12tilføjet af

Gàtteleg

..Den er nem - Her er altid varmt, stort set aaret rundt..
.National spisen er: En meget spicy rejesuppe..
.Den lokal lille Taxi hedder: TUK-TUK..
.Hvor er jeg.?? Gàt og giv en tilbage.
.Vi skal slappe lidt af - saa proev mig..
tilføjet af

Synd du skal...

...sidde der i Thailand og kede dig, dit heldige asen...;o)
Ved du, at en flok skøre århusianere sidste år kørte en Tuk-tuk fra Bangkok til Århus - det tog et par hundrede dage plus en sjat, så de har nok feset den af undervejs.
Du kan læse om deres tur her: http://www.tuktuk.dk/
Pas nu på den krydrede rejesuppe, de langhårede, solen og dig selv - alt med måde, ved du nok...;o)
tilføjet af

Rigtigt..

.Du ramte plet Jensen/DK - ja den var nok for nem
for en som dig der kommer rundt i madverden..
Vi savnede ellers et indlàg fra dig - om saftig
oksefilet..Jeg skrev, at den skulle koges foerst..
.Naar men har du en opgave til mig - hvor er jeg..
.Mad eller andet der kan give et glue..
tilføjet af

OK, så tag den her

Du skal tænke på en ø i dit ø-rige fædreland. En ret stor ø.
Netop nu trækker stimer af småfisk i laksefamilien - på størrelse med en stor pegefinger - langs kysten. De kan plukkes med de bare hænder, men på grund af vandtemperaturen, foretrækker de fleste at bruge net.
Urensede vendes de i krydret rugmel, steges på pande, som var det åle-stykker. Spises med kartofler og persillesovs.
Netop dette område af Danmark er spået at få en særdeles varm sommer. Shorts vil alligevel ikke være en daglig beklædning blandt de fastboende.
Hvor skal vi hen? Ø-navnet eller et navn på en af øens mindre byer er fint.
Iøvrigt vil jeg lige sige, at din roastbeef koge-brune-opskrift er perfekt. Men handler det om helstegt oksefilet med krølfedt, så dur kogemetoden altså ikke. Men det kan du se mere i mad-tråden...;o)
tilføjet af

Sjælland?

Er det?
tilføjet af

Er den svær???

Nej, det er ikke Sjælland. Den lille fisk fiskes i store mængder som industrifisk i et kapløb mellem norske og danske fiskeri-interesser.
Tørret eller industribearbejdet bruges fisken som dyrefoder, især hunde holder af den.
Lodde er dens officielle navn. Men de lokale på øen, jeg efterlyser, har givet den sit eget eksotiske navn - og nyfanget smager den bedre end både ål og laks, som den er beslægtet med.
En af byerne på øen har navn efter den lille velsmagende fisk.
tilføjet af

Sidste oplysning...

...til dig BSK/BKK. Hvor du nu i din midnatstime er fem timer forud for hvor jeg sidder, så er det eftermiddagskaffen, der er ved at blive serveret på øen, du skal gætte.
tilføjet af

KAN IKKE

..Hej Jensen - der kom jeg dàlme paa tynd is..
Jeg ved det ganske simpel ikke .. undskyld det
sene svar - men det blev sent her i varmen..
..Jeg haaber, vi faar et svar fra dig..
Mvh Bjarne
tilføjet af

Det er et skidt sted...

...at være på tynd is, BSK/BKK. Øen, jeg efterlyser er Grønland. Ammassalik på østkysten betyder byen med de mange ammassat, den lille fisk, som i kæmpestimer hvert forår vandrer ned langs østkysten, runder Kap Farvel og tager turen op langs vestkysten for at gyde - og så tager turen tilbage igen, men denne gang er den afmagret og ikke så attraktiv.
400 km. fra det østgrønlandske kyst ligger en lille snotklat af en norsk ø, Jan Mayen, (nåja, den er knap så stor som Bornholm) der stort set kun består af en aktiv vulkan og så en lille forskerstation, befolket med en vejrmand og et par forskerspirer på skift.
I årtier har der ved den internationale domstol i Haag været tvist om territorialgrænsen mellem Norge og Grønland/Danmark pga. af den lille golde ø. Lodden, eller ammassat, har været den direkte årsag til denne grænsestrid. For den lever i stort antal i farvandet mellem Jan Mayen og Grønland. Den reelle årsag er imidlertid nok undergrunden og den olie, den formentlig gemmer.
Men Grønland var altså svaret. Så er udspillet dit.
tilføjet af

Vilket land

..jDK - det var en meget fin forklaring - og saa làrte jeg noget nyt - jeg ville ikke have kunne
gàtte mig frem til det..
..Hvorfor jeg nu giver en ny opgave, er fordi jeg
elsker den forspise - men kan ikke finde en opskrift - saa nu skal du gàtte landet (europa)
og give mig opskriften som straf for, at du er saa godt til det med mad..Retten er lavet af rogn
fra Karpe fisken..jeg tror , at opgaven er nem..
men opskriften maaske ikke saa nem..
tilføjet af

Den var svær

Jeg ved at i den italienske region Umbrien er de berømte for deres forretter af rogn fra karpe. Karperne får de fra regionens store sø Trasiminer, men hvad pokker de gør ved rognen aner jeg ikke, og desværre har jeg aldrig smagt det.
Jeg ved dog, at rognen skal koges, som var det torskerogn. Men istedet for at snyde med en god torskerogns-opskrift vil jeg hellere give dig en speciel karpe-version jeg fandt i mon fiskekogebog.
Retten hedder Blå karpe.
Man tager en pæn stor karpe og renser den meget forsigtigt. Slimlaget må ikke fjernes. Det skal vi bruge til at gøre fisken blå.
Bugen skæres op, indvoldene tages ud. Delikatesserne rogn og mælke koges for sig i en halv times tid.
Fisken må ikke skylles, men skal gnides med flere hold groft salt for at få blod og snask væk. Læg nu fisken i gryde eller bradepande og overhæld den med kogende eddike. Den vil straks blive blå (farven fortager sig noget i den videre proces).
Hæld eddiken fra, og overhæld nu fisken med en lage kogt i ti minutter af vand, 2 løg skåret i kvarte, 10 hele peberkorn, 2 laurbærblade salt og en sjat vineddike.
Lad fisken simrekoge - endelig ikke boblekoge - i 50 minutter.
Af suppen laves peberrodssovs - eller man laver en flødepeberrod rørt af cremefraiche, salt og revet peberrod, evt. serveret i rå, udhulede agurkestykker.
Men altså, mit gæt er Italien, nærmere bestemt Umbrien.
tilføjet af

GRECE

..Ja det var ikke meget du fik der - og den
opskrift skal jeg simpelhen proeve..
Men jeg tànkte paa Gràkenland..De har noget der
hedder - tamara - eller maaske taramosa-salata
jeg er ikke sikker..og det var den jeg var efter..
OK kommer tilbage imorgen .. midnat nu her i BKK
tilføjet af

Den kan jeg..!

Tara-mo-salata, er en fiskerognssalat, blandet med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
Smager himmelskt!
Kajsa
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.