15tilføjet af

Er abort mord?

Hvor går grænserne for abort?
Jeg betragter et barn som et menneske allerede ved befrugtningen. Og når et foster faktisk er et menneske allerede dér.. så må det jo være mord!?
Endnu engang.. Hvor går grænserne?
tilføjet af

JA!

Hej
Jeg er helt enig med dig i dit synspunkt!
Et lille menneske bliver skabt ved befrugtningen, og derfor er det fuldstændig vanvittigt, at man kan få foretaget en abort!
Man slår et lille barn ihjel, og burde blive straffet med straffeloven strengeste straf..
Men hvad sker der? Ingenting.
Samtidig er det et interessant spørgsmål du opstiller. For hvor går grænsen?
Hvad hvis det er en kvinde som er blevet voldtaget? Er det så lovligt at få foretaget en abort?
tilføjet af

Du bestemmer selv

Grænserne, dem laver du selv og de gælder kun for dig. I din verden er det måske forkert, i andres er det rigtigt. Der er ikke nogen overordnet moralsk lov for noget som helst. Hvis du slår en flue ihjel er det mord. Hvis du slår et menneske ihjel er det mord. Du og kun du afgør forskellen.
tilføjet af

Det er for langt ude`

Jeg håber der vil blive rejst en straffe sag mod dig, fra en der har fået foretaget en abort. At udråbe andre som morder er en grov krænkelse, jeg tror de fleste kvinder der får foretaget sig en abort, gør sig mange tanker omkring det. Men skal man tale om organiseret mord på mennesker, er det den modstand man inde for religiøse kredse, har haft imod brugen af prævention. ADIS havde aldrig fået den udbredelse, hvis det ikke havde været for en gammel konservativ sexual moral, som eksistere inde for Den kristne Kirke og muslimske verden. Der kan man se konsekvensen af folks religiøse vangforestillinger, og den lidelse det medført for det Afrikanske folk.
Mvh
tilføjet af

Vi er alle massemordere.

Til Toms fra 1917. Spørgsmålet om abort er mord, skel ses i relation til, at der ved et godt gammeldaws samleje pumpes et par millioner sædceller op i kvindens underliv. Kun en eller få sædceller bider sig fast i ægget hos kvinden. Resten af sædcellerne dør. Er det så ikke også mord. Alle de celler, der går til grunde?.
tilføjet af

Etisk råd,

Jeg mener nu vi fik fri abort lang tid før, vi havde noget der hed Etisk Råd. Men ellers giver man jo ikke kvinder eller forældre lov til at behandle deres børn som de vil. Vi prøver jo netop igennem vores demokrati at diskutere problem stillinger der er i vores samfund.
Men problemet med mennesker der lever med en stærk religiøs overbevisning, er at de ude af stand til se problemer i en større sammenhæng. Jeg har set et eksempel med en kvinde der har religiøse vangforestillinger, der bliver ved med at få børn selvom hun er ude af stand til at drage omsorg for dem.
Hun bliver af religiøse mennesker beskræftet i det er det rigtige hun gør, jeg kan kun sige det koster vores samfund rigtige mange penge, som kunne være brugt meget bedre på andre områder i vores socialle system.
Mvh
tilføjet af

tjaaa

tja det er så et typisk mandesynspunkt vi ser her IGEN
abort er ikke mord.. men det ved du jo ikke noget om.. det er jo ikke dig der er tvunget til at bære på et barn i 9 måneder selv om du måske ikke ønsker det.. og hvorfor har faderen ikke et lige så stort ansvar som barnets mor??? vi kvinder kan jo ikke bare stille barnet foran dets fars hus og sige her nu er det dit jeg vil ikke have det... vi har heldigvis den mulighed at vi kan få en abort..
mvh
tilføjet af

Et mandesynspunkt?

Jeg ved ikke om det er typisk for mænd at tænke sådan. Men jeg ved at det er "den nemme" løsning at få en abort!
Der er mange der har et fuldstændigt sygt syn på mulighederne omkring abort. Forstået sådan at de tænker, at det altid bare er en mulighed.. Dét synes jeg er forkert.
Faderen har vel til en vis grad også ansvaret for barnet. Han skal jo også betale penge til barnet (og dets mor).
Dermed ikke sagt at det er i orden, at faderen til et barn bare fordufter, og overlader alt til kvinden!
Du skriver at "jeg ikke ved noget om hvorvidt abort er mord". Det var dog en mærkelig bemærkning at komme med!
Jeg kan vel lige så godt have en holdning til emnet!?
tilføjet af

Ingen korstog

Tager du alt hvad folk siger for gode varer?
Du kunne aldrig drømme om at stille spørgsmålstegn ved lægers og politikeres (som jo ikke er klogere end alm. mennesker) udtalelser!?
Det skader aldrig at have sit eget synspunkt. Det føles mere rigtigt end at have overtaget nogke andres.
"..fundamentalistiske narhoveder..".
Den synes jeg lige vi skal lade stå et øjeblik!
- for sikke et udviklet sprog du har. TAK
Jeg synes da helt sikkert at kvinder skal have/har ret til at bestemme over deres egen krop! Og det har de jo.. De kræver bare lige, at de husker at beskytte sig. Og tænker situationer igennem FØR de roder sig ud i noget.
tilføjet af

Nej, det er ikke mord

(Hvorfor nu fra 1917?)
Nej, det er ikke mord at "skylle" et par millioner sædceller ud.
Liv grundlægges når en sædcelle OG en ægcelle smelter sammen! Først dér begynder celledelingen.. og livet begynder!
tilføjet af

Vrangforestilling??

Hvorfor håber du nu at der vil bliver rejst en straffesag mod mig?
Det har da ingen bund i virkeligheden.. Jeg mindes ikke at have overtrådt nogen lov.. blot ytret mig om et emne! Og det er ikke en krænkelse..

Jeg tror du har ret i, at de fleste kvinder der får en abort, har tænkt tingene igennem.. men der findes en del der ikke ser på en abort som en nødløsning (sidste udvej), men bare ser det som en mulighed der altid er der! Tingene skulle nok bare lige have været tænkt igennem lidt før..
Jeg har intet imod brugen af prævention. Det kan som du skriver, godt nok ses som et brud på Guds vilje.. men jeg mener dog at der også bør være lidt udvikling i kristendommen. Ikke alt er så firkantet som i "gamle" dage!
Og en ting er, at brugen af prævention er et opgør med Guds vilje.. (det skal være op til folk selv!)
En anden ting er, at man faktisk standser et liv, ved en abort. Er det menneskeligt eller forsvarligt??
tilføjet af

Enig...

Jeg er da helt enig, men derfor kan det jo godt debatteres.. Jeg prøver ikke at finde/skabe en facitliste!
Jeg synes ikke det kan kaldes mord at slå dyr ihjel..)
---
Men kan vi ikke blive enige om, at mord på mennesker er forkert?
tilføjet af

Godt at høre..

Det er godt at høre fra nogen der enige også.. :)
Det virker lidt som om folk er bange for at debattere dette emne. De har hørt nogen læger og politikere sige noget, og tager så bare det for gode varer, uden at overveje sagen.

Der kan være tilfælde hvor en abort kan retfærdiggøres (til en vis grad). F.eks. ved en voldtægt!
Men jeg synes der skal en holdningsændring til, på dette område. Alt for mange mennesker tænker ikke over at de faktisk slår et menneske ihjel, på samme måde som hvis barnet var nået at blive 5, 25 eller 55 år.
Grænsen er hårfin.
Men så længe mennesker ikke tænker over tingene, har de slet ingen grænse.
tilføjet af

Du skriver det må være mord,

Hvis man beskylder folk for at begå er det jo en straffe retslig afgørelse. Men efter som abort er er tilladt ifølge dansk lovgivning, krænker du personer der har fået foretaget abort, med hjemmel i dansk lovgivning.
Angående brug af prævention, er det bare en kendsgerning at oplysning, er blevet hindret fra religiøse kredse.
Det er jo ret søgeligt, at der skal bruges så mange penge/resucer på en sygdom, som kunne have været begrænset.
Men ellers er der mange andr måder et liv kan blive ødelagt på, i mange lande hvor man ikke har penge til, at få foretaget en abort slår man barnet ihjel, når det er født. Ikke fordi de elsker deres børn, men fordi de ikke har penge til at have det.
Men ellers kan ikke menneske liv blive ødelagt på mange måder, en af måder er hvis forældre ikke er stand til drage omsorg for deres barn. hvordan forholder et barn sig over for forældre der er svære stofmisbruger eller stærk alkoholisk, eller lyver om sig selv sit eget liv.
Hvordan udvirkler dette barn sig normalt, og den med det offenlige kan vare tage opgaven holder ikke.
Derfor kan en abort være god ting at få foretaget i vise situationer, der omkring 20% af befolkning, der ret svært ved klare sig i dagens samfund. Der er ingen tvivl hos mig om at kan hjælpe 20 frem et menneske, er det et valg man må foretage som samfund.
Så jeg finder det dybt forkastligt, at man fra religiøse kredse fast holder modstanden mod abort, og man præger psykiske syge med forestillinger om, at det er forkert at få foretaget en abort.
Du kan selvfølglig mene, at de kristne ikke ser så firekantet på tilværelsen som i gamle dage, men forsat idag er deres socialpolitik jo præget af, ikke at frigøre folk, men at fast holde dem i fattigdom.
Mvh.
tilføjet af

Store ord.................

jeg faldt lige over et par passager.........
"Jeg synes da helt sikkert at kvinder skal have/har ret til at bestemme over deres egen krop! Og det har de jo.. De kræver bare lige, at de husker at beskytte sig. Og tænker situationer igennem FØR de roder sig ud i noget. "
Roder sig ud ud i hvad?????????? Så vidt jeg ved er man to om DET så må man osse være to at sikre sig - eller er det fordi det er kvinden der bærer barnet, at hun også bærer hele ansvaret??

"Faderen har vel til en vis grad også ansvaret for barnet. Han skal jo også betale penge til barnet (og dets mor)."
Her syntes jeg godt nok du er noget "langt ude"
Betale penge - til barnet, ja - men de betaler altså ikke noget til "dets mor" - og de penge dækker ingengang en brøkdel af, hvad et barn koster - og så kan de endda trækkes fra i skat!!!! Og hvad med ansvaret for barnets hverdag og opvækst???. Hvis ikke du vil det, syntes jeg din mening "falder til jorden" med et brag!!!
Selvfølgelig har du lov til at have din mening - men så må du også være parat til at tage medansvar for barnet hverdag og opvækst (og udgifter), hvis du gør en pige gravid - også selv om det var et "engangsknald"!!
Det kan ikke klares med dine udsagn om "hun bare kunne have tænkt som, inden hun rodede sig ud i noget", eller en lille pose penge "i nakken" på hende og barnet.
Og jeg så går jeg iøvrigt ind for fri abort.
tilføjet af

Store ord............

Ups, fik liige placeret en indskudt sætning forkert...
prøver igen....
SORRY :-(
jeg faldt lige over et par passager.........
"Jeg synes da helt sikkert at kvinder skal have/har ret til at bestemme over deres egen krop! Og det har de jo.. De kræver bare lige, at de husker at beskytte sig. Og tænker situationer igennem FØR de roder sig ud i noget. "
Roder sig ud ud i hvad?????????? Så vidt jeg ved er man to om DET så må man osse være to at sikre sig - eller er det fordi det er kvinden der bærer barnet, at hun også bærer hele ansvaret??

"Faderen har vel til en vis grad også ansvaret for barnet. Han skal jo også betale penge til barnet (og dets mor)."
Her syntes jeg godt nok du er noget "langt ude"
Betale penge - til barnet, ja - men de betaler altså ikke noget til "dets mor" - og de penge dækker ingengang en brøkdel af, hvad et barn koster - og så kan de endda trækkes fra i skat!!!! Og hvad med ansvaret for barnets hverdag og opvækst???.
Selvfølgelig har du lov til at have din mening - men så må du også være parat til at tage medansvar for barnet hverdag og opvækst (og udgifter), hvis du gør en pige gravid - også selv om det var et "engangsknald"!!
Det kan ikke klares med dine udsagn om "hun bare kunne have tænkt som, inden hun rodede sig ud i noget", eller en lille pose penge "i nakken" på hende og barnet.
Hvis ikke du vil det, syntes jeg din mening "falder til jorden" med et brag!!!
Og jeg så går jeg iøvrigt ind for fri abort.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.