14tilføjet af

Hva er brunkål

jeg har prøvede google mig frem til hvad det er dog uden resultated.
Personligt ved jeg lidt om begge hvidkål og rødkål og de forskellige muligheder de byder.
Men hvor fanden vokser brunkål.
På forhånd mange tak for svaret 🙂
Klaus
tilføjet af

Det f.eks være denne her:

Link:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=8200
Så altså, det er ikke noget man dyrker 😉
Det svarer vel til at spørge om hvor man brygger vingummi....
tilføjet af

kære du

Jeg ville være flov, har du ikke kikket din mor over skulderen?
Der er nok andre solister, der gerne ville hjælpe.
tilføjet af

havfruen og saftevand

dyrker man ikke siger du
----------------------------------------------
tilføjet af

Lækkert

Kogt hvidkål med et stykke flæsk i. Det smager utroligt godt og giver lidt luft i tarmen.
tilføjet af

brunkål

hvidkål der er brunet med sukker og margarine.serveres med koldt røget flæsk og kold medisterpølse, sammen med en snaps, vil gerne være prøvesmager.
tilføjet af

Lige som jeg skrev dette indlæg

og sendte det, så sku' jeg prutte. Puhaa her lugter... Som man jo siger, så skinner solen, når man snakker om den, og jeg prutter, når jeg tænker på luft i maven. Tror faktisk der kommer en til, når jeg har skrevet dette indlæg. Lad os da håbe på, at det ikke er en, der kræver papir!
tilføjet af

det er klamt

det smager klamt, det lugter kalmt.
det er bare en klam ret og verden ville blive et bedre sted hvis det aldrig blev lavet igen ad🙁🙁🙁
tilføjet af

Her er lidt yderligere forklaring

tilføjet af

Nej nej nej

Ikke margarine. Det bruger vi ikke mere. Og jeg skal heller ikke have flæsk til, men kød. Koldt kød med sennep.
tilføjet af

Jo.

Men man behøver kun en ganske lille klat margarine eller smør til bruningen, resten af fedtet kommer fra det kød man lægger i.
En skive rugbrød til er også godt.
tilføjet af

brunkål gror på gamle mødinger.

nej det passer ikke.
du tager et hvidkåls hoved og snitter det lidt groft, først så vender du bunden i vejret, og stikker stokken ud med en skrap kniv.
derefter deler du hovedet i fire dele, og skærer kålen på tværs, husk ingen vand.
når du har skåret kålen i de rette stykker tager du en god gryde med tyk bund, og hælder noget sukker i bunden, ca. 100 gr. nu holder du godt øje med gryden for sukkeret skal bruse op, men ikke brænde på, for så får du kun sauce kulør.
når sukkeret er færdig med at bruse kommer du ca. 150 gr. smør i gryden, og derefter tager du en del af kålene og lader det brune i sukkeret, under omrøring.
derefter tilsætter du resten af kålen, og lader det simre til kålene har fået farve, og endelig kan du tilsætte lidt vand, og lade kålen koge mør. husk lidt salt og peber.
du kan også lave snyde brunkål.
du køber to griseskanker, det øverste stykke af forbenene, og koger det i almindelig vand.
husk at du skal skære en ridse i skanken så du nemmere kan få skindet af.
derefter tager du en anden gryde og hælder sukker, salt og peber i, samt lidt sauce kulør, og så koger du hvidkålen i lidt af den fond du har fået fra skankerne.
pas på med sukker og salt, du kan ikke få det ud af retten igen, så det er bedre at spare lidt.
brunkål og skank serveres med rugbrød, sennep og snaps. nogle opskrifter tilsætter også kommen, men det skal du passe på med, hvis ikke du er erfaren i madlavning.
tilføjet af

plum og grete grumme gør en idiot stumme

hun aner ikke 5 potter pis om madlavning, men hendes programmer bruges som pause fisk, når DR ikke har andet bånd affald de kan bruge, føj.
tilføjet af

LOL en udmelding

Der er vist ikke mange, der når Camilla Plum til sokkeholderne.
tilføjet af

Takker for alle gode og

herlige svar.
I Danskere er ikke så ringe da
Brunkål er hvidkål 🙂
Ha en godt Jul
Klaus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.