31tilføjet af

Kvinder mest pivede

Fakta er at det nu er videnskabeligt bevist, at kvinder har flere smertereceptorer (en slags nerver/smerteopfangere) end mænd.
Så gider jeg altså snart ikke høre mere om at >I mænd skulle prøve at føde børn, så uddøde jordens befolkning snart<
Indlægget er IKKE for at provokere, jeg synes bare ikke at jeg/vi orker eller fortjener den generelle holdning og kritik fra kvindesiden mere.
Venligst
By Nature
(som iøvrigt kan være en rigtig pylrerøv når der er trøst i sigte fra en varm og blødt kvinde;-)
tilføjet af

Hvor er det

videnskabeligt bevist? I din hjerne?
tilføjet af

Der står lidt her

tilføjet af

Tror, du har misforstået det.

Jeg forstår ikke dit oplæg til debat. Den gennerelle opfattelse indenfor lægevidenskaben har indtil nu været, at kvinder har en højere smertetæskel end mænd, netop fordi de er i stand til at gennemgå den smerte, en fødsel kan medføre.
At kvinder har flere smertereceptore end mænd, betyder jo netop at de føler smerten BEDRE end mænd gør. Det vil sige, at hvis en mand og en kvinde piver lige meget over en brækket arm, så er manden faktisk den mest pivede, idet han ikke føler nær så stor smerte, som kvinden gør.
Derfor forstår jeg ikke dit oplæg. Jeg tror, du har misforstået, hvad undersøgelsen egentlig har bevist. Hvis kvinder oplever smerte tydeligere end mænd gør, så må de jo altså være mindre pivede end mænd.
tilføjet af

Jeg tror ...

.. også at der er "en" som har misfortået noget !! GG
tilføjet af

"en"?

Er det mig, du hentyder til? For så må du gerne uddybe.
tilføjet af

Mig?

Hvis du mener, det er mig der har misforstået noget, så uddyb venligst.
tilføjet af

Sorry!

Der gik lidt kludder i debatindlægget...
tilføjet af

Forvirret ?

Jeps - jeg blev lidt forvirret ... men det er ok ...
tilføjet af

Godt så!

Og nu hvor forvirringen har lagt sig (håber jeg da?), er du så ikke sød at svare på mit spørgsmål?
tilføjet af

Sandelig siger jeg eder ........................!

Jeg havde nogle år i bagspejlet nyresten. Skulle faste i et helt døgn, hvilket var ved at tage livet af mig.
Afkræftet blev jeg smidt som gele på operationsboret.
Jeg troede, jeg skulle bedøves. Det blev jeg så - på Frederiksberg Hospitals måde.
Fire grandvoksne kællinger - ret utiltalende - fattede mine ankler. Og før jeg kunne hindre det, stak en sadist en vatpind lodret ind i mit urinrør. (Videoklip ikke muligt i SOL p.t.).
Det var noget med, at de skulle fjerne et kateder "et sted" i mine nyrebaner. Jeg glemmer det aldrig, og er af samme grund ikke "dus" med sygeplejersker.
tilføjet af

så kan jeghilse og sige

fra fødselsoverlæger, at den smerte der er ved nyresten, er af samme kaliber, som den smerte kvinder oplever i fødsler, der går galt og hvor musklerne i livmodermunden kramper, og lukker livmodermunden igen...
- men det får man ikke smertelindring for medmindre jordemoderen synes at hun bør gøre brug af de hjælpemidler vi har i DK... -og det er jo ikke sikkert HUN synes det - for hun har måske arbejdet i afrika, - eller går ind for "naturlige fødsler" som jo er den officelle holdning fra den DANSKE jordemoderstand.....
-jeg anbeffaler, at disse jordemødre selv får "naturlig rodbehandlinger" (i 12 timer, 2 min, ad gangen med mellem 2 - 5min pause, og kun lattergas til smertelindring)
- eller hvad med naturlig migrænebehandling?
-eller naturlige blindtarmsoperationer?
tilføjet af

bare lidt info

De fleste jordemødre fravælger faktisk smertelindring under deres egne fødsler.
tilføjet af

- og hva fanden skal vi andre fødende

så bruge den information til i VORES fødsler?!
Det er jo netop pointen i min kritik af jordemoderstanden i DK:
De tager sgu ikke hensyn til den kvinde der er i fødsel - men handler efter deres EGEN overbevisning (også selv om den strider mod al smerteforskning vedr. fødsler /langtidstraumer generelt efter stærkt smertefulde, og her også helt afmægtige situationer.)
Så tak for oplysningen, den underbygger det syge i danske jordemødres tankegang og handlinger (ved godt det er en grov generealisering, men den falder mig i orden fordi jordemoderforeningen selv melder ud med deres "naturlige fødsel"-pjat!)
Det er fandeme ikke jordemoderens fødsel!
DEt er hver gang en ny kvindes enestående oplevelse (som i dette land så ofte bliver en traumatisk begivenhed pga. den forstokkede og usaglige vinkel fra jordemødrenen!)
tilføjet af

Jeg skrev det,

som svar på denne bemærkning:
"-jeg anbeffaler, at disse jordemødre selv får "naturlig rodbehandlinger" (i 12 timer, 2 min, ad gangen med mellem 2 - 5min pause, og kun lattergas til smertelindring)
- eller hvad med naturlig migrænebehandling?
-eller naturlige blindtarmsoperationer?"
Jeg skrev det for at oplyse om, at jordemødre ikke lader andre fødende gå igennem større kvaler end de selv ville gennemgå. Hvis det var sådan, at disse jordemødre nægtede den almindelige fødende smertelindring, altimens de selv dopede sig op, så ville jeg kunne forstå denne kommentar.
Men i og med at jordemødre oftest selv fravælger smertelindring, så er der ingen grund til at ville tvinge dem til en "naturlig blindtarmsoperation". De ved jo allerede, hvordan det føles!
tilføjet af

- jeg har forstået dit

indlæg - men du har endnu ikke fanget min pointe.
Pointen er:
At selv om jordemødrene så valgte at lide alverdens helvedes pinsler i DERES EGNE fødsler - så skal de STADIG IKKE BESTEMME at andre skal tilsvarende.
Håber du fanger pointen nu - for den er afgørende for hvordan man tror man kan tillade sig at behandle andre, og deres smerter!
tilføjet af

Har du?

Jeg fangede din pointe for længe siden. Jeg har heller ikke modsagt den. Men det indlæg, jeg reagerede på, gav udtryk for at jordemødrene selv burde føle smerten ved at føde.
Det vil bare ikke give nogen mening, da de i forvejen fravælger smertelindring. Dermed er min - eneste - pointe, at jordemødre ikke udsætter andre kvinder for noget, de ikke ville udsætte sig selv for.
Så hvis du virkelig HAR forstået mit indlæg (hvilket jeg tvivler lidt på), så forstår jeg ikke, at du bliver ved med at trampe rundt i den anden del af dette emne, som jeg overhovedet ikke har modargumenteret. Jeg har kun forholdt mig til den del, der omhandlede, hvad jordemødrene selv vælger at gennemgå.
Jeg mener helt klart, at kvinder selv -indenfor rimelighedens grænser - skal bestemme, om de vil have smertelindring eller ej. Så længe det ikke hindrer en normal fødsel og barnets helbred ikke er i fare. Men det er ret sjældent, den fødende selv er i stand til at vurdere, om en bestemt smertelindring kan være til skade for barnet eller den naturlige fødsel.
Det var så min holdning til det emne!
tilføjet af

Du har tilgengæld stadig ikke

fattet min pointe.
At uagtet, at en jordemor må have valgt at opleve smerten ved en fødsel selv, giver det hende IKKE under nogen omstændigheder ret til at vælge for andre kvinder om de skal opleve ligenede!
Aldrig.
Mennesker er individuelle. Smertetærskler SKAL respekteres. Smerter skal lindres såfremt den FØDENDE ønsker det - og ikke såfremt JORDEMODEREN vurderer det!
Got it now??
tilføjet af

den "naturlige" fødsel

- findes jo ikke!
Det er et begreb danske jordemødre har udviklet, så de har et "naturligt" klingende alibi for at undlade at lindre kvinders extreme smerter...
Intet i vores civiliserede liv er længere "naturligt" - eller har for den sags skyld været det i mange mange hundrede år. Vores kost, vores job, den måde vi bruger kroppen på i hverdagen osv. Det "naturlige" er en vildfarelse, der turde være tilbagevist så langt tilbage som den franske revolution med Rosseaus "sauvage"...
Du taler altså ud fra en antagelse, der er helt selvopfunden, og ikke existerer i virkeligheden.
- og værre: bruger det som et "positivt" incitament til at lade nogen undergå de mest extreme smerter.
Føj for den. - for en smule lommefilosofi udsættes kvinder i dette land dagligt for mangelende adækvat smertelindring ved fødsler.
tilføjet af

Øh, jo!

Jeg har skam fattet det, tak! Men du forstår tilsyneladende ikke, at det bare ikke er den pointe, jeg valgte at kommentere.
Jeg kommenterede kun det forslag der kom frem, om at jordemoderen selv burde opleve smerten. Og dertil svarer jeg bare, at det har hun sansynligvis allerede. Jeg har slet ikke kommenteret, om hun på baggrund af dette har ret til at vælge for andre kvinder. Det er til gengæld det, du uberettiget beskylder mig for at have argumenteret for.
Kan jeg håbe på, at det er gjort mere tydeligt for dig nu?
tilføjet af

Den enkelte fødende skal respekteres - ikke jordemoderens

individelle vurdering af om den fødende er i stærke smerter, som hun måske godt synes den fødende bør kunne klare uden adækvat smertelindring! DEt skal IKKE være jordemoderens hånds-og halsret over den fødende, er min pointe. Det skal være (i samråd med lægerne) den FØDENDES eget behov for ikke at opleve ekstreme smerter!
Mht. din brug af ordet naturlig, kan jeg uddybe, at jordmoderstanden i DK også bruger ordet "naturlig" fødsel om fødsler med færrest mulig indgriben. Dvs. ikke kun om fødsler ad skeden. - belyser det min vinkel?
Det ændrer i øvrigt ikke på, at jordemødrene for pokker da skal respekterer den enkelte kvindes ønske om og behov for adækvat smertelindring.
Desuden har jeg ikke talt om "alm. smertelindring", men netop om de fødsler, der "går galt", og hvor extreme smerter opstår. - så der har du ikke læst mig tydeligt nok åbenbart.
tilføjet af

ja, det har du - og så

fatter jeg da SLET Ikke hvor du vil hen med den kommentar.
- skal man så også prøve at have været død for at kunne hjælpe døende?
Jeg fatter virkelig ikke at du finder det relevant om jordemoderen selv har oplevet smerter ved sin fødsel - det er jo netop ikke hendes fødsel, men de kvinder hun formodedes at skulle hjælpe, jeg taler om. - der kan hun sgu ikke bruge sin egen oplevelse af smerter til andet, end at sådan havde HUN det. Hun må for alt i verden ikke overføre sin egen oplevelse af smerter til andre kvinder! Men skal lytte til den kvinde hun står med.
Så hvad er det du vil med de smerter jordemoderen selv måtte have oplevet???
tilføjet af

jordemorstanden dækker sig ind bag

manglende tilbagemeldinger på de elendige fødselsoplevelser.
De tager det som et udtryk for at fødende i DK generelt har gode fødselsoplevelser.
Det er IKKE tilfældet!
Hvis du laver din egen lille undersøgelse blandt danske fødende, vil du hurtigt finde ud af, at mange har haft en rigtig dårlig oplevelse mht. netop manglende adækvat smertelindring!
Men, at vi simpelthen er for udmattede og traumatiserede til at orke, at vende tilbage til fødselsstedet med den melding!
Vi er bare så lykkelige over at pinslerne er slut, og at baby er fin og hel!
Det er IKKE et udtryk for at fødselshjælpen i DK er god! Tværtimod, det er udtryk for at vi er så udkørte (os med de extremt smerterfulde fødsler) at vi ikke har kræfter til at komme på banen med vores kritik.
tilføjet af

PS til "interviews"

- hvis du skal have et ærligt svar fra de tidl. fødende, er du nødt til at tale lidt længere tid med dem om oplevelsen.
For når noget har været så slemt, bliver man dels selvbebrejdende (og melder ikke ud, for det var nok også ens egen skyld til dels). Og man kan næsten ikke tåle at genkalde oplevelsen/ få kontakt med hvor extemt smertefuldt OG AFMÆGIGT det var, at være så hjælpeløs og overladt til extreme smerter uden at få adækvat smertelindring. - som fødende skal man nærmest have kræfter til oveni de extreme smerter, at overbevise jordemoderen om at man skal have passende smertelindring.
- og ved du hvad, det har man dels ikke specialviden nok til at vide hvad man kan bruge, - dels er man så forpint og så afmægtig, at man kun orker at prøve at overleve de næste 10 sekunder.
Det er simpelthen for dårligt, at dette er hverdag på danske fødegange!
tilføjet af

:-)

"Så hvad er det du vil med de smerter jordemoderen selv måtte have oplevet???"
Jeg vil skam ikke nogen steder hen med det! Det er DIG, der ønsker, at jordemødre burde opleve smerten ved "naturlig" blindtarmsoperation. Jeg har stadig ikke fundet ud af, hvad DU mener, det ville gavne!
Men det glæder mig, at vi er enige! ;)
tilføjet af

glæder også mig

-og hvor jeg ville hen med den rå kommentar:
Den var et absurd udtryk for hvor fuldstændig vanvittigt det er at nogle jordemødre sætter sig til (inkompetente) dommere over om der skal gives adækvat smertelindring eller ej.
Og så også et udtryk for hvor voldsomt traumatiseret jeg er af den extreme smerte - det mareridt - jeg og min ufødte blev overladt til ½ døgn +. Og som vi ikke fik hjælp til før vi var ved at "dø" begge to.
Derfor har jeg brugt en sammenligning med en groteks sadistisk situation for at forsøge at vise mine "bødler", hvor vanvittigt smertefuldt og afmægtigt det var, det de udsatte mig for ved deres inkompetence og manglende indgriben i tide/ mangelende adækvat smertelindring.
(-ku de f.eks. for h. ikke bare ha taget kontakt til en fødsleslæge 12 timer tidliger, da det allerede var gået i hårdknude!)

De to ting ville jeg frem med ved det "billede".
tilføjet af

-så er det sgu da underligt

at du lægger det som del af et svar på mit indlæg...
Og - du har sgu da selv i lige grad tolket en bestemt betydning ind i "naturlig" - så til den: du må vist feje foran egen dør først...
knus
tilføjet af

...din tolkning

- er jo så klart ikke den selvfølgelige tolkning af "naturlig" - med reference til hvordan jordemorstanden bruger ordet naturlige fødsler (=med færrest mulige indgreb) ... andre kan ikke vide heller hvad du lægger i ordet naturlig...
mht. hvordan man svarer på indlæg osv - tja - det er der ingen grund til at gå næremere ind på her. - det er vist ikke forum for det.
tilføjet af

Uhh

"- er jo så klart ikke den selvfølgelige tolkning af "naturlig" - med reference til hvordan jordemorstanden bruger ordet naturlige fødsler (=med færrest mulige indgreb) ... andre kan ikke vide heller hvad du lægger i ordet naturlig..."
En naturlig fødsel, er en naturlig fødsel. Jeg er ikke jordemoder, bruger derfor heller ikke deres udtryk. Hvis folk er i tvivl om, hvad jeg mener med naturlig, så kan de læse det ud af sammenhængen eller spørge, hvis det ikke giver mening. Så vidt jeg husker, skrev jeg noget i stil med at smertelindring bør gives: "så længe det ikke er til skade for barnet eller den naturlige fødsel"
Hvordan i h*lvede kan du få det til at give mening, hvis du tolker "naturlig fødsel" som værende en fødsel uden smertelindring?
"mht. hvordan man svarer på indlæg osv"
Jeg skrev min holdning der, fordi du allerede havde tillagt mig en holdning om smertelindring. Derfor mener jeg godt, det kan forsvares, at jeg skriver som jeg gør, når jeg gør det! Det er DIG, der har misforstået mine indlæg. Det er DIG, der har tolket mine indlæg, udfra dine egne ønsker om, hvad der skulle stå. Det er DIG, der farer i flæsket på mig, uden overhovedet at have det mindste begreb om, hvilken holdning jeg har til emnet. Og når jeg så endelig skriver min holdning, simpelthen fordi jeg er tvunget til det, hvis jeg skal gøre mig håb om at få dig til at se, hvad jeg egentlig har skrevet, så tillader du dig at kritisere mig for, hvordan JEG svarer på indlæg?
Det er du slet, slet ikke i stand til...
tilføjet af

tjaaa

- og så blev du sur...
JEg gider faktisk ikke længere sætte mig ind i hvad du mener - det er blevet for kringlet, og du "fedter af".
Det eneste jeg vil gi dig med på vejen, er en GENTAGELSE af hvad "naturlig" fødsel bruges om af jordemødrene:
Om fødsler med færrest mulige indgreb. (ikke et ord om smertelindring separat. - det er blot et muligt indgreb. Øvrige kan være tang, overvågning med elektroder i barns hovede osv.)
hej, hej
tilføjet af

Hej hej

Nej, jeg er ikke sur. Jeg havde kortvarigt nogle agressioner over din stupide udtalelse, men det er skam gået over nu.
Jeg er overrasket over, at du tror, du overhovedet har prøvet at sætte dig ind i, hvad jeg mener! Jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal lægge i dit udtryk "at fedte af". Jeg går ikke ud fra, at det fra din side af er positivt, så jeg lader det ligge.
Hvad er det, du mener, gentagelsen af jordemødrenes definition på en naturlig fødsel ville hjælpe? Jeg skrev noget, i en større sammenhæng, som du i din hjerne forvrængede fuldstændig. Og selv HVIS jeg havde ment "naturlig fødsel" udfra jordemødre-definitionen, så berettiger det dig stadig ikke til det møgfald du gav mig. Og da slet ikke, når definitionen nu viser sig at indeholde flere aspekter, end du hidtil har givet udtryk for.
Men hej hej til dig også. Jeg er heller ikke interesseret i at føre denne her såkaldte debat videre.
Og hvad er det, du ellers skriver;
"KNUS"
...
tilføjet af

*G* -- nej -nej - du er sleeet ikke sur

... overhovedet ikke. Det ses rigtig tydeligt på dit indlæg *GG*
- nå ha det nu godt alligevel :o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.