4tilføjet af

Jordomrejse alene?

Hej alle :)
Jeg er en 20-årig pige som går og drømmer om at rejse jorden rundt, og er temmelig fast besluttet på at det skal ske inden for det næste halve år. Men jeg skal højst sandsynligt afsted alene, dels fordi jeg ikke har nogle venner/veninder/kæreste som vil det samme som mig og dels fordi jeg ikke tror jeg kunne tilbringe så lang tid i selskab med en person (vil gerne være væk i ½ år ca.).
Mit spørgsmål er så, er der nogen der har nogle erfaringer med at rejse ud alene? Jeg vil jo gerne dele alle oplevelserne med nogen og møde en masse nye, spændende mennesker rundt omkring. Men hvad tænker folk om at rejse jorden rundt alene i håb om at møde folk derude?
Hører gerne både fra folk som selv skal ud og rejse og måske kunne være interesseret i at mødes et sted og fra folk som selv har prøvet at rejse ud alene eller med andre. Og hører selvfølgelig osse på dem der ikke har prøvet det, men bare har en mening :)
Venligst Christina
tilføjet af

En del rejser alene

Der er mange der rejser alene. Du vil kunne møde mange backpackers på hostels rundt om i verden, som du garanteret kan lave ting med. Mange steder bliver der også arrangeret ture over flere dage eller uger, ligeledes en mulighed for at møde nye mennesker. Og så er backpackers generelt gode til at lukke folk ind. De er mere åbne for nye bekendtskaber end f.eks. charterturister :P
Bare sørg for at passe på dig selv, når du er alene. Måske kunne du finde nogle til at tage med bare på en del af turen. F.eks til at starte med, så du vender dig til at være på farten og ikke står helt palle alene.
tilføjet af

Rejste alene

Hej Christina,
Det lyder som en rigtig spændende plan du har der. Efter gymnasiet stod jeg i samme situation som dig - de nærmeste bekendte havde ikke samme drømme som jeg.
Jeg rejste ud alene og det var en kæmpe oplevelse. Dog lavede jeg ikke mange stop som det du vil, men tilbragte derimod udelukkende et år på at se Australien og New zealand (med mulighed for arbejde). Det er sikre backpacking steder, så som førstegangsrejsende fandt jeg det nemt - at møde nye mennesker og komme ind i hele det der rejseliv.
Jeg har på ingen måde fortrudt at jeg rejste alene, det har været en kanon oplevelse både socialt og personligt. Jeg mødte mange dejlige mennesker fra rundt omkring i verden, på de forskellige hostels og rejste med dem i små perioder, nogen har jeg stadig kontakt med idag - et par år efter. Jeg tror ikke venskabet med andre rejsene var blevet lige så stort, hvis jeg havde en at rejse med hjemme fra. Dejligt var det også at være sin egen herre konstant - ingen at gå på kompromis med :D
Der er dog også ulemper. Jeg fandt det utroligt anstrængende i perioder hele tiden at sige goddag og farvel. Var lige ved at føle man havde lært folk at kende og så skulle vores veje skilles.. og så starter man forefra igen "hej hvor du fra, hvor skal du hen og hvor langt omkring har du været ind til nu". På et tidspunkt blev jeg helt mættet for nye venskaber.. og så blev det lidt ensomt i en periode ind til man igen var klar til at støde ind i folk.. og det er nu sjovest at se og opleve ting sammen med andre rejsende. Jeg er ikke klog på emnet "alene på en jordomrejse" men jeg kunne forstille mig, at det kan være meget rart ikke at lave for mange faste datoer (mht fly osv) fordi at du så også kan tilrettelægge din tid sammen med de folk du møder og dermed rejse med dem i lidt længere tid, hvis du får lyst til det.
Hold ved din plan.. og god tur.
Mvh Malene
tilføjet af

Rejse allene, rejse sammen.

Jeg har selv kun prøvet at rejse ud allene. Det har sine mange store fordele, men naturligvis også bagdele - men dette gælder jo for enhver form for rejse (selskabsrejse, familierejse, kammeratrejse, singlerejse.
Singlerejsen giver en enorm frihed grænsende til det egoistiske. Det er en herlig fornemmelse at sige til sig selv: jeg vælger lige hvad jeg har lyst til (og fravælger alt hvad jeg ikke har lyst til). En sådan holdning er "maximal selvisk" - men er der egentlig noget i vejen for at prøve det en enkelt gang.
Singlerejsen giver den største frihed i forhold til omgivelserne dvs, man kommer lettere socialt i forbindelse med "de fremmede" - ja ønsker man social kontakt, så er man tvunget til at kontakte "de fremmede", for der er ikke andre. Jeg har selv et utal af gode erindringer om invitation til kaffe, drinks, ouzo, mad, småsnak i bussen med sidemanden,et par venlige ord til skomageren som reparerede mine sandaler,overnatning, etc. Og det er alle disse små ikke planlagte, spontane møder i den ellers planlagte rejse der giver rejsedagene fylde og mening - og det er alle disse oplevelser og møder med den jævne "fremmede", som man sidenhen vil huske med stor varme kærlighed. Man rejser ud for at møde mennesket, musikken og maden. Kun på denne måde kan man få et lille indtryk af en fremmed kultur. At rejse allene er naturligvis en lille smule mere risikabelt end at rejse 2 eller flere sammen, og måske lidt mere hvis man er en pige/kvinde. Min egen erfaring som mand er kun positiv. Men naturligvis skal man være fornuftig og en smule forsigtig. Så længe man er i store forsamlinger af mennesker (gader, torve, teatre, konserter, etc.) er man godt sikret. Deter mere når man er helt allene med ikendte fremmede, at der kan være en risiko. Men som det gamle ordsprog siger: "Vo intet vover, intet vinder". Man SKAL kaste sig ud på de 70.000 favne, som Søren Kierkegaard skriver. Det er først her, hvor man har sluppet de trygge konventioner og vaner, at man oplever suset & friheden.
At rejse 2 eller flere sammen giver en større tryghed (egne kulturelle vaner i form af sprog, normer, social omgang, velkendthed, fortrolighed, overskuelighed, planmæssighed,rutiner, etc.). Og dette kan da også være en fordel. Den enkelte kan søge tryghed og beskyttelse i gruppen. Men dette vil altid blive en lille smule betalt i form af mindre kontakt til de "fremmede".
At rejse sammen kan også give visse økonomiske fordele i og med at udgifter kan deles(logi, kost, rejse, nødvendigheder, etc.). Visse rejseselskaber arrangerer rejser for en større gruppe af mennesker(som kender hinanden i forvejen - vennerne!), hvor man lejer et fly til rejsen jorden rundt. Et lille råd til de som rejser 2 sammen: Det kan være en fordel, at man nogle gange beslutter sig til - hver for sig - at tage på opdagelse i en fremmed by allene for så at mødes igen om aftenen. En sådan ordning kan være vældig god af flere grunde: Man har så vidt forskellige oplevelser at fortælle hinanden, når man mødes. En anden fordel er "muligheden for at slippe lidt væk fra hinanden for at tage dampen af eventuelle surhed, gnavenhed og konflikt". Men jeg vil foreslå, at man på forhånd - inden rejsen - aftaler nogle ganske få sociale spille-regler(surhed, irritation er helt normale ting blandt nære venner - engang imellem). Disse regler skal være få men væsentlige: 1)regler for unormale hændelser i form af sygdom, ulykker, blive-væk-for-hinanden, etc.
2) Nogle faste regler for mindre ufarlige (men dog nok så ubehagelige) sociale hændelser
(surhed, uenighed, vrede, "skal-vi-skilles", etc.) som kan være nok så ødelæggende for ens rejsehumør.
Det er vigtigt, at man FØR rejsen diskuterer de værst tænkelige mulige situationer ordentlig igennem (Hvad gør jeg/vi hvis ... vi bliver uvenner, mit pas forsvinder, mit sygesikringsbevis er væk).
Konklussionen må blive, at der er fordele ved at rejse allene og der er andre fordele ved at rejse flere sammen (2 personer eller flere). Men husk, at der er fordele ved singlerejsen, som man sandsynligvis ikke vil få på den kollektive rejse.
Det vil i høj grad være en temperaments-sag, hvilken rejse-form man vælger.
Der findes gode bøger om og for backpackers, hvor man kan få gode råd fra folk som har rejst allene/single og kollektivt (2 eller flere). Køb disse bøger og læs dem før rejsen.
tilføjet af

Find rejsekammerat på Backpacker Planet

Hej Christina og andre.
Christina - Jeg håber du kom godt afsted og enten har eller havde en god rejse.
På Backpacker Planet (http://www.backpackerplanet.dk) kan du komme i snak med andre rejsende - både for at mødes et bestemt sted, men også for at finde en rejsekammerat til en hel rejse.
Venlige rejsehilsner
Kenneth Karl Nielsen
Backpacker Planet
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.