4tilføjet af

Jeg har gået og regnet...

eller prøvet på det.
I morges i 'Gomorgen Danmark' på TV2 foretog de et spændende forsøg, hvor to personer, alm. højde og drøjde, skulle indtage 12 genstande på 2 timer, hvorefter man beregnede deres promille.
Jeg mener den højest målte værdi lå på omkring en promille på 1,2.
Her har jeg gået og fedtet med, at en genstand gav en promille på 0,2, hvilket ville medføre, at 12 genstande gav en promille på 2,4. Vel at mærke, hvis de var indtaget på samme tid.
Jeg mener også at have lært, at man forbrænder én genstand i timen, altså o,2 prom.
De sad to timer. Svarende til o,4%. Altså resultatet her er en promille på 2,0.
Skyldes misligheden at alkoholen ligger uforbrændt i maven, og forsøget detrfor er yderst misligvisende, eller er jeg hel galt orienteret.
I modsat fald kan man jo køre motorkøretøj fuldt lovligt efter 5 genstande...

Hvad skulle det 'forsøg' så tjene til?
Hvem ved ikke at man bliver påvirket af 12 genstande?
tilføjet af

Du må endelig

ikke tro på din tommelfingerregl - den passer overhovedet ikke. Det er en meget udbredt misforståelse, der har kostet mange ulykker... og kørekort.
Det tager op til 24 timer, før alkoholen er ude af kroppen igen. Så når du har drukket en genstand, og tager en 1 timer senerer, så er den første altså slet ikke væk. Så din reaktion vil være som 1,2 genstande. Og en time + en genstand senere, er du på 1,5 og så fremdeles.
Disse 2 herrer var tydeligt påvirkede. Jeg tror, at hvis han var blevet målt en time senere, ville promillen være højere.
Og måske skulle han have pust lidt kraftigere i alkometeret. Og hvem ved, måske skulle det også kallibreres. Og under alle omstændigheder, så er et alkometer kun retningsgivende. Ved udslag over det tilladte, skal der udtages blodprøve.
tilføjet af

du bliver ikke straffet for at køre

Med 12 genstande i blodet.
Du bliver straffet for at blive snuppet i at køre med 12 genstande i blodet. 😉 😉 😉
tilføjet af

:) :) :)

Jeg er helt klar over, at det er 'tommelfingerregel'. Jeg ville ikke drømme om at køre efter mere en enkelt genstand, men det generer mig så heller ikke.
Det har ingen betydning, hvor kraftigt du puster - og jeg mener apperatet blev kalibreret efter de første prøver.
Jeg er ikke enig med dig i, at det tager 24 timer, før den 1. genstand er forbrændt, med mindre din lever er meget syg. Det afhænger af din levers beskaffenhed. De fleste mennesker uden leverchirrhose (eller anden leversygdom) forbrænder en genstand på 1-2 timer.
Dit regnestykke forstår jeg ikke helt *LOL*
tilføjet af

Pust pust pust

Det har nu altså betydning hvor kraftigt du puster. Det begrunder jeg så med, at jeg er blevet bedt om at puste og fik besked på at puste kraftigt, for at den ville vise korrekt. Men pyt med den del, det er jo ligegyldigt.
Nu drikker jeg heller aldrig mere end 1 genstand, hvis jeg skal køre, så der er vi jo ret enige om, at holde igen. Men det er jo heller ikke diskussionen her.
Det tager op til 24 timer, før du har forbrændt al den alkohol du har indtaget. Også selvom det kun er 1 genstand. Halveringstiden er ca. 1 time, og halveringstiden af den sidste halvdel er 1 time, og halveringstiden af den sidste kvarte er 1 time osv osv osv osv. Så blot fordi den ikke kan måles efter knap 2 timer, så betyder det ikke, at den er helt ude af kroppen.
Og hvis du drikker en genstand i timen, så er du på genstand nr. 2 jo ikke helt "ren", og når du fylder mere på, så biver promillen højere, og det tager endnu længere tid at komme af med alkohollen. Altså efter genstand nr. 2, så har du kun forbrændt halvdelen af genstand nr. 1, og derfor så har du 1½ genstand der skal forbrændes.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.