29tilføjet af

Danskere i udlandet kan ikke komme "Hjem" med sin familie?

Synes jeg vil deltage med et indlæg.
Jeg er en mand som er rundet de 40 år. Når jeg ser tilbage på mit liv som Dansker, synes jeg faktisk jeg har gjort det rimelig godt. Jeg har haft gode job, arbejdet siden jeg var 14 år.
I ca. 15 år er jeg blevet trukket ca. 250.000 kr. i skat om året, til min Danske fædreland. Ikke være en belastning for samfundet, i det hele taget, en god gennemsnits Dansker.
Trak mig tilbage fra arbejdsmarked 1 års tid efter skilsmisse og min fars død, men betalte selv dette år, som jeg brugte til at ”puste ud i”.
Tog på en udenlands rejse, mødte den store kærlighed. I et år rejste jeg frem og tilbage fra Rusland til Danmark og min kæreste besøgte mig ofte i Danmark. Efter dette år besluttede vi os så for at blive gift, hvad jeg aldrig har fortrudt. Hun har en datter som er ved at afslutte sin skolegang, så vi besluttede os for at bo i Rusland et par år. Jeg solgte alt hvad jeg havde i Danmark og købte så en lejlighed her og vi byggede vores nye hjem op.
Nu er hendes datter så blevet 18 år og kan tage vare på sig selv og vi spekulerer i, at tage hjem til Danmark igen. Men……der er regler vi skal opfylde og kan vi mon det?? Ja, ikke engang udlændingestyrelse kan give svaret på forhånd. Først skal jeg finde et arbejde og vise jeg kan forsørge min kone. Derefter skal jeg finde en bolig som de accepterer. Derudover skal jeg deponerer 50.000 Kr. i 7 år. Det er jo helt fint man skal låse 50.000 Kr. fast, lidt af en sum synes jeg nok, især når fremmede vælter ind over grænsen, får bolig stillet til rådighed, stor social hjælp og ellers bliver kredset om i alle ender og kanter.
Men når jeg så har opfyldt disse krav, så kan jeg ANSØGE om opholdstilladelse til min kone, men intet er sikkert. Jeg kan sagtens få et afslag, selvom jeg opfylder disse betingelser….siger de.
Jamen, det er da smart!!! Jeg flytter fra Rusland, får en god lejlighed og efter en lang kamp et godt betalt job…..og så får vi måske et NEJ!!! Og hvad så??? Betyder 3 år i udlandet at jeg ikke er velkommen i mit eget land med min kone?? Betyder det ikke noget, at jeg i 15 år har indbetalt 250.000 Kr. i skat hvert år?? Skal jeg virkelig invisterer mange penge i at bosætte mig og så få NEJ. Hvad med det gode job de forlanger jeg skal ha´?? Skal jeg skippe det på grund af et NEJ??
Nå, men så findes der en anden vej ”Sverige-modellen”. Jeg kan sammen med min søde kone rejse til Sverige. Jeg skal bare have et job, derefter kan vi få en bolig….eller en adresse er nok. Efter 2 år kan vi frit og kvit rejse ind i Danmark, men…..!!!!! Jeg skal først søge Svensk statsborgerskab og kan som Svensker rejse ind i mit fædreland….SOM SVENSKER! Nå, ikke ondt om Svenskere, men princippet. Bliver jeg ansat af et Svensk firma, kan jeg rejse ind i Danmark efter 1 år, stadig som Svensk statsborger!! Er det virkelig rimeligt det skal være sådan??
Regeringen har kæmpet en brav kamp for at få os Danskere ind i EU. Vi er en del af Schengen aftaler og dette er stik imod alle Schengen aftaler….men Danmark har sær regler på dette område, som så mange andre området.
Jeg har aldrig modtaget bistandshjælp eller været til belastning for det Danske samfund. Min kone og jeg skal nok klare os selv og ønsker ingen økonomisk hjælp fra den Danske stat, vi ønsker såmænd bare at bo i Danmark.
Hvad mon den almindelige Dansker mener om dette emne??
tilføjet af

Uretfærdigt.....

Uretfærdigt, er vist et ord der skal eller kan sættes ind her!
Jeg personligt, synes da, at Du som født dansker, skal have lov til og bo i danmark, og så er det underordnet, om din kone er fra syd spanien, frankrig, rusland eller damnark.
Jeg må indrømme, jeg ikke har den vildeste viden, om det og flytte til et andet land, for senere og vende hjem igen, men det lyder uretfærdigt at du efter nogen år i rusland, skal omkring Svarige for atter igen blive en dansker. ( altså, ikke ondt ment )
Måske, er det klart nok, du skal kunne forsørge din kone, så det danske system, ikke skal spytte i kassen til hende, de vil jo gerne spare hvor de kan, ja altså, Sådan er Danmark jo!
Men det jeg ville sige var, at jeg synes, du og din kone, og hendes barn for den sags skyld, burde have ret til og atter og flytte til Danmark, og vil da ønske dig held på vejen.
tilføjet af

Bizzart

Og det bzarre er at den nye ordning har gjort at den pågældene afdeling i udlændingestyrelsen nu er totalt overbelastet
The old baker
tilføjet af

KOM TILBAGE TIL OS MIN VEN.

du er da velkommen tilbage.
den lov man tænker på skal strammes, JA MEN ikke på alle områder feks, DIG du skulle da altid være velkommen tilbage, med din kone og datter.
tilføjet af

Tak for dine ord

Hej!
Selvfølgelig har du helt ret i, at den Danske stat selvfølgelig ikke skal betale for min kones ophold, jeg er helt enig. Kunne vi fraskrive os al ret til hjælp til hende, så længe vi opholdt os i Danmark, gjorde vi gerne det. Men systemet er ikke nemt og føles utrolig tungt.
Hej med dig.
tilføjet af

Svar

Ja, de er så overbelastet, at da jeg skrev til dem, måtte jeg skrive 3 gange. 3å je gang havde jeg opgivet, men pludselig 3 uger efter kom der svar pr. e-mail at jeg kunne læse paragraferne, som iøvrigt er totalt uforstålige for almendelige mennesker.
tilføjet af

strange?

Ja, jeg syntes da virkelig at der er noget underligt noget at du ikke er velkommen tilbage! - med din kone..
Det er klart de ikke bare lukker alle ind, men nu hvor du er DANSKER, burde du da vaere mere end velkommen?
Man syntes vi skal blive en faelles verden, men hvem vil rejse ud, hvis vi ikke kan komme hjem igen, med en kaereste/kone, hvem vil saa rejse ud?
tilføjet af

Andre regler for danskere?

What??!
Det i siger er at KHN burde kunne få sin russiske kone til Danmark, mens loven om familiesammenføring bør ramme mig 2. generationsinvandrer???
Jeg er ked af at høre KHNs historie, og synes det er meget uretfærdigt at blive behandlet sådan. I princippet afviger KHNs forhold ikke fra mine. Jeg er dansk-født udlænding og startede selv med at arbejde med aviser som 13-årig. Siden da har jeg haft adskillige studiejobs, og læser nu på en videregående uddannelse. Udover at have udlandske forældre (som i øvrigt betaler op til 60% i skat, og har betalt skal siden 1970), er min historie ikke ret anerledes fra KHNs. Hvorfor burde han have mere ret til at hente sin kone fra udlandet?
tilføjet af

Lige en rettelse

Hejsa!
Jeg skal jo ikke hente min kone fra udlandet, jeg BOR i udlandet og vil gerne hjem. Jeg skal ikke have fordele frem for dig og det er ikke det jeg beder om. Jeg ønsker bare at få en klar melding fra udlændinge styrelsen, før jeg rykker alle mine ting op fra Rusland og bosætter mig i Danmark.
Jeg angriber på ingen måder andre, jeg forstår bare ikke de regler man laver fra udlændinge styrelsens side som iøvrigt er stik imod schengen aftalen og vi er det eneste land som har disse regler. Alle lande forstår ikke disse regler og Danmark bliver betragtet som et racistisk land som er imod alle udlændinge....men emnet er stort, så jeg vil ikke komme nærmere ind på disse ting. Nu ved jeg jo ikke om du ER gift, eller om du skal have en pige til landet for at blive gift.
tilføjet af

Vrøvl

KHN skriver da ingenting om 2generations invandrere....så hvorfor føler du dig ramt? Det er da muligt dine forældre har betalt 60% i skat, men det har da intet med DIN indtjening at gøre.
Studiejob??? Hvor mange kan forsørge en kone med et studiejob og samtidig have en passende lejlighed?? Forskellen er da ret stor og indlysende.
Føler du at du bliver uretfærdigt behandlet, så start en debat om din oplevelse.
Oprindeligt er problemet jo startet på grund af alle de indvandrere der bor her i landet, som har trukket piger/mænd op fra deres land, samt hele familier. Systemet er blevet udnyttet af 1 og 2 generations invandrere, så mange Danskere idag har et problem.
tilføjet af

Undskyld KHN

Hej KHN.
Jeg har ikke haft til formål at angribe dit indlæg, og min kritik var ikke rettet mod dig, men de øvrige svar.
Vi to er i samme båd, og påvirkes på næsten samme måde af den nye danske udlændingepolitik. Jeg blev bare forbavset over den opbakning du fik her i debatten, KUN fordi du var dansk. Jeg tvivler på om folk ville være lige så forstående havde jeg skrevet indlægget. Men det er naturligvis ikke din skyld.
Jeg håber du og din kone får lov til at bo i danmark.
Er selv ikke gift endnu, idet jeg aldersmæssigt ikke har haft lov til det (lige blevet 24).
Vh Hugo
tilføjet af

Re:

KHN skriver ingenting om 2. generationsinvandrere, men det gør resten. Prøv at læse indlæggene før du skriver igen.
Du synes altså ikke at mine forældres indtjening betyder noget i min sag om at hente en kone fra udlandet. Hvorfor i alverden skriver du så et afsnit om alle de invandrer der bor her i landet? De har ikke noget med mig at gøre.
Jeg er 24 år, og haft studiejob siden jeg var 13. Dermed ikke sagt at jeg kan forsørge min kommende kone endnu. Jeg skrev det fordi der var tale om at betale skat.
Om et par år er jeg færdig som læge og kommer til at tjene en månedsløn, hvor jeg kan forsørge min kone og børn.
I princippet kan jeg ikke se hvorfor mit tilfælde er anerledes fra KHNs. Til anonym: Synes du fortsat at forskellen er ret stor og indlysende?
tilføjet af

Det er okay

Hej Hugo!
Du har ret til at have din mening og også udtrykke den her, da det jo er en debat.
Debatten drejer sig jo også om dit problem og ikke bare mit. Loven er i det hele taget helt hen i vejret og den kan vi 2 nok ikke ændre her, men vi kan gøre opmærksom på, hvor urimeligt det er.
Udlændinge styrelsen forlanger man skal kunne forsørge sin kone....det er helt okay og meget rimeligt. I form af min uddannelse ved jeg, at bistands klienter ikke må have under 3.500 Kr. at leve for om måneden. For mit vedkommende forlanger de en års indtægt på minimum 250.000 Kr. Ja, det er da muligt at opnå. Jeg kan sagtens få et godt salgsjob med en garanteret fast indtægt på ca. 200.000 Kr. og så en virkelig god provisions ordning, så jeg kan runde de 400.000 Kr. om året.....men de vurderer mig efter min faste løn. Ja, det er så kringlet, at man ikke kan finde ud af deres system og man føler sig absolut ikke sikker på noget som helst.
Men Hugo....du læste forhåblig om Sverige modellen....den mulighed har du jo også, det har alle EU borgere.
tilføjet af

Vil lige kommenterer dette

Hej igen Hugo!
Ifølge udlændinge styrelsen har det desværre ingen indflydelse hvad dine forældre har betalt i skat, hvis du skal giftes. Det er DIG der har forsørger retten, så det er dig der skal fremvise du kan. Uanset om dine forældre har betalt millioner i skat, har det ingen betydning for din sag....det er bare en oplysning til dig.
Det jeg skriver i mit indlæg er, at JEG i 15 år har betalt over 250.000 pr. år i skat, men INGEN kigger den vej.
Hvis du er født og opvokset i Danmark og har Dansk statsborgerskab, har du samme rettigheder som jeg har og jeg skal ikke have fordele frem for dig.
Men...held og lykke.
tilføjet af

Ægtefælle fra udlandet

Hvorfor er det lige at indvandrere skal have en ægtefælle fra udlandet.
Skulle det ikke være muligt af få en i Danmark istedet for en ny invander der ikke kan sproget og hvor alt er fremmed, selv den nye ægtefælle?
tilføjet af

Indvandre?

Ja, nu er jeg jo ikke indvandre....snarere udvandre.
Jeg kan kun tale for mig selv. Ingen onde ord om Danske kvinder, men man kan jo ikke selv styre sine følelser. Efter en skilsmisse og 7 år alene og sikker på jeg ville ALDRIG giftes igen, rendte jeg tilfældigt ind i min kone, som er Russer. Skulle jeg fraskrive mig mine følelser fordi hun ikke lige er Dansker?? Er vi ikke alle sat på samme jord og hvem er det der har lavet grænser?
Debatten drejer sig jo om, om man har ret til at komme tilbage til sit eget land eller ej?. Nogen flygter fra sit land og smækker en masse døre bag sig, det er absolut ikke mit tilfælde.
tilføjet af

Undskyld

Jeg mener ikke dig KHN, men den anonyme 2G som beklagede sig.
Jeg synes også loven er uretfærdig, men den er lavet i et selvforsvar mod uhæmmet indvandring via et giftermål.
De kender jo ikke hinanden før de bliver gift
tilføjet af

et lille land

med små ideer...
tilføjet af

Hvornår er man dansker?

Er han mere dansker end en 2. eller 3. generatinsinvandre???
tilføjet af

re: Godnat

Svar fra "den anonyme 2G" til "Godnat"
Jo, det er en mulighed for indvandrer at finde deres ægtefælle i Danmark. Det er nok det mest praktiske.
Jeg brokkede mig kun over at KHN som udlandsdansker få så meget opbakning og sympati fordi han er etnisk dansker, mens jeg tvivler på at folk ville være lige forstående havde en invandrer med danske borgerskab skrevet det samme. Har sagt det før, og siger det igen: Jeg synes det er en trist situation KHN står overfor, men den er ikke mere trist end den situation enhverv andet indvandrer med dansk borgerskab står over. Det var min pointe.
Sagen er at vi mennesker tiltrækkes af vores egne. Jeg føler mig tiltrukket af danske piger, men ikke nær så meget som piger fra mit eget kultur. Desuden er det lettere at indpasse sig med en fra egen kultur. Selvom jeg er født og opvokset her i landet, føler jeg ikke at jeg nogensinde vil kunne bringe resten af mit liv sammen med en dansk pige. Har haft flere danske kærester, men har indset at muligheden for at bringe forholdet videre ikke er en mulighed. I sidste ende burde det være op til den enkelte at bestemme hvem og hvornår han/hun vil giftes. Det handler om frihed til at vælge. Hvem ved, jeg gifter mig måske med en herboende pige; det har jeg ikke noget imod. Ikke desto mindre, er min frihed til at vælge en pige fra en anden verdensdel indskrænket. Samme frihed som kongefamilien har haft (er ikke selv royal, men menneske ligesom dem :-))Jeg er indforstået med at 24-års loven er lavet mhp. at stoppe den ukontrollerede indvandring, styrke integrationsprocessen i danmark, samt undgå tvangsægteskaber. Hvis loven er til gavn for flertallet, så synes jeg det er fint at indføre sådan et lov. Loven er naturligvis ikke til fordel for mig, men hjælper den samfundet, så har jeg det godt med det.
Og det med at man ikke kender sin kommende ægtefælle er nok gældende i nogle tilfælde, men langt fra alle.
Det skal ikke lyde som om jeg forsvarer "mine" folk, fordi jeg er klar over de konsekvenser det kan have at hente ægtefæller fra udlandet. Det må være enhverv borgers pligt at sikre sig at deres kommende ægtefælle lærer sproget så hurtigt som muligt, og får et job. I mellemtiden må man være i stand til at forsørge for ægtefællen. Bare flere invandrer fulgte denne ide, så var loven aldrig sat i gang.
Jeg håber jeg har afklaret nogle af de misforståelser der var med mit første indlæg.
Mvh "Anonyme 2G" (Tak for ideen med navnet Godnat :-))
tilføjet af

Danske piger

Du har det måske meget godt med at rende hornene af dig med danske piger? Danskerene har jo ikke muligheden for lidt fremmed før den eneste ene udvælges.
NB Jeg er ikke Godnat men Godaften - der er en kulturkløft til forskel
tilføjet af

Re: Godaften

Hej Godaften.
Jeg er ikke helt med. Hvad er det du prøver på at sige? Kom igen.
Jeg "render ikke horne" med danske piger, men lærer dem at kende og giver dem en mulighed for det samme. For mig er det lige meget om pigen er dansk (de fleste af mine kærester har faktisk været danske), eller udlænding. Det er der overhovedet ikke noget i vejen med. Jeg sagde bare at jeg formentligt ikke får en dansk kone. Det er ikke kun min beslutning, men også deres. De fleste danske piger er tilbageholdende med at gifte sig med en udlænding, hvilke ligeledes er forståeligt.
"Danskerne har jo ikke muligheden for lidt fremmede før den eneste ene udvælges". Er det sarkasme du bruger der? Eller mener du det virkelig, i så fald må jeg bede dig om at uddybe det lidt mere.
tilføjet af

Dansker

Jeg er da mere Dansker end en 2-3 generationsinvandre! 2-3 generationsinvandrere har så bare samme rettigheder som jeg har og ingen spørger om for fordeling.
Jeg også lige sige....jeg har INTET mod 2-3 generationsinvandrere og vil ikke kommenterer det yderligere.....og vil også lige indføje, fordi jeg er Dansker, ser jeg ikke mig selv som mere menneske end andre....men min Danske afstamning kan ingen tage fra mig.
tilføjet af

Svar til anonym

Lige meget hvad du siger, så er vores sag langt fra ens og kan ikke sammenlignes!
Du opfylder absolut ikke kravene i loven om at få en udenlands kone til landet.
Din indtægt som studerende er for lav ifølge loven.....du skal have en retmæssig bolig, det ved jeg så ikke om du har. Du skal ligeledes kunne dokumenterer end fast fuldtids job.
Jeg kan opfylde alle kravene, men kan stadig ikke føle mig sikker.
En helt 3´je ting er så også. Fordi du møder modstand fordi du er 2 generationsinvandre, det vil jeg da ikke straffes for....jeg har da intet gjort dig!! Din situation er fuldstændig anderledes og skal du giftes med en udenlands pige, så skal du først af alt sætte dig ind i reglerne, det har du jo ikke gjort, så hvor stor er din interesse egenligt i at få en pige til Danmark.
tilføjet af

forklaring

"Løbe hornene af sig" kan også forklares med at "zappe" lidt rundt, "eller bolle til højre og venstre", for at bruge en nydanskers betegnelse om danskerne.
Jeg mener at en dansk mand ikke kan være kæreste med en indvanderpige. Jeg mener ikke at det tillades, eller hvad?
Sarkasme - det bestemmer du selv.
Til alle anonymerne - tag et alias, så man kan kende den ene fra den anden (Godmorgen og godmiddag er taget !!)
ALLE kan få et, modsat debatten på islamsk.dk, der bliver danskere ikke lukket ind, Kun læse ikke skrive.
tilføjet af

re: godaften

Hej Godaften.
Godt nu har jeg forstået hvad du mener. Du referer til den dobbelt-moralske holdning mange udlændinge har, ift. at være kærester med danskere. Det er en udbredt holdning blandt udlændinge, og ikke helt fair. Hvis drengene kan, så burde pigerne også kunne. Men sådan er det ikke. Det gælder ikke kun hos udlændinge i danmark, men også fra de lande vi kommer fra. Jeg vil ikke stå her og prøve at forsvare dem eller mig, fordi jeg kan kun bruge kultur og opdragelse som undskylning.
Du vil dog kunne finde en indvandrepige at blive kæreste med i Danmark, de er sjældne, men findes. Du antager at jeg er en der "boller fra højre til venstre", men det passer ikke. Selvom mange af de drenge som ligner mig har den holdning til danske piger, kan jeg ikke stå til regnskab for det.
Jeg ved ikke hvorfor du nævner islamsk.dk i denne sammenhæng. Jeg er ligesom dig ikke muslim, og kender i øvrigt ikke den nævnte hjemmeside.
tilføjet af

Re: KHN

Hej KHN.
Jeg håber du tog tid til at læse mine indlæg grundigt igennem. Det føles for mig som om jeg snakker med børn der ikke helt forstår hvad der bliver sagt, alternativt kunne det være mig der ikke kan finde ud af at skrive ordentligt. Ikke en eneste gang, har jeg angrebet dig eller din situation personligt. Tværtimod, har jeg snakket pænt om dig, og undskyldt hvis jeg mente jeg skrev noget der kunne misforstås. Som jeg siger om og om igen, så er jeg også ked af det på dine vegne at du som dansker ikke har store muligheder for at hente din kone til danmark. Jeg klager over folks svar på dit indlæg. Men det har du åbenbart ikke opdaget endnu.
Du virker meget optaget af, at dit tilfælde er MEGET anerledes fra mit. Jeg kan prøve at afklare hvorfor jeg ikke mener det er det.
Nu for tiden er jeg universitetsstuderende, og er færdig om 3 år. Jeg har jobgaranti i 1½ år efterfølgende, og desuden er mine chancer for at få job nogle af de største. Jeg er derfor sikret en god løn når jeg er færdig med universitet. Jeg har flere gange skrevet at jeg ikke agter at hente min kommende kone til danmark FØR jeg er færdig, fordi jeg vil gerne forsørge hende i starten, indtil hun lærer sproget og kommer på arbejdsmarkedet. Jeg har ikke en retsmæssig bolig idag, men er i gang med at søge (både i danmark og i sverige). DERFOR kommer jeg til at opfylde samtlige krav, men kan hellere ikke føle mig sikker.
Til sidst nævner du at du ikke vil straffes for at jeg møder modstand. Det har jeg aldrig sagt. Jeg har sat mig ind i reglerne, og arbejder målrettet på at opfylde dem. Du skal ikke komme og fortælle mig det modsatte. Er du fortsat uenig med mig, og mener du stadig at vores forhold er MEGET anerledes, hører jeg gerne fra dig igen. :-)
tilføjet af

Svar til Hugo

Jeg kan nu ikke se jeg har angrebet dig nogen steder. Jeg har klart sagt min mening og vores sag er absolut ikke ens. Det behøver den nu heller ikke være for at du kan svare.
Når vi taler regler.....!! Så mener du på et tidspunkt, at fordi din far har været en god skatteborger, så burde det komme dig og din tilkomne tilgode.....dette tyder i min verden på, at du ikke har sat dig ind i sagen. Din far har INTET med sagen at gøre....
Jeg står lige NU og har planer om at bosætte mig i Danmark.....dine planer ligger 3 år frem....hvad er samligningen???
Jeg kan lige NU opfylde gældende regler, men kan ikke få direkte svar fra udlændingestyrelsen. Altså, de forventer jeg sælger alt i Rusland, får en bolig de kan accepterer og finder et godt job. Risikoen er STADIG at vi kan få afslag!!!
Står du og skal rykke op lige nu, fordi din pige vil til Danmark?? Løber du en risiko ved at invisterer en masse penge for en ny bolig og så bliver bedt om at rykke ud af landet, fordi din kone ikke kan få opholdstilladelse?? Er det dig der risikere at løbe ind i et godt job på Fyn og så må kvitte det, fordi din kone ikke kan få opholdstilladelse??? Jeg snakker i nuet og ikke om 3 år.
Hugo....dit problem ligger åbenbart 3 år frem og hvem ved hvordan reglerne er til den tid, med den regering som er i Danmark. Måske HAR du slet ingen problem om 3 år.
Hvis du føler dig generet af mine tidligere svar, undskylder jeg for det, da det absolut ikke var meningen.
tilføjet af

re:KHN

Hej KHN.
Fint, jeg accepterer forskellen.
Jeg nævnte min mors indtjening til orientering, ligesom du nævnte at du havde sat penge ind i statskassen. Begge ting er irrelevante i denne sag. Måske er det min tilhørsforhold til et andet kultur, et mere kollektivt og mindre individualitisk kultur, der gør at jeg inddrager min forældres indtjening, men jeg er da godt klar over at min mors indtjening ikke har nogle indflydelse på mine forhold.
Så skulle det være afklaret.
tilføjet af

Okay

Hej Hugo!
Det er bare ok. Ønsker dig held og lykke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.