55tilføjet af

hvornår er man dansker

Et af problemerne er jo også den danske presse, som konstant bruger sætninger som 2generation indvandre, afrikansk baggrund og så videre, så er det klart at de overskrifter bliver lagt mærke til, hvis der fx står unge anholdt for voldtægt så vil den ikke skabe lige så stor forargelse som, 2unge indvandre anholdt for voldtægt, hvornår er man dansker? 2-3-4-5generation? Når man er medlem af folkekirken? Når man hedder jensen til efternavn?
Når man spiser svin?
det er jo ikke nok at væer dansk statsborger
tilføjet af

Svært!

for en som dig at regne den ud!
tilføjet af

Dansker eller ej

Hej Lemann
I princippet er man vel dansker i det øjeblik man har fået statsborgerskab. Men det ændrer ikke ved det faktum, at der stadig kan være store kulturforskelle alligevel. Fordi man har papiret har man ikke nødvendigvis mentaliteten.
At aviserne ofte vælger at skrive om der er tale om folk med udenlandsk baggrund eller danskere er ud fra en betragtning, at det har en vis relevans. Og så kan man lide det eller lade være.
Det er relevant for en borger at vide, om en forbrydelse eksempelvis er rocker-relateret eller etnisk-relateret. Det er den eneste måde, man kan vide om man selv er i farezonen for at blive offer - eller om der er tale om "interne" stridigheder mellem grupperinger.
Der er også problemer, der opstår i bestemte kredse. (fx. kamphunde pt) hvor det er relevant at vide, hvor myndighederne skal sætte ind. Indimellem kan det virke som en hetz - fordi man ikke læser andet end negativt. Men for nogen er det relevant, for andre er det blot benzin på bålet.
Det er synd for de ikke-kriminelle indvandere, der skal mærke hadet - fordi andre har begået noget forfærdeligt. Men det problem ligger lige så meget hos snævertsynede danskere, der ikke kan læse en avis, uden at generalisere og skære over med een kam.
tilføjet af

Til informationsministeren

Det er da utroligt hvor mange primitive indslag og kommentare du har!!!
tilføjet af

Udenlandsk baggrund

Det reducerer antallet af mulige voldsmænd, hvis denne ikke er fundet.
Pære dansk bruges af pressen, hvis det er en dansker.
Ved en voldtægt skriver man jo også en "Mand", en rødhåret, en skaldet osv.
Det har ikke noget med ens baggrund, men handlinger og artsfællers handlinger at gøre. Måske generne.
Hvis du var blevet overfaldet af en rødhåret person, så ville du måske også være lidt skeptisk næste gang du mødte en sådan.
Jo det er uretfærdigt at alle mistænkes, men procentmæssigt er der flere voldspersoner blandt personer med udenlandsk baggrund. Det kan ikke bestrides.
tilføjet af

Du..................!

kan hellere ikke regne det ud?!
Trist!
tilføjet af

Re!

tilføjet af

Fnis...

Hej Infominister...
Du har regnet den ud - ingen tvivl om det. Hver gang jeg læser dine indlæg ser jeg hende fra LUUUUUK PUUUNKT EEEEEET-reklamerne...Her handler det bare om at smide indvandere ud. "Jamen ka' i ikk' se, hvad det er de har gang i???!!! Skingrer du...
Jeg må beundre din tyrker-tro på at du har fundet de vise sten. Men det er vel heller ikke for sjov, du har udnævnt dig selv til infominister: ministeren af det sande budskab...
Bare en skam du er så ensporet...det gør det kedeligt at debattere med folk, der kun har een linse i brillen.
tilføjet af

Logik for burhøns

Det er da logik for burhøns...Du er DANSKER når du både har fået Dansk statsborgerskab..og indordner dig under de Danske love...DVS.at alle de fremmede der bla. render rundt i bander og vil SKIDE på HELE den Danske befolkning og vores love....TJA..DE BLIVER ALDRIG DANSKERE..ELLER ACCEPTERET...FOR DEN SAGS SKYLD..
tilføjet af

PS...

Og jeg er faktisk ligeglad med din hudfarve...eller om du hedder Hassan eller Kim...eller om du spiser svin eller kebab...
MVH...
tilføjet af

PPS...

Det skal lige nævnes at jeg er RASIST til fingerspidserne...men kun overfor den STORE gruppe der vil skide på Danskeren og det Danske samfund...og de er meget nemme at kende på deres holdninger og attityder...
RESTEN ER VELKOMMEN:O)
tilføjet af

Ting................!

Siger sig selv!
tilføjet af

Trist!

At du ikke kan se fordele og bagdele på en kamel!
tilføjet af

Et problem?!

NEJ!
tilføjet af

Tør øjnene..

Eller...tør dit eneste øje...jeg kan sagtens se forskel. Jeg kan både se for og imod, men for dig og andre enøjede kykloper er der kun en vinkel - og det gør dig lige så ekstremistisk som dem, du hader...Dét er sgu' mere trist..eller ved nærmere eftertanke er det nærmest komisk...
tilføjet af

Du kommer til at mærke det!

En dag kommer der en flok og voldtager dig, og du ville vel sige, nej hvor var det rart, det kalder du kulturberigelse?!
Men far og mor syntes nok ikke om dette, når de græder snot pga. af en flok udlændinge?!
tilføjet af

Hvem sagde berigelse..?

Nu lægger du ord i munden på mig. Jeg har aldrig talt om kulturberigelse. Jeg kommenterer blot din ensporede holdning til indvandere, hvad enten de er velintegrerede eller ej.
Og det får dig til at true mig med voldtægt? Eller til at ønske at jeg bliver det?
Som jeg sagde før: Du er lige så ekstremistisk, som de mennesker du hader så inderligt.
tilføjet af

Drop jeres fordomme!!

Jeg hører selv til den store gruppe af danskere, der forsvarer indvandre/flygtninge, og er selv medlem af enhedslisten, der mig bekandt også er det parti, der er mest tolerant.
Jeg har selv et barn, en dreng på 7 år, hvis far var bosnisk muslim (han er desværre død nu).
Min mand begik selvmord i 1998, som følge af nogle traumatiske krigsoplevelser i sit hjemland. Som jeg har forstået det, er det ikke velset i islam, at man tager sit eget liv, men er der overhovedet ikke medmenneskelige følelser i den religion?
Når min søn er nede i gården og lege, bliver jeg sgu både vred og ked af det, når hans palæstinensiske venner fortæller ham, at hans far er kommet i helvede, og at han sikkert også selv ender der, fordi hans far fik ham med en "ikke muslim".
Hvis de omtalte drenge får skæld ud af en dansk kvinde, så råber de straks luder efter hende, og de har også fortalt en anden dreng i gården, hvis far også var død, at hans mor er en luder, fordi hun har ham uden at have en mand.
Så længe det er sådan, er man ikke dansker, jeg respektere jer, jeres tro og jeres traditioner, jeg forsøger ikke at pådutte jer min religion eller mine synspunkter. Hold op med at blande islam ind i alting, det er da for pokker ikke noget børn taler om, når de leger sammen i gården, og min søn kan da ikke gøre hverken fra eller til.
Jeg forstår ikke, hvor kærligheden er, hvis muslimske forældre kan lade den slags udsagn gå gennem deres børn, respekter os, der er ingen, der har sagt, at islam er den eneste viste vej i verden...
Danske kvinder er ikke mere ludere end jeres, vi gør det da for det meste af kærlighed til manden...
tilføjet af

Sådan cirka

Man er vel dansker når man har dansk statsborgerskab. Officielt. Men at blive opfattet som dansker hænger anderledes sammen. En "ægte" dansker må være en person med to danske forældre, altså hvis begge forældre er født og opvokset i Danmark. Dog kommer det vel også an på hvor kraftig kulturpåvirkning man er udsat for fra sin "oprindelige" kultur.
Samtidig opfatter jeg subjektivt tingene således: Jeg kender 1. generations invandere jeg anser som danske, og 3. generation jeg opfatter som 3. generation. Mest af alt kommer det an på hvor "dansk" de tænker, og har intet med religion eller hudfarve at gøre.
tilføjet af

til helle

Jeg har ikke så meget at sige til dette end at jeg er fuldstændig enig.
Rascismen går ligeså meget mod os danskere som mod indvandrere.
tilføjet af

Godt gået!

Du er god til at svare igen! Håber bare ti-øren falder på plads for ham på et tidspunkt...
tilføjet af

Tak!

Rart at høre...Men jeg tror faktisk at "Informationsministeren" er en dame...
tilføjet af

Yesss

Din mening om "hvornår er man dansker"..er helt i tråd med min....helt og aldeles.
Rart at få bekræftet, at jeg ikke står mutters alene om den mening :-))
Vh..Lonni
tilføjet af

Jeg er ikke dansker`

Svar til Lemann`
Man er vel dansker, når man har et stats borger skab må man gå ud fra. Så kan man snakke om en fældes dansk kultur arv, men problemet som jeg ser det er ingen kan komme med klar beskrivelse af hvad det sige at have et dansk sinde lag. Så et eller andet sted finder jeg diskutionen irrelvant. Da det mennesker der dyrker en national romantisk forestilling om et samfund hvor alle bare er ens. Ellers snakker man om inde for den seriøse del af forskning i mennesker aveanlæg, at vise elmenter i dine forfædre sinde lag bliver ført vidre i dig.
Men hvor stor indflydelse det har på dit sind er jo nok lidt svært at sige, da en stor indflyelse kommer jo også fra de omgivelser som du lever i.
Men ellers synes jeg det beklageligt at diskutionen om danskheden fylder så meget i debatten, frem for at vi får noget gjort ved de problemer vi har i det danske samfund. Der tænker jeg på mennesker som blevet udstødt af samfundet, mennesker der aldrig har fået den opbakning hjemme fra de havde brug for, fordi deres forældrene selv var sat uden for samfundet. Jeg kunne blive ved.
Arbejsløshed,
Problemer med følge med i skolen.
Osv.
Mvh.
tilføjet af

Du ved det,

Til Informationsministeren`
Hvis du mener at vide det, hvorfor svare du ham ikke bare. Dit indlæg er jo bare en provokation, han stille et spørgsmål, og vil du ikke svare lader bare være.
tilføjet af

Kan kun give dig ret.

Hej Luna,
Jeg kan kun give dig ret i dette.
Mvh.
tilføjet af

Er du dansker,

Til Ole,
hvem indordner sig under danske love, hvor mange arbejder ikke sort i dette land hvor mange køre ikke for stærkt i biler, hvor mange tager ikke for mange vare med hjem fra udlandet, hvem kender du, der overholder vores danske love, som du snakker om ?.
Men med din holdning og dine lidesinde venner, er det jo lidt svært for dem, at opleve sig som en del af det danske samfund. Men nu har dine venner fået ødelagt det Grønlandske samfund, så må man finde nye offer.
For at retfærdiggøre sig selv som et bedre menneske?
tilføjet af

Spise her? Med hjem?

Det er man i hvert fald ikke, når man som såvel 1.,2. som 3. generations indvandrer taler om "sit hjemland" 5-7000 km. herfra.
tilføjet af

kineseren, autralianer og franskmand

De blev godtkendt som dansker med det samme, nu kineseren vil tilbage til sine røder(hvor sød!! jeg blev så røret!!)måske fordi får hun ikke så meget opmærksomhed for medierne, for er det australianers tur nu, eller er hun træt af danskerne endeligt? hvem ved. Og Henrik, jeg er i tvil..er han dansker?? Ja, han har plyndret lidt den fælles finanslov kasse, men han virker meget franskmad for mig!!! Men, kan det ikke være lige meget..hvornår er man dansker?? hvad er der vigtigt med det?? jeg har aldrig forstået! er man en bedre mennesker i følge dankerene fordi man er "dansker"?? nå!! tillykke med det!! og SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLL!!
tilføjet af

er du en mennesker?

først du er en mennesker, ikke? dit land har givet dig et sprog, en kultur som kan have mange spørgmåltegn, og dine forældre, tror jeg har givet dig en opdragelse..Men, alle kan ikke være ens..!! du er ikke født i en kommunistiske land..og i det tilfæld, alligevel, var ikke alle sammen ens!!!
ja, diskussionen om danskheden fylder meget, og personligt, tror jeg, at hvis man er udlænding, eller invandrer eller fremmed som i kalder os, er det ikke guld værd eller den størte trofæ man kan drømme om, at være dansker!! er alle danskerne så arroganter?? hvorfor skulle det folk tro atde er noget særligt!! jeg fatter det ikke!!! Måske, bliver de danske forældre ved, at bemærke, at de "mørke" er ikke danskere...ikke? hvad ellers
tilføjet af

Nu er det ikke kun i Danmark,

Hej Jose,
Nu er det kun i Danmark vi har problemer med nationalisme, og vi har også haft det før i vores historien.
Først da den socialistiske ide havde fået rod fæste, fik vi et modspil til den nationalistiske tanke gang i anderkendelse af, at skulle vi i arbejder bevægelsen have ordentlig forhold var kampen i andre lande lige så vigtig som her hjemme.
Men religiøs fundamentalisme er jo ikke på nogen måde bedre en nationalisme. Da bække idologier bygger på en ensretning af mennesker tanke verden, og giver ikke plads til det enkelte menneskes autonomi og selvstændighed.
Selvom den danske befolknings viden omkring de tanker der byggede vores samfund op er på et lille sted i dag.
Så spirre der alligevel en bevidsthed frem hos mange mennesker. Men problemet er at vi ser konflikter fra alle steder rundt i verden, og det gør at virkligheden kommer til at virke udoverskulig for mange mennesker.
Derfor er det så meget mere vigtigt, vi kan finde ud af at være sammen på andre måder.
Mvh.
tilføjet af

Dobbelt så godt

Prøv lig at forholde dig til indholdet.
tilføjet af

Provo!

Nix!
Hvis vedkommende gider at ulejlige sig med at læse nogle indlæg, har han faktisk svaret!. Intet provokerende idet!
tilføjet af

Sikker på...

At det er en hel del rarere end at true andre mennesker. Jeg foretrækker en lidt mere positiv tilgang til hverdagen. Men det var da ikke meningen at ødelægge dit ellers så sprudlende humør....
Iøvrigt kan du jo ikke selv lade være med at komme igen, så hvorfor skulle vi?
tilføjet af

Åh, jeg kender det så godt...

Jeg har selv været udsat for masser af situationer, som dem du beskriver i dit indlæg.
Jeg er, som du var, gift med en muslim/tyrkisk. Han er heldigvis vokset op i et hjem, hvor man ikke praktiserer arrangerede ægteskaber- de får lov til at vælge af kærlighed.
De fleste her i landet med muslimsk baggrund blander islam ind i alt, og det er min erfaring, at de ikke er særlig velfunderet i hverken deres religion eller deres kultur. Det eneste de udviser er manglende selvværd og ringeagt for sig selv og andre.
Hvis den måde, de agerer på, virkelig var den rigtige og islam var vidundermidlet, så kan man jo undre sig over, at samfundsudviklingen, der hvor de kommer fra, i bedste fald bevæger sig i sneglefart.
tilføjet af

Godt humør!

Skal man da have i denne gode tid! Men at true?! hvor vil du hen med det?!
Med hensyn til at komme igen?! jo 1+1=2!
tilføjet af

Sneglefart!

Det må man sige ja til! Hvis islam var et vidundermiddel sad jeg ikke her?!
tilføjet af

Mine venner!!

"Mine venner og grønlændere"....jeg ANER ved gud ikke hvad du fabler om...såååå prøv igen du:O)
tilføjet af

Tak Lonni...

Tak Lonni...og god sommer:O)
tilføjet af

At fælde en tåre

Man er dansk, når man ikke kan synge nationalsangen uden at fælde en tåre.
Jeg mener, at før man giver indvandre statsborgerskab, skal man teste ovennævnte.
tilføjet af

Ej nu må i da lige

Har i helt glemt hvad debatten egentlig handlede om?
jeg er selv ikke særlig glad for de fremmede, men jeg har så også mine grunde til det
Men at skændes og true hinanden herinde er ikke kun ynkeligt, men også egoistisk og uretfærdigt, her er en person som alvorlig spørger ud til jer, om hvad man skal gøre for at blive godkendt i det danske samfund og så skændes i som små skolebørn.

Jeg kan ikke selv give noget ordentligt svar på dint debat indlæg, for som jeg sagde så er jeg ikke særlig glad for de fremmede selv, men jeg kan også godt følge jeres desperation, for der bliver jo egentlig set ned på jer.
Carsten
tilføjet af

hvem gider

Jeg har Dansk statsborgerskab, har boet i Danmark det meste af mit liv, har aldrig brudt en dansk lov.
Jeg arbejder, har en bil og en ejerlejlighed.......
Men hvem gider at vaere dansker, det er bare et begreb og hvad kan jeg bruge det til?
tilføjet af

RASIST???????

Jeg er ogsaa rasist, jeg hader danskerne naar de er dobbelmoralske......................
tilføjet af

Blandemaskine!

Få dig et job!
tilføjet af

Hva snakker du om?

Hva fanden snakker du om?
Jeg er fuldtids ansat bartender, og tjener ganske godt...
tilføjet af

Nej, nu må du satme holde din kæft!

Lad nu de voksne debattere i fred..
tilføjet af

Mere burde der ikke at skulle til!

Men det er der flere i den danske forening, der ikke er enig i!
tilføjet af

Fantastisk!!!!

Jeg kunne ikke være mere enig!
tilføjet af

Fantastisk!!

Jeg kan ikke være mere enig! Selvfølgelig skal, der ikke mere til... Man skal vel ikke kæmpe i flere årtier for at blive accepteret... eller hvad?
tilføjet af

Så fatter du ikke betydningen af ordet racist

At være racist er ikke at kunne lide en bestemt race... uanset handling! Derfor mener jeg ikke, at man kan kalde sig racist uden at sige samtidig at man er himmelråbende dum!
tilføjet af

Dansker er man født som

Dansker er man kun hvis man er født her i Danmark,udlændinge der kommer her til kan hvis de opføre sig ordentlig få dansk statsborgerskab. Jeg er Dansker, hvis jeg fytter til Africa bliver jeg aldrig Africaner, flytter jeg til tyrkiet bliver jeg aldrig Tyrker, og flytter jeg til Somalia, bliver jeg heldigvis ikke Somalier, uanset hvor mange år jeg blev der
tilføjet af

Børnene

Men hvad så med dine børn og børnebørn?
Bliver dine børn somalier hvis de er født i Somalia?
Du skriver jo at man er dansker hvis man er født i landet, så alle 2 og 3 generations indvandrer er altså danskere - eller hvad?
tilføjet af

Dansker

Nej børn der er født af udenlandske forældere er ikke dansk, jeg tror faktisk helller ikke de er interesseret i at være det, de bliver jo opdraget i deres egen kultur, og der er nok det de vil, hvorfor skulle de egentlig være danske, er der noget specielt ved det❓Jeg har i øvrigt ikke spor i mod fremmede der kommer her til landet for at dygtiggøre sig og blive selvstændige mennesker der kan klare sig selv. Men dem der kommer med det foremål at leve på nas resten af deres liv har jeg intet til overs for.Dem mener jeg ikke vi skal spilde vores tid på.
tilføjet af

re: Nanok

Hej Nanok.
Du modsiger dig selv når du siger at man er dansk hvis man er født her i landet, men børn født af udenlandske forældre er ikke dansk.
Jeg tror faktisk ikke at man i dagens verden kan snakke om at tilhøre en bestemt nationalitet. Folk rejser som aldrig før, og det er blevet normalt at bo i et land, og arbejde i et andet (f.eks. sverige-modellen). Det hele er altså "blandet sammen".
Jeg synes jeg læste en gang, at for at være anerkendt som dansker skal man opfylde visse krav: 1) fødsel i danmark; 2) mindst en af forældrene er etnisk dansk; 3)dansk statsborgerskab. Kan ikke lige huske om der er flere krav.
tilføjet af

mener nu også....

at der plejer at stå: .... en 32 årig dansker fra Herning eller en 23 årig mand fra Brøndby Strand eller mand på 42 fra Sønderjylland.
Der da ingen forskel, men selvfølgelig fylder det andet lidt mere i folks bevidsthed, specielt da mængden af kriminalitet begået af andre end folk af etnisk dansk herkomst!!!
Forargelsen over en voldtægt er nok lige stor om det er indvandrere eller etniske danskere der står bag, men klart fylder det mere når 1-2% af befolkningen er unge indvandrere og 40% af voldtægterne i landet er begået af dem. Så behøver man jo rent faktisk dårligt at skrive det, for så er det underforstået!! Sørgeligt!
Hvis de nu opførte sig ordentligt og undlod konstant at flytte et uheldigt fokus på dem selv, så ville denne tendens nok foretage sig ganske hurtigt, men desværre har de en fantastisk evne til at skade dem selv og alle andre lovlydige indvandrere ganske betragteligt!
tilføjet af

Storhed!!!

Ja, hvornår er man dansker....
Det er jo et svært spørgsmål. Men Jeg vil tro, at det er, når man har nogen... danske bekendte... gør sit bedste for ikke at virke fjendtlig... værdsætte det, at man får hjælp af det danske samfund, til ikke at sulte og ikke misbruge det... være hjælpsom ( Som nogen dansker er! ) Er man selvforsørgende... forstår noget af den danske humor... Ikke taler ned til dem, der ikke har samme tro som en selv... Respektere at vi er anderledes og har vores levevis... Lige som vi skal respektere jeres kultur og levevis.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.