7tilføjet af

Hvor skal børnene bo ?

Idag, når forældre skilles eller går fra hinanden, tilfalder børnene som regel moderen .....således at de bor der, men selvfølgelig har samvær med faderen.
Er det rimeligt ?
Burde det være omvendt .... og evt. hvorfor ?
tilføjet af

1 uge hvert sted

Det er ikke forældrene, men børnene der skal tages hensyn til.
Nye svenske undersøgelser viser at børn af forældre, som deler opholdet op i en uge hvert sted, har det bedst.
Undersøgelsen er dog ikke helt sikker, da resultatet kan skyldes, at de forældre der kan enes om at børnene skal være en uge hvert sted, også er de forældre som kan finde ud af tingene sammen.
tilføjet af

Altså

Jeg synes at børnene selv skal have lov at vælge hvor de vil bo, det er da mest rimeligt. Mine forældre blev skilt for ca. 2 år siden, og jeg valgte da at bo hos min mor sammen med min storebror af flere grunde. Bl.a. arbejder min far meget. Så han kommer på besøg en gang i mellem.
tilføjet af

børnene skal selv bestemme

Jeg mener børnene selv skal bestemme, ligesom Rainbow mener. Men hvis børnene ikke er store nok til at forstå situationen, må forældrene tage beslutningen. En anden mulig kan også være at Fadder har drengene og moren har pigerne.
Min forældre er lige blevet sepperet i januar, og jeg valgte at bo hos min mor, selvom jeg er ret knyttet til min far, fordi det var bedst. Jeg kunne også lettere komme i skole med bus der hvor jeg bor nu, men jeg ved ikke om det var grunden. Det var ret svært, men opstillede fordele og ulemper ved at bo ved mor og ved at bo ved far. Jeg har ikke været så meget ved min far, kun på nogle besøg, men jeg har ikke så meget tid mere, da jeg har andre ting at lave, han har heller ikke så meget tid da han arbejder meget.
Jeg har det faktisk godt med situationen som den er nu, efter vi var flyttet har det ikke været så svært synes jeg.
tilføjet af

Nemlig

Børnene skal selv vælge under separationer som er normale. Under særlige omstændigheder, bør den "raske" forælder bestemme.
Børn som lever en uge der og en uge et andet sted, har lige pludselig ikke et fast holdepunkt længere, det forvirre dem. Men de skal have lov til at se deres forældre uanset hvad, senere i livet kan de tage stilling til hvor meget samvær de ønsker.
tilføjet af

UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER !!!

For lige at starte lidt blidt... Jeg mener ikke nødvendigvis at moderen er den rigtige at tildele børnene. Jeg kender mange børn i det kvarter jeg bor i som bor hos deres far. Disse børn bor hos deres far fordi deres mor ikke evner at tage vare på dem (alkoholmisbrug, vold m.m.).
MEN under INGEN omstændigheder (dette er til de meget unge debattører som har indlæg her på siden) skal børn selv bestemme, hvor de skal bo og hvordan ordningen skal fungere !!! Børnene har 2 voksne (!) til at tage vare på dem og gøre store beslutninger som det er for børn når deres forældre skal skilles. Deres verden går fuldstændig fra hinanden når dette sker. Hverdagen som de kender den bliver en helt anden. Derfor skal de ikke sidde med voksenbeslutninger i deres børnesind, fordi voksne mennesker ikke kan finde ud af at blive skilt så det går mindst muligt ud over børnene. Der skal meget til at hidse mig op i en debat, men her bliver jeg nødt til at hidse mig lidt op. I dag har mange voksne glemt hvad det er for et ansvar at have børn. De skal bestemme alt fra hvad de vil have at spise og til om de nu også skal lave lektier og tale pænt til læreren. Hvor i alverden blev alle de ansvarsfulde voksne af der lærte deres børn diciplin og respekt (Her taler jeg ikke om kæft,trit og retning), alle de voksne mennesker, der godt vidste hvor deres ansvar lå og ikke blandede børnene ind i det så de var nødt til at tage beslutninger for de voksne ?? Slap de grebet i 70'erne under kollektivets frie bånd, hvor børnene passede sig selv og de voksne ??
tilføjet af

Dim...

...hård, som altid !
tilføjet af

Bare

du henter mig i morgen tidlig som aftalt, så skal jeg nok være lidt ærgerlig over at være så hård....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.