1tilføjet af

kostraadgivning

hej malene, jeg er en veltraenet dreng paa 18. jeg er lige flyttet til london for en maaned siden og er begyndt at spise rigtig sundt.
jeg spiser intet usundt og drikker intet usundt. jeg vil bare hoere hvad jeg kan spise som er godt for at faa en lav fedtprocent og som samtidig indeholder proteiner (det skal ikke vaere overdrevet bare saa det ikke er helt tom kost.)
jeg traener ca. 4-5 gange om ugen. jeg er 176 og vejer 72 kg. det ville vaere super hvis du bare gad at skrive et par madvarer som er simple(lige til at spise), billige og uden hoejt fedt- og sukkerindhold. ps: jeg kan ikke taale blommer, aebler, paerere, hasselnoedder og valnoedder.
tilføjet af

Protein og fedt

Hej med dig
I forhold til fedt skal du skælne mellem godt fedt og dårligt fedt.
Det fedt vi ikke har brug for er fedt fra dyreriget dvs. fra kød, mælk, ost, yoghurt osv.
Godt fedt har vi til gengæld brug for. Alle vores celler har brug for godt fedt for at fungere optimalt.
Få det gode fedt fra koldpressede olier fx. olivenolie, nødder, mandler, kerner (solsikkkerner, græskarkerner, pinjekerner), pesto, oliventapanade og fede fisk som fx. laks, markrel.
Gode kilder til protein er derfor fisk (også på dåse fx tun), og fedtfattigt kød; kylling/ kalkun. Du kan også sagtens spise okse- og svinekød. Hvis der er fedtkant på kan du godt stege den med, men spis den ikke. Ved hakket kød så køb med en lav fedtprocent dvs. ca. 6%
En anden god kilde er æg.
Bønner f.eks på dåse indeholder også en del protein. Køb ikke backed beans men nogle "naturel" hvor du bare kan hælde væden fra.
Mange hilsner
Malene
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.