4tilføjet af

For mange grøntsager?

Det lyder højst usandsynligt, men er det muligt at spise for mange grøntsager? Jeg spiser MANGE grøntsager, hver dag! Husker også proteiner i form af kød, mejeriprodukter og fisk m.v. - men undgår alle kulhydrater, der ikke stammer fra frugt og grønt. Jeg føler mig altid mæt, da jeg med jævne mellemrum sørger for at spise. Men mæt med, til tider ret dårlig, samvittighed. Man kan da ikke tage på af grøntsager, vel? Jeg mener, det er vel fibre og væske det meste... Man skal ikke sulte sig, når man vil tabe sig, det ved jeg, og jeg varierer skam også udvalget af grøntsager, for at undgå "ensidig kost". Men at føle sig bare utilpas, når man er "mæt" er ret uheldigt, når ens kost primært består af grøntsager... (Puh, jeg er ved at blive lidt for kostbevidst...!) Bekræft venligst min ubegrundede anmodning...
tilføjet af

For mange grøntsager

Nu er jeg ikke ekspert, men man kan godt få for mange grøntsager - tror jeg. For meget af alting er ikke sundt for nogen.
Men hvor mange grøntsager er for mange - godt spørgsmål. Du skal huske på at variere det meget.
Også godt at du sørger for at få andre ting også.
Grunden til jeg siger du måske skal kigge på hvad du spiser er, at det lyder til du er træt.
En grund kan være for ensformig kost. Men det kan skyldes 117 andre ting også.
Er du stresset - fysisk eller psykisk? Har du for mange ting at tænke på? Kig på dit liv - og hvad du spiser - her har du svaret.
Håber du kunne bruge dette til noget.
tilføjet af

ikke for mange

du kan ikke få for mange grøntsager! Tænk over hvordan du tilbereder dem, varier dem og spis løs! Hvis man kunne få for mange grøntsager, hvad skulle vegetarer så gøre? Og hvis du tilbereder grøntsagerne uden for meget fedt og dressinger, så kan du heller ikke tage på af dem!
tilføjet af

hov jeg glemte

Du kan blive oppustet af dem - men det forsvinder med tiden. Hvis du er igang med en slankekur, så er det den "oppustethed" der pirker til din dårlige samvittighed fordi man ofte er oppustet, når man har overfyldt sig med "dårlige" ting. Din mæthed varer længere jo mere grove grøntsager du spiser. Klø bare på ;-)
tilføjet af

Pas nu på

Med helt at undgå kulhydrater, de er også vigtige at få, da det er kulhydrater der giver sukker (glukose) til hjernen og musklerne, sandsynligt grunden til at du bliver træt*s*
Det eneste du skal huske på er at spise de gode kulhydrater i form af groft/fiber brød, kartofler og fuldkorns paster olign.
Vedr. for mange grøntsager, så nej du kan ikke få for mange, men husk at variere dem sådan at du også får de grøntsager med mange fibre i, de modvirker træg mave, giver større mæthed og vitaminer..( kende tegnet på grøntsager med mange fiber er at de skal koge længere, så som gulerødder, rodfrugter, bønner og kål).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.