13tilføjet af

Gammel strøm?!?

Hejsa gutter!
Vi har haft to elinstallatører ude (Veksø El. Service) i forb. med omsætning af en ny kogeø i vores nye køkken. De kom ind på noget de kaldte 'gammel strøm' som efter sigende skulle ophobe sig i gamle installationer som de så mente de skulle udskifte hvis vi skulle undgå brandfare mv. De sagde også at forsikringen ikke dækkede hvis der sprang gnister fra gamle ledninger - vi har fjernet en del gamle installationer selv og som bare ligger løst på gulvet. Er det rigtigt at der er sådan noget rest-strøm eller hvordan man nu skal benævne det? Er det ikke det man også kalder statisk elektricitet - eller er det 'jord-leder' - de nævnede en hel masse.
vh.
De forvirrede :-(
tilføjet af

sorry griner

gammel strøm finder ikke!
men de har virkelig taget strøm på jer!
jordforbindelse er noget der skal værer i alle huse, for at hfi relæet virker ogdt nok!
jordring skal der værer på instalationer i køkkener og på badeværelser.
en jordledning er altid gul og grøn
smiler er det "strøm" nok
tilføjet af

Gammel strøm til gammelsmølf!

Spurgte du ikke om du kunne sælge denne gamle strøm tilbage til elselskabet?
Der er ikke noget der hedder gammelstrøm.
Der er noget der hedder gamle installationer og disse skal man passe på!
Din jordledning er der for at fjerne støj fra dine maskiner, samt for at sørge for din sikkerhed.Den hjælper Hpfi relæet med at slå fra så du ikke får stød.
Hvis du selv roder med installationen, skal du være 100% sikker på at der er slukket for den sikringsgruppe du piller i.
Du skal sikre dig at der ikke er noget kobber synligt nogen steder, samt have din dobbelisolering på plads (elektrikerørene skal sluttes pænt i dåserne).
Hvis du er lidt usikker påå om du har styr på det, så lad elektrikkeren komme til. (ikke den fusker du havde ude, men en mere ærlig af typen. De findes).
Held og lykke
Nhs
tilføjet af

Pas på gammel strøm!

Det er ikke særligt tit man kommer ud for det men på bla.et tv er der det man kalder gammel strøm...
Det er noget der sidder i nogle "kondensatore" som fungere som et slags batteri....
SÅ SELV OM DU TAGER STIKKET UD AF KONTAKTEN PÅ DIT TV,SÅ ER DER MASSERE AF FARLIGT STRØM TILBAGE....DET FORSVINDER DOG I LØBET AF ET PAR TIMER ELLER MERE.....
SÅ PAS PÅ...."GAMMEL STRØM FINDES"
tilføjet af

Gammel strøm findes...

så vidt jeg ved findes det bla i et tv som du lige har slukket.....prøver du at røre noget indeni efter det er slukket,så bliver du grillet...."strømmen sidder i nogle store kondensatore som fungere som et slags opladeligt batteri"...det forsvinder dog efter et par timer eller mere
SÅ PAS PÅ...GAMMEL STRØM FINDES
tilføjet af

Det er DIG der grines af

...Synes du skal undersøge tingene, FØR du griner af en der, TØR spørge og ikke bare som dig, TROR han ved...
tilføjet af

Den har ingeniøren aldrig hørt om

Hmm, jeg er udannet elektriker, el-ingeniør og har el-autorisation. Jeg er ikke meget for at ned mane sager som jeg ikke har undersøgt til bunds og det er også længe siden at jeg har arbejdet med alm. elinstallationer men:
Der kan ophobes energi/strøm, er i batterier eller kondensatorer. Ledninger/kabler virker i TEORIEN som en kondensator, men det er ret teoretisk og jeg kan ikke forestille mig at det skulle giv anledning til et problem, da disse ledninger aflades ret hurtigt og ikke kan indeholde særligt meget energi.

Jeg har med andre ord aldrig hørt om gammel strøm som andet end en gammel skrøne eller en joke.
Gamle ledninger kan sagtens være et problem men det skyldes noget helt andet.
Stofledninger (vist nok fra før år 1950) kan godt krakelere i isoleringen så snart man rører ved dem og så kan man blive nødt til at skifte lendingerne. Jeg har også oplevet, at fugt/vand var trængt ind i installationer med stofledninger hvorefter at sikringerne sprang eller at jeg fik et ordentligt rap over fingrene når jeg rørte ved lendings rørene.
Har du fået lavet installationerne til kogeøen på tilbud❓Så dækker historien nok snarrere over at elinstallatøren har opdaget at det ikke var så nemt/billigt som han troede og så vil han vinde på gyngerne hvad han har tabt på karrusellerne.
Han kan f.eks. have været uheldig at isoleringen på stofledningne er krakkeleret, hvorefter at han er nødt til at trække nye ledninger og det gør opgaven dyrere.
Du skriver at det er elinstallatører der har været forbi, mon ikke kun de er elektrikere, ring til elinstallatøren (deres chef/ansvarlige i firmaet). Og spørg ham om det ikke er en lidt tyk historie. Måske kunne du også luske til en anden installatør/et andet firma for at få hans syn på sagen.
Mvh Jacob
tilføjet af

Så får man altså ikke

stød hvis man piller i et tv der lige er blevet slukket??..svar udbedes fra installatøren..
På forhånd tak.
tilføjet af

Tænk jer om!

Nej det gør man ikke. Der sidder ganske vist kondensatorer, der er med til at udjævne spændingsændringer, og derfor er i stand til oplagre strøm, men vi taler om sekunder, så inden du får skruet apparatet fra hinanden er den strøm forsvundet forlængst.
Med hensyn til jordledninger, dobbeltisolering, hfi, hpfi relæer og andet sikringsudstyr, så lad være at pille, hvis I ikke er fagfolk, det er livsfarligt, husk du kan ikke se strømmen, kun måle eller mærke den, og så er det som regel for sent. Jeg har set de utroligste ting, sat sammen af folk, som i bedste tro har ment, de har lavet noget rigtigt, men som har vist sig at være til fare for dem selv. Det er ikke uden grund man står 4 år i lære som elektriker.
tilføjet af

til bageren efter moderkager og kejsersnitter

Jeg er ikke elektriker men jeg er ret sikker på at der ikke ophober sig gammel strøm i en ældre installation.
Jeg skal ikke kunne sige om det er et fagudtryk for noget andet.
Men det er da velkendt at gamle elinstallationer kan være brandfarlige, men det er vist snarere fordi mus og rotter kan have gnavet isoleringen af ledningerne.
tilføjet af

gammelstrøm i fjernsyn

der vil i en tid efter at man har slukket for et fjernsyn være strøm eller rettere spænding inden i er fjernsyn, højspændingen i et farvetv er på 25 000 volt, og selve billedrøret virker som en kondenesator som kan holde spændingen i et stykke tid, og 25 000 volt er somænd rigeligt til at slippe af med svigermor, hvis man nu ellers kunne finde en måde at få hende til at hjælpe med reprationen af dette tv..¨
hygge.
tilføjet af

øv da ossse

den faldt jeg også for, men det er mange år siden mine brødre lavede grin med mig.
tilføjet af

ang. gammel strøm

Der er vist nogen der prøver at ta' røven på jer. Der findes IKKE gammel strøm. Men i visse elektriske komponenter som kondensatorer, elektrolytter oplagres en vis spænding efter du har slukket. ( lidt som i et batteri ) og man kan få et rap over fingrene hvis det slukkede kabel ligger ved siden af spændingsførende kabler. Dette er induktion.
tilføjet af

svar

svaret er ?
hvor fanden skulle jeg vide det fra? xb
god dag :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.