9tilføjet af

Mere ulighed nu?

I Danmark er vi mange der har nok, og få der har for lidt. Mindste lønnen i DK er ca kr. 16000, i Frankrig er mindste lønnen ca. 1000 euro (7500 kr). Prisniveauet er ca. det samme. Man kan måske sige at folk i Danmark er for lige! Det skal kunne batale sig at arbejde høre ofte. I andre lande kan det virkelig betale sig at få en uddannelse, og de rige bliver meget rige. I Paris ligge et stort antal folk og sover i papkasser, et rigt land i EU.
Den stor andel af folk der kan og vil selv, vil jo have fordel af mere ulighed i Danmark, og hjemløse kan være til skræk og advarsel for alle andre.
Vil det i virkeligheden være bedre for de fleste, med mere ulighed, lav skat, private sygeforsikringer mv?
tilføjet af

Fejlagtigt

Danmark har ikke nogen mindsteløn, det er den aktuelle arbejdsgiverforening, som fastsætter den for landets virksomheder. Hvis din arbejdsplads ikke har en overenskomst, er du berettet til lige præcis ikke en skid udover beløbet i din ansættelseskontrakt.
Vi har heller ikke nogen fattigdomsgrænse. At tale om minimumsløn eller om fattigdom i Danmark kræver, at man definerer begreberne. Du definerer minimumsløn som 16.000/md. og fattigdom som at bo i en papkasse. Jeg definerer det anderledes, og ingen af os har ret. Det er nemlig helt op til den enkelte dansker at formulere begreberne.
I første omgang må vi have sat nogle officielle tal på, før vi kan tage diskussionen herhjemme. Det er min holdning.
tilføjet af

Jeg har lige været i Paris

og man bliver jo nærmest helt socialdemokratisk, når man har været dernede.
Jeg ønsker at alle i DK skal have en løn de kan leve af og et værdigt liv, men jeg mener også at akademikere får alt for lidt ud af at tage en lang uddannelse. Man investerer mindst otte år af sit liv inkl. gymnasiet, mens man lever af vandgrød og man aner ikke om der er brug for en, når man bliver færdig og opbygger typisk en stor studiegæld.
Man kan selvfølgelig sige at akademikerne har fået en gratis uddannelse, hvor kulien i netto ikke har kostet noget, men hvis de fik noget mere i løn, så kunne de hurtigere betale den tilbage ;)
Læs en interessant artikel om lønningerne i DK - her.. http://www.gymnasieskolen.dk/article.dsp?page=19932
tilføjet af

Høret engang en definition på...

Fattigdom. Tjener man under det halve af gennemsnittet er man fattig. I Danmark vil det så være hvis man tjener under en ca 110.000 før skat (Studerende medregnes ikke fordi deres sitation må regens for midlertidig)
tilføjet af

Fodnote - og spørgsmål

- Hvordan er det nu lige den der store studiegæld opstår, når man lever af vandgrød?
- Er det ikke nærmere sådan, at ingen længere har den der opskrift på vandgrød? <griner>
tilføjet af

Vi har haft fattigdomsgrænser defineret i den gamle bistandslov

- da var alle, der ikke havde et rådighedsbeløb på 2700 fattige (1983), men på disse bredegrader må man anse fattigdom for at være relativ, ikke?
Lidt om det
http://da.wikipedia.org/wiki/Fattigdomsgr%C3%A6nse
Man har så nogle begreber, som f.eks skifteretten regner med i gældsaneringsspørgsmål og kongens foged har at rette sig efter, når han laver lønindeholdelser og andre julelege med formastelige borgere.
Men 110.000 FØR SKAT?? Hvordan kom du frem til det beløb?
tilføjet af

Ulighed er ikke pointen

- før hed det "hvor få har for meget og færre for lidt" - jeg er da ligeglad med hvem og hvor mange der har for meget, men det ønskværdige er at ingen har for lidt.
tilføjet af

Hvor meget.

Er for lidt ?.... i et Venstreorienteret misundelsestyrani.....
tilføjet af

Ulighed

Ulighed er en god ting for folk i toppen, men for folk i bunden så er født i en fortvillede verden, med andre vilkår end ingeniørens søn er den ikke spor sjov, man er som fanget i en endeløs spiral, tvunget til arbejde frem for uddanelse, ulighed er meget dårligt og skadeligt, gratis hospital, skole osv. er vigtigt for at give alle de samme muligheder i vores samfund
tilføjet af

det er pointen

du har da ihvertfald ikke fpr lidt med den måde du udtrykker dig på... men folk kan kun blive deres omgivelser, og i et kapatalistisk samfund som dette for alt handler hvad du har (det rigtige tøj, bil, hus osv. ) er det at værre en af dem der har for lidt ikke en særlig "fed" position at være i... man må forstå at når man snakker om fattigdom skal dette forstås udfra det samfund man befinder sig i og ikke fra nogle andre dele af verden...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.