0tilføjet af

Når et parti mister overblikket,

Socialdemokraterne har i disse dage kongres, hvor det blevet et hovedemne om homosexulle ret til at adoptere et barn.
Jeg går selv ind for deres ret til at adoptere et barn, under de samme betingelser som hetrosexuelle. Men når jeg undres over det, er det fordi når man vil diktere etik og moral over for partimedlemmer, så er det jo den grad blevet et parti, hvor man ikke giver ret til andres holdninger, der ikke lige deler toppens holdninger i alle spørgsmål.
Jeg har meget svært ved, at fatte at man ikke kan frit stille, folk holdninger i etiske spørgsmål. At socialdemokraterne og for den sags skyld ventrefløjen har miste så mange stemmer til dansk folkeparti, skyldes det disse partiers top, med deres bedre vidende holdninger i mange problemstilliger i samfundet.
Det er for mig et spørgsmål om en total mangel på visioner til udvirklingen af det danske samfund. Men det er som om man vil undgå virkelige konflikter, som foreksempel vores skole politik, og få noget gjort ved de problemer, der er ved at mange ikke klare sig specielt godt i skolen, og vil ende som taber i vores samfund, hvis der ikke bliver gjort en extra indsats for disse mennesker. Hvorfor spiller den socialle arv så meget støre rolle i det danske samfund, end i vores nordiske nabolande, hvad gør de anderledes end det danske samfund. Hvordan giver man igen udstødte mennesker en oplevelse at blive behandlet med respekt.
Men at gøre etiske spørgsmål til et hovedemne på et landsmøde synes jeg er lidt langt ude, havde det været menneskers rettigheder og pliktter havde det forholdt sig anderledes.
Mvh
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.