11tilføjet af

En "tur" i aktivering

Blev inkaldt til jobcenteret med få dages varsel omkring aktivering.
Jeg blev så tilbudt at komme på et "kursus" hvor overskriften var "job og trivsel" - noget med motion, psykolog-hjælp ved behov, rådgivning om kost og livsstil, ting i den stil.
Det lyder jo helt fint.
Så møder man op. Først møder man sin EX (ok det er så ikke deres skyld ;)
Så sidder man og venter ca 30 minutter på at der overhovedet foregår noget. Når der så endelig sker "noget", er det i form af små "inidividuelle" samtaler - damen taler om personlige ting med alle folk til stede.
Da "turen" efter 1 times ventes kom til mig, besluttede hun at min aktivitet skulle være at gå omkring 10 km, sådan mutters alene og uden for byen... ?!?
Hun kunne da tro det blev løgn, så jeg fakede at have gået så langt.
I dag skulle vi så lave sund mad... argh... jeg ved altså godt at et æble er sundere end en fransk hotdog... ;/ - det blev til en sygemelding - også fordi at man nægter mig hjælp til transporten - for man er sat i aktivering 35 km væk, hvilket naturligvis giver en temmelig tung transport-byrde.
Så jo det kører bare.... eller ikke.
tilføjet af

hvis det virkelig

forholder sig som du skriver, ja så står det skraldt til. Man har hørt om andre der mener at meget aktivering er noget gøgemøg: "Er du ørn eller ugle" osv. Jeg forstår sgu godt du meldte dig syg. Hvorfor skulle du også rejse 35 km for at få at vide du skulle gå en lang tur? Ja meget skørt er her sgu.
tilføjet af

find dig..

et sted hvor du kan komme i erhverpraktik,noget der er meningsfyldt..
så slipper du få det der pis..
skal selv snart i det, men jeg har fundet et sted selv..så der skal jeg bare være 1 mdr
tilføjet af

Det er da bedre...

end de der åndssvage jobsøgnings kursus hvor du bliver sat i et lokale med ringere udstyr end hvad du har der hjemme, og er forpligtet til at sidde der i et visst antal timer hver dag i 4-6 uger.
tilføjet af

Hæh

Tilbud er så meget sagt, jeg har også fået tilbudt ting udenfor jobcenteret hvor det lå i luften at mødte man ikke op blev man trukket for en dag.
Der var så foredrag af kendisser, men de var sgu magen til de utallige peptalks som jeg hørte da jeg var i job 😃😃
Vi gik også lange ture i den kolde vinter, nærmest fordi at personalet havde deres vanskeligheder med deres egne chefer i kommunen med at få aktivitetscentret til at køre, men det var sgu skønt at være væk fra cen håbløse computer nogle timer. 🙂
tilføjet af

Det skulle...

... gøre mig mere "arbejdsmarkeds-parat".
Men nej jeg kan heller ikke se hvorfor jeg skal bruge 50 kr pr dag på toget, for at komme til at gå 10 km mutters alene - hvis jeg vil gå så bor jeg faktisk lige overfor en skov som nok ville være en del mere "velegnet" til gå-ture end en øde lande-vej som hun gerne ville have jeg begav mig ud af.
tilføjet af

Nej det er det så ikke.

De kurser du omtaler foregår samme sted.
Og jeg ville da hellere placeres foran en computer hvor jeg så kan bruge tide på at tjekke facebook, email, netbank, eller spille spil, fremfor at blive sent alene ud af en lang øde landevej på gå-ben.
tilføjet af

Da jeg var arbejdsløs..

deltog jeg (aldeles ufrivilligt) i en test, udarbejdet af en konsulent med meeegen erfaring, som viste at jeg ville elske at være i militæret eller landbruget.
Ingen af delene har nogensinde tiltalt mig, men det var da sjovt at se nogen tjene mange penge på at holde andre for nar.
tilføjet af

Py ha

godt jeg fik min førtidspension......så skal jeg da ikke igennem det lort som jer..
tilføjet af

det er surt

Det er utrolig at politikerne vil heller give 800 kr pr. time, eller sikkert noget højere..., til sådan et aktivitet, men vil heller spare på noget som er mere vigtig til samfundet, nemlig børnepenge til familierne, tilskud til høreapparater, kunstigbefrugtning, osv.
Jeg synes du skal skrive på dit CV, at efter denne kursus er du nu istand til at til enhver tid tilberede frokost for chefen og resten af ledelse, hvis chefkoken på din kommende virksomheds kantine bliver pludselig fyret. Du har nu i hvertfald fået dokumentation på det nu og kan skille dig ud fra mængden!
Der er utrolig nem at tjene penge når man opfører sig som et fjols, når arbejdsgiveren er selv en sump!
tilføjet af

Har kostet flere mio

Jeg bliver kostet rundt mellem læger, aktivering, og alle mulige andre "offentlige" instanser.
Alene de rede penge jeg har fået udbetalt i de 7 år hvor det ikke er lykkedes dem at få mig tættere på et alm job, beløber sig til adskellige mio. Med lønnen til de forskellige er det efterhånden blevet en temmelig kostbar affære - flere mio.
Man kunne fra starten have "givet" mig det truckkort jeg bad om, uden at skære i dagpengene - istedet for at fastholde mig i meningsløs aktivering, hvor man som jeg oplevede igår - bliver sendt 10 km ud af lige landevej på gåben - det kommer jeg sgu ikke tættere på et job af.
Men de kære politikere må jo bare afvente at jeg pga af fejl/underernæring bliver så syg at hospitals-indlæggelse bliver nødvendig, hvem "sparer" så penge? Det bliver da ikke regeringen...?
tilføjet af

Fortæl det her til hende..

😃 Hold da kæft hvor er det åndsvagt. Så betaler det offentlige for sådan noget lallemøg. Lad da folk være i fred, hvis ikke der er noget arbejde. Det minder mere om sovjetiske straffelejre. Intet arbejde, jamen så tager du bare en lang gå tur, og spise æbler. Fortæl hende at de er fyldt med farlig gas, som EU har tilladt, så de kan holde sig, og tilført et ordentlig lag voks så de skinner, så kan hun selv æde det møg, for de er ikke sunde. Alt det her, for at skjule folk fra statestikkerne. Hvad skal det hjælpe, finder man hurtigere arbejde, hvis man går en lang tur. Skal alle nu på slankekur og lære at tænke ens og være glaaaade, og spise sund mad, de ikke har råd til, når de ikke er i arbejde. Fyr de mennesker, og giv pengene til de ledige, så har de råd til at spise sundt, og tid til selv at gå sig en tur.
Skråt op til det positive psykologi. Det er en pengemaskine, og det skaber ikke arbejdspladser.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.