4tilføjet af

Åh ja!

Hvem sagde at der ikke var problemer med unge af anden etnisk herkomst?
http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=450890/
Men det er jo som sædvanlig løgn og latin, hvis man ellers skal tro på alle de barmhjertige samaritanere der huserer herinde! Utroligt at så mange og så forskellige medier kan bringe de samme løgnehistorier gang på gang. Det må da være en sammensværgelse! (Eller også er det fordi de rent faktisk skriver sandheden og afspejler hvad der er virkeligheden i dagens danmark).
Ha' en pragtfuld dag :o) trods alt!
tilføjet af

læste du

artiklen, eller så du kun overskriften ??
Jeg syntes det er en god og nuanceret artikel, som ikke fordømmer, men forklarer.
tilføjet af

ja jeg læsten den :-)

Jeg vil give dig ret i, at den er nuanceret og ikke fordømmer osv. Men den påpeger at vi har et problem og et problem der skal gøres noget ved.
Det groteske faktum der går igen her i debatten er, at "humanisterne" ligefrem påstår at problemet er ikke eksisterende!
Uanset hvad årsagerne er, så mener jeg dog aldrig at man kan retfærdiggøre kriminalitet, men man kan forklare nogle medvirkende faktorer. At det så hverken gør fra eller til når først skaden er sket er så noget andet. Er Peter først banket til lirekassemand eller er Inge blevet voldtaget, så er de personligt nok ligeglade med gerningsmandens opvækst osv. Det eneste det kan gøre er, at identificere områder hvor der skal sættes ind på en eller anden måde.
Metoderne kan diskuteres, men at fornægte at der er et problem er forkert og det løser aldrig situationen!
En stor del af debatten her, deler folk i 2 lejre, "humanisterne" der påstår at indvandrere/efterkommere overhovedet ikke er kriminelle og "Racisterne" der påstår at de er kriminelle og skal ud(nogle går måske lidt hårdt til stålet indimellem og niveauet er ikke altid så højt, men her skiller de sig ikke så meget ud fra "pladderhumanisterne" ud over sprogbruget). Det er efter min mening synd for debatten.
En del af "racisterne" fører dog efter min mening en sober debat, der forsøger at påpege fakta og at almindelig god opførsel burde være i højsædet hos ALLE, også indvandrerne! Alle skal opføre sig ordentligt både danskere og indvandrere. Man har et ansvar at leve op til når man kommer som fremmed og jeg vil vove den påstand, at 99% af danskere der bosætter sig i udlandet, via deres indgroede respekt for andre mennesker, opfører sig pænt og forsøger at forestå som en "mønsterborger" i det nye land! Det er ganske almindelig god opførsel og burde gælde for alle!
Nok om det. Jeg håber at man via dialog og ved at se problemerne i øjnene i stedet for at gå med skygklapper, kan få rettet op på de samfundsproblemer der i dagens Danmark desværre kun ser ud til at blive værre med årene, medmindre der gøres en indsats nu. Er det så ensbetydende med at man skal smide nogle få kriminelle ud for at redde samfundet for resten, ja så betaler jeg hellere end gerne den pris. Hellere redde flertallet end at forsvare nogle få og tabe det hele på gulvet!
tilføjet af

HOV

Nu blev vi jo næsten enige - altid rart at få sat lidt ord på, istedet for bare en henvisning til en eller anden artikel.
Betragter hverken mig selv som "pladderhumanist" eller racist - mener faktisk, at begge parter er fanatiske, og ude af stand til at se en sag fra mere end en side.
Jeg mener at folk skal dømmes på deres handlinger og ikke på deres udseende, nationalitet, religion, sexualitet osv.
Med den holdning, må jeg jo så også medgive, at der er en del "gæster" som skulle have et spark i deres røv !!
Men at dømme dem alle over en kam - NEJ TAK
tilføjet af

jamen :-)

Det er altså heller ikke alle der er lidt kritiske overfor visser personers optræden der nødvendigvis dermed er racister! :o)
Så lærte vi vel lidt begge 2 idag!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.