4tilføjet af

Von Trier imponeret af nazismen

Den danske filminstruktør har ofte sat sindene i kog med sine provokatoriske udtalelser, og skuffer heller ikke på den front i interviewbogen 'Geniet Lars von Triers liv, film og fobier', der udkommer i næste uge.
I et afsnit af bogen, der er skrevet af Politiken-journalisten Nils Thorsen, udtrykker Lars von Trier blandt andet sin beundring for nazisternes særlige æstetik.
http://www.bt.dk/danmark/von-trier-imponeret-af-nazismen
Filminstruktøren beundrer blandt andet det tyske jagerfly Stukaen, de tyske troppers stålhjelme og de særligt iscenesatte begravelsesritualer omkring SS-generalerne, alt sammen præget af en sammensat æstetik, som plukker fra forskellige mytologier.
- Der var ingen grænser. Og det er altså sjovt at se, når folk giver den hele armen i en eller anden retning, siger Lars von Trier, der ser ligheder mellem enevældige herskere og excentriske kunstnere.
- Det er faktisk lidt på samme måde, jeg arbejder. Man har en idé, og så tager man den til det ekstreme, siger Lars von Trier i bogen, der udkommer den 25. oktober.
tilføjet af

Von Trier = Forbier

Ja, noget skal han jo provokere med før han går helt i glemmebogen, for han er let at glemme ;)
tilføjet af

Vel ikke så overraskende

Men hvilken del vil du debattere? Det fremgår ikke rigtig af dit indlæg. Vil du bare beskylde ham for nazi-sympatier? Så tror jeg du er gået forkert i byen. Folk i almindelighed kan godt skelne.
tilføjet af

Samme filosofi og koncept som DF

Ser ikke den store forskel.
tilføjet af

Lars von Trier

efter min mening det største egotrip i nyere tid.
For nogle år siden udtalte han at Danmark var for lille til ham, og for et par år siden forlod han i utide Cannes filmfestival, skide hamrende fornærmet fordi en af hans film ikke vandt de gyldne palmer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.