2tilføjet af

Chef siger: tyske plader ok?!

Hej
Min chef siger at jeg kan få lov at køre på tyske plader pga min specielle situation.
Jeg er tysk statsborger og har boet i DK i 11 år, jeg har hus og arbejde i DK. Jeg har reduceret mit arbejde til deltid. Resten af tiden læser jeg på et tysk universitet, hvor jeg også har et værelse.
Nu siger min chef at jeg kan få lov til at registrere bilen på min tyske adresse og køre på tyske plader, det er noget med hvor mange km man kører i hhv det ene og det andet land. Er der nogen der kender de regler? Er det så nemt at hvis jeg kører mere syd for grænsen end nord, så får man bare lov til det? Eller hvad? Synes det lyder for nemt det han fortæller.
tilføjet af

Det er let

at finde ud af.
Hvis du har fast adresse i Danmark, altså er tilmeldt det danske folkeregister, SKAL du have danske nummerplader på den bil du kører i, så let er det.
tilføjet af

Nemlig

Ernst har helt ret og er du i tvivl kan du tinge og spørge told og skat, der er ingen vej udenom de danske plader hvis du er bosat i Danmark.
Har du dansk folkeregisteradresse så skal bilen være dansk indregistreret i modsat fald riskerer du både at skulle betale dansk afgift og bøde for manglende betalt afgift i den tid det skønnes du har kørt uden at have betalt afgift og omregistreret. Samt sandsynligvis også bøde for at køre udenlandsk indregistreret køretøj når du er bosat i DK
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.