42tilføjet af

AF - En sutteklud til de arbejdsløse ?

En af mine gode venner blev for nylig fyret fra sit job, og er nu kommet med i køen. Som man nu engang skal har han været på både fagforening og arbejdsformidling. Nu skal han så igang med at søge job.
På AF har han så fået vejledning i hvad han nu har pligt til. Han skal blandt andet udarbejde et CV på internettet. Nu ligger det sådan at min ven ikke har den mindst interesse i den slags, og aldrig har rørt en PC. Det har han ingen intentioner om at gøre noget ved. Godt så.
Flink som jeg er, tilbyder jeg ham nmin hjælp, og i aftes satte vi os så til PC'en, og gik i gang. Første punkt er uddannelse. Jo, han gik ud af niende, og det er sådan set det. Det er nok godt nok, men.. hmmmmmm... Man skal skrive en tittel. Hvilken tittel har man når man går ud af folkeskolen ?. Nåh pyt, vi skrev skoleelev.
Lidt længere nede i skemaet går det helt galt. Hvad har han ELLERS sådan lavet af interesante ting, i frtiden forstås. Forenings og bestyrelsesarbejde f.eks. Tja... Han var engang med i hjemmeværnet i en uges tid, og ellers ikke noget. Skidt med det. Den springer vi bare over. Men næh-nej. Den går sgu ikke Granberg. Der SKAL skives noget. Virkelig motiverende.
Efter en 2½ - 3 timer lykkes det endelig at få lavet noget, vi er enige om ser hæderligt ud, så ved 21.30 tiden er vi klar til sidste punkt. "SEND CV". Endelig. Vi er færdige.... Men nej.... man kan KUN sende sit CV mellem 7.00 og 17.45, og der er ingen mulighed for at "gemme".
Nu kan han så idag kontakte AF, og få at vide hvad han SÅ skal gøre. Han får jo nok besked om at smutte på biblioteket, for der kan han jo ordne det i dagtimerne, og så er han jo AKTIVERET. Men han KAN jo ikke.... Jamen så får han nok tilbudt et "PC-kørekort". Så er han ENDNU mere aktiveret.
Og tiden går... Går med ting der ikke interesserer ham en døjt, og som han ikke nogensinde vil få glæde af. Han vil meget hellere ud og bruge en skovl eller en hammer. Desværre har han valgt en skidt årstid at blive fyret på. Ikke lige sæsson for det han gerne vil. Derfor kan han så nu blive trukket rundt ved næsen, og tvinges til "aktivering" i en form som er helt uinteresant, og bestemt ikke gør ham specielt positiv overfor AF.
En tinge er sikker. AF vil idag få deres sag for, når de skal overbevise ham om at det sørme er godt nok.
Det JEG ikke kan lade være med at spekulere på er :
Skal AF tage hensyn til den enkelte, og hjælpe og rådgive udfra den enkeltes ønsker og formåen, eller skal de følge et fast regelsæt, fastsat af nogle kloge hoveder uden indsigt i andet end deres eget liv, kvalifikationer og interesser.
Jeg ser at enden på det bliver at han mister sine dagpenge, fordi han ikke kan/vil bruge sin tid på noget som han anser som tidsspilde. At han i mange år har bidraget til "fælleskassen" er af mindre betydning.
tilføjet af

Yes

AF er noget hø.
tilføjet af

Både og !

Jeg mener da helt klart, at går man hen og blir´ arbejdsløs, må man i det mindste prøve på at sætte sig ind i/interessere sig for, måden man idag søger jobs og laver cv på, iflg. AF.
Ihvertfald indtil man forhåbentlig får et job man igen kan blive glad for og som interesserer en.
Samtidig med det, mener jeg da også at AF må og skal tage udgangspunkt i den enkelte .....eks. er der stadig nogle mennesker som ikke har, eller ønsker, pc og internetforbindelse hjemme. Hvad skal de gøre ... ja, de skal vel helt klart støttes og hjælpes på anden måde af AF.
Din ven lyder ikke som om han generelt har eller har haft mange interesser .....gider at sætte sig ind i hele AF-systemet .... ikke desto mindre mener jeg at han blir´ nødt til det lige nu - for sin egen skyld på længere sigt !
Udover det tror jeg desværre at AF-systemet er indrettet på en måde der er for ens ..... regelsæt som SKAL overholdes, koste hvad det vil .... og det er desværre en udvikling som, jeg tror ikke kan stoppes mere !
Held og lykke til kammeraten ... :-)
tilføjet af

Interesser ?

Han er et familiemenneske, der hellere bruger tiden sammen med sine børn og konen. Hans hobby er hans hus, og det kan ses. Hvorfor skulle han da "tvinges" til at blive spejder eller whatever, bare for at kunne tilfredsstille AF når han er arbejdsløs ?
Mange af de ufaglærte jobs der er, bliver ikke besat af folk sendt ud af AF-konsulenterne. De bliver besat af folk der banker på døren, og spørger om der er noget at lave, og tro mig. Han banker på døre i disse dage.
Men nej. Det er ikke godt nok til AF. Han skal med vold og magt lave et CV, der ikke bliver læst af andre, end lige AF-konsulenterne selv, der nok skal finde nogen "gode" tilbud til ham.
tilføjet af

Jamen ....

.... kan man ikke skrive i et cv at man interesserer sig for hus og have samt familie .... det er vel ingen forbrydelse i AF's øjne ??
Selvfølgelig skal man da interessere sig for det man helst vil og kan ..... det skal ingen blande sig i ... jeg siger bare, at blir´ man arbejdsløs idag i dagens Danmark,- så må man følge de regler der nu engang er - det gælder os allesammen - uagtet om man synes at reglerne er forskruede eller ej !!
tilføjet af

Det har du.....

.. fuldstændig ret i. regler er til for at følges, men der bør også være lidt virkelighed i disse regler. Jeg mener at AF skyder HELT ved siden af i dette tilfælde. Han bliver aktiveret ja. Men det fører ikke til en dyt, andet end at AF-konsulenterne kan sidde veltilfredse bag deres skrivebord, og føle sig åh så medmenneskelige og selvtilfredse.
tilføjet af

CV-indlæggelse er lovkrav

Der er ingen grund til at klandre AF for kravet om indlæggelse af CV-et. Det er et lovkrav, og gør man det ikke inden 30 dages ledighed, så kan man miste dagpengene.
Det er en markant element i reformen "Flere i arbejde", at i det første ledighedsår er hovedelementet, at den enkelte ledige skal gøre alt, hvad hun kan, for igen at komme i arbejde.
Der er begrænsede muligheder for tilbud om kursus, mens mulighederne er bedre efter 1 års ledighed. Dertil kommer løntilskudsjob (tidligere jobtræning), hvor mange i de private virksomheder fortsætter i almindeligt arbejde efter udløbet af løntilskuddet.
tilføjet af

Korrekt ...

..... for AF handler det helt klart om hvor mange de kan få i aktivering - det står nemlig i loven/reglerne at folk skal i aktivering hurtigst muligt ... uagtet hvad de arbejdsløse blir´ sat til !!!
Meget uretfærdigt .....
Kan man ikke klage et eller andet sted ... over den behandling man får/ikke får på AF ?
Man står vel ikke også uden rettigheder, blot fordi man er uden arbejde ?
tilføjet af

Lovkrav, ja....

Men der rykker jo ikke ved at det i dette tilfælde er komplet tåbeligt. Den lov henvender sig efter MIN mening kun til én gruppe af befolkningen.
Det ville være ikke så lidt hensigtsmæssigt, hvis den lov tog hensyn til alle. Endvidere er det da flot, at der er flere tilbud efter et års ledighed, men IGEN henvender det sig ikke til hele gruppen af arbejdsløse. Hvad med sæssonarbejderne ?. de skal trækkes igennem det samme, velvidende at det er et spørgsmål om tid, før der igen er job.
Jeg sætter gerne en kasse rødvin på at min ven har erbejde igen INDEN det bliver forår, og det bliver IKKE via et CV, som det vi forgæves forsøgte at lave igår.
tilføjet af

Med hensyn til....

.. rettighederne, så kan det nu godt virke som om man ingen har. Nu skal jeg ikke gøre mig klog på hvordan det hænger sammen i sidste ende, idét jeg kun én gang har haft "glæde" af AF, så det er da muligt at han kan klage. Men jeg tvivler nu stærkt på at det vil ændre noget som helst. De folk der administrerer / udfærdiger "reglerne" virker ikke som de har den store realitetssans.
tilføjet af

Næh, ....

.... måske ikke - men kan man ikke blive hjulpet lidt af sin fagforening .... man har dog betalt til et eller andet ?
tilføjet af

Det må man da håbe...

.. og det vil da blive spændende at se, som sagen skrider frem. Men i sidste ende er de vel underlagt de samme, efter min mening, tåbelige regler.
tilføjet af

Ja, ...

... du har nok ret - det er sgu ikke nemt at blive arbejdsløs i Danmark ....
Held og lykke med vennen !
tilføjet af

CV er kun én af vejene

Databaserne på Nettet, hvor AF's Jobnet er den største, fordi alle ledige skal være registreret der, er kun en af de mange veje til job. I de fleste tilfælde skaffes jobbet igennem et personligt netværk. Alligevel kan man lige så godt gøre sit CV så dækkende som muligt, for kun på den måde øger man chancen for, at en arbejdsgiver udsøger en til en samtale. Der er ingen grund til at stirre sig blind på kravet om indlæggelse af CV. Se det blot som et supplement til den øvrige jobsøgning.
tilføjet af

AF til grin

Jeg er arbejdsløs akademiker og har også været gennem den omgang med at lægge CV'et på AF's hjemmeside. Som en lille tilføjelse til du skriver, kan jeg så sige at der er tæt på 0 % chance for at man som akademiker får job, fordi en arbejdsgiver kigger på AF's hjemmeside. Selv magisterforeningen mener ikke at det at lægge sit CV ind hos AF gavner akademikere. Men jo jo det skal man så sandelig gøre alligevel, for som de siger hos AF så kan man jo bare printe det ud derfra og vedlægge det til ens jobansøgning. Ja godav mand økseskaft, hvis jeg printede det CV ud fra AF så ville de da slå sig selv på lårene af grin, der hvor jeg nu valgte at søge job og det ville sikkert også fylde 8 A4 sider, med alt det skidt man skal skrive på. Kort sagt AF sucks
tilføjet af

Regler!!!

Hej!
Jeg har lige læst dit indlæg og kan fortælle dig, at for at stå til rådighed på arbejdsmarked skal man indlægge sit CV på vores jobnet og må ikke sige nej til tilbudte jobs, da dette vil få konsekvenser for hans dagpenge. Er han ikke interesseret, kan han jo ikek stå til rådighed.
Det er ikke nogle regeler vi har sat, nej de komme fra beskæftigelsesministeriet og det vi kan/skal gøre er at følge loven.
AF-medarbejder.
tilføjet af

Mon ikke ...

... du skulle bede din arbejdsgiver om et retsstavningskursus ?
Du arbejder jo på AF, hvor man anviser job til andre !!!
tilføjet af

Velkommen til.....

Rart at se én fra AF på banen.
Jeg er ikke ét sekund i tvivl om at det din "arbejdsgiver" der fastlægger de regler der nu en gang er. Jeg er heller ikke tvivl om at det for NOGEN er en god løsning, at komme tilbage på arbejdsmarkedet ad den vej. men at det er godt for nogen, er ikke ensbetydende med at det virker i dette konkrete, og sikkert også mange andre tilfælde.
Dernæst vil jeg da lige slå fast, at han jo GIK igang, og det også med et positivt sind. Da han spurgte om min hjælp tøvede jeg da heller ikke et eneste sekund. Men som vi kom igen skemaet, svandt den positive indstilling lige så stille. At vi så til sidst må konstatere at hele arbejdet var spildt, gør jo kun det hele ENDNU mere grotesk. Næhnej... man skal lave sit CV i "arbejdstiden". Ikke noget med at søge hjælp hos folk i arbejde.
Nu glæder jeg mig egentlig en hel del til at høre hvordan dagen hos AF så er spændt af. Hvis han kan fortælle en positiv beretning, og især en løsning på CV-problemet som han er tilpas med, skal jeg være den første til at indrømme at jeg har taget fejl.
Føljetonen fortsætter UDEN tvivl i dette forum imorgen :-)
tilføjet af

Jeg satte pris på....

.. dine indlæg længere oppe i tråden. Hvorfor begynder du med at skrive sådan en omgang fis ?. Det har da intet med sagen at gøre.
tilføjet af

Hvad er dit problem??

Hvad er dit problem???....Jeg fortæller en mand hvad hans ven har af regler at forholde sig til og ikke en brik andet. At du begynder at skrive om stavekurser kan jeg ikke se er relevant for sagen.
tilføjet af

arbejdsløse til grin

Min mand er lagerarbejder, men har desværre været arbejdsløs længe, og har haft sit cv inde på AF i ca 4 år, men til hvad nytte❓han har aldrig hørt fra en eneste arbejdsgiver.Og en ting mere, hvorfor bliver han aldrig kontaktet af AF hvis der evt er et ledigt lagerarbejde.Aldrig så meget som et eneste tilbud.Han har været gennem diverse tåbelige kurser som intet fører til.Har været i jobtræning flere steder mange gange, JAMEN for den da, hvor meget træning mangler han, når han har været indenfor faget i over 20 år.Siden er det blevet til praktik på et lager på fuldtid,og om aftenen,for en udbetalt bistand på 4500 kr ( får ikke fuld bistand,da jeg har deltids job).JA søreme: det er gratis arbejdskraft for arbejdsgiveren, så hvorfor ansætte en ledig, når man kan få nogle gratis,ergo udfylder han en rigtig plads.Nå men hvorom alting er så resulterede det heller ikke i en dyt.Næh mange bliver holdt totalt til grin, og man kommer til at tro,at de gerne vil holde folk inde i systemet, det betyder jo varigt arbejde til AF_medarbejderne og i socialforvaltningen, for hvor var de uden alle de arbejdsløse, JO de ville være i samme sko som dem.
tilføjet af

kurser???

Glemte en ting. Din ven kan da komme på kurser for at dygtiggøre sig, det har min mand selv gjort. Hvad med 3 dages tur på en klatrevæg eller ture på planetariet osv.Tror blot det bliver svært at finde et lager hvor overnævnte ting er et krav...
tilføjet af

handlingsplan???

Har din ven fået udarbejdet en handlingsplan??
Det er jo ikke kun et lovkrav, at en ledig skal stå til rådighed for arbejdsmarkdet! AF og KOMMUNEN har også et ansvar - En handlingsplan omhandler formålet ved aktiveringen (JOBTRÆNINGEN) - og skal imødekomme dine arbejdsønsker så vidt det er muligt! Udover dette - er din ven over 25? for når han ingen uddannelse har, så kan han jo være revalideringsberretiget??? Dvs. at det er muligt at han kan tage en uddannelse i op til 5 år, på dagpengesats.. Er han oplyst om dette?
tilføjet af

Desværre er det jo....

... noget man hører om jævnligt. Jeg husker for nogen år tilbage på TV, da et par havnearbejdere som led i "aktiveringen" skulle danse ballet. Vi skreg nærmest af grin, men det er jo dybt tragisk.
Jeg håber at det vil lykkes for din mand hen ad vejen. Lykke til ;-)
tilføjet af

Umiddelbart vil jeg tro....

.. at en handlingsplan er sat igang, men kan ikke svare helt præcist.
Min kammerat nærmer sig hastigt de 40, og har iøvrigt ikke gået ret meget arbejdsløs. Han er hamrende dygtig til flere håndværk, men ikke noget han har papir på. Der er ingen tvivl om at det kun er et spørgsmål om tid før han på egen hånd finder et job. Havde det været forår, var det også for længst sket. Men indnen for byggeri og anlæg, og "deres" underleverandører står lavsæssonen for døren, og der bliver kun ansat folk i meget begrænset omfang.
Så hvad skal han med efteruddannelse. Han ved jo hvad han gerne vil, og har også de nødvendige kvalifikationer, omend de er tillært.
tilføjet af

Nu ligger landet...

Nu ligger landet jo sådan, at man selv skal vise interesse for at finde et job. Vi kan ikke ringe til 17000 folk om dagen og sige, at nu søger den arbejdsgiver en medarbejder. Man skal selv søge og kan gøre det via vores hjemmeside www.jobnet.dk. Man kan ikke forvente at arbejdsgiverne kommer og banker op ens dør uden man selv har vist interesse.
Er der ellers noget at klage over kan I kontakte den leder som sidder på det nærmeste AF-kontor i din by.
tilføjet af

Endelig!

...en som har forstand på hvad han/hun snakker om...tak for det :o))
tilføjet af

AF kan ikke trylle

I øjeblikket er der ca. 173.000 ledige i Danmark. Det er alvorligt for et velfærdssamfund, men der er en utopi at nå fuld beskæftigelse.
Opgaven er så at sikre, at så mange som muligt kommer i arbejde, og at så få som muligt bliver langtidsledige. Det medvirker AF til ved at opkvalificere ledige igennem kurser og uddannelse og ved at aftale job med løntilskud. Der er ingen garanti for, at det med det samme fører til fast arbejde, men der er ikke mange andre muligheder end at arbejde for det. AF kan ikke skabe job, men blot sikre, at der er kvalificerede folk til de ledige job. I øvrigt er en langt størstedelen af kontakten med de ledige lagt ud til "andre aktører", private virksomheder, som har vundet en udbudsrunde om at klare kontakten og i mange tilfælde også aktiveringen.
Og lad så være med at mistænkeliggøre AF's medarbejdere. Der er altså ingen, der tænker på, at de ikke vil skaffe en ledig et job, fordi deres egen position så kunne trues.
Med hensyn til Jobnet, så kan man døgnet rundt lægge sit CV ind. Har nogen oplevet andet, så skyldes det, at det nogle aftener har været nødvendigt at lukke ned, fordi programmet nu og da skal ajourføres.
tilføjet af

Nu gik du jo selv....

.. ind i debatten, som er virkelig prisværdigt, men hvorfor klapper du pludselig låget i, og tørrer fingrene af i de lokale AF-ledere ?.
Dette er en debat, og folk kommer ind og siger deres mening. At det nok ikke er sjovt for en AF-medarbejder som dig kun at blive kritiseret, er der ikke noget at sige til, men at der indtil nu er generel utilfredshed med det AF som dine arbejdsgivere har skabt til dig, kommer ikke just som en overraskelse.
tilføjet af

Nixen bixen.

Det stod højt og tydelig, med røde bogstaver, at man KUN kunne sende sit CV mellem 7.00 og 17.45.
tilføjet af

tro mig

Min mand har søgt både på opslagene i AF (som mange gange er for gamle,og hvor virksomheden nogle gange kan fortælle at det er både 2 og 3 måneder siden de har fået besat stillingen.Desuden har han søgt på annoncer i aviserne, på AF's side, jobzonen og ofirjob. Han har skrevet, ringet og taget rundt i en uendelighed, så kom ikke og sig at han skal søge selv, for det har han gjort rigeligt og gør det skam endnu.Det er ikke erfaring han mangler, og bestemt ikke at han gør ikke gør en indsats selv, tværtimod.Var det mig havde jeg opgivet for længst.
Hvad er så din mening om, at ledige udfylder rigtige jobs❓det kommer der da ikke flere i arbejde af. Jeg vil da gerne indrømme at hvis jeg som arbejdsgiver kan få en ledig gratis på aftenhold i 2-3 måneder så vil jeg da benytte mig af det...Det er jo ikke arbejdsgiveren der er dum...Og heller ikke den arbejdsløse, for han er tvunget til det.
tilføjet af

Udnyt "lavsæsonen"

Det er jo nu, at han skal "udnytte" sine muligheder...
Hvis han har ufaglært viden, er det jo muligt at han - sin alder i betragtning - kan få merit for sin kunnen og viden? Har han talt med sin sagsbehandler om dette? Der findes jo uddannelser/kurser baseret netop op på disse situationer - hvor det er muligt at "opgradere" sin kunnen, således at den virkelig tæller på papiret...
Det er jo fjollet at spilde tiden på, at være i en uønsket aktivering, fordi man venter på at "sæsonen" vender tilbage..
Næste vinter, når sæsonen slutter, vil han igen være den første til at blive fyret - og desværre er det de ufaglærte der ryger først.. og så er han tilbage hvor han står idag? - tag og udnyt nuet, og stå bedre til næste sæson! Tal merit og kurser med sagsbehandleren....
tilføjet af

Kan ikke sige det bedre selv

Jeg kan ikke sige det bedre selv og kun give dig ret. Vi gør alt hvad der står i vores magt for at hjælpe og kan ikke gøre alle tilfredse.
tilføjet af

Det er ikke noget...

.. jeg umiddelbart kan svare på, men jeg går da ud fra at det kører efter bogen, og at han får den rådgivning han skal have. det hjælper bare ikke meget, hvis reglerne ikke har en positiv effekt på den gruppe han nu engang tilhører.
Med hensyn til "sæssonarbejdere", så vil der jo altid være brug for sådan nogle, og nogle af dem skal også have de rette kvalifikationer. Tænk for eksempel på asfaltarbejdere, eller de ansatte på sukkerfabrikerne. De kan nu engang ikke være beskæftiget året rundt. Med hensyn til de førstnævnte, så knokler de røven ud af bukserne hele sommeren, fra tidligt til sent. Ikke nok med at de bliver straffet på pengepungen når sæsonnen slutter, men de skal også trækkes igennem det samme cirkus år efter år.
Min omtalte ven, blev iøvrigt IKKE sæsson-fyret. Han kunne ganske enkelt ikke med chefen.
tilføjet af

beklager........

Beklager at jeg misforstod hans fyring...
Alligevel må det da være mere tilfredsstillende for ham, at få en uddannelse inden for sit interesseområde, når nu muligheden er der? Lønnen for en faglært er jo også bedre. Selv om en faglært og en ufaglært udfører præcis samme arbejdsgang, er en ufaglært jo lavere lønnet, inden for de fleste områder...
Hans muligheder er mange lige nu. Jeg ved godt, at mange siger at det er et helvede at være på understøttelse, men han har altså chancen til at forbedre sine jobmuligheder, ved at tale uddannelse med sin sagsbehandler... Sagsbehandleren vil med garanti gøre alt som vedkommende kan for at hjælpe...
Det er jo positivt, at en arbejdsløs viser "gnisten"... ;0)
tilføjet af

Jamen det gør.....

... han da også. Som skrevet før gik han jo positivt ind i det han nu skal, men det hjælper jo ikke hvis den positive indstilling ikke kan bevares.Men kan de tilbyde ham noget der tiltaler ham, så er jeg ikke et sekund i tvivl om at han vil tage imod med kyshånd.
Iøvrigt er han hos AF i dette øjeblik, og er ved at lave CV derfra.
Referat følger imorgen.
tilføjet af

Interesseret i at arbejde udendørs??

Hej!
Hvor gammel er din ven, og bor han i Brædstrup? Muligvis kan jeg give ham et tip hvor han kan prøve at henvende sig om job. Ved ikke om de stadig mangler folk, men det er da værd at prøve. Svar privat på yoyo43@sol.dk
tilføjet af

Regeringen har ansvaret

Det er ikke AF medarbejderne, der har lavet reglerne, det er lov.
AF er bare en institution som sørger for at regeringen kan sige at den ikke betaler folk for at lave ingenting. Regeringen stoler ikke på at du og jeg ved noget om hvad der er bedst for os - det samme gjaldt forrige regering
tilføjet af

Og AF kan heller ikke opkvalificere!

AF har nemlig fået besked på at de skal skære ned på kurser og uddannelse, og sende flere i arbejde for halv eller ingen løn.
Det skaber overhovedet ikke nogen jobs, det opmuntrer derimod arbejdsgivere til at få så meget som muligt af arbejdet udført ubetalt
tilføjet af

fryd

god fornøjelse...lad os ikke håbe i bliver invalide!...:-)
tilføjet af

Er du sikker på det?

Kan man tage uddannelse i op til 5 år på dagpenge? Dagpenge udbetales jo kun i 4 år. Desuden har AFerne fået at vide at de skal begrænse antallet af denm, der tager kurser eller uddannelser.
tilføjet af

Det er jo lige netop det..

Det er jo lige netop det der er pointen i hele systemet. Der skal spares.... Jeg er blevet oplyst op til 5 år, dette skal dog dispenseres, og der er IKKE frit slag på hylderne over uddannelserne... Det er ikke alt der godkendes, har hørt omkring at det ikke er så ganske nemt at " komme igennem" med sine ønsker...
tilføjet af

2. del af føljetonen.....

.. følger mandag, og det med en indtil nu positiv drejning.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.