25tilføjet af

Hunderacer...

Hej
Overvejer at købe en hund. Da jeg var yngre havde jeg en puddelhund, men kan ikke rigtig huske det og det var jo ikke mig der skulle sørge for at den fik mad, blev luftet osv.
Vil gerne have en lille hund. Kender ikke rigtig til de forskellige racer, så vil gerne høre jeres erfaringer med jeres hunde.
Det er selvfølgelig dyrt at have en hund, det ved jeg, men det ville bestemt ikke gøre noget, hvis det var en lidt mindre dyr hund.
Mvh Pigen...
tilføjet af

Penge..??

Hvis du skal gøre dit kæledyr, som du skal have i måske 12 år op i penge.
Så skulle du hellere begynde at samle på tørrede sommerfugle eller guldfisk..!!
tilføjet af

Hundekøb

Jeg går også selv og leger med tanken om at få mig en lille hund.
Som du selv siger kan det være en ret dyr fornøjelse at få en hund. Efter min mening skal man se på det som lidt mere end "bare" at få en hund. Jeg synes at man bør se det som at få et ekstra familiemedlem. Selvfølgelig er det ikke helt det samme som at få et barn f.eks. og heller ikke lige så dyrt. Men et nyt familiemedlem er det ... Og alt det der med at hunden skal luftes 3 gange dagligt, at det kræver en babysitter når du skal på ferie, at den skal til hundetræning, at du måske får hund der ikke kan være alene hjemme osv osv går jeg ud fra at du har tænkt over...
Hvilken størrelse hund man køber er jo nok et temperamentsspørgsmål.............. også afhængig af hvad man skal bruge hunden til.
Hvor meget man kan eller vil ofre rent økonomisk er selvfølgelig en smagssag. Og ved selve anskaffelsen er størrelsen af hunden ikke afgørende for hvilken størrelse pengepung man skal hive frem. Visse små racer er ofte meget dyrere end store... fordi de ganske enkelt er mere populære end de store racer. Efter anskaffelsen er de store hunde naturligvis langt dyrere at holde da de jo spiser en hel del mere end de små. Og ulempen ved store hunde er også at de ikke lever så længe som de små.
Efter min mening er store hunderacer ofte mere medgørlige og godmodige end de små, som godt kan være nogle små bestemte hidsigpropper. Tilgengæld er de små ikke nær så krævende som de store, som naturligvis kræver en del mere motion f.eks.
Så er der også spørgsmålet om pelsen. Lang- eller korthåret❓.. Det siger sig selv at en langhåret hund kræver ret så meget pelspleje ! .. En ruhåret hund kræver et par årlige trimninger, som er en ret beskostelig affære !
Hvis du vil have en hund der er ret nem at have med at gøre så ville jeg foreslå en dansk/svensk gårdhund, en labrador eller en puddel... I de tre racer får du en medgørelig hund som ikke er så dyr at holde. En dansk/svensk gårdhund er billig at anskaffe, billig at fodre og ufattelig lærenem ! .. men også en selvstændig lille fyr..... En labrador er billig anskaffelse og meget lærenem.. og godmodig som dagen er lang med den rette opdragelse. En puddel er måske lidt dyrere i anskaffelse men billig at fodre.. og så får du en utrolig livsglad lille ven for livet.. (Det er selvfølgelig bare min mening og erfaring).. Der er selvfølgelig også den mulighed at du kan anskaffe et lille gadekryds.. Hvis man ved hvem forældrene er, er det også ret nemt at regne ud hvor stor den bliver. Og et gadekryds er som regel altid ret billig i anskaffelse. Ulempen er måske at man ikke aner hvordan den kommer til at se ud.. ihvertfald ikke 100%.. men hvad gør det? .. Man kommer jo til at elske det lille kræ alligevel *SS*.. Og så er min erfaring at gadekryds ikke så nemt bliver syge .. de er ligesom mere robuste...
Det var så min mening og mine råd... Jeg ønsker dig held og lykke med familieforøgelsen *SS*..
Godt nytår
Anana
P.S. Tjek www.dba.dk .. der kan du finde alle hunderacer
tilføjet af

Hmm...

...tænkte nok der ville komme en med en kommentar ala din...nå, men nu er den så kommet...så venter jeg bare på nogle seriøse svar. Der er MEGET forskel på hvad det koster at have en hund. Hvis det er en ren race er den jo foreksempel meget dyrere at købe end et gadekryds.
Forstår ikke folk der bruger energi på at hakke ned på andre...jeg søger jo gode råd, ikke åndsvage kommentarer.
tilføjet af

hunderacer

uanset hvilken hund du beslutter dig for at købe skal du huske at alle hunde er født nuttede, hvordan de bliver som voksne er helt op til deres opdragelse (lige som med børn)
men for at komme med et par forslag: labrador, lærevillig, dejlig, glad hund, med tendens til overvægt
Rottweiler: ja ja jeg ved godt at man næsten kun hører dårligt om dem, men hende jeg havde var lige så god som en labrador, det hele ligger i opdragelsen, og husk den lystre bedst den der fodre den.
Snauzer: findes som Risen (stor) mellem og Dværg, alle tre størrelser kræver en masse opdragelse, pelspleje og så har de bedst af en special diæt.
Beagel: labrador i ministørrelse, men ikke så let vægtproblemer.
tilføjet af

Mange tak...

Hej Anana
Mange tak for dit svar. Skrev som sagt, at jeg havde en puddel da jeg var bette. Jeg flytter formentlig snart i en 2-værelses lejlighed på ca. 50 kvm.
Har altid elsket dyr, men vi blev desværre nødt til at aflive vores puddelhund, både fordi den var blevet skør, og fordi vi fandt ud af at et familiemedlem havde fået astma. Har længtes meget efter at få en hund og nu er muligheden endelig kommet. Har en stor kærlighed til små pjuskede hunde...elsker simpelthen synet af dem. De er så kære og man får bare lyst til at holde om dem.
Tænker på racen, Pomeranien. De er så søde.
Kender du til denne race? Har kigget lidt på nettet og prisen for en hvalp på en 8-9 uger er ca. 4500-5000.
Mvh Pigen
tilføjet af

Tak for dit svar...

Hej Rina
Kender du noget til hunderacen, Pomeranien. Den er simpelthen for sød. Hvis jeg skal have en hund, tror jeg det skal være sådan en.
Mvh Pigen
tilføjet af

Rettelse

Hunderacen hedder Pomeranian.
tilføjet af

Rettelse...

Hunderacen hedder Pomeranian.
tilføjet af

Pomeranian

ville jeg ikke vælge, hvis pengene er små! Lad være med at købe en hund, bare fordi du synes, den er "nuttet"! En pomeranian kræver megen pleje og dem jeg har ekndt til, har været ret så kostbare i dyrlægeregninger.
Skal du have en hund med et dejligt væsen og hvis den skal være lille, ville jeg absolut vælge en dansk-svensk gårdhund. Som en anden skrev, så har den et skønt temperament og er billig i "drift".
Dog vil jeg råde dig til selv nøje at finde ud af, hvad det er for en hund, du ønsker og magter. Det skal jo ikke være sådan, at man bagefter fortryder, fordi hundens adfærd ikke lige er det, man ønskede sig.
Held og lykke med dit valg. Vovser er skønne, når de er ordentligt opdraget og deres ejere sørger for at fjerne efterladenskaber fra steder, hvor andre folk færdes.
tilføjet af

Jack Russel Terrier

Hej.
Inden du beslutter dig, så tjek lige en Jack Russel Terrier... Så er du garanteret helt solg.
ACE
tilføjet af

Mindre hund

En anden mindre hunderace, er en Cavalier King Charles Spaniel. Det er en lille hund, du sagtens kan have i en lejlighed. Men som alle andre hunde, skal den ikke være alene hjemme hele dagen lang, og den kræver også motion, samt daglig pelspleje.
Får man en raceren hund, ved man havd man får, da alle racer har forskellige egenskaber. Men læs dig frem til hvad der passer bedst til dig og omvendt. Det vigtigste er dets sind og egenskaber. Ikke udseendet. Det dyreste er desuden ikke at anskaffe sig hunden, men dets fodring, pleje og dyrlægebesøg.
http://www.lupus.hjem.wanadoo.dk/raceindex.htm
http://www.hundeinfo.dk/Hunderacer/
http://www.cavalierklubben.dk/billeder.shtml
tilføjet af

hvad med et gadekryds?

vi har selv haft en racehund, og tit har de mange problemer, fordi visse træk hos dem er fremavlede fx særlige snuder, ekstra skind eller specielle ben.
hvad med et gadekryds? hvis du får et fra en troværdig familie, der véd hvordan krydset er blevet til, vil du have en stor sikkerhed for, hvor stor din hund bliver, og hvilket temperament, den har.
jeg kender et sjovt lille gadekryds, som har temperament som en gravhund, omgængelig som en labrador og legesyg som en foxterrier. den er krydset af alle tre slags hunde....
tilføjet af

Min hund

Ja det kan være dyrt at tage den til lægen osv. Jeg har selv en cavalier king charles spaniel, de er viildt dejlige hunde, og de er ikke så store, den er en rigtig selskabshund, dejlig!!
Knus
tilføjet af

Hvilken Hund??

Helt ærlig...Du skal have en Löwschen...og jeg lover dig det er den sødeste,den dejligste,den kærligste hund jeg nogen sinde har haft.Findes ikke bedre..(Min mening)...Pris,ok Måske lidt dyr..Mellem 5000 og 7000 Kr...Ca.....
Men alle pengene værd..
tilføjet af

Takker...

...for forslaget. Har set lidt forskellige billeder af racen på nettet. Den er også rigtig sød, men jeg er smaskforelsket i den lille uldtot, jeg så et andet sted på nettet (Pomeranian)!
tilføjet af

Tak...

...for dit svar. Har set lidt billeder af en dansk-svensk gårdhund. Den er simpelthen for stor. Det er dejligt med alle jeres idéer og gode råd om hvad jeg skal overveje at vælge. Ville ønske der var nogen som kunne komme med deres erfaringer mht en Pomeranian.
tilføjet af

Tak...

...for dit svar. Har set lidt billeder af en dansk-svensk gårdhund. Den er simpelthen for stor. Det er dejligt med alle jeres idéer og gode råd om hvad jeg skal overveje at vælge. Ville ønske der var nogen som kunne komme med deres erfaringer mht en Pomeranian.
tilføjet af

Øhh . . .

en Pomeranian er da dobbelt så stor som en dansk-svensk gårdhund - eller er der noget, jeg har misforstået?
tilføjet af

Du har vist misforstået noget...

tilføjet af

Pomeranian

hejza!!
ja det er ikke nemt at få et ordentligt svar.
jeg har en lille pomeranian han. gider ikke det griseri med en tæve, (løbetid 4 gange årligt)fælder kun det halve af en tæve.
en pomse er meget kærlig over for sine ejere og det er jo op til en selv at opdrage den ordentligt. kennel ejerne er rigtige søde med gode råd. vi har en rigtig sød dreng som er meget glad for gæster, vi ragte den over til dem som skulle kæle med den, de måtte ikke tage den og det er altså et rigtigt godt råd, for hvalpen bliver bange for de hænder der vil tage den. ikke noget med at "skal jeg ta mor" legen det er synd og det gør dem arrige for de bliver meget forvirret over det. den skal børstes 1 gang om ugen, ikke mere for den skal have en tyk underuld. for at holde varmen vejer jo kun ca 2½ kg
held og lykke med din lille pomse
tilføjet af

Takker...

...mange gange for dit svar. Rigtig dejligt med nogle gode råd. Det med forskellen på en tæve og en han er et rigtig godt råd, men fik ikke helt fat i det der med at række hunden til en anden. Kan du forklare det igen?
Har du evt en mail så jeg kan skrive hvis jeg får brug for nogle gode råd?
Mvh Pigen...
tilføjet af

Hej

Ja jeg har mail.. men vil jo ikke skrive den her, men hvis du vil skrive din!!!!
det jeg mente var! når andre skulle løfte på ham, skulle de ikke ta ham fra mine arme, jeg skulle aflevere ham I deres arm.
der er mange hjemmesider I sverige og norge.
se under Uppfödare.
pomsesknus!!
tilføjet af

Takker...

Hej pomse ejer.
Min mail er 4040@sol.dk
Mange tak fordi du skrev igen;)
Mvh Pigen...
tilføjet af

pomeranian....hvorfor er den dyrer end andre?

Hejsa jeg faldt til fældigt over det pladder der er blevet skrevet ...jeg har haft pomeranian i 11 år og mig bekendt koster den ikke mere end min svigermors collie, mine udgifter er forsikring øremærkning og vacc. men det er jo det samme som benzin det skal til for at det kører en poms er en dejlig hund og er ikke mere syg end andre racer .
MVH Ina Rasmussen
held og lykke med hunden .
tilføjet af

hjælp til dig

du kan prøve en chihuahua... de er små og de er søde
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.