15tilføjet af

Hvis hunden hopper op?

Jeg har to cockere.
Den ene er 13 uger og den anden er næsten et år.
Den ældste var blevet rigtig god til at lade være med at hoppe op, og nu er den lille kommet og så er hun begyndt igen for at være sikker på at få noget opmærksomhed også.
Men selvfølgelig skal hun ikke hoppe op af folk. Nu går vi i en hundeskov, hvor hundene må være løs, så når hun ser en bekendt hund, styrter hun jo afsted for at hilse. Også på ejerne.
Dvs. at hun hopper op af dem, og får at vide at det vil de ikke have. Hun holder op og gør det ikke mere. Mange er også rigtig gode til at sætte sig ned til hende, hvis de gerne vil snakke med hende.
Men her kommer problemet så:
Jeg har en nabo på over 70, en meget, her kommer jeg med min mening dame, og du har bare at høre efter.
Desværre er mine hunde glade for hende, og den store hopper selvfølelig også op af hende. Hun siger nej, selvom hunden kun reagere på nix (det ved hun godt, damen altså) hvorefter hun begynder at kæle med hunden mens den står op at hende.
Derefter får jeg så en kæmpe skideballe, hvor hun råber og skriger til mig om at JEG skal lære hende ikke at hoppe op at folk og at der ALDRIG kan være andres skyld (eller hendes egen) at hun hopper op.
Jeg mener at når hun ligefrem begynder at kæle med hende når hun hopper op, at så kan hun ikke forvente at hunden lader være med det.
Er jeg helt galt på den her?
tilføjet af

Konen tænker sig jo ikke om

- det smarteste ville være om hun vendte ryggen til hunden. Kan du forklare hende det? Og ville hun gøre det, tror du?
tilføjet af

Nej...hun ville ej.

...Det er jo det der er problemet.
Husk lige at alle andre er dummere end hende....det må vi ikkw glemme. Hun mener jo at det hele er mit problem, og hun ikke skal gøre det mindste for at få den til at holde op.
tilføjet af

Hunde skal ikke hoppe op af folk

slut færdig.
Hvis en hund hopper op af mig, så blir jeg rasende.
Det er alene dit ansvar at den ikke gør det. Enten ved at lære den til at den ikke må, eller ved at holde den i en snor.
tilføjet af

Hmm...

...Du har ikke hund, kan jeg hører på din kommentar...
Prøv at anskaffe dig en før du udtaler dig om noget du ikke har forstand til at svare på...
tilføjet af

synes hoppende hunde er irriterende

Jeg har selv en labrador og jeg synes det er røv irriterende når hunde hopper op. Du skriver ikke noget om hvad du gør for at træne din hund i ikke at hoppe op.
Men jeg vil til dels give hende den anden ret, at det er dit ansvar. Din hund er alt dit ansvar! Uanset hvor dum hende den gamle dame så er. Hvis du ikke har mulighed for at forhindre at din hund render hen til hende (ved ikke om i bor i by eller på land) så må du dels træne endnu mere med din hund, og så må du sørge for igen og igen og igen at forklare den gamle dame, at for hendes egen sikkerheds skyld, skal hun vende ryggen til hunden når den kommer over imod hende.
Men det er altså dit ansvar - altid!
tilføjet af

I er åndsvage

så er det sagt! Hunden er et år gammel og Rom blev ikke bygget på en dag, men når folk er så åndsvage, at de giver sig til at kæle med en hund, mens den står op ad dem, så er det nogenlunde ligegyldigt, hvor meget ejeren træner det kræ. Den kan jo lide det.
Har I sammen holdning til børn? Er det også okay at gøre stik modsat med dem, som forældrene forsøger sig med?
tilføjet af

nej det synes jeg ikke...

Min hund er også kun et år, og den har lært at den ikke må hoppe op. Nogen tager det længere tid med, men når man har hunden med hvor der er andre mennesker, må man sørge for at træne endnu mere...
Og der er jo ingen der har sagt at det damen gør er korrekt! For det er det ikke - men ældre mennesker har tit en helt anden opfattelse af andres hunde.
Det der er sagt er at det altid er ejerens ansvar at holde styr på sin hund - sådan er lovgivningen i Danmark nu engang.
Og om vi har samme holdning til børn er fuldstændigt urelevant, da man ikke bør sammenligne hunde og børn!
tilføjet af

Fortæl damen...

At hun skal have et lukket kropssprog når de hopper op, altså armene rundt om sig selv og ignorer hunden. Aldrig slå dem eller lign. Det er som hundeejer utrolig træls når andre mennesker ikke respekterer, hvordan de skal behandle ens hund. Det kan du jo evt osse fortælle hende, ellers må de lade være med at snakke med hende. Men det er jo svært når det er cockere og de mest bedårende hunde i verden:) Du kan godt høre jeg selv har een ikke? Pøj pøj med det.
tilføjet af

præcis

og derfor vil jeg ikke i nærkontankt med folks køtere.
Hvis ikke de kan styre dem, så skal hunden proppes i en sæk med sten og kastes i havnen.
tilføjet af

Intolerencen florerer som aldrig før

- Jeg kan da godt forstå udmeldingen. Og hvor er det nabokonen opholder sig? Men det er måske også "urelevant" (irrelevant)
tilføjet af

I know

Ja jeg ved godt at der var en stavefejl...
Hvis du læste mit første indlæg så spurgte jeg til om hun boede på landet eller i byen - for der er ligesom en vis forskel i hvad folk acceptere omkring hunde de to steder.
Men vi er nu helt enige om at hvis nabokonen kommer gående ind på hundeejerens grund, eller selv kommer hen i nærheden af hunden, så er det hendes egen skyld! Derfor jeg spurgte til flere detaljer, da jeg mener der er flere ting der kan gøre sig gældende i en sådan sag.
Men det er en debat, man har lov til at have hver sin mening.
Men hvis min hund rendte hen til én og hoppede op af vedkommende, ville jeg skynde mig at sige undskyld, uanset om personen kælede med ham eller ej. Men jeg bor så også inde i byen.
Jeg undskylder for evt. stavefejl...
tilføjet af

Endelig...

...noget forståelse...
tilføjet af

På land eller i byen...

Jeg bor helt ude hvor kragerne vender....!
Mine hunde er ALTID i snor når jeg går ud af huset...ALTID. Og de kommer aldirg hen til damens hus( eller hendes grund)...Det er hende der (tilfældigvis ) er i nærheden af mit hus. Min grund. Jeg holder ALTID mine hunde tilbage indtil jeg er sikker på om folk vil snakke med dem eller ej. Men hun kalder på dem, og...jeg ved ikke om hundeejerne herinde kan se for sig hvad jeg mener...men hun indbyder dem til at hoppe op med sit kropssprog, og kæler med dem og bliver derefter sur på mig fordi jeg ikke har styr på mine hunde.
tilføjet af

okey

Okey, det var lige den detalje jeg synes der manglede...
Jamen så vil jeg give dig ret i at damen er for dum, og selv er uden om at blive hilst på ekstra kærligt af din hund!
Så skal hun bare lukke aret. Det kan man så ikke sige til gamle damer, men forstå mig ret - næste gang hun skælder dig ud, fortæller du hende bare at hun selv ligger op til at blive hilst så overstrømmende på!
tilføjet af

Det eneste du så kan gøre er

Jeg har selv en af typen, hunden altså - dejlig kræ. Men jeg har selv det samme problem, nemlig at min hund har haft succes/er blevet belønnet for at hoppe op af nogle få personer (min mor og naboen), de har sågar proppet godbidder i munden på den, mens den stod op af dem. Det har jeg kraftigt påpeget overfor dem, at det ikke er særlig genialt hvis de IKKE vil have en hoppende hund op af sig.
Det er alligevel lykkedes mig at få hunde afrettet så meget, at den ikke hoppe op af os her hjemme. Så det kan lade sig gøre at løse det, det kræver noget teknik og masser af tålmodighed.
Men når der kommer gæster eller vi møder andre, så kan jeg aldrig vide mig sikker på om hunden vil hoppe op. Så derfor gør jeg, det eneste jeg kan og som du også bør gøre, nemlig at advare folk og fortælle dem hvad de bør gøre. Hvis de vælger at inorere det jeg siger, så er det sgu deres egen skyld og jeg kan finde på at sige, at nu hopper hunden så kun op af 3 personer, som ikke forstår hvad jeg fortæller dem.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.