9tilføjet af

Medicin med bivirkning

Kun én ud af tre læger fortæller om alvorlige bivirkninger, som blodpropper eller hjerneblødninger ved den medicin, som de udskriver.
- Er du blevet syg af den medicin, som du har fået ordineret? Fik du af vide, hvilke bivirkninger medicinen havde?
*FB*
tilføjet af

Kopimedicin har meget på samvittigheden

Jeg kan godt indskrive mig i hylekoret.
For jeg for hjertemedicin og blodtryksmedicin.
Og da apotekerne er forpligtet til at ordinere den billigste medicin, har jeg blevet offer for kopimedicinens fortrædelige bivirkninger.
Selv om det skulle være de samme virksomme stoffer, er der alivevel forskel, som det jo også er blevet nævnt i pressen, i den forgangne uge.
Det kræver et stålhelbred at være syg i Danmark
tilføjet af

Din læge skal skrive "Ej S" på recepten

Så er apoteket forpligtet til kun at udlevere, hvad lægen har ordineret, og ikke kopi-medicin.
*FB*
tilføjet af

Mærkelige mærkelige bivirkninger...

Da jeg fik hormoner - for at blive gravid - sagde lægen glad til mig, at der ikke var nogen bivirkninger!!
Der er et præperat som skal sprøjtes ind i maven efter samme model som sukkersyge. Jeg havde måneden før fået det samme, bare i pilleform, og derfor ikke helt så stærkt. De piller var jeg blevet mærkelig af. Ikke sur, tvær, konstant pms og depri som så mange andre beskriver det. Tværtimod, blev jeg glad, overstadig, ja nærmest høj...
Men det gjorde det her nye jo ikke - sagde lægen... Man skal tage det på nogenlunde samme tid hver dag, og jeg var der en formiddag kl 10 - lige før skole...
Der gik lige præcis en time. Så var jeg væk... Overstadig, glad, høj, ukoncentret... Skulle tage dem i 4 dage i træk...
Det var 4 meget mærkelige dage i skole.... dagen efter kunne jeg godt huske at vi havde haft gruppearbejde, men jeg kunne ikke huske hvem jeg havde været i gruppe med...
Efter ca 12 timer aftog effekten så... (de næste gange tog jeg det om aftenen, og sov det værste væk)
Lægen havde aldrig hørt om disse bivirkninger før...
Glæder mig ikke til jeg skal igang igen...
Mis
tilføjet af

Nu ved jeg intet om den form for medicin

Men kan da undre mig over at din læge aldrig havde hørt om de bivirkninger du havde. De bliver hele tiden holdt ajour fra producenterne, via tidsskrifter m.v.
- Rart du har det godt igen.
*FB*
tilføjet af

Alene

Har snakket med andre som var på de samme hormoner, men der er faktisk ikke ret mange som oplever disse ting... De fleste bliver som skrevet stik modsat - sur tvær osv...
Mis
tilføjet af

kopimedicin = shit

Det er bare min erfaring, da jeg har epilepsi, havde været anfalds fri i flere år og vupti skulle vi have det kopi lort, og så skal jeg love for at jeg fik anfald som aldrig før,
SÅDAN en idiot af en nerolog der kan rådgive lægemiddelstyrelesen.
PS jeg er glad for mit S idag på min resept selv om der ikke rigtig er kommet styr på min medicin i nu derfor jeg er hjemme idag,,,,
tilføjet af

Kaos og fejlmedicinering...

...jeg kender flere mennesker, der får meget medicin. 8-10 præparater fordelt på 3-4 doser dagligt. Når de skal havde nye piller hjem bestiller de jo tit en portion af hver slags og når så pillerne kommer, så har over halvdelen fået nye navne. Det kræver næsten en mindre famaceutisk uddannelse at gennemskue de piller selv, når de skifter navn fra gang til gang. Det er sq svært for mange mennesker og især psykisk syge og ældre. Mange af dem må have hjemmeplejen til at komme og dossere medicin hver 14.dag. Gad vide hvad det koster??
Tit er kopi-medicinen heller ikke identisk, den har blot det samme virksomme stof. Min mor fx fik noget der heder Lanzo (hun har spiserørsbrok), det virkede rigtig godt på hende, men så fik hun et kopipræparat, hvor pillen ikke var glassert. Det resulterede i at pillerne satte sig fast i brokken og ikke kom ned i mavesækken, hvor de skulle opløses og virke. Selvom hun nu har en recept, der er mærket, sker det stadig at apoteket forsøger at give hende kopimedicin, når de andre er udsolgt.
...mee:-)
tilføjet af

Ja, desværre

Der var nogen der mente på et tidspunkt jeg ville have godt af at indtage noget psykofarmaka. Så ville jeg få det bedre. Og gæt hvad...jeg fik det meget, meget værre, og det ville de ikke tro på!
Der var nemlig ingen, der fortalte mig om bivirkningerne, og ikke at de kunne blive så voldsomme.
Jeg tog vildt mange kilo på, blev 100 gange langsommere end jeg plejer at være, eller var da jeg havde den depression. Derudover føles det som om, man bliver lukket inde i sig selv...man kan ikke udtrykke noget, alting begynder at blive komplet ligegyldigt, om min mormor døde, eller mine børn morede sig på Bakken...samme udtryk. Og så går ens seksualitet i stykker. Det er ikke lysten der som sådan forsvinder...det er evnerne til at føle, og til at mærke sin partner.
Det var sgu ikke det jeg havde behov for, så jeg holdt op med at tage det medicin (det er 9 år siden), men min krop er ændret. Svært at sige præcis hvordan. Jeg er kommet helt op i omdrejninger, og der er heldigvis ikke nogen rester af bivirkninger i mit følelsesliv. Men mine bevægelser føles ikke så frie som tidligere. Jeg har ikke tabt mig særlig meget, men det kunne man nu nok gøre noget mere aktivt ved.
Jeg er meget, meget vred over den invasion som blev foretaget i min krop. Meget meget rasende over at nogen kunne sætte sig til doms over hvorvidt jeg skulle smadre mig selv på deres anfording...som om jeg var en forbryder der skulle modtage sin straf. Gal over at jeg ikke fik oplysninger om bivirkningerne. Vred over at man tillod sig at se med bekymring, på at jeg stoppede med at tage medicinen. Vred over at ikke nogen var glade og lykkelige over at jeg tog et initiativ til at finde en anden måde at komme ud af depressionen på.
Der findes ikke medicin uden bivirkninger, så man bør virkelig undlade at hælde det i sin krop. Den er ikke lavet til det. Man har mere ud af at finde metoder, der kan gå i samarbejde med kroppens funktioner. Det er så ikke altid man kan komme til det...det er klart, men man skal ikke bare hælde det i hovedet. Man betaler en regning senere.
Jeg fandt en måde at komme ud af depressionen på, som IKKE havde noget med medicin at gøre, så derfor er jeg sgu ikke den der står forrest og hepper på medicin, når nogen har en depression. Jeg ved at det kan gøres på en anden måde...og jeg ved (for jeg har mødt dem rundt omkring både i DK og udenlands) at der er rigtigt mange, der gør noget andet end at bruge medicin, for de har gjort sig de samme erfrainger, som jeg har.
tilføjet af

Hvor er vi enige

Det er først nu, jeg opdager andre også bliver syge af kopimedicin.
Jeg får også blodtryksmedicin og jeg har i flere år været syg uden at vide, det skyldes kopimedicin. Jeg er simpelthen så vred. Hvad er det for noget vi bliver budt.
Ja, jeg giver dig ret, det kræver virkelig et stålhelbred at være syg i Danmark.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.