle mælk, jeg har samme problem, og jeg vil foreslå at du prøver at gå ind på en side der hedder www.csh.dk det er en god side med mange gode tips. Hilsen Lisbeth
tilføjet af

morgenmad uden mælk

Jeg har nogle ideer til et morgenmåltid uden mælk.
Du kan fx bage nogle honningboller eller kardemommeboller, hvor du har erstattet fedtstoffet med honning. De kan lige varmes lidt i ovnen om morgenen eller smides i brødristeren.
Du kan også erstatte mælk med soyamælk, som bl.a. fås i Føtex. Tag den uden vanille! Så kan du lave røræg, spise cornflakes, havregryn.. Soyamælk er en fin erstatning. (Du kan nok smage forskel fra din "normale" portion cornflakes, men putter du soyamælk i forskellige retter istedet for mælk, så kan man ikke smage forskel)
Jeg kan også anbefale soyacacaomælk, som også fås i Føtex. Den smager fantastisk!!! For ikke at tale om tofu is, som desværre ikke fås så mange steder endnu, men jeg ved at LIC har det (Lærernes InkøbsCentral)
Jeg håber du kan bruge mine forslag. Held og lykke med det.
Pernille
tilføjet af

Ikke bare morgenmælk

Drik soya mælk i stedet. Det er et rent natur produkt og du får masser af calcium. Den findes i mange varianter: bl.a. med vanille- & cacaosmag.
God fornøjelse
tilføjet af

grød-varianter

Hej - du kan også lave grøden med andet end havregryn: Speltflager, kæmpedurumflager, diverse langtidsristet korn giver mere smag og fylde. Start med godt halvdelen havregryn og prøv dig frem. Tilsæt nødder, mandler, bananer, pærer osv.
tilføjet af

Morgenmad uden mælk

Jeg spiser almindelige morgenmadsprodukter med soyamælk med vanilie. Det er lidt tyndt første gang, men man vender sig hurtigt til det - det kan anbefales
tilføjet af

andre former for mælk.

Har du prøvet at bruge rismælk, soyadrik eller havredrik som erstatning for komælk❓-Har to børn, der ikke tåler mælk. De får i stedet ovennævnte.
tilføjet af

andre mælkeprodukter til morgenmaden

Jeg kan selv ikke tåle (ko-)mælk, men har det dejligt med vegetabilske mælkelignende produkter. Rismælk kan købes i de fleste dagligdagfødevarebutikker. I helsekoster kan du købe bl.a. mandelmælk som er meget lækkert.
www.gisiger.dk mail: melissa@gisiger.dk
tilføjet af

morgen mad unden mælk

spis morgen mad med havremælk
tilføjet af

soyamælk istedet for komælk

Hejsa,
Jeg har været meget komælks allergisk og holdte mig totalt for alle former for komælk og laktose mm i 2år. Jeg erstattede komælk med soyamælk og gedemælk. soyamælk kan fås med smagstilsætning så som vanille og kakao og naturligvis helt neotral.
takket været min 2 år helt afholdenhed, kan jeg nu tåle at indtage ca.½l. komælk inden jeg får en reaktion. Der skal siges at det er ikke alle der er lige så heldige.
Nutana har mange gode mælkefrie produkter som du kan prøve.
Held og lykke.
buhda
tilføjet af

Mælk kan erstattes med:

Min søn har mælkeallergi. Det blev konstanteret ved en Biopat, hvor hun rådede os til at bruge Rismælk og Havremælk som erstatning.Rismælken er blevet farvoritten, da den smager lidt af vanille og kan bruges som mælk i alle opskrifter, hvor mælk indgår.
Den smager godt på corn flakes, havregryn, guldkorn og så videre... ja, prøv selv.
tilføjet af

Provamel

yofu soja youghurt... er selv fan af jordbær udgaven... mums... den smager rigtig meget som alm youghurt og har en lækker konsidens. Jeg bruger musli oven på.
tilføjet af

Soja Yoghurt:)

Jeg spiser også den samme soja yoghurt dog helt neutral. Jeg synes den smager rigtig godt med musli, nødder, rosiner og så masser af friske jordbær og blåbær! Den kan fås i Bla. Føtex, og helsekost butikker.
tilføjet af

3 Råd til lækker morgenmad % mælk ;-)

Altså hvis du skal holde dig fra mælk kunne det måske være en god ide med koldskål. Det er jo stadig et mælke produkt men jeg ved jo selvfølgelig ikke hvordan du så har det med sådan noget som kærnemælk eller yoghurt. Ellers er frugt salat en god ide. For at gøre det lidt mer' spændene kan du jo komme grovhakket chokolade i, og hvis det heller ikk' er noget er der jo stadig oste varmer med juice. Det er noget min familie i hvert fald spiser meget. Altså: du tar' et stykke rugbrød og lægger en skive ost på. Så stiller du din ostemad i mikro ovnen. Når du så tar' den ud har du en dejligt blødt rugbrød med smeltet ost som ergo er en lækker ostevarmer. '
det lyder måske lidt sært men det er hver at prøve😉
tilføjet af

Forslag til morgenmad til dem som ikke tåler alm. mælke produkter

Hej
Jeg har også konstateret, at jeg skal holde mig fra mælk, youghurt etc. Jeg køber Ris-mælk med vanille smag, og bruger det på min havregryn. Derudover kan man købe mange forskellige varianter af soya-mælk, ris-mælk m.m. Nogle er meget neutrale i smagen, og kan derfor anbefales til alm. madlavning. Med de produkter er der ikke de store begrænsninger for os, som ikke tåler mælkeprodukter. Håber at det kan hjælpe dig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.