28tilføjet af

Ferie uden skrigende unger

Det ville virkelig være lykken, om i kære forældre, ville tænke jer godt om, inden i slæber jeres til tider næsten nyfødte afkom med på jeres ferietur, og dermed belemre jeres medrejsende, med jeres afkoms skrigende hyl.
Vi to halvgamle, har lige været på en dejlig ferie tur på Kreta, hvor vi rigtig skulle nyde det, og hotellet havde vi været på 3 gange før, så INTET kunne gå galt, men men men...
Det viste sig desværre, at der var masser af børn, lige fra ca. 14 dage gamle og til en 12 års alderen, men de værste var helt klart dem der var 2 - 4 år gammel, der var mage som ikke vidste hvad opdragelse var for nogen, og det stod også helt klart, hvem der bestemte der hjemme, for hvis de ikke fik deres vilje nu, NEJ NU, så stak de et helt vildt hyl, og så fik de deres vilje......
Næste gang vil jeg helt klart gå efter et hotel med fred og ro, for det er alså noget surt, for vi har jo alså også sat en masse penge i en rejse, hvor vi skulle slappe af, og jeg kan slet ikke forstå, at i forældre slæber sådan nogle unger med på ferie, det kan da' ikke være ferie for jer at ha' dem med, men selfølgelig, hvis i bare lader stå til, så spiller det jo ikke nogen rolle, men ungerne havde vel nok bedre af, at være hjemme hos mormor.
hej
tilføjet af

Og I har fortrinsret fremfor børnene fordi...??

Hej Jens
Tro mig - både børn og forældre har været ligeså irriteret på jer, som I på dem.
Så jeg er helt enig i, at I nok skal vælge et pensionisthotel i fremtiden.
Så er I fri for børnefamilier, og vi er fri for jer :-)
Og sidst men ikke mindst... enten har I aldrig haft børn, eller også er det MEGET lang tid siden.
En 2-årig er jo netop ved at lære, er ved at blive opdraget.
Den gode pensionistvenlige opførsel er altså ikke noget børn er født med. Og der går altså lige lidt tid, før de lærer, at hyl ikke er måden at kommunikerer på.
Børn hyler mv. jo netop, fordi de ikke kan kommunikerer deres ønsker ud på anden måde. Og en 2 årig har ikke et vokabularium som en 70 årig.
tilføjet af

ej, jeg synes altså også det er lige sart nok

Vi skal jo allesammen være her. Hvad med i gamle dage hvor man stuvede en hel familie sammen i et enkelt stuehus på 30 m2. Både bedstemoren og bedstefaren i samme hus som forældrene samt 7 unger samt spædbørn der vågnede om natten...og høns der gik på loftet...og fluer overalt....og tyfus...og lopper.
Nej, vær glad for den stilhed og ro der præger din hverdag og at du kan komme til lægen når du er syg - og ikke har unger rendende rundt om dine ben. Og vælg så et ikke-børnevenligt hotel næste gang hvis du vil have absolut meditationsagtig ro og stilhed på ferien også.🙂
tilføjet af

Ferie!

65-ferie har nogle dejlige busture til Harzen med mange tissepauser undervejs
og bankospil om aftenen.
Det lyder som om, at det mere er en ferieform for dig!!!!!
tilføjet af

nej skader ikke .....

men kære forældre det med livlige børn ok men uden evnen til at forstå andre mennesker og tage hensyn ....vil helt sikkert give dem en røvtur som voksne vi ser de første resultater nok af små "konger" der ikke gider lorte opgaver....der starter man.
så prøv et nej i ny og næ alt andet er misforstået kærlighed......for jeg er fuldt enig mange magter ikke konfikten ved et nej!
tilføjet af

Fatter du ikke budskabet

Vi gidder ikke høre skrig og skrål når vi er på ferie.
Hvorfor skulle de forældre og børn være irriteret på de andre?
Du kan da ikke mene at andre feriegæster skal tyraniseres af skrigende børn.
Har været i sovebus sydpå, hvor en enlig mor havde 2 småbørn med; den ene blebarn.
Ikke sjovt for os andre, børnene (kunne tydeligt høres), men måske syntes moderen det var sjovt, selvom hun ikke så sådan ud.
Vi har selv haft børn med på ferie, men først når de ikke var til besvær for andre.
Tag lige lidt hensyn til andre, tak.
tilføjet af

og børnefamilier har fortrinsret fordi???

Hvorfor har børn og forældre været irriteret på trådstarter???
Hvorfor skal mennesker som tager på ferie uden børn bo på pensionisthotel, man kan jo godt være 39 år, have børn og stadig tage på ferie uden dem, hvorfor skal man så bo på pensionist hotel???
Hvorfor er det lige børnefamilier absolut ikke skal tage hensyn til nogen???
Hvorfor er man enten enorm gammel eller barnløs fordi man ikke gider høre på skrigende og hysteriske småbørn hele tiden???
Et barn som kun kan kommunikere med hyl er jo et lille barn, hvorfor skal barnet så absolut slæbes med på hotelferie, lej dog et sommerhus. Normalt kan et 2 årigt barn godt forstå hvad man siger til det og en del kan skam også mange ord, så hvis de hyler meget i den alder så er det nok fordi så får det sin vilje.
Selvom man har børn så husk, at selvom barnet er verdens navle i forældrenes verden, så synes vi andre altså ikke at dit barn er noget specielt og gider derfor ikke hverken se eller høre på ungen hele tiden.
Og inden du også gør mig til både pensionist og barnløs, så har jeg altså 3 børn, alle under 14 år, de har først været på hotelferie i år, før det har vi brugt camping for det fik vi alle meget mere ud af end en ferie sydpå.
migogmig - helt uden hyle unger
tilføjet af

En gammel nisse

Sådan føler jeg mig skam ikke langt fra, på det samme hotel sidste år, var der 2 små rollinger ca. 3 og 4 år en dreng og pige, der var ingen tvivl om at de kunne lide hinanden, de havde det skønt sammen, UDEN HYL OG SKRÅL, for de var opdraget, og havde ikke bare fået deres vilje, den ene var fra Tyskland og den anden fra England.
Børn jo det har vi da' også haft, det var jo dengang da' man sagde at børn ikke skulle høres men ses, dengang var det jo helt naturligt, at man selv stod for det ansvar at opdrage sit afkom, i dag er det jo samfundets opgave.
Der er ganske givet mange af i unge, der ikke aner hvad det lille ord " opdrage " eller " ansvar "egentlig betyder.
hej
tilføjet af

Netop !!!!!

Fra nogle sider er der fokus på problemet med at nogle forældre ikke sætter grænser når de små formodes at være gamle nok til at forstå det, nogle af disse børn tager så fuldkommen magten og man har set at de senere tæver forældrene for at få deres vilje.
Og forældrene må jo ikke slå igen.............
Resten af livet er de nogle egoister ingen kan holde ud af være sammen med, er det virkelig det moderne forældre ønsker for deres børn ???
Selv lader jeg som ingenting da man jo ikke skal blande sig, og spædbørn hyler pr.definition
Tag Jer ikke af de skribenter i tråden der vil sende Jer på pensionistrejser, vi er jo en enorm gruppe af 50-60 årige som jo er "halvgamle".
tilføjet af

Du kan få det, som du vil have det

Du skal bare betale for det. Klart familierne vælger de billigste rejsemuligheder, så du er nok nødt til at finde dig i dem, hvis du ikke vil betale dig fra det.
Tror det eller lad være. Mange forældre nyder deres børn - også på ferie.
tilføjet af

Naturligvis skal børn have lov være der

Men opdrage, ha, nej det gør forældre ikke i dag.
Mine børn hylede og skreg aldrig.
Jeg skældte sjældent ud og slog aldrig, men jeg talte med mine børn. Jeg fortalte dem, at det måtte de ikke og det måtte de gerne. Fortalte også grunden, hvis der var noget de ikke måtte. Børn er slet ikke dumme, men de voksne, kan være det.
Unge forældre lader som om de ikke hører skrigerier. Svarer heller ikke børnene, når de spørger. Jeg sagde til en far: Du må da forklare, hvorfor drengen ikke må.
Det er heller ikke nok, at sige: Fordi jeg siger det.
Drengen blev lettere hysterisk og det forstod jeg sandelig godt. Det var faderen, det var galt med.
Og det andet tilfælde sagde moderen intet, da barnet rodede rundt i varerne i butikken. Hun kunne jo lige sige: Det må du ikke. Nej opdragelse, det kan man ikke kalde det.
De bliver opdraget til at blive små egoister.
Det er sandheden, men den er ilde hørt, det ved jeg godt.
Mine børn har opdraget deres børn. De er ALDRIG blevet slået, men talt med. Jeg har aldrig nogensinde hørt mine børnebørn, to piger og en dreng, hyle og skrige.
Der bliver talt og forklaret og det er noget andet.
Men naturligvis skal børnene med på ferie og så må vi andre finde et "pensionist" sted, hvis vi ikke kan holde det ud. Jeg kan ikke holde det ud, det indrømmer jeg. Men det er mig, der må finde et andet sted.
tilføjet af

Det har ikke været sjovt

Men jeg ville have hjulpet moderen. Hun har sikkert ikke tænkt over, hvor hårdt det er , at tage på ferie med små børn i en bus. Helledusseda.
Jeg gider heller ikke skrig og skrål og jeg ville bittert have fortrudt turen. Men jeg havde hjulpet hende. Hun har ikke haft det morsomt.

Jeg husker dengang politikerne fandt på, at ældre og yngre med børn skulle blandes i boligblokkene. Så kunne de få glæde af hinanden. 😃😃
Jamen, hvordan kan de dog få den tanke. 😮
Jeg var noget yngre, men havde ikke små børn mere.
Jeg ville flygte skrigende væk.
tilføjet af

Alt var bedre i de gode gamle dage

hvor børn skulle ses og ikke høres.
Ja - du har da ret til din mening, jeg behøver jo ikke at dele den 😉
Jeg er HELT sikker på, at børnene var meget mere velopdragne i gamle dage, forældrene tog mere ansvar, solen skinnede mere, musikken var var bedre end den nymodens råk å rul, og soldatertiden var lutter sjov, fis og ballade.
Jeg er da glad for, at du har oplevet børn, der lever op til din standard.
Jeg har også mødt pensionister, at var tolerante. 😉
Spøg til side - der skal være plads til alle. Både unge og gamle.
Hvis man har specialønsker - såsom ikke at mænge sig med fx børn eller gamle, der ikke lever op til ens idealer, må man jo købe specialture.
Det betyder ikke, at der ikke findes uopdragne børn, eller intolerente pensionister (eller andre intolerante).
Og til de andre i tråden: jeg har ikke sagt, at børnefamilier skal have fortrinsret.
Jeg siger, at hvis man ikke vil benytte sig af specialtilbud, må man affinde sig med den brede befolkning. Og den består nu engang af mange forskellige mennesketyper. Opdragne som uopdragne.
tilføjet af

Svar på ét afdine ?

Hej
Jeg svarer lige på ´t af dine spørgsmål - resten er besvaret i et andet af mine svar :-)
Du spørger: "Hvorfor har børn og forældre været irriteret på trådstarter???"
Fordi der er ikke noget mere irriterende, når man får "bebrejderblikket" fra en intolerantpensionist, der er af opfattelsen, at børn skal ses men ikke høres.
Som du kan se, kan det nå at udvikle sig til et skønt uvenskab, hvor både forældre og pensionister føler, at have retten på sin side.
tilføjet af

magelig rødvins-og feinschmeker-generation!!!!

Jeg sidder altså og bliver irriteret over jer halvgamle på 50-60, når jeg læser hvor lidt I egentlig tåler. Jeg synes sgu godt nok I er magelige og intollerante. Det er også nemt når man sidder i sin stue med sit krydsogtværs-blad og en lille tæppetisser af en hund som eneste forstyrrende element. Det er simpelt hen for lang tid siden I selv har været i sving. Og når I så endelig kommer i sving (hvad I sjældent gider), så er det med en golfkølle, når I tager til Spanien for at drikke rødvin og slå mave og blive enige om hvor åndsvage vi andre er. Men gider hjælpe os????...det gør I ikke! Næh...nej, så hellere tage på ferie for at få endnu en slapper...på den billigste billet. Og så forvente der kun skal være plads til jer!!🙁
Ja, tak vi andre dur skam ikke til forældre. Hellere give sit barn tæsk til tavshed - ligesom i gamle dage. Mine forældre havde nemlig en rædsel af en barndom - begge to. Den ene boede hos en psykopat-reservemor som låste børnene ind i skabe, når de skulle holde deres kæft. eller også blev de sendt ud om natten for at rende rundt om huset - i vinterkulden - uden ret meget tøj på! Jo, jo - det er skam effektivt. Og de voksne får sådan en dejlig ro.
tilføjet af

HmHm

Sådan tror jeg slet ikke du kan gøre det op.
Man ændrer sig jo ældre man bliver. Det vil du selv gøre, selv om du ikke tror det nu.
Man tåler ikke så meget støj mere og man bliver hurtigere træt.
Man ændrer sig livet igennem.
Jeg slog ikke mine børn. Jeg skældte ikke meget ud, men jeg talte med mine børn. Børn i dag er meget højrøstede og det er meget trættende at høre på, når man bliver ældre.
Jeg tror støjen skyldes børn bliver passet ude og de skal være højrøstede for at blive hørt. Forældrene er stressede og orker ikke at fortælle børn, hvordan man opfører sig.
Det er ikke pænt at børn skriger for at få deres vilje. Det er ikke nødvendigt, hvis man taler fornuftigt med børnene.
Det er heller ikke alle, der har råd til alt det du nævner.
Jeg har hjulpet mine børn rigtig meget, så skær nu ikke alle over en kam.
Men det er jo heller ikke de ældres opgave at passe børn, det har vi gjort. Og alene.
Det er en kærlighedsgave, når vi hjælper.
Tænk lige lidt over det det, ellers kan det hurtigt blive dig, der er intolerant.
tilføjet af

vi andre bliver sgu også trætte..

..rigtigt udmattede og trætte. Det er der bare ikke noget der hedder, når det er os. Vi kan ikke tage en slapper når vi har behov, selvom man er både sulten og træt og blodsukkeret er fuldstændig i bund uden at have mulighed for lige at sætte sig 2 minutter. Nej, som forældre må man sætte sig selv til sidst. Det måtte I også da I havde små børn. I har bare glemt det!
Men jeg synes det værste er: når man hører på pensionisterne, som vitterlígt rejser 5 - 6 gange om året og ikke bestiller andet end at slappe og dase året rundt (og ikke tilbyder at passe børnebørn, fordi de selv synes de er for gamle) - når man så hører dem sige, at de ikke kan forstå man har brug for en ferie engang imellem - og at man da bare kan tage ud og rejse, når man bliver pensionist....så står jeg fanme fuldstændigt af!!! Så tænker man da godt nok kun på sig selv. Og det er også det jeg hører, at Jens gør.🙁
tilføjet af

NEJ NEJ

at sætte sig 2 minutter. Nej, som forældre må man sætte sig selv til sidst. Det måtte I også da I havde små børn. I har bare glemt det!

citat slut.
🙂
Jeg har ikke glemt noget. Husker det meget tydeligt. Jeg husker også, jeg var træt, men det er en anden træthed. Nu gør det ondt alle vegne.
Jeg har jo passet børn. Jeg har arbejdet. Jeg skulle holde ud. Joe, du kan tro, jeg husker.
Jeg var så træt af ingenting i går, at jeg gik i seng kl 20/30 . Og stod op kl 7. Jeg er stadig træt. 😖
Jeg forstår dig skam godt. I unge har det hårdt, der er mange ting der skal klares. Husk på, jeg har jo mine voksne børn. Jeg forstår I trænger både til hvile og ferie.
Det er bare ikke vores ansvar, det er jeres eget. Lige som ansvaret var mit, da børnene var små.
Men jeg har hjulpet, hvis mine børn trængte til hjælp. Af kærlighed .
Men derfor siger jeg også, det er os, der må finde ferie et sted, hvor vi kan være i fred. Det trænger vi også til. At komme lidt hjemmefra, hvis bare man kan skaffe pengene.
De mennesker der stadig kan fare rundt og har penge, de skal jo ikke stå til ansvar for nogen. De behøver ikke at passe børn, det er ikke deres ansvar mere.
Men de må selv finde et sted uden små børn, hvis ikke de gider dem. Det er deres eget ansvar.
tilføjet af

hej anonym

Det lyder altså som om, du slet ikke er målgruppen for dem jeg er blevet gal på.
Og jeg er altså godt klar over, at ældre mennesker ikke er spor ens allesammen. 😉
Dem jeg har stirret mig gal på er dem, som ikke tåler andres tilstedeværelse (som forstyrrer deres egen indre ro og harmoni). Som kun har nok i sig selv og deres egen generation. Og som fordømmer andre generationer. Og samtidig sidder de og bliver enige om, hvor dumme andre er mens de nyder en kold øl og slår mave i solskinnet og ikke har andet at lave end at gå op i sig selv. Det er altså træls både at se og høre på. Det var slet ikke dig jeg talte til. Det kan jeg høre ud fra det du skriver. 🙂
tilføjet af

Hej Carla

Næe, det tror jeg egentlig heller ikke det er. 😉
tilføjet af

Jeg er halvgammel

Men er stadig på arbejdsmarkedet, jeg er 58 år gammel, og tager ikke på ferie 4-6 gange om året og render aldrig til spillegilde, og har heller ikke en tæppetidser, jeg har bare lige som alle andre, at når det er ferietid, så vil man godt væk fra det hele, og så kan jeg se her at så skal man bare finde sig i at få sin dyre og til normal pris købte ferie delvis ødelagt af i forældre, der slæber jeres afkom med.
Jeg er ikke sart, på ingen måde, men jeres tid kommer også, så hvis du ellers er muligt, så lad os tales ved når i også bliver halvgammel....
Hej
tilføjet af

Hvis din ferie kan blive ødelagt af

at andre mennesker tager deres børn med på ferie (hvor skulle de ellers gøre af dem?) så må du opsøge steder, der ikke er "familievenlige" - Hvor svært kan det være?
At du ikke har ønsket at holde ferie med dine børn, er jo svært at forholde sig til.
tilføjet af

ferie uden skrigende unger

De fleste rejsebureauer efterhånden, har hoteller, hvor der er børnefrie zoner.
Hvis man øsker en ferie med fred og ro, så kan man vælge dem.
Ikke at jeg synes det er i orden, at der skal være sådan en larm på andre hoteller, men jeg tror ikke rigtig at der er noget at gøre ved det. Skrig og skrål følger nødvendigvis med, når der er børn. Det ved de fleste.
tilføjet af

Vis nu hensyn!!!

Når man vælger at tage på et hotelophold, bør man i høj grad tage hensyn til hotellets andre gæster.
Dette gøres eksempelvis ved ikke at afspille højt musik, ikke skændes højlydt med manden/konen, droppe højlydt lagengymnastik og i særdeleshed ikke medbringe skrigende unger.
Hvis det er komplet umuligt at tage hensyn til sine medmennesker, bør ferien måske i stedet gå til et sommerhus ved Vestkysten, hvor der er lang til naboen!!!!
tilføjet af

øhm.

Du er megeet sød.
tilføjet af

Og hvad er der så i vejen med ikke at have børn?

Trådstarteren her havde nu vist haft børn selv, men hvad hvis det var én der ikke havde? Skulle han/hun så bare have holdt sin mund med sine klagepunkter? [:*(]Jeg er for eksempel barnløs skolelærer, og jeg gider sgu hverken holde ferie, hvor der er mange skrigende unger - eller på et pensionisthotel!😉 Jeg har heldigvis heller ikke prøvet nogen af delene, men det har trådstarteren åbenbart, og det kan da være yderst rart for mange af os andre også at høre om, hvilke mellemveje der findes.
Man kan sagtens være både klog på børn, være træt af dem og glad for dem og have haft dem selv eller ej - og samtidig have brug for at fortælle om en træls oplevelse uden at blive heglet ned.
tilføjet af

Ferie uden skrigende unger

Jeg kan godt forstå dig, jeg tror mange har det på den måde. Derfor er der kommet en del børnefrie hoteller, hvor folk kan holde ferie i fred og ro uden skrig og skrål og hoppeborge og legepladser. Jeg ved, at Star Tours har hotellerne, der hedder Blue Couple og der er sikkert mange andre, der også har hoteller uden børn.
I flyet kan man nok ikke slippe for dem.
tilføjet af

Forstår dig Jens

Der må komme nogle hoteller hvor børn under 10 år er forbudt. Det kan ikke være rigtigt at småbørns familier skal fylde det hele. Det er over det hele de fylder det hele. Her kommer vi og vi har barnevogn med så må i andre springe for livet
tilføjet af

Ferie uden skrigende unger

Jeg kunne ikke være mere enig.
Vi har selv 2 "børn" på 18 og 24 år. Ikke desto mindre holder vi ferie i lejede huse i bjergene ved Malaga. Grunden til at vi hverken vælger hotel eller feriekompleks er andres forkælede og styrende børn. Vi vil nemlig også gerne have ro og fred i vores ferie. Da jeg til daglig arbejder i en skolefritidsordning ser jeg på nærmeste hold hvor forkælede børn er. Unge forældre er utrolig fokuseret på deres egen lille pode og kan ikke forholde sig til at der er andre børn som også skal bemærkes.
Rart at nogen er ærlig omkring deres syn på andres snotforkælede og uopdragne unger. Hatten af for dig
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.