27tilføjet af

Vi har et spørgsmål til jer

Vi er tre piger som arbejder som socialrådgivere i en kommune, som vi gerne her vil holde hemmelig.
I forbindelse med en mordbrand, en pædofilisag og drabet på den otteårige dreng forleden, er det ligesom blevet kommunernes skyld, og dermed socialrådgiverne, at de grusomme ting er sket.
Hvordan reagerer du som mennesker når du får fortalt gennem medierne at det er os på kommunen, som er skyld i disse ulykkelige hændelser? Og tror du på det?
Det må da være familien som levende personer, som tager ansvar for deres eget liv, eller hvad mener i?
Håber at i vil skrive, så vi kan få almindelige menneskers synspunkt på disse sager.
tilføjet af

Hvis I er bekendt med

familien og deres problemer, har I et ansvar som I ikke har levet op til, nemlig at varetage et forsømt udsat barns interesser, ligesom i Tøndersagen.
tilføjet af

jeg ryster blot på hovedet....

Det er samfundets skyld.
Det var noget i min barndom.
Det var kommunen der fejlede.
Det er skolen skyld.
Det er altid de andres skyld..........
JO, jeg ryster på hovedet af disse uhyrlige påstande.
FOR HELVEDE.... Folk må sgu da for pokker tage ansvar for sig selv og deres eget liv. man kan da ikke lægge ansvaret over på andre, og da slet ikke over på enkeltpersoner i en kommunalforvaltning.
Hvordan har man tænkt sig at en socialrådgiver skal erfare sexmisbrug af børn, hvordan skal de erfare et voldeligt forhold??? ja, ud at banke på dørerne i kommunen, men er det praktisk ladesiggørligt??? nej vel?? Hvis man ingen informationer får kan man jo heller ikke agere på sagen..
Hold nu op med disse tåbelige "det er samfundets skyld."
tilføjet af

problemet

ligger i jeres hurtiglæsning. I får ikke det kvarte med af hvad der står. Og så at socialrådgiver ikke lytter til folk. Man snakker oftest for døve ører.
tilføjet af

Socialrådgivere

Man kan ikke se hvad der foregår bag naboens lukkede døre.
Jeg mener det er et samspil mellem, naboer venner, bekendte, arbejdsplads og fritdsaktiviter, børnehaver, fritidshjem incl, skole der skal være med i evt. observationer hvis der er ændringer i børns adfærd, optræden, laden og gøren.
Det må være er samspil mellem alle disse grupper der skal være med til at observere ændringerne, og så er det vores pligt som medborgere at reagere, uden dette samspil kan man ikke pålægge socialrådgiverne ansvaret ene og alene, se bare på politiets arbejde, de henvender sig til befolkningen for at få hjælp til opklaringerne af mange slags forbrydelser, uden denne hjælp kommer de heller ikke videre i deres arbejde, og det er helt forståeligt, man kan ikke sidde på et kontor og se hvad der foregår bag folks lukkede døre.
Når vi tror der er noget så må vi borgere henvende os til de rette myndigheder, og så må myndighederne tage over, uden denne form for samspil mellem borgere og myndigheder, kan ingen udføre deres job.
Derfor mener jeg heller ikke man kan drage myndighederne til ansvar uden dette samspil, så vasker man jo bare hænder.
tilføjet af

vores pligt at reagere?

Hvordan skal vi reagere? Henvende og til myndighederne eller selv fjerne barnet?
Som jeg ser det, er det da en katastrofe at en socialrådgiver ikke reagere på henvendelser angående den slag sager. Det er de sandelig forpligtet til i henhold til lovgivningen.
Det er din pligt at viderebringe informationer til den rette myndighed ikke udøve selvtægt.
Selvfølgelig er voksne da ansvarlige for deres gøren og laden, men som 8 eller 10-årig vil jeg nu påberåbe mig SVIGT af værste skuffe fra de sociale myndigheder.
Der skal helt sikkert rulle hoveder.
tilføjet af

Det vil folk da gerne

"Det må da være familien som levende personer, som tager ansvar for deres eget liv, eller hvad mener i?" Spørger I.
Og når de ikke kan det? Er det så rimeligt at deres børn er prisgivet?
Nogle har en socialrådgiver der ikke kan "høre" andet end revisionens røst og andre har én der er total døv, når der skal handling bag lovgivning.
I kan måske fortælle os, hvad der har forhindret kommunerne i disse tilfælde i ikke at gribe ind? Det ville være interessant viden at få.
tilføjet af

Min reaktion.

Jeg ved at I har tavshedspligt, I kan ikke tage til genmæle. Det syntes jeg pressen tager for lidt hensyn til.
Jeg ved også at I har for lidt ressurser, til at være helt på toppen hele tiden.
Jeg ved at også I kun er mennesker, og har nogle menneskelige svagheder.
I er også for pæne når kommunen skærer ned på resurserne.
tilføjet af

Socialrådgivere???

Jeg håber da sandelig ikke I tre piger er socialrådgivere som I giver udtryk for at I er. I så fald kan jeg da godt forstå, at I ønsker at være anonyme. Hvad mener I egentligt med "almindelige mennesker?" De episoder I omtaler(og vi er enige om, at de er grusomme)vil man aldrig kunne gardere sig imod. Der foregår mere indenfor hjemmets fire vægge end man er klar over. Hvis I som socialrådgivere skal høre "almindelige menneskers" holdning til livet, og det via et debatforum, er I ligeså meget ude af trit med dagligdagen i Danmark, som alle vores folketingspolitikere. Alle der besidder en stilling der indebærer det at kunne bestemme over andre menneskers liv og levned, burde tvinges til at arbejde ude blandt "almindelige mennesker" i en længere periode, så de så livet fra en anden side af skrivebordet.
tilføjet af

Jamen

det er da vel ikke så svært at man efterhånden giver en kommune skylden❓Ofte er der blevet taget hensyn til små problemer og ikke der hvr de virkeligt ligger. En mor der kalder på hjælp, men bliver ikke hørt... så er der da noget galt. Jeg vil ikke ligge skylden på enkelte personer i en kommune, men kommunen som helhed. Og jo socialrådgivere er da kun mennesker KORREKT, men før man bliver det skal man være et menneske som akn lytte og tage ved lære.... Det er jo da ikke kun en lovgivning vi skal leve efter....måske på papirer, men klienterne er jo også mennesker. Ikke kun sager der skal bruges... Forstå mig ret... Men ofte er det en kommune der glemmer at lytte, fordi de sidder med deres lille bog i hånden.
tilføjet af

Godt

skrevet. Tomlen op :-)
tilføjet af

At være kommunalansat forpligter

Det er ikke bare et job fra 9-16 når man arbejder i en central stilling som har med menneske skæbner at gøre...det skal være et kald...ellers kan man partou øjeblikkelig søge over i det private...i sidder med en uhyggelig magt...en magt man mange gange ikke tror i kan håndtere tilfredstillende, for det er ikke en del af jeres uddannelse...desværre.
Der vil komme mange flere triste skæbner før sandheden går op for kommunen.
tilføjet af

Kassetænkning

Jeg kan se på flere indlæg, at nogen mener man ikke kan uddele skyld i de uhyggelige sager, som har verseret i den sidste tid.
Og så er det at det undrer mig, at der ikke er nogen der har hørt om kassetænkningen i kommunerne. Behandlerne foretager valg, og fravalg bevidst. De ved godt når der er noget galt i en familie, de ved godt når der skal gribes ind, men de undlader det, fordi de har et skuffecirkulære, som definerer kommunens politik.
Det betyder, at man ikke fjerner den pige fra Tønder, selvom man godt ved den er gal. Man tænker først og fremmest på kommunens økonomi, og ikke på borgernes ve og vel.
Sådan er det i alle kommuner, og sådan har det altid været. Det skyldes, at behandlerne er ansvarsfrie. Man kan ikke retsforfølge en sagsbehandler, og kun i de værste tilfælde for en kommunes manglende indgreb er der en konsekvens. Som nu, hvor den ansvarlige i Tønder går af.
Det er den yderste "straf" for at smadre en lille piges liv.
Systemet i kommunerne er så smart indrette, at man aldrig kan finde en som man kan stille til ansvar for noget som helst.
Og det system er behandlerne en del af. De ved det jo godt, men kan intet gøre, hvis de vil bevare deres job. Det lyder kynisk, ja, men det er desværre sådan det er.
Sagsbehandlerne har jo ingen interesse i at save i den gren de selv sidder på.
Og de kan til enhver tid sige at de bare følger reglerne. Det udsagn, er der nok mange bistandsklienter der kan skrive under på.
Eksamplerne på, at sagsbehandlerne bevidst fastholder klienterne i deres situation er mange. For hvad ville der ske, hvis behandlerens indsats gjorde at klienterne så kunne klare sig selv? Ja så ville sagsbehandleren jo være uden job.
Så hvis man vil opleve et koldt og kynisk menneskesyn, så er det de ansvarsfrie sagbehandlere i kommunerne, man skal opsøge. Og med sådan et syn på medmennesker, er det ikke svært at forstå at det går helt galt engang imellem.
Som i de seneste sager.
For nylig har der været en sag, men en pige som stadig skal bor hos den far som, efter sigende, har misbrugt hende. Det er nemlig meget dyrt at sende hende i familiepleje, eller institution, mens sagen bliver undersøgt. Det er da et tydeligt tegn på manglende lyst til at betale, fra kommunens side, og her sidder der også en sagsbehandler og logrer med halen.
Så om sagsbehandler er skyldige eller ej er vist et hypotetisk spørgsmål.
Spørgsmålet burde retteligt lyde: Hvem er de skyldige, ud over sagsbehandlerne og deres foresatte.
Samfundet der tillader det?
Dem på Christiansborg?
Jeg spørger..og undres...tak.
tilføjet af

Tavshedspligt

Har du nogensinde oplevet den tavshedspligt brugt til andet end at beskytte dem selv? Hvor var tavshedspligten da sagen om en formodet voldtægt i en børnehave kom frem - f.eks.
Den er noget de kryber i ly af ikke en skid andet.
Jeg har for mange år siden været ansat i en kommunal stilling - og mage til sladdercentral skal du lede længe efter.
tilføjet af

Godt brølt løve

det er nemlig det, de sager handler om. Når det så sagt, så har sagsbehandlerne et ansvar i fremlæggelse af deres klienter, for den der er bedst til at "sælge" sin sag er den, der får bevillingen, så det er jo også fordi de ikke forstår vigtigheden af deres indsats og omfanget af deres magt og misbrug af samme.
Det er så meget lettere at jagte bistandsklienter der skal aktiveres.
tilføjet af

Og vi har tilsyneladende også et til jer

Hvad der det der går galt hos Jer? Det er ved den tid i begynder at deltage i jeres egen tråd!!!!!
tilføjet af

Det var ikke en socialrådgiver

der gik til offentligheden med den historie, det var borgmesteren selv, og har er anklaget til straffe myndighedene.
Socialrådgiverne tør ikke at være for åbenmundede med generelle betragtninger fordi grænsen er så vag, men når der er personer indblandet, er tavshedspligten stram, det benytter mange borgere sig af, for socialrådgiverne må ikke svare igen. Det mener jeg er med til at svække systemet, sådan at når nogen har brug for systemet, er der nogen der har amputeret det.
tilføjet af

3 grunder

til at vi ikke hører om alle succeser, socialrådgiverne må ikke prale med dem, borgerne er ikke meget for at fortælle offentligheden at de har haft brug for socialrådgivere, og det sælger ikke aviser.
tilføjet af

De handlinger

og misgerninger, som folk begår, må de også selv tage ansvaret/skylden for.
Det er efterhånden blevet kotume i DK, at kaste skylden på "det offentlige", hver gang en forstyrret sjæl begår en grusom fejl. Medierne blæser det op, og graver halve sandheder frem. Man hører sjældent hele historien.
Ud fra disse skandaløse nyheder, er det så op til en selv, at tænke sig til noget konstruktivt. Og hvem ved hvad det kan blive til rundt om i de små hjem.
Desuden er det ofte som om, at folk kræver en forklaring på, hvorfor tingene gik galt, endnu før mysteriet er løst. F.eks. efter tsunamien i Thailand m.m. Der blev brugt en masse tid, energi og penge på, at udfædige en rapport om, hvis skyld det var at turisterne ikke kunne komme hjem. I stedet for at bruge disse resourser på, faktisk at få disse folk hjem. Det virker mig lidt tåbeligt, og mange gange bagvendt.
Men nej. Det kan da aldrig være en socialrådgivers skyld, at en mor vælger at slå sit barn. Uanset hvad medierne fortæller. Nogle gange kan man måske undre sig over, at det ikke bliver opdaget noget før, men vi kender jo ikke hele sandheden...
tilføjet af

I i DF

er med til at svække socialrådgivernes resurser.
tilføjet af

uha da da da

Umiddelbart er det sagsbehandlerne der får sagerne, når det er sager i kommunen. Disse sager bliver diskuteret med lederen af den pågældende afdeling for at få klarhed over hvad skal der ske med sagen.
Det er så lederen der vurderer om der skal ske opfølgning på sagen og i hvilket omfang.
I Tøndersagen er forvaltningschefen gået, syntes jeg der stod.
I mordbrandsagen vidste de sociale myndigheder intet om hvordan tingene var i familien station 2 i går aftes.
I københavner sagen med d. 8 årige har Mikkel Warming beklaget, det tragiske udfald.
Skal der placeres et ansvar og i tilfælde af at der skal, hvad så med medarbejdernes uddannelse og aflønning ???
tilføjet af

Skyldig kommune?

Det se bare så nemt at gi´kommunen skylden, men det er jo ikke kommunen, der tævede drengen til døde, DET ER HANS MOR.
Ps; Hvis det havde været hans far, så var det "no-mercy", og morder-svin. Men nu er det kommunens skyld.
tilføjet af

Tak for tilliden...

Hej piger
Tak for tilliden, men at tro at I vil få almindelige danskeres mening at høre her på debatten - det er vist lettere optimistisk?
Her sidder så mange yderliggående at dette ikke vil give et objektivt billede af hvad danskerne mener i den sag her og nu.
SOL´s debattører er IKKE repræsentative for hvad danskerne generelt mener.
Mvh Lagermannn
tilføjet af

Tønder-sagen

At kommunens sagsbehandlere kan handle uforsvarligt er Tøndersagen det bedste bevis på. Jeg tror at de til tider er utilstrækkeligt klædt på til visse sager. Måske er resourcerne heller ikke optimale?
Det er vist svært for os udenforstående at vide hvor kompetencerne ligger i det kommunale regi.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Modifikation

SOL er faktisk et godt billede af danskernes holdning.
Mange af dem der har ytret sig i denne debat, kender ikke til hvad der foregår på et socialkontor, men alle har en holdning. Det er også derfor Thor Pedersen har så let ved at slagt kommunerne.
tilføjet af

Når I er færdige med skolen

kan I overveje, om I vil være socialrådgivere, eller slå jer ned som professionelle debattører måske? :)
Jeg ville have tjekket lidt sprogblomster ud på nettet, inden jeg skulle smide et fake indlæg ind her med påstand om, at jeg var socialrådgiver.
Det er ok og sjovt, men det er ikke til mere ned et 6/7 tal, selv med den sjove ide in mente.
V.H. Modild
tilføjet af

Tænk dig om

DF indskrænker ikke uengagerede socialrådgivere, de giver dem mere arbjdsro til de tilfælde som virkelig har behov, og sortere luxus tilfældene fra, dem som faktisk ikke behøver hjælp men som bare skal kræve ind fordi de ikke gider søge et arbejde.
Hvad gør dit parti Centrumdemokraterne for kommunerne...?
tilføjet af

Støttepartiet DF

er med til at give socialrådgiverne mere at lave, og færre resurser.
I er med til at lukke sengepladser på psykiatrien. Bare befolkningen i nordøst Sjælland får penge nok, vil de nok også give lidt til de frivillige hjælpeorganisationer, syntes deres ræsonnement at være.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.