22tilføjet af

Kongehusets økonomi !

Kongehuset bruger flere penge .... det står der idag på TV2 nyhederne.
Flere partier vil nu til at se på om kongehusets budget skal synliggøres mere ...
Hvad mener du ?
Skal vi vide hvad kongehuset bruger penge på - skal vi vide hvor mange penge der brugt på hvad ?
Jeg synes nok at det må være rimeligt - det er trods alt os skatteborgere der får kongehuset til at køre !!
tilføjet af

Jeg kan godt leve uden at vide det

Jah, lad os det! Så kan vi sidde og føle os forurettet over AAAALLE de mange penge, kongehuset kaster til højre og venstre. Tænk, at VORES skattepenge bliver brugt på "sådan noget".
Jeg kan godt leve uden at vide det, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg er meget glad for det, kongehuset repræsenterer og jeg syntes personligt ikke, at vi kunne have et bedre ansigt udadtil.
Men jeg gad heller ikke være i deres sted. Lad dem leve som kongelige, når de nu er så gode til at være det!
tilføjet af

God reklame for Danmark

Enig med dig. De leverer stort set varen for deres løn. Vores lille land, der ikke har flere indbyggere end en storby, er, bl.a. taket være dem, kendt for noget godt. Det ville være meget mere interessant, at få belyst, hvad vi får for vores skattekroner mht til vores politikerne. Men det er en anden, interressant, debat.
Hilsen gyffe
tilføjet af

Hvem siger forurettet ?

Hvem siger at man ville blive forurettet ?? Undskyld jeg spør´...
Bortset fra det,- det er ikke alle som er royalister som dig .....og som måske godt kunne synes at mange af de penge som går til kongehuset, kunne bruges på mere "fornuftige" ting/gøremål .....
Der er f.eks. børn her i DK, som ikke har det særlig godt, og godt kunne trænge til en hjælpende hånd/skilling !!
tilføjet af

Er det ikke deres job ?

At "levere varen" ..... er det ikke de kongeliges job ?
tilføjet af

Spildte penge

Personligt vil jeg meget gerne vide hvad de bruger dem på, siden at det er "os" (ikke mig, er ikke myndig) der betaler de penge. Og når jeg ser Frederik og Mary bruge mange penge på to koncerter i træk til dem selv, og deres "bekendte", så synes jeg at det er for dårligt. De får også utrolig mange frynsegoder, så det er vil ikke for meget forlangt at de får lidt mindre penge fremover.
tilføjet af

Jo!

Men fordi det er deres job, så er det da ikke nødvendigt for os andre at vide, hvad de får for det. Det kunne se kønt ud, hvis vi kunne gå og afkræve oplysninger om alle og enhvers indkomst, bare fordi folk gør deres job.
tilføjet af

Ikke helt alm. job !

Nu er det ikke helt almindelige lønmodtagere vi taler om, vel ?
De repræsenterer Danmark - alene af den grund burde det vel være rimeligt at vi alle ved hvad vores penge går til ?
Og jeg mener ikke at gå i detaljer ....
tilføjet af

Det siger jeg!

Og du skriver det jo selv! Jeg er ikke ubetinget royalist. Jeg elsker mit land, og jeg elsker det, Danmark står for, herunder Kongehuset. Jeg kan kun se eet formål med at offentliggøre deres budget, og det er - som du selv skriver - at se, om ikke pengene kunne bruges mere "fornuftigt".
Jeg ved ikke, hvad de får for deres arbejde, og jeg er også ligeglad. I sidste ende, er der faktisk ikke ret meget af det de har, der er deres eget. Det er landets egendom.
Ja, der er børn, der kunne trænge til hjælp. Men det er meget få børn i Danmark, der lider "nød", og oftest er det pg.a. omsorgssvigt, ikke statsøkonomi. Jeg hører selv til blandt de absolut fattigste herhjemme, og mit barn lider ikke nød på den bekostning.
tilføjet af

Har de ikke behov for privatliv?

Kongehuset er vel også mennesker, er de ikke? Givetvis har de en anden baggrund, men de har vel stadig det samme behov for privatliv, som du og jeg. Måske især fordi de er i rampelyset hele tiden, burde man værne mere om deres privatliv.
Måske mener DU ikke, at der skal gåes i detaljer, men hvor går grænsen? Du kan jo nogenlunde se, hvad dine penge går til. Læs SE & Hør, der står jo "alt om de kongelige".
Jeg syntes, det er smagløst, hvis kongehusets rådighedsbeløb skal gøres offentligt. Især, når det eneste tilsyneladende formål er at se, "om pengene kunne bruges mere fornuftigt".
tilføjet af

Ved hvad de går ind til !

Beklager,- men jeg tror nu nok at de ved hvad deres liv kommer til at handle om, og hvad de går ind til (dem som gifter sig ind i den kgl. familie) ......og det er vel en del af prisen, mon ikke ?
Man kan vel ikke både blæse og have mel i munden samtidig, kan man ??
Glem Se og Hør .... ok ?? Det er vist ikke lige det mest ærlige blad ....
Lad os afvente og se hvad politikerne mener .... hvor er grænsen ....o.s.v. ..............
Men helt klart - et godt initiativ !!
Der er åbenbart flere end mig som efterlyser mere åbenhed ....og hvad er der at skjule ?
tilføjet af

du er lidt bange og forsigtig

Ja, selvfølgelig de par homo samt med deres udlændinger koner, henrik og margrete skulle komme frem med regnskabet. hVORFOR KAN DU IKKE SKRIVE BARE LIGE UD, HVAD DU MENER OM KONGEHUSET?..ER DU SOM RESTEN AF DE
4 999,000 milllioner danskere som tør ikke at give deres mening om kongehuset, fordi måske de "andre" skal lynche dem? du er bange for at tænke ikke som en får! og du er mest bange at de andre danskere ville kigge på dig forbavset og ville tænke, at du er helt trodsigt. Du er bange at være anderledes af din race. Ja, kongehuset er kun til pynt og koster mange penge at forsøge sådan snylter..på den højste klasse..Er de guder? har de opfundet aids eller kræft vaccine? hvem er dem?? en fra Frankrig, en fra Hong-kong en fra tasmania..altså..ærligt..og de andre bare blandet racer..
tilføjet af

Du er ikke ...

... seriøs lige nu, vel ??
Jeg vil vælge at tage dit indlæg som dagens joke !!!
tilføjet af

Hvad med de "indfødte"?

Ja, og redderen ved også, hvad han - med sit job - går ind til. Derfor er det da stadig ikke sikkert, at han ønsker sit løn-niveau på forsiden af ekstra-bladet.
Jeg læser ikke Se og Hør. Jeg brækker mig over folks trang til at ville vide alt om de kongelige, hvorfor jeg også ønsker at lade deres rådighedsbeløb være en privatsag.
Der behøver ikke være noget at skjule. Som jeg startede med at skrive, så tror jeg, at det vil vække forurettede miner. Det er det, jeg er modstander af.
tilføjet af

...

Og en fabelagtig dårlig een af slagsen! ;)
tilføjet af

Vi ved vel ....

.... alle hvad vi går ind til i forb. med vores job - men,- vi er ikke kongelige og skal ikke repræsentere et helt land !!!
Der er vist stor forskel mon ikke ?
Jeg ser frem til dagen, hvor vi alle har mulighed for at læse/se/høre hvad vores penge går til i forb. med de kongelige !!!
tilføjet af

dele ud til trængende i stedet!!

De mange hundrede millioner vi betaler til kongehuset (senest pga. et hysterisk overdimensioneret bryllup i stil med Marie Antoinettes kommentar til det brødnidde franske foramrede folk "-hvorfor spiser de ikke kager?")
- alle de mange millioner, kunne passende skæres ned til en almindelig ministerløn.
Og så kunne millionerne gå til de fattigste i samfundet, der kæmper i hverdagen for at få de små penge til at slå til.
Enlige forældre med laveste indkomst. Boligløse. Udstødte misbrugere. Handicappede. osv.
ET DEMOKRATI KENDETEGNES VED HVORDAN DET BEHANDLER SINE SVAGESTE.
- kongehuset længe leve - for egen regning!!!
Jeg er fa... træt af at slide og slæbe mig igennem en minimal økonomisk hverdag og samtidig se bryllup til 150 millioner gode danske kroner, designerklæder hver uge, repræsentative rejser til skønne steder osv.!
tilføjet af

jo, mon ikke!

Der er nemlig stor forskel!
Jeg ser frem til dagen, hvor folk holder op med at blande sig i ting, der et eller andet sted ikke rager dem.
Der er ikke bare et helt land, de repræsenterer. Det er også landets historie. De repræsenterer det med hele deres livsstil. Derfor burde det være rimeligt, at de i den forbindelse fik nøjagtig hvad de pegede på, uden spørgsmål stillet.
Jeg er heller ikke interesseret i at vide, hvor mange penge der går til sygehusvæsenet, de arbejdsløse, kommunale daginstitutioner, forsvaret eller andre instanser. Hvad kan jeg bruge det til? Jeg har ikke noget at se det i forhold til. Det samme gælder kongehuset. Uanset hvilket beløb, der bliver offentliggjort, så vil folk have ondt i røven over det, eller mene at der kunne være bedre måder at bruge pengene på.
Jeg tror ikke, den almindelige dansker har begreb om, hvor meget en selskabskjole ved hoffet koster. I det hele taget tror jeg, at det er meget få, der kan sætte summen af penge op imod udgifterne for den kongelige familie. Derfor har vi ikke noget at bruge den information til. Folk ved ikke, hvad de skal forvente.
tilføjet af

ja mon dog

Det var ligegodt pokkers, at de kongelige repræsenterer landets livsstil, det synes jeg nu ikke de gør. Jeg kender ihvertfald ikke mange der har sådan en livsstil.
tilføjet af

Læs, hvad jeg skriver!

"De repræsenterer det med hele deres livsstil"
Det var DET, jeg skrev! Sammenlign det danske kongehus med det brittiske, og så spørg dig selv, om ikke det danske kongehus er en ok repræsentant for det danske folk. Det mener resten af verden i hvert fald, at de er.
tilføjet af

bla bla

Altså dit det, det viser tilbage på landet, og når man repræsenterer landet, det, med sin livsstil, så må livsstilen være sådan som livsstilen er i landet. Sådan ser jeg det.
Jeg synes nærmest det er sådan at kongehuset har sit liv, uafhængigt af resten af befolkningen og vi andre har vores liv, men vi skal altså også holde liv i kongehuset.
Nej jeg er overhovedet ikke interesseret i det britiske kongehus og jeg mener slet ikke sådan en sammenligning er særlig interessant. For mig er det sådan at kongehus er noget møj og jeg kan ikke blive glad over at det engelske kongehus Evt. er noget endnu mere møj. Det er lidt ligesom at træde i en hundelort og så være glad for at ham ved siden af træder i en der er større.
Jeg føler ikke og har ikke gjort det i mange år, at det danske kongehalløjsa repræsenterer mig. Tillige synes jeg nærmest det er en pinlig sag med konger og dronninger i vores verden, ting og sager der bliver u-moderne bliver da kasseret eller puttet på museum.
Hvad resten af verden mener, Tja. temmelig mange lande har jo afskaffet deres eget kongehus, for mange år siden, hvorfor mon ?
tilføjet af

Heh!

Fordi de er nogle ignorante tåber!
Jeg er nok for konservativ for dig at debattere med, så jeg gider egentlig ikke føre debatten videre. Den er ikke særlig konstruktiv.
tilføjet af

LoL!!!!!!!!!!!

Afskaf nu det kongehus for søren da! de bruger bare alle vores penge
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.