9tilføjet af

luk fagforeningerne

eller hvad?

hvad sker der om 20 år. Er der da noget der hedder fagforening, og er det en fordel eller ulempe? Der er ingen tvivl om at fagforeningerne er på retrete. Folk melder sig ud som aldrig før. ved personligt at 3F taber enormt mange medlemmer om måneden. Hvorfor? er det fordi at fagforeningerne er blevet for pasive eller kæmper for de forkerte ting? eller er det fordi vi simpelthen ikke har brug for de organisationer mere.
tilføjet af

det ved åbenråmanden

alt om.
tilføjet af

Nå OK. da...

Jeg mener.... hr. anonym... , at vi har brug for fagforeningerne . Arbejdsgiverne er ikke altid som de burde være , det er sommetider en modstander , det var bedre det var en medspiller. Mange mennesker havner i kontanthjælps systemet - det er bedre at være i a-kasse systemet ( erfaringer haves). www.ladk.dk har beviserne. Jeg kan så ikke lide , at fagforeningerne arbejder med en ensrettet partipolitik , det skal man nok selv ordne. Nå , hej til anonym , håber du får en rigtig god dag.
tilføjet af

Medlem af fagforeningen , medlem af a-kassen.

Fagforeningen , der er en overenskomst , en tillidsmand , sikkerhedsmand ( et fagforeningskontor ) m.m. A-kassen , man er forsikret imod arbejdsløshed , man skal ikke på kontanthjælp - med alle de problemer det kan give ( og der er mange problem stillinger). Aktiver af med dem , bilen af med den , de snuser i dine private bankpapirer , opsparing gøres til et problem. Straks aktivering , "løn" - kontanthjælp.Fagforeningmedlem i mange år.
tilføjet af

Uden fagforening ingen rettigheder

Jeg forstår ikke hvorfor du synes, at fagforeningerne skal lukkes? Hvis det er fordi, du ikke synes de kæmper netop din kamp, så har du ikke forstået pointen med fagbevægelsen.
Ideen er jo, at arbejderne gennem fælles solidaritet med hinanden kan stå stærkt nok til at presse arbejdsgiverne til at give bedre arbejdsvilkår, bedre løn, ferie, tillæg og i det hele taget sikre et minimum af vilkår og rettigheder for alle dem, der står som lønmodtagere. Hvis fagbevægelsen skal reduceres til at være arbejdsløshedsforsikring (A-kasse), så tror jeg hurtigt, at arbejdsgiverne finder ud af hvordan de kan spare på lønningerne, feriedagene osv. Hvis den enkelte kan skaffe sig bedre vilkår gennem individuelle forhandlinger, så er det jo fedt for ham/hende, men han eller hun forhandler stadig på baggrund af et minimums-niveau der er fastsat for alle. Hvis vi afskaffer fagforeningerne, så er der ingen minimumskrav og arbejderne (lavtlønnede såvel som højtlønnede) vil stå med et endnu ringere udgangspunkt på arbejdsmarkedet.
Derfor mener jeg, at vi skal styrke det fælles minimumsnivau og sikre endnu bedre rettigheder for arbejdere - også internationalt. Det kan kun ske gennem en endnu stærkere fagbevægelse. Så meld dig ind og vær med til at ændre det, som du er utilfreds med - istedet for at droppe fagforeningen.
tilføjet af

jeg har da ikke

sagt at fagforeningerne skal lukkes. Det var et åbent spørgsmål. Jeg var igennem en sag for nyligt hvor både TIB træ industri og byg ar involveret. og jeg har aldrig nogen sinde fået en så dårlig ubehøvlet behandling. Mens sagen raserede fik det mig virkelig til at se hvad dem der ikke kan lide fagforeningerne ser. Den behandling var arrogant og på ingen måde passende fy for helvede TIB. men igen ryster jeg på hoved af folk der siger at fagforeningerne ikke skal eksistere. Jeg stilte dette spørgsmål for at få en debat på området. Jeg ved godt at mange på venstre fløjen går i defensiv når man omtaler fagforeningen negativt, men det er vel også den defensive roller der går at mange forlader dem.
jeg mener helt klart at der er brug for fagforeningerne, men at man skal støtte et bestemt parti indirekte kan jeg kun selv tage afstand fra.
tilføjet af

Er med i fagforening

og a-kasse for at sikre mig penge, hvis jeg bliver arbejdsløs eller kommer ud for noget, som fagforeningen kan hjælpe med.
Ligesom jeg har forsikret mit hus og mit barn i et forsikringsselskab, synes jeg, det er naturligt at være medlem af en fagforening.
tilføjet af

Godt spørgsmål

Jeg tror at årsagerne til medlemsflugt er mange. Dels er vi blevet vant til at en overenskomst, der sikre minimumsvilkår, er en helt naturlig ting. De fleste glemmer nok også at de individuelle aftaler ofte læner sig op af overenskomsterne. Dvs at overenskomsterne danner præcedens.
Så tror jeg også vi er blevet vant til at vi er sikret en masse rettigheder via lovgivningen og igen tænker de færreste nok over at grunden til vi har dise rettigheder, er fordi fagbevægelsen igennem tiden har udøvet politisk pres. Faktisk kan man sige at fagbevægelsens rolle i lige så stor udstrækning handler om at udøve politisk pres. (iøvrigt fuldstændigt som erhvervsliver gør det)
Jeg tror ovenikøbet at jeg vil gå så langt som til at sige at fagbevægelserne i de skandinaviske lande er selve årsagen til, at vi har noget der hedder den skandinaviske model. Dvs social sikkerhed/velfærd, en bred aftalemodel der sikre stabilitet og dermed kredibilitet, mobilitet til glæde for såvel arbejdstager og giver osv osv.
Disse to grunde tror jeg er hovedårsagerne til medlemsflugten, krydret lidt med at der er utroligt langt fra gulvet på arbejdspladsen til ledelsen i de store forbund. Jeg synes det er en sørgelig udvikling - men kan på den anden side godt se hvorfor mange unge vælger det fra. De har jo ikke på deres krop, oplevet fremskridtene som mange ældre har. Og så taler fagbevægelsen altså heller ikke de unges sprog.
P.S. Pt. bor jeg i et land i mellemamerika hvor 60 % af befolkningen lever i stor fattigdom og ca 17 % i ekstrem fattigdom. Årlige gennemsnitlige bnp pr indbygger er på sølle 790 usd. Dette betyder at en landarbejder tjener ca 50 usd pr måned. At en industriarbejder tjener ca 80 usd (70 timers arbejdsuge) pr måned, der er ingen social sikkerhed og sundhedvæsnet er forbeholdt de få........ det er altså BARE ikke kønt. I dette land betragtes fagforeninger nærmest som terrorvirksomhed og de 15 % rige lever fint bag pigtråd, elektriske hegn og vagter .............. for mig sætter det tingene i et nydeligt perspektiv!!
1-2-3
tilføjet af

Fagforening

Tja nu behøver man jo ikke lige at være med i den faglige del af fagforeningen for at være arbejdesløshedsforsikeret. Vist nok kendt som forbundet.
Man kan nøjes med at være medlem af A-kassen og så knald en Økonomiforsikring oven i. I stedet for at spilde penge på det overføldige faglige gøjl.
tilføjet af

Crap

Den faglige kamp .. arbejder vs. arbejdsgiver er slut. Nu drejer det sig om konkurencen på det globaliserede marked. Og der skal de to parter samarbejde og ikke kæmpe mod hinanden. Har arbejdet en del i Kina. Man er nød til at se det med egne øjne for at forstå hvordan det hele rykker derude.
1400 millioner mennesker. De er hammer dygtige. De arbejder 300 dage om året (DK 220) 10-11 timer om dagen. Til en løn omregnet på omkring 550 kr om måneden.
Ikke nok med det .. de vil frem de vil udvikle sig. De sidder ikke og råber og skriger om mere ferie og længere pauser.
Det er fremtidens udfordring.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.