5tilføjet af

Cover sange/bands

bare så der ikke er tvivl om det cover musik er musik der bliver spillet af et andet band end det der oprandeligt spillede det for eksempel når Cradle Of Filth spiller en Iron Maiden sang(som de har gjort og bedre end Iron Maiden selv efter min mening). men hvad er jeres favoret cover sang/band??? er det altid den oprandelige sang der er best eller gør cover sangen det bedre???
mit favorit cover band er Apocalyptica da de med deres musik blander klassisk musik og metal musik sammen på en fed måde som bare lyder fedt.
tilføjet af

Som du selv nævner..

..så spiller Cradle Of Filth, Iron Maiden's Hallowed Be Thy Name, langt bedre en Iron Maiden selv. Men også andre af Iron Maidens sange, kan jeg bedst lide når andre spiller dem. 'Die With Your Boots On' spillet af Sonata Arctica, og 'The Trooper' spillet af Children Of Bodom.
Apocalyptica og Gregorian(ikke metal) laver også fede cover sange, men jeg kan så ikke helt bestemme om de er bedre en de originale.
tilføjet af

min fejl!!!!

jeg ved jo godt at det ikke er metal det gled bare ind i teksten sorry
tilføjet af

fejl?

Du skrev ikke noget om at det kun måtte være metal cover bands. Så du har vel ikke lavet en fejl. Apocalyptica finder du jo under Metal genren i butikkerne, hvis du kan huske det😉 Jeg mente at det kun var Gregorian, som ikke er metal.
tilføjet af

....

Det er - synes jeg - meget ofte den originale sang, som er bedst. Især fordí det tit bliver en omgang maskin-pop-disco-dance-whatever der lægges indover et i øvrigt godt nummer.

Men der eksisterer også cover-versioner som overgår originalen.
Mine favoritter er:
Far Coorporation's udgave af "Stairways To Heaven"
Jeff Healey Band's udgave af "While My Guitar Gently Weeps"
Nogle vil muligvis mene at der grænser til blasfemi at lave covere af disse numre, men prøv at høre dem!!!!
tilføjet af

Tja..

Der er lavet et par CD'er der vistnok hedder "Replay". Det er netop gen-inspilninger/cover versioner af hits fra 80'erne. Og det er da et sørgeligt maskin-hårdtpumpet-bas forsøg på at gøre den oprindelige version ære..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.