4tilføjet af

Hvis JV ikke har forudsagt Dommedag....

Hvis organisationen ikke virkelig forudsagde enden i 1925 og 1975, hvorfor forlod så mange vidner da troen umiddelbart efter?????
(De mistede ca. 3/4 af bevægelsen mellem 1925 og 1928 og led store tab efter 1975 da enden ikke kom som de havde antydet igen og igen).
tilføjet af

Ja hvorfor mon?

Det gjorde de fordi de fulgte et godt råd moses gav: "Så vid: Hvad en profet taler i HERRENS navn, uden at det sker og indtræffer, det er noget HERREN ikke har talet. I formastelighed har profeten udtalt det, og du skal ikke være bange for ham." 5.Mosebog 18:22
Det forfærdelige er, at hvis JVere ikke tror på, og handler efter, selskabets fortolkning af Biblen, så er de i bedste fald svagttroende, og i værste fald frafaldne. Det har for mange vidner givet nogle store personlige og økonomiske konsekvenser, fordi de troede enden kom, og de solgte alt hvad de ejede for at kunne få råd til at forkynde på fuld tid, i den tid de troede der var tilbage. Det er en forbavsende ligegyldig reaktion fra det styrende råds side at bortforklare det der skete, hvorefer de fremsatte et nyt årstal, uden hensyn til konsekvenserne for deres trosfæller. Men de får selfølgelig også husly, mad og tøj på kroppen hver dag. Synd for dem der ikke fik det.
Hilsen jagged
tilføjet af

hej jagged

Har lige en mere, som supplerer meget godt det du skrev om falske profetier:
Nu hvor organisationen har fået "nyt lys" angående 1914-generationen og helt ændret sit syn, betyder det så at alle de tidligere JV'ere, som blev udstødt for år tilbage på grund af det samme synspunkt som selskabet nu lærer, automatisk er genoptaget igen? Blev disse vidner i virkeligheden udstødt på grund af sandheden og vidste ting som det styrende råd ikke vidste?
tilføjet af

Ødelagte liv

Historien har indtil videre vist at de ikke bliver genoptaget. De mennesker fik smadret deres tilværelse og måtte starte helt forfra fordi de ikke ville tro på en "sandhed" der senere viste sig at være en løgn! 🙁
Hilsen jagged
tilføjet af

Generelt virker det som om, at det specielle begreb

´

... indenfor jehovas vidners/vagttårnets ledelses virkeområde der kaldes
"SANDHEDEN" i virkeligheden er en "LODRET LØGN", eller i bedste fald kun en "LØGN"!

Watchtower 1966 October 15 p.629
Time is short. Time is running out, no question about that."
Awake! 1968 October 8 p.13
"The fact that fifty-four years of the period called the "last days" have already gone by is highly significant. It means that only a few years, at most, remain before the corrupt system of things dominating the earth is destroyed by God."
→ Ovenstående og meget mere står at læse i nedenstående link, også JW/WTS-ledelsens "ansvarsfraskrivning" for de høje forventninger der var til 1975.
http://www.jwfacts.com/index_files/1975.htm
→ Og her en af de "sjovere" lister "JEHOVAS VIDNERS FALSKE PROFETIERS FAKTA BLAD"!
http://www.blueletterbible.org/study/cults/exposejw/expose13.pdf

Watchtower, June 15, 1974, p.381 - "Beskrives falske profetier":
Yes. It has gone into some detail in describing the false prophet's activities and purpose: "Similarly, the 'false prophet' is not a person, but is a system or an organization. A 'prophet' claims to have inspired information for the direction of others. A 'false prophet' would mislead others, to turn them away from God and toward false worship."
→ Men ovenstående gælder selvfølgelig ikke JW/WTS.
http://www.blueletterbible.org/study/cults/exposejw/chap1.cfm

mange hilsner
jalmar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.