2tilføjet af

Den danske guillotine?

Et hypotetisk spørgsmål; Hvordan ville Danmark have set ud i dag hvis hele den danske kongefamilie var blevet guillotineret samtidig med den fransk i 1790'erne?
Det er det man kalder alternative historieforløb, jeg synes at det er ret interessant at forestille sig hvis vi ikke idag havde en kongefamile som et symbol der deler befolkningen i to dele, dem der EEELSKER kongehuset og dem der HAAADER kongehuset.
Man kan bare se på Frankrig, de har skabt sig en helt ny republikansk identitet, en stolthed over de idealer som revolutionen grundlagde. Ingen ønsker sig tilbage til monarkiet, hvis ét symbol på nationen bliver fjernet, så træder nye i dets sted. Så de er langt mere forenede om de ting der er grundlaget for det franske samfund end vi er om vores. Vi har mere diffuse og selvmodsigende meninger om hvilke værdier vort samfund bygger på.
Jeg mener personligt at Danmark ville være et langt bedre land idag hvis de kongelige undertrykkere havde mødt den samme skæbne som deres samtidige kolleger i Frankrig, men det er som sagt et hypotetisk spørgsmål. Men spændende alligevel at overveje sådan et alternativt historieforløb.
tilføjet af

Det forekommer mig, at

du hverken har sat dig ret meget ind i den danske historie eller i den franske for den sags skyld.
>>Så de er langt mere forenede om de ting der er grundlaget for det franske samfund end vi er om vores.
Hvad mener du med dette? Har du noget statistik belæg for din påstand?
>>Jeg mener personligt at Danmark ville være et langt bedre land idag
Hvad mener du med det? På hvilken måde er Frankrig bedre end Danmark?
tilføjet af

desværre

Desværre og alligevel heldigvis, er vi jo ikke så iltre, som franskmændene, men det havde givetvis lettet vores land og samfund for mange genvordigheder, hvis vi havde ordnet den lille affære dengang. Det løste jo spørgsmålet, som jeg har set stillet på disse debatsider: "Hvad ska de så lave ?" !
Sjovt nok er jo kongefamilien i høj grad selv af fransk afstamning.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.