22tilføjet af

Lad rygere være.. det er et spørgsmål om kultur..

Er rygning virklig så slemt..at det for nogle mennesker værd at ofre livskvalitet for..?? Jeg er selv ryger, jeg arbejder 18-20 timer i døgnet.. jeg nyder mit liv..til gengæld spiser jeg sundt, tænker på mine opgivelser.. men jeg elsker en god smøg.. og er man sammen med en anden ryger er smøgen efter sex vidunderlig.. vi rygere har vores egen lille verden og får nydelse på vores egen måde.. er det så slemt at vi gerne vil beholde den..
Raven
ps.
ej at forglemme at vi lægger mange millioner hver dag i den danske stats kasse..
tilføjet af

........og dog

..........og dog. Du har lidt ret , men jeg synes dog at i rygere har fået meget "magt" efterhånden....man kan ikk tage i byen uden at man bliver "forgiftet". Selv at være i jeres samværd, kan man tit udsættes for røg. Og så er der togene...ved godt at man istedet kan reservere plads, men ....der er aldrig plads i ikke rygernes kupé..øv
Mener at der skal være plads til os alle, så i er osse velkommen, men ville ønske at vilkårerne var lidt anderledes.
Kommer sammen med en ryger, som er villig til at ryge udendørs...nice :)
Ville bare lige komme med min mening.
tilføjet af

Magt....nu stopper du fandme!!!

Rygere har for meget magt....nu må du lige tage en dyb indånding..
Vi har alt for lidt i forhold til hvor mange vi er, vi burde kunne nyde vores skønne dejlige stille smøg alle vegne, men nej overalt i det offentlige er rygning total forbudt.
Vi tvinges til at sidde 14 timer i et fly med nerverne uden på tøjet og ikke kunne få den dejlige dulmende smøg. Det svare til at du ikke må tisse på den samme tur.
Vi udsættes dagligt for ufattelige mængder af bil og industri røg, men det hetzer man ikke på, for selv ikke rygere skal jo køre bil og udsætte de små for blyforgiftning.....
Og så lige en proffeti som vil gå i opfyldelse, din kæreste forlader dig det er bare helt sikkert....han finder sig måske i at ryge udendørs i ganske kort tid, men nydelsen ved at ryge er væk for ham og derfor vil han oparbejde en stadig størrere utilfredshed der til sidst vil få ham til at smide dig på porten eller også stopper han med at ryge.
tilføjet af

hvorfor udsætte sig selv......

hvorfor udsætte sig selv for yderligere.... alle har ret til hver sin mening..vi alle skal være her..ingen grund til at blive hidsig... prøv et andet fly selskab, kommer an på hvor du skal hen... og min kæreste løber ingen vejne...hvor gammel er du!
tilføjet af

ret = tvang

Ja vi har alle ret til vores mening, men i bruger tvang og det er noget ganske andet.
Der er et sted du som individ kan forlange skal være røgfri...dit hjem/bil, alle andre steder vil der være flere individer som vil gøre modstand imod din ret.
Hvis du ikke vil sidde i røg så er det dit problem at sørge for at du ikke gør det, det kan/bør aldrig blive et samfundsproblem.
Du har ret til at prutte og fise hvor du lyster, og jeg ryger hvor jeg så end får lyst til det.
tilføjet af

Ja, lad os være..

Ja, jeg kan kun give Lord Raven ret i hans udtalelse. Jeg vil også gerne kunne ryge en smøg uden at føle skyld fordi jeg lige tager en halv..
Jeg har været lidt på banen det sidste stykke tid i aviserne ang. rygning - og det jeg har konstateret er, at folk der ikke ryger ikke har den tolerance der skal til.
Eksempelvis går jeg udenfor bushuset hvis jeg vil ryge mens jeg venter på bussen, hvilket i mine øjne er almindeligt hensyn.. Jeg går ikke og ryger mine kollegaer i ansigtet, men puster høfligt røgen væk.
Rygere er efterhånden et truet folkefærd, og al den snak med at vi alle skal tage hensyn til ikke-rygerne... helt ærligt.. skal der ikke snart tages hensyn til rygerne?? Snart må vi ikke ryge nogle steder heller.. Det er faktisk diskrimination i mine øjne.
Jeg forstår "ikke-rygerne"... men jeg forstår også "rygerne".. Skal vi nu ikke alle være gode borgere, og bruge vores værdifulde tid her i livet, på andet end at brokke os over dem som i sidste ende er de sjoveste at være sammen med???Respektér mig og jeg respékterer dig!!
tilføjet af

slem slemmer slemmest

hejs Lord Raven
om rygning er slemt....... det findes der da videnskablige undersøgelser om som om så meget andet, men til syvende og sidst er det jo et individuelt valg hvad man vil påføre sig selv.
..... men men at man vil påføre sig selv den belastning det er at ryge er det da et høfligt hensyn til sine omgivelser at sikre sig røgen ikke gener dem der ikke ryger... Jeg kender flere ryger der også helst undgår tilrøget lokaler som vælger at ryger udendørs og jeg kender ikke ryger der gerne sidder i et røgfyldt lokale for at hygge.......sååå valget er jo frit.....for alle heldigvis.
mange hilsner fra en hensynsfuld ikke ryger
tilføjet af

rygning

Til xxl girl
Det er vist efterhånden en død and den med at rygere har det sjovere. De ses ofte stå i et firkantet glagbur og pulse løs, jeg syntes ikke mange af dem ser ud til at hygge sig.
mon ikke snart den kan begraves rygere har det sjovere og tykke mennesker er glade mennesker.
tilføjet af

Begrav dine fordomme

Du kan jo starte med at begrave dine forstokkede fordomme.
Vi rygere har det lige præcis så sjovt som vi selv vil.
Vi ryger/asker hvor vi vil.
Kør din nazistiske hetz imod en anden gruppe....hvad med børnefamilierne, de støjer og forurener da meget mere med ulækker duft af babylort og lortebleer allevegne.
tilføjet af

IDIOT

Du er sgu da for dum...Du kan selv vælge OM du vil ryge. Men NÅR du ryger så er det ikke kun dig der kommer til at stinke. Det gør alle andre osse. Og vi RYGER osse når du ryger.
Vi ikke-rygere kan sgu ikke selv vælge. Det gør du for os.
Og helt ærligt. Prutter folk meget i dine omgivelser? Og hvor længe hænger en prut i dit tøj?
NAR!
tilføjet af

UN DIG HAR MAGT

DU KAN STOP DET HVIS DU SIGER DU ELSKER EN TING OG HVIS DU ELSKER DEN MÅ DU HOLD OP MED AT RYG OG INGEN HAR MAGT OVER DIG ...KUN DIG SELV .....
tilføjet af

Rygepauser

Hej Vega
Det kommer vist an på, hvor du kommer henne.
Jeg deltager ofte i kurser - der er sædvanligvis ca 25 kursister - hvoraf der er ca 10 rygere.
Når vi så har rygepause, samles vi rygere til en smøg, og en hyggelig snak - inden for meget kort tid, er der mindst dukket 10 af ikke rygerne op.
Så måske har vi det alligevel lidt sjovere, når vi hygger os med vores smøg.
Hilsen fra en hensynsfuld ryger.
tilføjet af

kvit smøgerne

Jeg er selv forh ryger.Hele mit hjem har jeg måtte male,skifte møbler ud,ja,kort sagt fået tobaksrøjen ud af mit hjem.Alt lugtede af røg,tøj,møbler alt.Det var ikke svært for mig at kvitte smøgen.Idag er jeg dejlig røgfri,og færdes kun i røjfri områder,så vidt det er muligt.Det er en privat sag,om folk vil ryge,men de må vise hensyn til ikke rygere.Dejligt at være fri for det røg.Jeg ved jeg aldrig mere kommer til at ryge,dertil har jeg fået det for godt,efter at de smøger er droppet.-Jeg har sagt til mine venner,at skal de ryge,når de besøger mig,må de gå ud på altanen og ryge,for røg i mit hjem er bandlyst.Smøgerne er droppet,og vennerne er væk,men jeg er blevet et gladere menneske,Hej.
tilføjet af

livskvalitet

Ja, det er da et spørgsmål, hvorvidt man skal blande sig i andres rygevaner. Jeg kan godt have en mening om rygning såvel som jeg kan mene, at 18-20 timers arbejde i døgnet lyder som om du lider af arbejdsnarkomani. For det er vel svært for dig at lave andet end arbejde? Måske ved du ikke, hvad du skal stille op med dig selv, hvis du ikke arbejder? På samme måde kan man stille sig selv spørgsmålet: hvad vil jeg gøre istedet for at tænde en smøg. Og det er jo trist, hvis svaret bliver, at det ved man ikke. At det rent faktisk er svært at være i selskab med sig selv uden en eller anden form for filter i form af smøger, alkohol, arbejde........du kan selv nævne flere.
Hilsen Anita.
tilføjet af

...

Jeg vil altså sige, at der er mange ikke-rygere, der går langt over grænsen med det der..
F.eks. sad jeg nede på bænken en dag og røg, da en dame kom hen og satte sig ved siden af mig.. Så begyndte hun at sige "puhh" og vifte sig for næsen.. Så må hun fandme sætte sig et andet sted. Jeg er også tit blevet sendt ud på altanen (i mit eget hjem) fordi der var mennesker, der altså ikke kunne "tåle" røg..
Så slap nu af..
tilføjet af

Hvad vil du gøre...

Måske vi skulle lade være med at tolke andre menneskers valg så meget...?
Måske kan en arbejdsdag på op til 18 timer skyldes, at man faktisk elsker sit arbejde? Det kan jeg da godt misunde mange mennesker. Jeg har før brugt omtrendt den samme tid på skole-arbejdet alt i alt, når det virkelig er noget, der har haft min interesse.
Hvem siger, personen her har svært ved at være i selskab med sig selv uden "filter"? Det er din personlige tolkning. "Hvad vil jeg gøre istedet for at tænde en smøg"... Det er da et umuligt spørgsmål at stille sig selv om NOGEN vane. Hvad vil jeg gøre istedet for at bide negle? Hvad vil du gøre istedet for at blande dig i andres valg af livsstil? Hvad vil du gøre istedet for at tolke andre menneskers livsstil som værende et substitut for selverkendelse?
tilføjet af

Kan du tåle røg?

Det er der da ingen mennesker, der kan. Altså, tåle røg. Passiv rygning ER skadeligt, og det forpligtiger rygere til at udvise hensyn i mine øjne. Man kan så diskutere, om gæsterne har ret til at tvinge værten udenfor. Jeg ser det lidt sådan: Når jeg er hjemme, tænker jeg aldrig over at lukke toiletdøren. Det bekymrer mig ikke, for jeg er ikke så blufærdig og jeg ved, at det hverken generer min kæreste eller vores datter.
Men når jeg har gæster, kunne jeg aldrig drømme om at lade være med at lukke døren. Som værtinde er det min fornemste opgave at få mine gæster til at have det godt. Vi har rygeforbud i mit hjem, men der må ryges på altanen. Det er en fælles beslutning taget af min kæreste (som ryger) og jeg selv (som pt. er gravid og midlertidig ikke-ryger). Og så slemt er det sg' heller ikke!
tilføjet af

Læs nu igen..

Ja, men det er jo så dit valg hvad du gør i dit hjem.. I mit hjem skal ingen, der bare ikke kan lide lugten af røg, sende mig og de andre rygere udenfor, når der ikke er børn med i billedet..
Jeg har heller aldrig sagt at det er slemt at gå udenfor at ryge.. Vi gør det af os selv, når vi bare er herhjemme alene.. Jeg siger, at jeg ikke vil finde mig i, at folk kommer hjem til mig og bestemmer hvor jeg og mine gæster skal ryge..!!
Jeg har overhovedet ikke sagt noget om at passiv rygning ikke er skadeligt..! Jeg mener bare, at i kan da skride, hvis i ikke kan lide røgen.. Der er da ingen, der tvinger jer til at sætte jer ned ved siden af en ryger..!
Min mor lider af migræne og jeg ryger aldrig når hun er på besøg og det giver jeg heller ingen andre lov til, men jeg tåler ikke folk, der bare synes at det lugter.. Så kan de sgu selv skride ud på altanen, for de er forfærdelige at høre på..!
tilføjet af

Kun syge og børn?

Hvorfor er det kun børnene, der bør tages hensyn til? Jeg læser nemlig, hvad du skriver. Jeg er bare ikke enig i dine holdninger. Jeg er selv ryger - omend på pause - men jeg kan ikke se, hvorfor almindelig hensyn ikke kan tages til alle mennesker. Hvorfor er det i dine øjne kun syge og børn, der skal tages naturligt hensyn til?
"Jeg siger, at jeg ikke vil finde mig i, at folk kommer hjem til mig og bestemmer hvor jeg og mine gæster skal ryge..!!"
Gennerelt mener jeg ikke, at gæster har noget at skulle bestemme i ens hjem. Det er derfor, man må udvise hensyn. Hvis en adfærd generer dine gæster, så er der i mine øjne ikke andet for end at ændre denne adfærd, så gæsterne har det rimeligt. Det burde ikke være nødvendigt for dine gæster at "bestemme" i dit hjem, hvis du selv gjorde hvad du kunne for at de kunne føle sig velkommen. At skrive, at man bare kan skride, hvis man ikke kan lide røg, det er altså ikke den bedste måde at byde folk velkommen på.
"Jeg har overhovedet ikke sagt noget om at passiv rygning ikke er skadeligt..!"
Nej, men det lader heller ikke til, at du respekterer folks ønske om ikke at blive udsat for den skadelige røg. Du bruger udtryk som at gæsterne ikke kan lide røgen, at det lugter. Og det gør det da også. Men kernen er altså, om du vil det eller ej, at vi rygere skader passive rygere med vores vane. Og så kan det godt være, at ikke-rygerne i dine øjne er forfærdelige at høre på, men de har så heller ikke valgt at lade sig udsætte for røgen. Som gæst har man ikke så mange valg. Man KAN være tvunget til at sætte sig ved siden af en rygende ryger.
Men bare et lille spørgsmål til: Hvad hvis dine gæster sagde, at de helst ikke ønskede at blive udsat for røg, simpelthen på grund af de risici, der er forbundet med passiv rygning? Ville det så være grund nok for dig til at gå ud på altanen, eller ville de stadig være "forfærdelige" at høre på?
tilføjet af

Fint nok ...

...At I lægge en del penge i statskassen , for der skal jo bruges en del penge på ALLE dem , som er blevet syge af aktiv - eller passivrygning. Faktisk bruges der flere penge på Sygehusvæsnet , som følger af rygning , end der kommer ind fra rygerne , så det var en bedre forretning for alle ( måske ikke lige House of Prince ) , hvis man kunne stoppe med at ryge . MEN ... døden skal have en oversag , og det får den så !!!!
tilføjet af

Ikke rigtigt!

Du skal altså sætte dig bedre ind i tingene, før du udtaler dig om den slags.
Ifølge Århus Universitetshospital koster rygerne Staten ca. 5 mia. kr. Men rygning giver staten en indtægt på ca. 9 mia. kr., hvilket giver et overskud på ca. 4 mia.!
Og så er det ikke engang iberegnet, at rygere i snit dør 7½ år tidligere end ikke-rygere. Det ville man kunne sætte om i økonomisk fortjenst for Staten, hvis man ville regne på, hvor meget en person i snit modtager af Staten de sidste 7½ år af sit liv. Herunder naturligvis pension, hjemmepleje, andre medicinske behandlinger, som ikke er ryge-rellateret, osv. osv.
Rygning er absolut ikke en underskudsforretning for den ikke-rygende borger.
tilføjet af

Tænk dig lige om

Hvis du nu tænkte dig lidt om, så ville du også vide at du selv valgte at ryge = så må du finde dig i at sidde 14 timer i et fly uden at kunne ryge. Så nej, det kan ikke sammenlignes med at nogen skal holde sig fra at gå på toilettet i 14 timer.
tilføjet af

Nice

Jeg giver dig så evigt ret :)..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.