3tilføjet af

Biopejs

Hej!
Jeg overvejer at anskaffe mig en biopejs til at stå på gulvet...
Men hvad er folks erfaringer med sod?? Jeg har hvide lofter og hvide vægge og har ikke lyst til at de bliver sodet til da alt er helt nyt :)
Alle producenterne siger jo at de ikke soder... Men Jeg har godt nok min tvivl selv :S
tilføjet af

Har selv

en biopejs..
Du skal bare vide at væsken kun dur i 1 time....højest halvanden time..
Men den er utrolg hyggelig, og jeg oplever ingen sod på vægge eller noget..
Sørg for der ikke er træk, der hvor den står......for så kan den da give farve af sod..
tilføjet af

Har ingen erfaring med bio pejse

Men hvis du med Bio pejs mener en af dem der kører med Bio ethanol, så skulle du ikke få sod problemer, da ethanolen forbrænder stort set uden affaldsprodukter.
Men jeg synes godt nok at priserne på ethanolen er noget voldsom hvis man sammenligner med prisen på f.eks træsprit, Methanol, som for ikke mange år siden kunne købes til få kroner literen.
Jeg vil næsten tro at almindeligt denatureret sprit kan bruges istedet, men da jeg ikke har en Bio ovn må andre svare på det.
Jeg ved heller ikke hvor stor en varme sådan en ovn afgiver.
tilføjet af

De soder ikke

Vi har haft en stor biopejs hængende i vores showroom/spisestue siden 2008. Da vi hængte den op havde vi helt nymalede hvide vægge, og der er ingen sod at se på væggen eller loftet. Det eneste der kan have lidt påvirkning er den varme der kommer fra pejsen, men jeg syntes da du bør aflægge vores showroom et visit og vurdere selv!😉Du kan se mere på vores side http://www.bioburn.dk
Jeg kan derudover sige at den eneste sod der kommer er en lille smule på pejsens bagplade og brændkar. Det er dog uundgåeligt idet de dele af pejsen er i kontakt med flammen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.