1tilføjet af

glædelig jul - i england

Britisk politi genåbner sager om æresdrab
Antallet af unge britiske kvinder, der anmelder dødstrusler fra deres egen familie er fordoblet på et halvt år, og britisk politi har nu genåbnet 122 sager, for at undersøge om der var tale om mord i familieærens navn.
LONDON: De er enten forsvundet fra jordens overflade eller døde under mystiske omstændigheder, de 122 piger, hvis sager det britiske politi nu har genåbnet. Deres liv var vidt forskellige, men en ting havde de til fælles. De kom alle fra kulturer, hvor det i visse tilfælde er acceptabelt at straffe overtrædelser af familiens æresbegreber med døden. En dom, der i mange tilfælde kan blive eksekveret af familien selv.
Som den 19-årige Rukhsana Naz, der var blevet gravid med en gammel kæreste, og havde bedt om en skilsmisse. Hendes mor holdt hende nede, mens en bror kvalte den højgravide kvinde med et stykke ledning. Da en anden bror kom ind i rummet, græd moren og råbte at sønnen skulle være stærk. Bagefter tvang hun ham til at hjælpe med at skaffe familien af med liget af den uartige datter. Æren var genskabt i familien.
…I andre tilfælde hyrer familien en lejemorder fra det tidligere hjemland, der flyver ind alene for at dræbe det formastelige familiemedlem og derefter forsvinder igen. Det var den løsning den 51-årige Kalwinder Dosanj havde udtænkt for sin 22-årige datter Sanjit, der som sikh ifølge hans vurdering havde overtrådt alle regler for acceptabel opførsel ved at blive kæreste med en jødisk mand. Han henvendte sig derfor til en lejemorder og bestilte drab på sin egen datter, kæresten og kærestens far for at sætte en stopper for, hvad han opfattede som en plet på familieæren, der kun kunne vaskes bort med mord. Forbrydelsen blev kun stoppet, fordi den lejemorder Kalwinder Dosanj forsøgte at hyre var en politibetjent, der arbejdede under cover.
… Den 16-årige Heshu Yones drømte om et liv sammen med sin kæreste, men inden hun nåede at gøre alvor af sine planer stak hendes egen far hende til døde for at rense familiens ære.
LONDON: »Farvel far. Jeg er ked af, at jeg har skabt så mange problemer, og at jeg ikke var, hvad du havde håbet på, jeg ville være. Der er ting, som du og jeg aldrig vil blive enige om, og du kan ikke lave om på dig selv.«
Sådan begynder det brev den 16-årige Heshu Yones skrev til sin far, mens hun drømte om at begynde på en ny tilværelse sammen med sin libanesiske og kristne kæreste.
… Han har senere fortalt, at han græd, da han udførte dødsdommen over sin egen datter. Han stak hende adskillige gange med en stor kniv, og sikrede sig, at hun var helt død, da han skar halsen over på hende. Bagefter forsøgte han at begå selvmord ved at skære halsen over på sig selv.
tilføjet af

What?

Syg Familie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.