18tilføjet af

Mange mennesker lever af kontanthjælp.

Man hører altid den der med , at de får jo mange penge , og laver ikke noget. Det med de mange penge er jo en løgn , som kan bekræftes af sagsbehandlerne ( og politikerne- vel. Nogen har så godtnok en meget stor indtægt , der er stor forskel på indtægterne. Det er et stort økonomisk problem for kommunerne, med alle de kontanthjælps modtagere. Vi skal aktiveres og søge arbejde - et arbejdsmarked med 400.000 arbejdsløse ???? Kunne man ikke give kommunerne nogen penge på den ene eller anden måde , så det ikke var et stort problem for dem . Det er ikke rimeligt , at kontanthjælps modtagerne er et stort problem for en kommune. Man hører sommetider om , at staten sender penge afsted til et eller andet. Det bedste er at man har et arbejde , men så er man jo efterhånden en heldig person. Den store arbejdsløshed kan man ikke løse på den måde man arbejder på nu , det kan man lige så godt indse. Nu kan man frit tvangs ansætte personer til kontanthjælp + 11 kr. ekstra pr. time. Det giver en masse problemer , hvis det er den lille sats. Ikke en eneste fagforeningsmand vil arbejde for denne uforskammede *løn*. Fagforeningerne , går de med til sådanne aftaler ??
tilføjet af

Ja, ser du.

Det, det hele drejer sig om er, at man kan vise omverdenen at arbejdsløsheden er lav i Danmark.
Derfor lader arbejdsløshedskasserne kommuner og andre ansætte arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere til en time-/månedsløn der ligner noget man fik for 25 år siden.

Folk i aktivering tæller nemlig ikke i arbejdsløshedsstatistikken.
tilføjet af

Har I åbent sind?

Jeg er forstgåelig overfor jeres situation. Men er i åbne overfor mulighed for arbejde længere væk end nabobyen?. Selv har jeg 160km på arbejde. . . Hver vej. Jeg spørger igen. Vil I eller vil I ikke?
tilføjet af

borgerløn

Var det ikke en ide at oprette borgerløn under en eller anden form? At erkende, at nogle mennesker er blevet uansættelige?
tilføjet af

asocial befolkning ser bare på og skraber til sig

billig arbejdskraft løntrykkeri mange tragedier i kølvandet på kontanthjælpsmodtager og nu er det jul enhver forsøgers- på kontanthjælp - mareridt.
tilføjet af

Mit åbne sind

Tillykke med at du har et arbejde. De må være dejligt. Håber at du også har en bil!!!
Det har jeg ikke!!
Jeg søger alt hvad der er søge inden for en rimelig tidsgrænse ( 1/2 - 2 timer hver vej)
Desværre har jeg fået en sygdom der gør, at jeg har måttet opgive mit oprindelige fag.
Jeg har arbejdet inden for andre fag også, men der har jeg ingen uddannelse. Det vil sige jeg, for at få et butiksjob, er oppe imod folk der har en længerevarende handelsuddannelse samt er uddannet i netop den butiksform.
Sådan var det ikke da jeg blev udlært. 1 år på handelsskole og 2 år i lære.
Jo......... mit sind er meget åbent. Det kniber bare med arbejdsgiverenes sind. Mine anbefalinger fejler ihvertfald ikke noget!!!
tilføjet af

en smutter

Der skulle selvfølgelig have stået 1 1/2 - 2 timer
tilføjet af

borgerløn

Nu er det jo ikke sådan at alle arbejdsløse er uansættelige.
Men det er ikke gået op for vor udmærkede(??????) regering, at der simpelthen ikke er arbejdspladser nok til alle.
Og med den politik der føres, at man kan ansættes i aktivering til en time/ugeløn, som selv importeret sort arbejdskraft ikke vil røre en finger for, bliver der heller ikke flere arbejdspladser.
tilføjet af

Bistand

der må jo alligevel være penge i at gå på kontanthjælp, ellers ville så mange mennesker ikke gøre det. Set i forhold til SU´n som er mindre lønnet, laver dem på bistand jo ingenting. Man kan selvfølgelig også opdele studerende i grupper, nogle der arbejder for deres SU, men folk på SU skal stadig betale arbejdsmarkedsbidrag, hvor bistandklienterne slipper!!
tilføjet af

Det er der nok en grund til

Du skriver de bliver lønnet som for 25 år siden. Ja og hvorfor skulle de ikke det, dem for 25 år siden, arbejdede sku dobbelt så meget som folk på bistand nu til dags. Folk på bistand yder jo ikke noget til samfundet, før de kommer på ud på arbejdsmarkedet, indtil da er de jo en udgift for staten
tilføjet af

til ihh

Der er nok også andre end bistandsklienternne der får økonomiske vanskeligheder i julen, så som de studerende der kun har en sølle SU at leve af!
tilføjet af

sociale folk

Og hvor meget asocial kan folk være når de betaler for bistandsklienterne gennem skat?
tilføjet af

jamen dog

Mener du virkelig det?
Mener du også at jeg som arbejdsløs er en byrde for staten????
Mener du virkelig i ramme alvor at det er i orden at man lader kommuner og andre, direkte oprette stillinger til arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere hvor de så kan gå til en løn der råber til himlen om hjælp???
Synes du virkelig det er i orden at man ved alm. afgang ved kommunen ikke ansætter nyt personale, men får en arbejdsløs eller kontanthjælpsmodtager til at arbejde næsten gratis???
Ved du hvad? Det er desværre ikke altid folk som ikke gider arbejde, som er på understøttelse og kontanthjælp.
Så blander du S.U. ind i det.
Nej Statens uddannelsesstøtte er ikke høj. Den er sat lavt for at de unge skal ud at arbejde samtidig med de læser.
Ved du hvor loftet for hvad de unge må tjene ved siden af S.U. ligger??
Jeg kan ikke huske det nøjagtige tal, men det er højere end hvad jeg tjente inden jeg måtte melde mig arbejdsløs!!
Hvordan tror du det påvirker arbejdsmarkedet?
Tror du det giver flere arbejdspladser??
I øvrigt kan du ikke sammenligne S.U. med overførselsindkomster.
Er man på understøttelse eller kontanthjælp, har man som regel det man kalder forsørgerpligt. Det er der ikke mange på S.U. der har. De enlige mødre på S.U. får hvad de skal bruge. De har lige fået de hjemmeboendes "cafépenge". Så må man jo se om forældrene kan hjælpe dem de hjemmeboende. Og det er sgu svært hvis man er på understøttelse eller kontanthjælp. Men ok, så kan de jo gå ud og finde det job, som deres forældre ellers skulle have haft.
Surt opstød??
Ja, måske.
Jeg skammer mig ikke over at være arbejdsløs.
Jeg søger alle de jobs, jeg mener jeg kan varetage.
Men men men men....... Så længe der er nogen der ansætter folk i underbetalte stillinger, og slipper godt fra det, er det sgu svært.
80) 8o) 8o/ 8o) 8o) 8o)
tilføjet af

jamen dog 2

jamen siden du kun er berettiget til bistand, er det vel nok fordi du ikke har betalt til nogen a-kasse,fordi ville du få fra akassen ville du ikke ha noget problem med at overleve,er det derfor du kun får bistand, er det jo sådan set dit eget problem!
og kan ikke se nogen grund til at hæve bistanden, det er jo ikke meningen at det skal være en levevej vel..
Og de cafepenge du snakker om viser hvis hvor lidt styr du har på hvordan en studerende på udeboende SU klarer sig, de har det faktisk ligeså hårdt som dig og de andre på bistand..
tilføjet af

jo men de har

heller ikke børn og dem der har får ligeså meget som bistandsklienter og så må de arbejde ved siden af
tilføjet af

en enlig får

6400 om mdr
tilføjet af

og?

Lyder det af meget?
Husleje
Mad
tøjudgifter
Pasningsordninger
såå er de penge hurtigt væk
tilføjet af

læser du med hovedet under armen?????????

Jeg er ikke på kontanthjælp, jeg er på understøttelse.
Men det gør da ikke situationen bedre!
Min søn er på S.U. for udeboende. Og jeg ved godt hvor svært det er for ham. Han bor i en by med mange studerende og har endnu ikke fundet et job, så jeg har da måttet hjælpe med både el-regning og madpenge, for ikke at tale om tandlægeregninger.
Jeg har nu heller aldrig sagt at S.U. var for højt.
Som sagt, jeg skammer mig ikke over at være arbejdsløs.
Jeg har betalt kontingent i 30 år.
Hvis du havde læst de forgående indlæg ordentligt, ville du også have set at jeg faktisk gør meget for at komme i arbejde. Arbejdsgiverne kan bare ikke se en middelaldrende lidt overvægtig person i deres butikker og på deres kontorer. De vil helst have små tomhjernede nips. ( er konstateret ved selvsyn.)
tilføjet af

ja det også det vi siger

lille ven ...og det er sådan at folk havner tit på bistand p.g.sa arbejdsskader de kan ikke fungere i de job de plejer at være i ..og så kan du ikke længere være i en fagforening for de er ikke forpligtiget til at tage hensyn til det...du skal tage de job de tilbyder ellers for du ingen fagforening ...enlige mødre har tit det samme problem fordi de skal tage hensyn til indistutioners åbning tid lukketid de skal kunne nå at aflevere børn og møde til tiden !!der tager fagforeningen heller hensyn men det gør bistanden
en enlig på bistand 6400
en enlig mor på su 6400 plus børne penge og børnetilskud
jeg ved godt at når man er ung og stærk så det svært at sætte sig ind i at man kan få arbejds skader dårlig ryg dårlige knæ o.s.v men i dag er det faktisk meget svært og få pension man skal helst have flere sygdomme ...og de ting man gør idag for at få folk i sving igen det halve af det gør ikke så folk kan få et arbejde det er ikke andet en en masse intet sigene kurser opbevarings pladser...spild af skatte ydernes penge.
Så prøv at komme ud af den box ..du kan meget vel komme i samme situration selv!!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.