16tilføjet af

Abort-grænsen ned?!?

Jeg stødte på en artikel omkring etisk råd, der ønskede at revurdere abortgrænsen. Grunden er at et barn på 8 uger er allerede langt mere udviklet, og ligner et menneske langt mere, end man hidtil har troet. Billeder fra england viser at allerede i den alder er fingre og tæer så småt begyndt at vise sig, og barnet kan allerede klø sig i ansigtet og strække benene. Jeg så billederne i en tv udsendelse, og kan kun sige at det er løgn hvis man påstår et foster på 7-8 uger ikke ligner et menneske. Ansigt, hjerne, hjerte, fingre, tæer, adfærd det hele er der allerede, selvom det ikke er fuldkomment udviklet.
Synes personligt den skulle ned, 6-7 uger ville nok være passende. Jeg er generelt modstander af abort, men hvis grænsen blev sat ned til et tidspunkt hvor fosteret rent faktisk ikke har udviklet menneskelige træk og adfærd, ville jeg langt bedre kunne acceptere det. Modargumentet kan være at det ikke er et rigtigt menneske endnu, fordi det ikke vil kunne overleve selv udenfor livmoderen.
Hvad synes i, skal abortgrænsen ned?
tilføjet af

Alt for kort tid

6-7 ugers grænse. Ved du hvor kort tid det er ?? Når ens menstruation udebliver, er man allerede 2 uger henne. Er man normalt uregelmæssig er det nok ikke det første man tænker på...at man kan være blevet gravid. Mange læger her ventetider på 1 uge...så er der ventetiden til at komme til undersøgelse på hospitalet...og SÅ yderligere ventetid til selve aborten.
Jeg fik for lang tid siden lavet en abort. Jeg var "hurtig ude"...og jeg fik foretaget abort i 9. uge.
Min pointe er sådan set, at 6-7 uger er ALT for kort tid. Det er også ofte en svær beslutning...som ikke kan tages på 5 min.
Men klart klart...jo hurtigere jo bedre. Der er ingen grund til at vente til sidste øjeblik. Men grænsen på de 12 uger bør ikke sættes ned. I hvert fald ikke halveres. Måske er grænsen sat der, fordi det også er der "naturen" ligesom har sat grænsen. Lægerne siger jo, at efter 12-13 uger er risikoen for spontan abort meget lille...
tilføjet af

Men...

Det ér et lille menneske man får dræbt. Selvfølgelig skulle en lavere abortgrænse følges op af langt hurtigere ventetid.. Ellers kan man ikke bruge det til noget.
tilføjet af

Uanset

..hvor grænsen for abort er,så er det jo stadig et levende foster.I den henseende er der,i mine øjne,ikke den store forskel om det er 1,8,12 eller 18 uge etc...(Fosteret er ikke levedygtigt for omkring 24 uge).
I øvrigt er for abort da jeg mener kvinden har ret til at bestemme over sin egen krop.
tilføjet af

tjaa...så er det lige hvorfra man regner

på en ultralydsscanning kan man ret præcist regne ud hvor gammelt fosteren er.
Men når man får foretaget abort er det jo ikke efter beregner med ultralyd, men man regner fra sidste menstruations første dag, så før du opdager din graviditet er du mindst 4 uger henne i forhold til de beregninger der er rette snor.
Dertil er der jo mange unge piger som har uregelmæssig menstruation, og måske ikke tænker yderligere over at den er udeblevet den første uge.
Så er du oppe på fem uger.
Så hvis du som du her giver udtryk om ønske for får sat abort grænsen ned til 6-7 uger, så har du en uge til at bestemme dig. Det er godt nok ikke lang tid til at træffe en beslutning der i høj grad kan påvirke en psykisk.
Kan hertil nævne at jeg 3 gange har aborteret ufrivilligt i 7. uge, og det der blev skyllet ud i toilettet lignede på ingen måder et barn.
tilføjet af

ret til egen krop

Det vil sige at du mener at man gerne må slå børn ihjel for at sikre privatitet. Hvad så med spædbørn der optager ens tid for meget - må man godt slå dem ihjel?
tilføjet af

ligne=væren

Jeg er ked af at du har aborteret spontant så mange gange, men hvad vil du egentlig med din pointe at det ikke lignede et barn? Siden hvornår er det blevet et kriterie for menneskelighed? Hvad så med forbrændte mennesker der ikke længere ligner almindelige mennesker?
tilføjet af

Ret til egen krop..

...Jep - Til hver en tid. Så er det bare liiige; Hvorfor benytter man sig ikke af retten til at erhverve sig prævention? Vi har (endnu) ikke muslimske tilstande her i landet, hvor prævention er forbudt. Er du moden nok til at dyrke sex, må du osse "beskytte" DIN KROP mod graviditet...
Har set alt for mange skræmmende eksempler på unge piger, der får den ene abort efter den anden, fordi de ikke "gider/tør" gå til lægen og få p-piller, el. lign. Og iøvrigt fåes kondomer i håndkøb - Det er IKKE kun fyres ansvar at skaffe gummi, det er pigens krop det går ud over - Så piger, køb jeres eget gummi!
Abort er en god løsning, men det bør være den absolutte SIDSTE udvej, så hurtigt som muligt efter graviditeten er en realitet.
tilføjet af

så vil nogen få problemer

Jeg synes ikke at abort grænsen skal ned. Jeg er personligt imod abort men ved at jeg måske en dag selv kan få brug for det. I min situration er at jeg kun bløder mellem 3.-8. uge så hvis grænsen bliver sat ned vil jeg måske ikke opdage det før det er forsent. Jeg går ikke i seng med mange og har kun været sammen med 2 over nogensinde men hvis jeg blev gravid så ville det ødelægge hele min fremtidsplan. Selv om man beskytter sig kan man rissikere at blive gravid så nej grænsen skal ikke sættes ned og ja man burde tage ansvaret hvis man bliver gravid men det kan også få store koncekvencer for det barn hvis det bliver født
tilføjet af

Sørgeligt!!!

Sørgeligt, men sandt, at mennesket har svært ved at forholde sig til ting, vi enten ikke kan se eller ikke forstå.
Det er lidt ligesom vi har det med f.eks. insekter kontra store pelsdyr...Har I overvejet forskellen??? Vi kan jo ikke rigtig SE eller HØRE det mord, vi foretager, når vi maser en edderkop, fordi den er så lille, at vi ikke kan se dens "ansigtstræk", høre dens skrig eller sidste åndedrag.
Hvad pokker er det for en strudse-mentalitet? Jeg siger ikke, at jeg er mod abort, men lad os forholde os til det, det er. Nemlig et mord på et levende væsen! (Og det kan der være mange grunde til).
For at billedliggøre min historie, kan jeg meddele, at min søn blev "lavet" den 26. maj og 30 dage efter - den 25. juni kunne jeg - på en scanning - se hans lille hjerte banke.
Den 10. juli bliver jeg igen scannet, (45 dage efter samlejet), og her kan jeg se et foster med absolut form, som et menneske...medbringende sin lille "madpakke", idet moderkagen endnu ikke er færdigdannet på dette tidspunkt i graviditeten. Den 14. august (75 dage efter samlejet) kan jeg på en scanning se et helt færdigt barn med ansigt næse, fingre og tær...og fostret er på dette tidspunkt blot 6,4 cm fra hoved til rumpe.
For at afslutte det, kom min lækre søn til verden den 24. februar i dette årti... 274 dage efter samlejet var han 3700 g. og 53 cm. og gjorde mig til DEN LYKKELIGSTE MOR I VERDEN!
Knus og tanker fra Uccio.
tilføjet af

Lad den forblive.

Nej! Det burde den ikke. Det er meget muligt at fosteret er udviklet i 8. uge, men abortgrænsen bør ikke sættes ned da piger har brug for tænketid over et sådant valg. For det er ikke et nemt valg at tage. Abortgrænsen bør blive hvor den er.
tilføjet af

undskyld mig lige

det er langt de færreste kvinder der opdager at de er gravide før de er i 5 til 6 uge. altså når deres mens udebliver. skal løbet så være kørt for dem? det er jo egentlig ikke særlig fair vel? synes ærgelig talt at du skal revurdere din opfattelse.
tilføjet af

Nej..

Jeg er en 19-årig pige, som selv lige nu er i min 7 uge. Jeg har altid selv været modstander af abort og fandt det meget uetisk.
Jeg fandt først ud af i sidste uge at jeg er gravid, og det kom som et chok for mig.
Jeg har ingen penge at give dette lille barn, jeg bor stadig hjemme, jeg er ikke færdiguddannet.
Og tro mig hvis jeg havde alle disse ting havde jeg også beholdt mit barn, men det har jeg ikke.. jeg har intet at byde det barn.
Jeg har det svært i forvejen med at jeg er gravid og skal af med det. Men der er ikke andet jeg kan gøre.
Jeg ville være en mere led person ved at sætte et barn i verden hvor det ikke har noget, end at få en abort, hvor den ikke når at reagere.
Hvis du fik din vilje med at få den sat så langt ned, ville jeg ikke have haft en chance.
Jeg tror ikke man skal udtale sig for meget om hvorvidt den skal sættes helt ned til 6-7 uger, før man har stået i situationen selv, ligepludeselig at være uønsket gravid.
Det er ikke særlig rart, og lad være med at tro det ikke gør ondt indeni på mig hver eneste aften jeg lægger mig ned. Jeg kan ikke sove fordi jeg ligger og græder over at jeg er nødt til at gøre dette. Men det er det eneste rigtige overfor det barn i mine øjne.
tilføjet af

hmm.

Jeg har beskyttet mig hver gang. Men det sprang og jeg var på pause med mine piller. det er hvad der kan ske. og mener ikke det er min skyld.
tilføjet af

liv er liv

Jeg er i dag en voksen pige.
Da jeg var 17 år opdagede jeg til min gru at jeg trods prævention var gravid. Aldrig har jeg været så meget i tvivl om hvad jeg skulle, men tiden tog min beslutning, jeg var for langt henne til en "almindelig" abort, og jeg valgte at føde mit barn. I dag er han lige blevet færdig med sin uddannelse og er en dejlig ung mand. Vi klarede det!! Hvade abortgrænsen været en anden var han her ikke!!
Der er ikke nogen rigtig grænse, det du bærer under dit hjerte er LIV, og hvis du vælger aborten er det et liv der slukkes, sådan er det bare.
tilføjet af

Hvor kan nogle kvinder dog være inkompetente!

Ja det var lige præcis det jeg skrev som overskrift. Jeg er så træt af at hører kvinder bede andre folk om at revurdere deres opfattelse omkring abort.
Jeg er så træt af at hører på kvinder for abort tale ned til os der ikke går ind for en abort. Herre Gud vi lever i det 21. århundrede har man ikke hørt om ansvarlighed og prævention endnu? Hvis man skal rende rundt og bolle uden at tænke over de konsekvenser ubeskyttet sex har, så burde man måske bures inde. Det må være den bedste løsning!
Der var en der skrev at hun havde aborterede ved 7. uge flere gange og det der røg ud i toilettet var ikke noget der lignede et menneske skal det være et stort barn på 3700gram før det er et menneske?
Det er et lille væsen og der er liv i det og dets køn er rent faktisk allerede bestemt ved 7 uge. Hvordan f.... kan du sige sådan noget jeg har lige været igennem en udskrabning hvor mit BARN ja BARN var 7 uger gammelt da det døde. Jeg ville give min højre arm og mere til hvis bare jeg kunne have fået det barn i min arm 7 1/2 mdr senere, istedet for at jeg skulle vågne op fra en narkose med smerter som veer men uden en reel fødsel.
Nej jeg går på ingen måde ind for frivillig abort. Er man gammel nok til at dyrke sex er man også gammel nok til at tage ansvar for et andet liv, Vil du ikke være mor eller far så BESKYT dig og beskyt dig grundigt og gerne dobbelt elelr tredobbelt, Ellers må du tage det ansvar og få det barn kan du ikke klare det så bortadopter det, Der er tusinder af par der gerne vil være forældre men ikke kan. Det er en hån mod disse efter min mening, blot at "skylle" et barn ud i toilletet og tale om det på den måde.
Føj hvor jeg væmmes når jeg hører nogle kvinders opfattelse af et andet liv. Jeg håber disse aldrig får lov til at blive mødre for jeg tror simpelthen at de lider for meget egoisme til at de kan formå at tage vare om et andet menneskes liv.
tilføjet af

Kære Susie

Der hundrede tusinder af kvinder i din alder og yngre som er dårligere stillet end du og alligevel har de fået de børn og kæmpet for at de skulle have det godt, hvor der er viljge er der vej. Abort i DK er blevet til en nødprævention. Jeg kan ikke have ondt af dig på nogen måder, Du bor i DK og du vil få så meget økonomisk støtte og hjælpe fra det offentlig særligt fordi du er studerende. Der er kvinder der studere medicin og er enlig mødre. Økonomi og uddannelse er ikke nogen undskyldning i dagens DK. Så lad være med at gå og have ondt af dig selv. Hvorfor beskyttede du dig ikke bare???? Så havde du ikke havnet i denne situation overhovdet. Tænk over det næste gang, lad være med at køre uden hjelm!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.