17tilføjet af

Børnepasning på første klasse?

Private børnehaver vinder frem. Der tilbydes økologisk mad, færre børn og flere pædagoger til forskel fra i de offentlige.
Det er fremtiden, mener flere, at en stor del vil vælge en privat børnehave. Vi tjener flere og flere penge og derfor skal medarbejderne lokkes med andre og mere sofistikerede frynsegoder end tidligere.
De private børnehaver er dog dyrere end de offentlige, hvorfor forældrene skal betale en større andel selv.
Læs lidt mere om de private børnehaver her:
http://www.metroxpress.dk/dk/article/2008/06/17/07/3513-66/index.xml
Men er det da ikke en god ide, at der sådan også kommer valgmuligheder på den front?
Eller vil det være en udhulning af vort allerede eksisterende offentlige system?
Kunne du finde på at sende dit barn i en privat børnehave, hvis du havde råd? Eller gør du det alligevel og vælger blot at prioritere det?
Er det forkert, at nogle kan få passet deres børn på første klasse?
Eller har vi bare enormt svært ved at erkende og acceptere, at vi ikke alle har de samme økonomiske midler og deraf muligheder til rådighed?
Hvad mener du, om dette nye tiltag?
tilføjet af

helt fint

Hvis folk selv vil betale det ekstra dem om det.. jeg ville da også vælge den bedste løsning til mine børn (hvis jeg havde nogle.. gud forbyde det) og hvis jeg havde råd.
Lønnen er vel også bedre, så de bedre pædagoger kan jo hurtigt forlade den synkende skude der hedder offentlig pasning..
tilføjet af

Skævvridning

Jeg er hamrende dobbeltmoralsk. På den ene side synes jeg absolut at alle børn skal have samme vilkår, dvs. at de tilbud som findes i de private luksusbørnehaver skulle være til rådighed for alle. Til gengæld ville jeg da ønske at jeg havde råd til at sende mit barn i sådan én, simpelthen fordi forholdende er bedre end i traditionelle børnehaver.
Jeg synes her vi ser endnu en konsekvens af den skævvridning vores samfund er igang med; en stor gruppe har rigtig meget og så er der en mindre gruppe som virkeig bliver ramt, fordi de ikke på nogen måde kan tilbyde deres børn det, som alle andre har.
Det er synd, for i sidste ende er det børnene der taber, socialt set.
tilføjet af

Egentlig

giver jeg dig ret men når det er sagt må jeg også tilstå at mine børn har gået i privatskole. Jeg vil med de midler jeg har til rådighed give mine børn det bedste fundament til fremtiden.
tilføjet af

Frit valg

Det er jo kun godt at forældrene kan vælge mellem forskellige børnehaver til deres børn. Det kan ingen vel have et problem med?
tilføjet af

Vi er jo ikke soldater...

..og skal allesammen være ens. Børn taber naturligvis intet "socialt set" ved ikke at være i en privat børnehave.
tilføjet af

STATSTØTTE private børnehaver

Det kun lade sig gøre at lave en klassedeling af børnepasningen i A- og B-børnehaver, fordi der også gives offentlig støtte til private børnehaver.
Hvis et stort flertal siger nej til offentlig støtte af private børnehaver, så vil forældrebetaling i disse børnehaver stige med ca. 200 – 400%.
Og så vil, der jo nok ikke være særligt mange, der var interesserede i pladser i private børnehaver.
tilføjet af

...ikke statstøtte, men STATSSTØTTEDE ...

Ikke statsstøtte, men STATSSTØTTEDE private børnehaver hedder det vist…
Det kun lade sig gøre at lave en klassedeling af børnepasningen i A- og B-børnehaver, fordi der også gives offentlig støtte til private børnehaver.
Hvis et stort flertal siger nej til offentlig støtte af private børnehaver, så vil forældrebetaling i disse børnehaver stige med ca. 200 – 400%.
Og så vil, der jo nok ikke være særligt mange, der var interesserede i pladser i private børnehaver.
tilføjet af

hmmm

Jeg kunne godt finde på at vælge privat børnehave, men ved også at der finde mange rigtig gode offentlige børnehaver.
Tror egentlig ikke at økolgisk mad og flere udflugter, gør den store foreskel, men at der er flere voksne om børnene og derfor ville jeg overveje at vælge privat. Men alt i alt kommer det vel an på hvor meget, den enkelte pædagog lægger i sit arbejde. For når det handler om mennesker er penge ikke alt. [:
tilføjet af

Ikke frit valg!!

Valget er jo netop ikke frit, når nogen ikke kan betale.
Når alle har samme vilkår, kan vi snakke om frit valg, men hvis valget står mellem at sende sine børn i en privat børnehave, eller have mad på bordet, så er valget ikke frit længere!!
Vi får snart amerikanske tilstande, hvor kun de rige bliver uddannet, og hvor kun de rige har råd til sygehuse. Jeg synes det er i en ærgelig og uheldig retning, som vores politikere fører dette land.
Mis
tilføjet af

Privat skole er ikke

nogen garanti for at det er det bedste du kan tilbyde din børn !!
Min bedste skoletid nogensinde .. 10 klasse på en ganske almindelig folkeskole, mit værste skoleår .. 7 klasse på en privat skole.
tilføjet af

Der er jeg helt enig !!

Det ville heller ikke være den økologiske mad, eller de ekstra ture jeg ville betale ekstra penge for, men den ekstra omsorg !!
Jeg kender rigtigt mange naturbørnehaver, de børn der er der, kommer ud i naturen mindst 2 gange om ugen, får frugt HVER DAG til gengæld er der bare ikke så mange pædagoger om børnene.
Og man kan ikke gøre op at en pædagog gør sit job bedre fordi han/hun er et sted hvor det koster mere at have sit barn, end et sted hvor det koster det mindre at have sit barn !!
tilføjet af

Ruths økologiske børster

Offentlige børnehaver giver den sikkerhed, at det er uddannet personale, der tager sig af børnene, og at det er det er det offentliges ansvar, at der er betryggende forhold - hvis ellers det økonomiske grundlag er i orden hos kommunerne!.
Private børnehaver kunne meget vel hurtigt blive a la Ruth Evers børsteopdragelsesmetoder, eller kunne hurtigt komme til at ligne de engelske børnehaver, hvor 30 unger er stuvet sammen i et aflukke, der giver omtrent samme pladsforhold som burhøns. Set i et helhedsperspektiv er det i alles interesse, at børn ikke udvikler sig til røveriske tasketyve og knivstikkere, og det er kun en ordentlig opvækst garant for at undgå. En klassedeling af børnehaver vil vise sig at blive ris til egen røv i den sidste ende.
De borgerliges evindelige nedprioritering af midler til børneområdet, så ringe socialt stillede børn skal passe sig selv i dagtimerne, fordi forældrene ikke har råd til en fritidsordning, der mange steder har været fordoblet siden vi fik en borgerlig regering og skattestop, er allerede begyndt at vise sine omkostninger hos de børn, der er overladt til sig selv.
Derfor er det en meget dårlig idé i spareiveren at gå endnu et skridt med sparekniven ind i børnehaverækken, for på et tidspunkt bliver sparekniven brugt mod os selv.
tilføjet af

koster mere = bedre pædagoger??

Hvis det er det samme antal pædagoger, men prisen til forskel, hvorfor så vælge en privat?
En pædagog vil kunne gøre sit arbejde bedre hvis vedkommende har færre børn at tage vare om, det er jo logik og eftersom der er sket mange nedskæringer i børnehaver indenfor de sidste 5-6 år, vil pædagogerne have sværre ved at nå det.
Så jeg kan godt forst at forældrene vil have deres lille pus i en privat børnehave, men det er ikke unden omkostninger, for fremtidens generationer.
tilføjet af

Var også det jeg mente

Måske er jeg ikke så god til at udtrykke mig 😖
tilføjet af

Er alle lige...?!

Hvorfor er det så vigtigt, at lille Bimmer kommer til babysvømning i vuggestuen eller får udsøgt frokost tilberedt af 5 stjernede kokke? Hvorfor har forældre så svært ved at acceptere, at nogle aktiviteter eller oplevelser skal være forbeholdt børnene sammen med forældrene...
Jeg er ikke i tvivl om, at forældrene ønsker det bedste for deres børn - men spørgsmålet er om evindelige aktivitetsskemaer eller oplevelser er det bedste. Hvornår må børn bare være børn, hvor designerbukserne får hul på knæet uden at forældre lægger sag an på børnehaven fordi barnet er kommet til skade.
Så, kære forældre med tegnebogen i orden - giv jeres børn en barndom - ikke en kopi af jeres ræs på mærkevarer og mangel på tid til nærvær.
Mor skal ikke tilbage til kødgryderne og passe børn - men begge forældre skal tage det valg om at få børn alvorligt, som de har taget. Daginstitutioner er en alletiders måde for børn at få deres netværk og sociale udvikling trænet på. Men det og a la carte menuer kan aldrig erstatte mor og far.
tilføjet af

hmm...

Privat...
Min erfaring er så med skole og ikke børnehave.. men lige fedt vel egenligt?
Jeg havde i en ganske kort periode mine børn gående på en privatskole i den tro at de skulle lære noget mere.
Skolen reklamerede med at de "fangede" børnene der hvor de lå fagligt og tog den derfra.
Det var en mobbefri skole med temmelig strenge regler (bevares.. forståeligt), små klasser og alt hvad der "høre en privatskole til" af alle de lyserøde løfter.
Jeg har ALDRIG oplevet noget så rædsomt for mine unger!!
De blev truet , mobbet , lærte ikke en dyt og langt størsteparten af eleverne viste sig at være utilpassede børn som var smidt ud af samtlige kommuneskoler!
Det var et stort nederlag fra start til slut hvor jeg gentagne gange sammen med et par andre forældre henvendte mig til ledelsen...som selvfølgelig INTET gjorde...
Det endte med en udmeldelse og et brev til tilsynsførende og samtlige medlemmer af bestyrelsen!... men hvad hjælper det når de drikker kaffe sammen i fritiden!
Der skete da bare ingenting....
Pengemaskine!!! og ikke en skid andet...
Og hvad lærene angik.... mon ikke størstedelen af dem heller ikke passer ind i en alm kommuneskole??....dem er der alt for mange "grimme historier" om som har prydet forsiderne for år tilbage.... hvilket jeg dog først vidste bagefter....
Så NEJTAK til privatisering!!
Vh. en dybt rystet forælder....
tilføjet af

kommer an på

Børnene kan jo ikke selv se at en privat børnehaven er bedre end en kommunal en. MEN jeg overvejer faktisk at sende vores mindste på knap 4 i en privat børnehaven. Og det er ikke pga at min pengepung er stor, eller kun fordi det bedste er god nok til ham (Han går i gænske almindelig tøj, købt i udsalg og på tilbud), men fordi servicen i vores børnehaven bliver dårligere og dårligere. Bare for at nævne noget eksempler: Han har ikke været til en ude af hus tur siden han er startet i August-måned,fordi der mangler resourcer og der er ikke tilstræklig personale til at tage i byen med. Den månedlig maddag er ikke noget at råbe HURRA for, selv om vi giver ekstra penge til den. Synes heller ikke at de ansatte gøre sig umage for at finde en ordentlig hverdag. Og for øvrigt aflever man sin barn til rengøringsdamen, hvis man kommer inden kl. syv. Jeg mener helt bestemt, at der mangler en indsats til at give et barn en ordentlig, struktureret hverdag. Så måske skal der komme lidt konkurrence på marked, det er jo ligesom med alt andet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.